کابوس های شبانه از علائم چه اختلالی است ؟

 

افسردگی و بی خوابی

 

افسردگی و بی خوابی به کابوس های شبانه مکرر می انجامد!!

 

براساس یافته های جدید محققان دانشگاه تورکو در فنلاند و سازمان بهداشت، رفاه و درمان کشور فنلاند،  علائم بروز بیماری های افسردگی و بی خوابی از رایج ترین، قوی ترین و شدید ترین نشانگرهای کابوس های شبانه و مداوم است.

 

این مطالعات با این هدف صورت گرفت تا محققان دریابند که آیا عوامل مرتبط با کابوس های شبانه می توانند به یک نمونه جمعیت بزرگ اطلاق شود یا خیر و بررسی این مورد که آیا عوامل موثر کشف نشده و گزارش نشده دیگری نیز در رابطه با بیماری وجود دارند یا خیر؟

 

مطالعات نشان می دهد رابطه و پیوند کاملا روشن و آشکاری میان وضعیت سلامت و کابوس های شبانه وجود دارد، البته این رابطه در بیماری افسردگی بیشتر آشکار می شود، اما در بررسی ها و تحقیقات دیگری که انجام گرفت، به وجود عواملی چون رضایت از زندگی، بهداشت و سلامت پی بردند.

 

کابوس های شبانه معمولا یک سری تصاویر خیالی منسجم هستند که واقعی به نظر می رسند و زمانی آزار دهنده می شوند که شدت پیدا می کنند تا جایی که باعث از خواب پریدن و بیدار کردن فرد می شوند.

 

گاهی اوقات، کابوس های شبانه، آسیب های جسمی خطرناک به بدن را با خود به همراه دارد و افکاری منفی چون اضطراب، ترس، شرمندگی و تنفر را در ذهن انسان ایجاد می کند.

 

به منظور دست یابی به اطلاعات دقیق بیشتری، محققان به بررسی داده های گردآمده از دو نظر سنجی صورت گرفته از نمونه های جامع جمعیت بزرگسالان فنلاندی در سال 2007 و 2012 پرداختند.

 

 

از طریق پست، برای شرکت کنندگان درآزمایش، پرسش نامه هایی ارسال شد و پس از تکمیل و پاسخ به تمامی سوالات، بار دیگر به مرکز سلامت بازگردانده شدند. در مرکز سلامت، هر یک از شرکت کنندگان بازبینی بدنی کامل شدند و پرسش نامه های آنها نیز توسط پرستار مربوطه تایید می شد.

 

 

در حدود 3.9 درصد از شرکت کنندگان دچار کابوس های شبانه به صورت مداوم بودند، در حالی که 45 درصد از افراد به ندرت خواب می دیدند و در حدود 50 درصد از آنها نیز به هیچ عنوان کابوس نمی دیدند.

 

 

پژوهشگران دریافتند 28.4 درصد از شرکت کنندگان که از علائم شدید بیماری افسردگی رنج می بردند، به صورت مکرر دچار کابوس می شدند و 17.1 درصد از آنها دچار بیماری بی خوابی بوند.

 

 

پس از تجزیه و تحلیل  بیشتر داده ها و رفع هرگونه ابهامات، محققان بدین نتیجه دست یافتند که از جمله قوی ترین و شدید ترین عوامل خطرناک بوجود آورنده کابوس های شبانه بی خوابی، خستگی و داشتن طرز تفکر و رفتار منفی نسبت به خود است که همگی از علائم بروز بیماری افسردگی هستند.

 

 

علاوه بر این، طیف گسترده ای از عوامل مربوط به سلامت روانی و فیزیکی با تکرار کابوس های شبانه رابطه مستقیمی داشتند. از جمله این عوامل می توان به جنسیت، سن، نقص جسمی، عدم رضایت خاطر از زندگی و مصرف زیاد الکل، اشاره کرد.

 

 

لذا، روی دادن کابوس های شبانه آن هم به صورت مکرر، رابطه پایداری با بی نظمی در الگوهای خواب و تلون خلق و خو و مشکلات فكرى يا احساسي يا روحي دارد، اما عوامل فیزیکی و روحی بسیاری نیز وجود دارد که بر شدت این کابوس ها تاثیر می گذارند.

 

 

از انجایی که این مطالعات مقطعی بوده و تنها به چند نمونه جمعیت خاص  محدود شده اند، بدین معنی است که محققان قادر به یافتن یک رابطه علت و معلولی بین مشاهدات خود نیستند، اما  بر این باورند که تحقیقات آنها زمینه را برای پژوهش های آینده اماده می کند.

 

 

در واقع خیلی بعید و ناممکن به نظر می رسد که کابوس های شبانه تنها نشانگرهای اولیه بروز بیماری افسردگی باشند و هیچ راه تشخیصی برای آن وجود نداشته باشد. در بسیاری از مواقعف کابوس های شبانه، بی خوابی و افسردگی به صورت ناگهانی و یک مرتبه به سراغ فرد می روند، در این صورت چه روشی را می توان به کار گرفت تا تمام بیماری ها به صورت یکجا و همراه با هم درمان شوند؟! براساس مطالب بسیاری زیادی که در این زمینه در مجلات پزشکی به چاپ رسیده است، از هر 5 نفر از جوانان، یک نفر از اختلالات روحی رنج می برد.

 

منبع سایت:

medicalnewstoday


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *