کم کاری تیرویید (هیپو تیروییدی)، علل و علائم

 

تشخیص هیپوتیروییدی :

براساس تست خون و اندازه گیری TSH صورت می‌گیرد. TSHحساس‌ترین تست است. چون در کاهش خفیف عملکرد تیرویید نیز، مقدار آن افزایش می‌یابد. همچنین T4 ، محصول اصلی غده تیرویید هم برای تایید و ارزیابی شدت کم‌کاری اندازه‌گیری می‌شود.

 

غربالگری روتین :

تمامی نوزادان به طور روتین از نظر کم‌کاری تیرویید، غربالگری می‌شوند. لزوم غربالگری در تمام بالغین هنوز روشن نیست.

 

درمان هیپوتیروییدی :

هدف درمان، نرمال شدن سطح TSH و T4 و کاهش علایم بالینی است. درمان دارویی کم‌کاری تیرویید، جایگزینی هورمون تیرویید است، که اغلب به صورت تجویز فرم خوراکی هورمون T4 است. T4

باید روزی 1 بار با معده خالی (1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا) مصرف شود. T4 در بازار به صورت قرص لووتیروکسین عرضه می‌شود و بهتر است از یک برند آن در طی مدت درمان استفاده شود. 6 هفته بعد از شروع درمان نیاز به تکرار آزمایشات، جهت ارزیابی کفایت درمان و تنظیم دوز دارو می‌باشد.

 

در اغلب موارد، علایم بالینی 2 هفته بعد از شروع درمان دارویی، شروع به بهبود می‌کنند. هرچند دربیماران با علایم شدیدتر، زمان بیشتری برای بهبود علایم لازم است.

 

[divider]

دوز و طول مدت درمان :

درمان با دوز اولیه T4 طبق نظر پزشک شروع می‌شود و 6 هفته بعد آزمایش مجدد درخواست می‌شود و براساس آن دوز T4 تنظیم می‌شود. برای تنظیم کامل دوز مورد نیاز، ممکن است پروسه فوق چند بار تکرار شود. بعد از رسیدن به دوز مورد نظر، پس از آن می‌توان براساس نیاز سالی 1-2 بار آزمایش را تکرار کرد.

 

اغلب بیماران هیپوتیرویید نیاز به درمان طولانی مدت، گاهی در تمام عمر دارند. هیچ گاه بدون مشورت پزشک دوز T4 مصرفی را تغییر ندهید. مصرف بیش از حد T4 می‌تواند علایم پرکاری خفیف تیرویید و نامنظمی ریتم قلبی مرتبط با آن و نیز استئوپروز (تشدید از دست رفتن استخوان) را ایجاد کند.

[divider]

 

تغییرات دوز دارو :

در صورت بدتر شدن بیماری تیرویید، در طی حاملگی، در اختلالات جذب T4 از دستگاه گوارش و یا در صورت افزایش وزن نیاز به دوز بالاتر دارو وجود دارد. رژیم غذایی با فیبر زیاد، داروهای حاوی آلومینیوم و کلسیم و قرص‌های آهن با جذب T4 تداخل دارند و باید با فاصله زمانی از آن مصرف شوند.

در سن بالاتر، بعد از زایمان یا در موارد کاهش وزن نیاز به دوز پایین‌تر دارو است. در کل دوز مورد نیاز T4 در هر فرد متفاوت است و به فاکتورهای مختلف از جمله علت زمینه‌ای هیپوتیروییدی ارتباط دارد.

 

در ادامه:عوامل مرتبط با تیروئید


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *