دلایل بوی بد دهان؛ راهنمای جامع مقابله با بوی بد دهان

بوی بد دهان
بوی بد دهان که نفس بدبو نیز نامیده می شود، می تواند شرم آور باشد و حتی ممکن است باعث اضطراب شود. جای تعجب نیست که قفسه های فروشگاه ها پر از آدامس، خوشبوکننده، دهان‌شویه و سایر محصولات مقابله با بوی بد دهان است، اما بیشتر این محصولات اقدامی موقت به حساب می آیند.
غذاها، شرایط و یا عادات بهداشتی خاص جزء علل بدبویی دهان به حساب می آیند. در بیشتر مواقع می توانید با بهداشت دهان و دندان مناسب از بروز بد بویی دهان جلوگیری کنید، اگر روش های ساده خود مراقبتی جوابگوی مشکل شما نیست باید به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که دلیل یا بیماری جدی تری دلیل بوی بد دهان شما نیست.
علائم بوی بد دهان

بوی بد دهان بسته به منشاء و علت آن می تواند متفاوت باشد. برخی از افراد در مورد بوی بد دهان خود بیش از حد نگران هستند حتی اگر مقدار کمی بوی بد بدهد خیلی نگرانشان می کند، درحالی که برخی از افراد اصلاً از بوی بد دهان خود مطلع نیستند. اگر می خواهید بوی دهان خود را ارزیابی کنید از دوستان و خویشاوندان نزدیک بپرسید که همچین چیزی را احساس کرده اند یا نه و خواهش کنید تا راستش را بگویند در مورد شدت بو نیز سوال کنید.

دلایل بوی بد دهان
کی باید به دکتر مراجعه کرد؟

اگر بوی بد دهان خود را احساس کردید یا کسی در این مورد به شما اطلاع داد سعی کنید شیوه ی زندگی خود را تغییر دهید، تعداد مسواک زدن در روز،شستشوی زبان بعد از غذا، استفاده از نخ دندان و نوشیدن مقدار زیاد مایعات.
اگر با وجود به کار گیری این تغییرات هنوز بوی بد دهان شما و دیگران را اذیت می کرد باید به مشکل جدی تر و بیماری مشکوک شوید و برای پیدا کردن دلیل آ ن به پزشک مراجعه کنید.
دلایل بدبویی دهان
بوی بد دهان اکثراً به دلایل زیر رخ می‌دهند:

غذا. خرده ریزه‌های غذا در رو و یا کناره‌های دندان باعث افزایش باکتری‌ها در دهان و درنتیجه بوی بد دهان می‌شود. خوردن خوراکیهای خاص از جمله پیاز، سیر و یا سایر سبزیجات و ادویه‌ها نیر می‌تواند باعث بدبویی دهان شود. زمانیکه شما این خوراکیها را می خورید، وارد خون شما شده و از آن طریق به ریه شما انتقال پیدا کرده و باعث تنفس بدبو می‌شود.

دخانیات. سیگارکشیدن یکی دیگر از دلایل بوی بد دهان می‌باشد. افراد سیگاری و یا کسانیکه تنباکوی جویدنی مصرف می‌کنند در معرض ابتلا به بیماریهای لثه که خود عامل دیگر بوی بد دهان است، می‌باشند.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان. اگر در طول روز از مسواک و نخ دندان استفاده نکنید، خرده‌های غذا در دهانتان جمع شده و باعث بوجود آمدن، بوی بد می‌شود. جمع شدن باکتری برروی زبان هم یکی دیگر از دلایل بوی بددهان می‌باشد.

خشکی دهان. بزاق دهان به پاکی دهان و از بین بردن خرده‌های غذا در دهان کمک می‌کند. بیماری‌ای که در آن تولید بزاق کاهش می‌یابد و به آن خشکی دهان (Xerostomia) می‌گویند، نیز با کاهش بزاق دهان منجر به باقی ماندن خوراکیها و درنتیجه ایجاد بوی بد دهان می‌شود.

عفونت درون دهان. بوی بد دهان می‌تواند در نتیجه جراحی های دهان و دندان و یا شرایطی از جمله، پوسیدگی دندان، بیماری لثه و یا وجود زخم در دهان باشد.
سایر مشکلات دهان، بینی و یا زبان. وجود عفونت و یا باکتری برروی زبان و یا بینی می‌تواند بوی بد دهان را در پی داشته باشد.

داروها. بعضی از داروها با ایجاد خشکی دهان می‌توانند باعث بروز بوی بد شوند، سایر داروها با آزاد کردن مواد شیمیایی در بدن باعث بوجود آمدن این بوی بد می‌شوند.

دلایل دیگر. بیماریهایی از قبیل، بعضی از انواع سرطان، اختلال متابولیک و یا سوزش معده (رفلاکس) می‌توانند، باعث بدبویی دهان شوند.
آماده شدن برای ملاقات با پزشک
اگر می خواهید برای مشکل بوی دهان به پزشک مراجعه کنید راهنمائی های زیر می تواند به شما کمک کند.
داندان پزشکان اکثراً در مورد بوی بد دهان ترجیح می دهند برای آزمایش بوی بد دهان به منظور به حداقل رساندن بوی بد ناشی از مصرف غذاهای بو دار در طول روز، وقت ملاقات را برای صبح تنظیم کنند.
3 ساعت قبل از مراجعه چیزی نخورید،ننوشید، آدامس یا سیگار نیز مصرف نکنید. خوشبو کننده ی پوست، لوسیون های معطر، رژ لب خوشبو، نیز استفاده نکنید زیرا می تواند تشخیص بوی واقعی دهان را تحت تأثیر قرار دهد.
اگر ماه گذشته آنتی بیوتیک گرفته اید با دندان پزشک خود این مورد را نیز مطرح کنید.

چه چیزی در دندان پزشکی در انتظار شماست؟
دندان پزشک شما ممکن است این سوالات را بپرسد:

_ اولین بار کی متوجه بوی بد دهان شدید؟

_ بوی بد دهان گاه به گاه است یا به شکل پیوسته صورت می پذیرد؟

_ چند وقت یک بار نخ دندان می کشید.

_ چه نوع غذاهایی می خورید؟

_ چه داروهایی مصرف کنید.

_ از طریق دهان نفس می کشید.

_ آیا خروپف می کنید.

_ چند وقت یک بار دندان ها یا دندان مصنوعی را مسواک می زنید؟

_ آیا آلرژی یا مشکلات سینوسی دارید.

_خودتان فکر می کنید چه چیزی سبب بوی بد دهان شما می شود؟

_ آیا اطرافیان متوجه بوی بد دهان شما شده اند؟
درمان بوی بد دهان
برای درمان بوی بد دهان، خوردگی‌های دندان و یا بیماریهای لثه‌باید درمان شود. بهداشت دهان و دندان نیز باید رعایت شود. درمان پیشرفته تر برای بوی بد دهان بسته به علت آن متفاوت است. اگر بوی بد دهان شما مربوط به مشکلات دهان و دندانی باشد، دندانپزشکتان ،برخی از درمان‌های زیر را انجام می دهد، این درمان‌ها شامل:
شستن دهان و تغییر خمیردندان. درصورتیکه بوی بد دهان شما در نتیجه جمع شدن باکتری(پلاک) روی دندان باشد، ممکن است دندانپزشک محلول خاص برای شستن دهان را توصیه کند و همچنین ممکن است خمیردندانی حاوی عامل ضد باکتری برای مقابله با پلاک دندان توصیه نماید.

درمان بیماریهای دهان یا دندان. اگر که بوی بد دهان در نتیجه ی باکترهای حاصل از بیماری لثه، دندان های پوسیده و یا … باشد، این باکتری های را تنها با تمیز کردن حرفه ای می توان حذف کرد، دندانپزشک با درمان آن بیماری خاص، بوی بد دهان را نیز درمان می‌کند.
درمان خانگی بوی بد دهان
برای درمان خانگی بوی بد دهان و یا پیشگیری از بدبویی دهان، موارد زیر را رعایت نمایید:

• بعد از غذا مسواک بزنید. در محل کار خود نیز مسواک داشته باشید و بعد از غذا مسواک بزنید، خمیر دندانی استفاده کنید که حاوی فلوراید می باشد سعی کنید 2 بار در روز مسواک بزنید، خمیر دندان حاوی عامل ضد باکتری به مقابله با باکتری دهان کمک خواهد کرد.

• حداقل در روز یکبار از نخ دندان استفاده نمایید. نخ دندان برای حذف باکتری ها و پلاک هایی بین دندان ها مناسب می باشد.

• زبانتان را مسواک بزنید. زبان جایی است که باکتری های می توانند آنجا تجمع کنند، بهتر است بعد از غذا روی زبانتان را نیز مسواک بزنید. می توانید از مسواکی استفاده کنید که قسمتی برای پاک کردن زبان نیز دارد.

• پاک کردن دندان های مصنوعی یا لوازم دندان پزشکی(سیم ارتودنسی و یا …).

• جلوی خشک شدن دهانتان را بگیرید. مقدار زیادی آب بنوشید مخصوصاً اگر سیگار مصرف می کنید،آدامس بجوید یا آب نبات های بدون قند- برای تحریک بزاق- بخورید. اگر از خشکی دهان رنج می برید به پزشک مراجعه کنید تا داروهایی برای تحریک مصنوعی بزاق به شما بدهد.
• از خوراکیهایی که باعث بدبو شدن دهان می‌شود، دوری کنید.

• هرچند وقت یکبار مسواکتان را عوض کنید. عوض کردن مسواک در هر سه یا چهار ماه یکبار مناسب می‌باشد. یک مسواک نرم انتخاب نمایید.

• یک یا دوبار در سال به دندانپزشک مراجعه نمایید.

منبع:

mayoclinic

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *