عمل جراحی برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم

آدنوئیدوکتومی که از آن با عنوان رفع گرفتگی بینی یاد می شود، یک نوع عمل جراحی است که هدف از انجام آن برداشتن بافت های لنفاوی یا غده مانند است. غدد در بخش فوقانی سقف دهان، درست پشت بینی واقع شده اند. این غده ها بیشتر شبیه توده های کوچک بافتی به نظر می رسند. گاهی اوقات، زمانی که آدنوئیدها بیش از اندازه رشد می کنند، بزرگ می شوند و جلوی راه تنفس کودک را می گیرند و حتی موجب عفونت گوش می شوند، باید فورا از بدن خارج شوند.  عمل برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم بیشتر در کودکان بین سنین یک تا هفت سال انجام می شود. زمانی که کودک هفت ساله می شود، توده ها  شروع به کوچک شدن می کنند و دیگر به عنوان یک عضو اضافی بدن در افراد بزرگسال محسوب می شوند. آدنوئید چیست؟ آدنوئیدها بیشتر شبیه توده های بافتی یا غده مانند به نظر می رسند. اما همین غدد نقش اساسی را در بدن کودک ایفا می کنند. این توده های بافتی بخشی از سیستم ایمنی کودک بوده و از بدن در مقابل ورود باکتری ها و ویروس ها جلوگیری می کنند. با این وجود، مطالعات اینطور نشان نمی دهد که عمل برداشتن و رفع آدنوئیدها، تاثیر بسزایی در افزایش توانایی سیستم ایمنی بدن کودک در مقابله با بیماری ها و عفونت داشته باشد. ضرورت انجام عمل جراحی برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم گاهی اوقات،  بعلت بروز عفونت یا حساسیت به ماده دارویی، آدنوئیدها بیش از اندازه بزرگ و متورم میشوند. نکته جالب توجه این است که برخی کودکان  به طور مادرزادی با آدنوئید غیر طبیعی بزرگ بدنیا می آیند. زمانی که لوزه سوم کودک بیش از اندازه طبیعی بزرگ و متورم می شود، بتدریج مجرای تفسی کودک را مسدود می کنند و همین عامل سبب بروز مشکلات تنفسی، خروپف کردن و حتی آپنه خواب می گردد. خشک شدن شدید بینی و بروز زخم بینی از جمله علائم این بیماری است.  آنوئید متورم حتی می تواند منجر به عفونت شدید گوش و روان شدن یک نوع مایع چرک مانند در گوش و درنهایت کاهش شنوایی فرد به صورت موقت شود.  در موارد جدی تر،گرفتگی بینی می تواند منجر به آماس لوزه ها شود.  چگونگی تشخیص پزشک متخصص درباره ضرورت انجام عمل جراحی برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم اگر گمان می برید که لوزه های کودک شما بیش از اندازه متورم شده اند و او دچار مشکلات تنفسی یا بیماری های مرتبط با گوش شده است، مطمئنا باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و در این باره با او مشورت کنید. پس از بررسی سابقه بیماری کودک، پزشک به کمک یک چراغ کوچک یا هر نوع وسیله بازتابنده گوش و حلق و بینی کودک را  معاینه می کند. براسا علائمی که کودک از خود نشان می دهد، اگر اندازه توده های بافتی غیر طبیعی باشد، پزشک دستور عمل جراحی خواهد داد.  چگونگی پروسه عمل جراحی برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم عمل جراحی برداشتن لوزه سوم تقریبا ساده و در کوتاه ترین مدت زمان و به صورت سرپایی بر روی بینی، گوش و حتی گلو صورت می گیرد. بسته به محل مورد درمان، کودک تحت بیحسی موضعی قرار می گیرد.

آدنوئیدوکتومی که از آن با عنوان رفع گرفتگی بینی یاد می شود، یک نوع عمل جراحی است که هدف از انجام آن برداشتن بافت های لنفاوی یا غده مانند است. غدد در بخش فوقانی سقف دهان، درست پشت بینی واقع شده اند. این غده ها بیشتر شبیه توده های کوچک بافتی به نظر می رسند. گاهی اوقات، زمانی که آدنوئیدها بیش از اندازه رشد می کنند، بزرگ می شوند و جلوی راه تنفس کودک را می گیرند و حتی موجب عفونت گوش می شوند، باید فورا از بدن خارج شوند.

عمل برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم بیشتر در کودکان بین سنین یک تا هفت سال انجام می شود. زمانی که کودک هفت ساله می شود، توده ها  شروع به کوچک شدن می کنند و دیگر به عنوان یک عضو اضافی بدن در افراد بزرگسال محسوب می شوند.

آدنوئید چیست؟

آدنوئیدها بیشتر شبیه توده های بافتی یا غده مانند به نظر می رسند. اما همین غدد نقش اساسی را در بدن کودک ایفا می کنند. این توده های بافتی بخشی از سیستم ایمنی کودک بوده و از بدن در مقابل ورود باکتری ها و ویروس ها جلوگیری می کنند. با این وجود، مطالعات اینطور نشان نمی دهد که عمل برداشتن و رفع آدنوئیدها، تاثیر بسزایی در افزایش توانایی سیستم ایمنی بدن کودک در مقابله با بیماری ها و عفونت داشته باشد.

ضرورت انجام عمل جراحی برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم

زمانی که آدنوئیدها بیش از اندازه رشد می کنند، بزرگ می شوند و جلوی راه تنفس کودک را می گیرند و حتی موجب عفونت گوش می شوند، باید فورا از بدن خارج شوند.
زمانی که آدنوئیدها بیش از اندازه رشد می کنند، بزرگ می شوند و جلوی راه تنفس کودک را می گیرند و حتی موجب عفونت گوش می شوند، باید فورا از بدن خارج شوند.

گاهی اوقات،  بعلت بروز عفونت یا حساسیت به ماده دارویی، آدنوئیدها بیش از اندازه بزرگ و متورم میشوند. نکته جالب توجه این است که برخی کودکان  به طور مادرزادی با آدنوئید غیر طبیعی بزرگ بدنیا می آیند.

زمانی که لوزه سوم کودک بیش از اندازه طبیعی بزرگ و متورم می شود، بتدریج مجرای تفسی کودک را مسدود می کنند و همین عامل سبب بروز مشکلات تنفسی، خروپف کردن و حتی آپنه خواب می گردد. خشک شدن شدید بینی و بروز زخم بینی از جمله علائم این بیماری است.

آنوئید متورم حتی می تواند منجر به عفونت شدید گوش و روان شدن یک نوع مایع چرک مانند در گوش و درنهایت کاهش شنوایی فرد به صورت موقت شود.

در موارد جدی تر،گرفتگی بینی می تواند منجر به آماس لوزه ها شود.

چگونگی تشخیص پزشک متخصص درباره ضرورت انجام عمل جراحی برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم

آدنوئید

اگر گمان می برید که لوزه های کودک شما بیش از اندازه متورم شده اند و او دچار مشکلات تنفسی یا بیماری های مرتبط با گوش شده است، مطمئنا باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و در این باره با او مشورت کنید. پس از بررسی سابقه بیماری کودک، پزشک به کمک یک چراغ کوچک یا هر نوع وسیله بازتابنده گوش و حلق و بینی کودک را  معاینه می کند. براسا علائمی که کودک از خود نشان می دهد، اگر اندازه توده های بافتی غیر طبیعی باشد، پزشک دستور عمل جراحی خواهد داد.

چگونگی پروسه عمل جراحی برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم

عمل جراحی برداشتن لوزه سوم تقریبا ساده و در کوتاه ترین مدت زمان و به صورت سرپایی بر روی بینی، گوش و حتی گلو صورت می گیرد. بسته به محل مورد درمان، کودک تحت بیحسی موضعی قرار می گیرد.


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

2 دیدگاه دربارهٔ «عمل جراحی برداشتن آدنوئید یا لوزه سوم»

  1. سلام پسری هستم 21 ساله که مداوم سرما میخورم و مدت هر سرماخورگی هم 3 هفته تا 1ماه و 1 هفته هست میخواستم بدونم میتونم هر سه لوزه ام را بردارم با توجه به سنم و اینکه عمل برداشتن لوزه چندرصد امکان بود دهان و تغییر تن صدا را دارد همچنین پس از برداشتن لوزه امکان رشد مجدد لوزه عمل دوباره آن وجود دارد یا خیر

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      برای خانم دکتر قربانپور ( متخصص داخلی و فوق تخصص غدد ) در کلینیک رسالت جهت بررسی بیشتر مراجعه فرمائید تا روش های درمانی مناسب برای شما را شرح دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *