برای درمان ارتروز چه بخوریم | از بهترین دکتر ارتوپد بپرسیم | 10 غذای مفید برای درمان آرتروز

آیا تغذیه می تواند آرتروز را بهبود بخشد؟

استئوآرتریت یا آرتروز استخوانی، یک بیماری مزمن و غیرقابل بازگشت است و بیش از 27 میلیون نفر در آمریکا علائم دردناک آن را تجربه می کنند. اگر شما خودتان به این بیماری مبتلا نیستید، احتمالا فردی را از نزدیک می شناسید که آرتروز داشته باشد. با افزایش سن و استفاده ی زیاد از مفصل، پوشش غضروفی سر استخوان ها شروع به ساییده شدن و از بین رفتن می کند که باعث خشکی و  سفتی در مفصل، کاهش انعطاف و درد می شود. اما روش هایی برای درمان آرتروز وجود دارد.

این عارضه در دست ها، مفصل لگن، زانوها، کمر و گرددن بیشتر مشاهده می شود. اخیرا، محققان دریافته اند که آرتروز استخوانی بیماری ای است که کل مفصل را درگیر می کند.

 

عوامل خطر استئوآرتریت

بعضی از عوامل خطر برای مبتلا شدن به استئوآرتریت شامل:

  • وراثت
  • جنسیت
  • سن

احتمال مبتلا شدن به این اختلال با افزایش سن و زیان رسیدن تدریجی به غضروف افزایش میابد خانمهایی که به سن یائسگی رسیده‌اند، خطر بیشتری برای مبتلا شدن به آرترزو دارند.

زیرا بدن آن‌ها تولید استروژن را کاسته و یا متوقف میکند.

هورمون استروژن به رشد استخوان‌ها یاری می‌کند بیماری استئوآرتریت محتمل است به طور ارثی از پدر و مادر به بچه‌ها برسد.

هیچ درمانی برای ارتروز وجود ندارد، ولی شما می‌توانید نشانه‌های استئوآرتریت و هم چنین عوامل خطر مبتلا شدن به آن را کمتر کنید.

اگرشما به ارتروز مبتلا هستید، می‌توانید تغییرات زیادی در سبک زندگی خود ایجاد نماید که امکان دارد به کاهش رویه بیماری یاری رساند.

تعویض مفصل زانو
برای آرتروز چی خوبه

غذاهای مفید برای درمان آرتروز در خانه بدون دارو

ماهی

پخته، سرخ شده یا کبابی، ماهی سالمون غذایی ست که سرشار از اسید های چرب و امگا 3 است که باعث مقابله با ورم در هر نقطه از بدن می شود. دیگر ماهی های ضد ورم، شامل ماهی تن، ساردین و کاد هستند.

غذای سالم
غذاهای مضر برای آرتروز – برای درمان ارتروز چه بخوریم

سبزیجات پر برگ

سبزیجات به طور کلی غذاهایی مفید و مقوی برای هر کسی هستند. مصرف روزانه ی اسفناج،  بروکلی، کاهو، کلم پیچ، مارچوبه و دیگر سبزیجات پربرگ، باعث مقابله با ورم در بدن می شود. برای کسب بهترین نتیجه، به اندازه ی نصف بشقاب از این سبزیجات بخورید!

همچنین چای سبز حاوی آنتی اکسیدان هایی ست که برای آرتروز مناسب اند.

میوه های دارای ویتامین C

میوه های استوایی مخصوصا آناناس، مرکباتی همچون پرتقال و گریپ فروت، گرمک، توت فرنگی و تمشک، و فلفل دلمه ای قرمز همگی تاثیر مثبتی بر بهبود درد و بیماری شما دارند.

روغن های سالم

بهترین انتخاب، روغن زیتون و کنجد است.

 

دیگر غذاهای مفید برای درمان آرتروز در خانه

اگر تا کنون به دنبال میوه ها و غذاهای فوق العاده ای برای درمان درد استئوآرتریت یا آرتروز استخوانی می گشتید، باید بگویم که انیستیتوی آرتروز آمریکا، خوراکی های مختلفی را به عنوان خوراکی های ابرقدرت معرفی کرده است:

بلوبری وحشی:

یک لیوان از این میوه شامل آنتی اکسیدان های زیادی است.

موز های زرد و سبز:

دارای مقادیر زیاد منیزیم هستند که تراکم استخوا را افزایش داده و علائم آرتروز را کاهش می دهند.

کره ی بادام زمینی:

ویتامین B3 موجود در این غذا باعث افزایش انعطاف و کاهش ورم مفصل می شود.

لابستر:

دارای ویتامین E است که باعث جلوگیری از بروز آرتروز زانو می شود.

سویا:

باعث کاهش درد و ورم در مفصل زانو شده و به نظر می رسد که برای مردان مفید تر است.

آب پرتغال:

ویتامین C موجود در آن باعث بهبود غضضروف ها شده و تحقیقات نشان می دهد که در جلوگیری از ایجاد استئوآرتریت جدید موثر است.

 

تشخیص آرتروز

پزشک شما همچنین ممکن است دستور دهد آزمایشاتی انجام دهید تا با قطعیت بیشتری بتواند آرتروز گردن را شناسایی کند. این آزمایشات شامل موارد زیر می شوند:

عکس برداری رادیولوژی:

اشعه ی ایکس می تواند تصویری از بافت های سخت بدن مثل استخوان ها ارائه دهد. عکس رادیولوژی می تواند هم ترازی استخوان های گردن را نشان دهد. همچنین تغییرات تخریبی که در ستون فقرات گردنی به وجود آمده باشد – از جمله کاهش فضای دیسک های بین مهره ای و یا فشار به علت زوائد استخوانی – معلوم می شود.

MRI:

در این روش عکس برداری از میدان مغناطیسی برای تشکیل تصویر دقیقی از بافت های نرم بدن استفاده می شود. ماهیچه ها، دیسک های بین مهره ای، غضروف ها، عصب ها و نخاع با این روش به خوبی عکس برداری می شوند. MRI به فهم اینکه علائم شما به خاطر آسیب های غضروفی مثل بیرون زدگی یا تخریب دیسک بوجود آمده اند یا نه، کمک می کند.

CT اسکن:

این نوع از عکس برداری، از عکس رادیولوژی اطلاعات بیشتری را در بر دارد. سی تی اسکن به پزشک شما کمک می کند با دقت بیشتری زوائد استخوانی یا کانال نخاعی را ببیند.

میلوگرام: این روش، نوع خاصی از سی تی اسکن است. در این روش، ماده ای رنگی به کانال نخاعی تزریق می شود تا نخاع و اعصاب نخاعی با دقت بیشتری در عکس مشخص شود.

الکترومیوگرافی (EMG):

در این روش، پیام های عصبی الکتریکی که به ماهیچه ها در هنگام فعالیت یا استراحت می رسند، اندازه گیری می شوند. هدف این آزمایش، تشخیص این مساله است که آیا اعصاب به درستی کار می کنند یا نه.

آزمایش های دیگر:

در برخی مواقع، پزشک ممکن است انجام آزمایش خون را تجویز کند تا میزان عوامل روماتوئید یا دیگر آنتی بادی ها که باعث ایجاد ورم آرتروزی می شوند را بسنجد.

 

انواع درمان آرتروز زانو چیست ؟

درمان های زیادی برای آرتروز استخوانی طراحی شده اند که ضمن کاهش درد، دامنه ی حرکت را به بیماران برگردانند. این درمان ها شامل استفاده از قرص های معمولی، فیزیوتراپی، ورزش، ترزیق داروهای حاوی کورتیزون و تعویض مفصل است.

یکی از راه های درمانی کمتر شناخته شده، مصرف غذاهایی ست که به افزایش محدوده ی حرکتی و کاهش درد و ورم مفصلی کمک می کند.

 

آیا آرتروز درمان دارد | درمان قطعی آرتروز چیست ؟

درمان های غیر جراحی برای درمان ارتروز خفیف

در بیشتر مواقع، درمان آرتروز گردن بدون جراحی انجام می شود. این درمان ها شامل موارد زیر هستند:

فیزیوتراپی: فیزیوتراپی معمولا اولین درمان غیر جراحی است که پزشک به شما پیشنهاد می کند. انجام تمرینات بخصوصی به کاهش درد شما و افزایش قدرت عضلات ضعیف شده کمک می کند. در برخی مواقع، فیزیوتراپی شامل اصلاح وضعیت بدن، و یا استفاده از دستگاهی برای کشیدن گردن به سمت بالا و ایجاد فضای بین مهره ای مورد نیاز نیز می شود. درمان فیزیوتراپی از نظر طول زمانی متفاوت است، اما معمولا بین 6 الی 8 هفته به طول می انجامد و شامل 2 الی 3 جلسه در هفته می شود.

دارو درمانی: در دوره ی اولیه ی درمان، پزشک ممکن است داروهای مختلفی را برای شما تجویز کند تا درد و ورم مفصل هردو از بین برود. داروها شامل موارد زیر هستند:

  1. استامینوفن: درد های خفیف توسط استامینوفن درمان می شوند.
  2. ضدالتهاب های غیر استروئیدی: به عنوان مثال ایبوپروفن و ناپروکسن، به همراه استامینوفن به عنوان اولین راه برای کاهش گردن درد تجویز می شوند. این داروها معمولا درد و التهاب را همزمان کاهش می دهند و ممکن است برای چند هفته تجویز شوند. دیگر مسکن ها ممکن است تجویز شوند اگر به موارد بالا حساسیت دارید یا درد شدید شما توسط این مسکن ها قابل مهار شدن نیست.
  3. شل کننده ی عضلات: این داروها برای کاهش گرفتگی عضلات ناشی از آرتروز گردن به کار می روند.

استفاده از گردن بند طبی: گردن بند طبی نرم، به صورت حلقه ای اطراف گردن شما قرار می گیرد و آن را ثابت نگه می دارد. ممکن است پزشک شما، استفاده از گردن بند طبی را تجویز کند تا حرکت گردن شما محدود شده و عضلات گردن شما استراحت کنند. البته گردن بند طبی نرم تنها به مدت کوتاهی باید استفاده شود، زیرا استفاده ی بلند مدت آن باعث ضعف عضلات گردن و ایجاد درد در آینده می شود.

درمان آرتروز گردن
گردن بند طبی – درمان آرتروز دست در خانه

کمپرس سرد، کمپرس گرم و دیگر درمان ها: ممکن است پزشک شما استفاده از کمپرس گرم یا سرد و دیگر درمان های معمول را برای شما توصیه کند تا علائم آرتروز گردن شما بهبود یابند.

تزریق استروئید ها:

  1. تزریق در فضای نخاعی: این نوع از تزریقات برای دردهای گردن و یا دست که به دلیل بیرون زدگی دیسک اتفاق می افتند، انجام می شود.
  2. تزریق در فضای مفصلی مهره ها: در این نوع تزریق، استروئید و مسکن طولانی مدت را در کپسول مفصلی تزریق می کنند.
  3. تزریق در داخل عصب: این روش تزریقی می تواند هم برای تشخیص و هم برای درمان دردهای مزمن به کار رود. این نوع از درمان بوسیله ی تخریب موقت عصبی که درد را ایجاد می کند، انجام می شود.

درمان های استروئیدی بعد از تشخیص کامل توسط پزشک شما ، تجویز می شوند. پزشک درباره ی خطرات و فواید این نوع از تزریقات، با شما گفتگو خواهد کرد.

درمان های جراحی | درمان جدید ارتروز

جراحی به طور کلی برای آرتروز گردن پیشنهاد نمی شود، مگر اینکه پزشک شما موارد زیر را شناسایی کند:

  • یکی از اعصاب نخاعی توسط دیسک بیرون زده و یا زائده ی استخوانی به شدت تحت فشار باشد (و ایجاد درد شدید تیرکشنده کند)
  • نخاع شما به دلیل فتق دیسک یا تخریب مفصل تحت فشار باشد.
  • جراحی برای بیمارانی که علائم عصبی پیش رونده داشته باشند، همچون ضعف در دست ها، بی حسی و یا زمین خوردن، بیشتر در نظر گرفته می شود.
  • همچنین درصورتی که درد های گردنی یا شانه ای توسط درمان های غیر جراحی بهبود پیدا نکرده باشند، جراحی برای شما درنظر گرفته خواهد شد. هرچند ممکن است جراحی برای همه ی بیمارانی که دچار گردن درد هستند نیز مناسب نباشد. این ممکن است به دلیل درگیری مفاصل زیادی با آرتروز، و یا دیگر مشکلات پزشکی همچون فلیبرومیالژی باشد.

 

سخن پایانی با خواننده

گرچه هیچ درمانی برای استئوآرتریت وجود ندارد، ولی راههای متعددی به منظور جلوگیری از آن وجود دارد.

که بوسیله استفاده از این شیوه‌ها احتمال دارد علایم نابود شوند و درمان شوند.

حفظ روش زندگی تندرست به همراه انجام ورزشهای سبک، داشتن استراحت لازم و خوابیدن کافی و حفظ رژیم تغذیه‌ای سالم وزن متعادل و مناسب، راههای ساده‌ای است که شما میتوانید با ملاحظه آن‌ها نشانه‌های ارتروز را کاسته و مدیریت کنید تا قادر باشید یک زندگی تندرست و پر جنبش داشته باشید.


برای کسب اطلاعات تماس و اخذ نوبت ویزیت اینجا کلیک کنید.

ترجمه و تحقیق: امیلی احمدی


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *