محتوای صفحه (قابل کلیک)
چنانچه این علائم را دارید مشکوک به بیماری مولتیپل اسکلروزیس هستید.
بطور رایج پنجاه درصد از اشخاص در آغاز بیماری مولتیپل اسکلروزیس گرفتار نشانههای حسی هستند و طی پیشروی بیماری تقریبا تمام گرفتاران بهام اس این علائم را تجربه میکنند..
احساس کاستی در اندامها مانند دست یا پا علی الخصوص بعد از راه رفتن درازمدت یا ورزش سنگین از علامتهای شایعی است که در گرفتاران بهام اس بروز پیدا میکند که این نشانه علی الخصوص بعد از حمام یا سونای داغ یا در مواجه با هوای گرم قرار گرفتن شدت پیدا میکند.هم چنین در خانمها در دوره عادت ماهانه احساس کاستی در اندامها تشدید میگردد.
علامتهای ساقه مغزی از دیگر نشانههای بیماری مولتیپل اسکلروزیس شمرده شده و به صورت سرگیجه، دوبینی و ندرتا آشفتگی در بلع ظاهر میشوند، از دیگر نشانههای گرفتاران بهام اس میتوان به پیامد (INO) (فلج اعصاب حرکتی چشم، بیشتر عصب ۶) اشاره نمود که در این مشکل وقتی فرد به قسمت راست نگاه میکند چشم چپش به درون نمیآید و چشم راستش حرکت جبرانی دارد.بنا بر این اگر این حالت دوطرفه باشد بخصوص در خانمها جوان ما مشکوک به بیماری مولتیپل اسکلروزیس میشویم.
رایجترین سن بیماری مولتیپل اسکلروزیس بین سنین ۲۰ تا چهل سالگی بوده و بیشتر از هفتاد درصد از بیماران در این محدوده سنی هستند.اشخاص جوان که بدون دلیل خاصی گرفتار نشانههای بالینی نظیر کاستی دست و پا، اختلالات حرکتی، کاهش بینایی، دوبینی، سرگیجه و فقدان اعتدال میشوند قطعا بایست به متخصص نورولوژیست سر بزنند تا آزمایشهای مربوطه و (MRI) برای آنها انجام شود.
جای تاسف است که اکنون سرزمین ما در زمره سرزمینهای با گسترش بالا از دید بیماری مولتیپل اسکلروزیس قرار گرفته است.این در شرایطی است که در سالهای گذشته ما جزء قسمتهای با گسترش میانه بوده ایم.
هم چنین طبق بررسیهای شکل گرفته چنانچه اشخاص زمینهی ژنتیکی مبتلا شدن به بیماری مولتیپل اسکلروزیس را داشته باشند ولی به مقدار مکفی در تماس نور خورشید قرار گرفته و گرفتار کمبود ویتامینD۳ نباشند در همه طول عمرشان علایم این پیامد را تجربه انجام نمیدهند.
علائم هشدار دهنده شروع بیماری ام اس (اسکلروز متعدد)
- تاری دید یا دوبینی
- ضعف یا کندی حرکت
- اختلال تعادل
- اختلال تفکر و حافظه
- اختلال رفتاری و افسردگی
- بی حسی و کرختی
- گزگز و مور مور شدن دست و پا
- اختلال در حرکات ظریف
در صورت وجود هر یک از علائم فوق توصیه می شود حتما جهت بررسی بیشتر به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید.
نکته مهم:
وجود علائم فوق به تنهایی به معنای بیماری ام اس نیست و این علائم در بسیاری اختلالات دیگر و حتی گاهی در افراد سالم نیز دیده می شوند ولی حضور هر یک از این علائم نیازمند بررسی سیستم عصبی توسط پزشک متخصص عصب شناسی(مغزواعصاب) می باشد.
قسمت دوم
نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس را مهم تلقی کنید.
نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) را جدی بگیرید! علائمی هست که خیلی اندک اهمیت میباشند ولی آنها آلارمهای آغاز مالتیپل اسکلروزیس هستند و شما میبایست با شناخت کامل، خود را از مبتلا شدن به این بیماری مصون نگه دارید.
بیماری ms یک بیماری پرخطر است که بطور کامل بی سرو صدا آغاز میشود.
خستگیهای درازمدت، فراموش کردن تاریخهای اساسی و مهم، تیره شدن بینایی و خیلی از معضلات دیگر از نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس هستند که شاید کمتر مورد اهمیت قرار بگیرند.
علائمی هست که خیلی اندک اهمیت میباشند ولی نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس هستند و شما میبایست با شناخت کامل، خود را از مبتلا شدن به این بیماری مصون نگه دارید.
بیماری ms یک بیماری پرخطر است که بطور کامل بی سرو صدا آغاز میشود.
خستگیهای درازمدت، فراموش کردن تاریخهای اساسی و مهم، تیره شدن بینایی و خیلی از معضلات دیگر از نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس هستند که شاید کمتر مورد اهمیت قرار بگیرند.
علائمی هست که خیلی اندک اهمیت میباشند ولی نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس هستند و شما میبایست با شناخت کامل، خود را از مبتلا شدن به این بیماری مصون نگه دارید.
اسکلروز متعدد یا بیماری مالتیپل اسکلروزیس زمانی اتفاق میوفتد که ساختار ایمنی بدن بطور اشتباه به بافت چربی مغز و نخاع صدمه رساند و آن را مورد حمله خود قرار بگذارد.
کانون بیماری مالتیپل اسکلروزیس میگوید در حدود ۴۰۰۰۰۰ آمریکایی در حاضر مبتلا به این بیماری میباشند که جای تاسف است که هر ساعت یک فرد بیمار جدید به این دسته افزوده میشود.
درمان مالتیپل اسکلروزیس فقط از پیشرفت آن جلوگیری بعمل میآورد و بطور کامل آن را درمان نخواهد کرد.
نشانه هایی که نشاندهنده آغاز این مریضی است در همون ابتدای سن بیست سالگی بروز پیدا میکند.
خانمها ۲ برابر بیشتر از آقایان شانس گرفتاری دارند.
و چنانچه سوابق خانوادگی در زمینه اتوایمیون وجود داشته باشد یا اینکه بیماری مونونوکلئوز در پیشینه پزشکی مشاهده شود، احتمال پیدایش مالتیپل اسکلروزیس بیشتر خواهد شد.
از نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس اینست که این بیماری میتواند به عصب نوری شما حمله کند و منتج به دشواری هایی در دید شود.
تماشای بیشتر از اندازه صفحه تلویزیون یا صفحه نمایش کامپیوتر دشواری هایی در بینایی ایجاد میکند.
ولی چنانچه شما از یک بینایی دوگانه رنج میبرید میبایست به دکتر رجوع کنید.
بینایی دوگانه به آن منظور است که بینایی به مدت کوتاه یا طولانی در یک چشم با چشم دیگر متفاوت باشد.
این فرق میتواند در تشخیص رنگها علی الخصوص رنگ قرمز مشهود باشد.
افزون بر این در بیماری مالتیپل اسکلروزیس احتمال دارد حالت «نوریت نور» اتفاق بیوفتد.
یعنی اختلالاتی در پوشش عصب بینایی به وجود آید در حالتی که شما به مالتیپل اسکلروزیس مبتلا باشید نشانههای آشفتگی در بینایی زمان میبرد و ندرتا بهبودی پیدا میکند.
ملال و خستگی مزمن را مهم تلقی کنید.
ملال و خستگی میتواند هفتهها ادامه یابد.
و ولو با خوابیدن کافی هم بر طرف نشود.
هر کس احتمال دارد احساس ملال و خستگی داشته باشد، این حالت کلاً طبیعی است.
ولی اگر این وضعیت زمان ببرد و با خوابیدن بر طرف نشود و در طی هفتهها به همین منوال باشد، بی شک ملال و خستگی شما ناشی از ظهور نشانهها مالتیپل اسکلروزیس است.
اهمیتی ندارد که سن تقویمی شما چه میزان است، چه میزان سعی کردید با خوابیدن کافی ملال و خستگی را بر طرف کنید و در حالتی که بیشتر از یک الی ۲ هفته دائم حس خسته بودن داشتید بعد از کنترل تیروئید، کاهش گلبولهای قرمز خون و کمبود ویتامینها با دکتر خود در زمینه مالتیپل اسکلروزیس هم مشاوره داشته باشید.
مالتیپل اسکلروزیس با اسپاسم عضلات همگام است.
سوز عضلانی و بیحسی موضعی میتواند برای چند روز استمرار پیدا کند ولی افزونتر از آن پرخطر است و میتواند از نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس باشد.
در حالتی که زمان طولانی در یک موقعیت مینشینید، احتمال دارد با احساس سوز عضلات مواجه شوید.
حس سوزن سوزن شدن عضلات یکی از علائم مولتیپل اسکلروزیس است، در حالتی که گرفتگی شدید در عضلات داشتید یا بیحسی موضعی را حس کردید قطعا با دکترتان صحبت کنید.
البته این نشانهها زیادتر در خانمها دیده میشود و اسپاسم ماهیچهها در خانمها بسیار وخیمتر از مردان است.
در بیماری مالتیپل اسکلروزیس فرد گرفتار نوعی فراموشی میشود و بخش زیادی از وقایع و رویدادهایی را که همواره به خاطر داشته را فراموش میکند.
فراموشی یک نوع اختلال حواس و حافظه است که خیلی از اشخاص به آن گرفتار میشوند.
فراموش کردن این که کلیدهای منزل را کجا گذاشته اند، فراموش کردن تاریخ تولدی که همواره به خاطر میآوردید و میتواند نشانههای با اهمیتی باشند.
در حقیقت این حافظه است که رو به زوال میرود.
بنابراین قطعا میبایست در این زمینه دقت کنید و چنانچه این فراموشیها زیاد شد، با دکتر خود درمیان بگذارید.
چنانچه مشکوک به مشکلات شناختی هستید نشانی از بروز یک مشکل بسیار بزرگ در شما دیده خواهد شد.
قطعا مشکلات حافظه را بررسی نمایید. تا اطمینان حاصل کنید که همه موارد بطور کامل بی عیب و نقص هستند.
سرگیجههای پی در پی از نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس
از نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا مولتیپل اسکلروزیس، سرگیجه است.
امکان دارد شما در وضعیت ایستاده بیشتر به سرگیجه گرفتار شوید، البته سرگیجه میتواند نشانه خیلی از اختلالات و بیماریهای دیگر مانند عفونی شدن گوش داخلی یا جابه جایی دیسک گردن هم باشد.
ولی نشانههای ناشی از ضایعات مغزی که بین ورودیهای بصری وفضایی اعتدال را بهم میزند منتهی به سرگیجه میگردد.
بطور معمول بیماری مالتیپل اسکلروزیس با سرگیجههای مبهم آغاز میشود.
چالشهای جنسی
تحریکات جنسی در ساختار عصبی مرکزی رخ میدهد.
بنابراین جای تعجب نیست چنانچه شخصی که به مالتیپل اسکلروزیس مبتلا شد تحت اثرات مخرب در این مورد باشد.
در بررسیهای تازه نشان داده شده است که ۹۱ ٪ مردان و ۷۲ ٪ خانمهای مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس دارای مشکلات ارگاسم هستند.
گرچه که این دشواری خیلی ندرتا میتواند نشانه نخستین بروز مالتیپل اسکلروزیس باشد، ولی به این مسأله هم توجه داشته باشید.
قسمت سوم
نشانههای نخستین بیماری مولتیپل اسکلروزیس، کدام خانمها در خطرند؟
اینهمه از اماس میشنویم و اطلاع داریم که به عنوان مثال فلان فرد مشهور اماس دارد و … ولی آیا میدانیم که بهیچوجه اماس چه بیماری است و چطور به وجود میآید؟ قطعا در هر زمینهای آگاهی داشتن و جلوگیری، بااهمیتترین عامل به منظور بهبود تندرستی است.درمورد اماس هم همینطور است.
وقتی بدانیم چه چیزهایی ریسک مبتلا شدن به این بیماری را افزونتر مینماید، به منظور جلوگیری چکار بایست کرد و آیا درمانی برای آن وجود دارد یا نه، مناسبتر میتوان خود را مجهز کرد.
نشانههای نخستین اماس را بشناسید.
این اختلال در فازهای ابتدائی نشانههایی دارد که با درنظر گرفتن این علائم میتوان به دچار شدن آن پی برد.یکی از نخستین علائم بیماری اماس سوز دست و پاست که در یک سمت بدن یا هر دو دست و هر دو پا بروز مییابد.این نشانه به شکل سوزن سوزن شدن، یخ کردن و گزگز شدن خودش را نشون میدهد که چند روز ادامه دار میباشد.تار دیدن در بیماری اماس هم یکی از نخستین نشانههاست که در آن یک چشم بهطور تدریجی بینایی خود را از دست میدهد و به همراه درد است؛ یعنی وقتی فرد چشم خود را حرکت میدهد مبتلا به درد میشود.
تار دیدن که در یک چشم ایجاد میشود بهتدریج افزایش میابد تا میزانی که امکان دارد فرد پس از مدت زمانی با آن چشم کلا نبیند.این نشانه چند روز تا چند هفته احتمال دارد زمان ببرد و پس از این اثنا بهبودی حاصل شود.
نشانه بعدی بیماری اماس در فازهای ابتدائی کاستی اندامها و کاهش قدرت اندامهاست.فرد حس میکند، نمیتواند از پله بالا برود یا حس عدم توانایی در پاها میکند.بعلاوه کاستی در یک طرف جسم که بهتدریج هم این ناتوانیها بیشتر و بیشتر میشود.فقدان تعادل هم یک نشانه خیلی پراهمیت در آغاز بیماری اماس است.بدین شکل که فرد نمیتواند اعتدال خود را در وضعیت ایستاده حفظ کند، زمین میخورد یا نمیتواند صاف راه برود.این نشانه لحظهای نیست و تا روزها زمان میبرد.
نشانههای چه میزان باید طول بکشد؟
تاکید میکنیم که هر علامتی در بیماری اماس دست کم باید ۲۴ساعت بطول بینجامد.این علامتها را با ۱ یا دو بار وقوع نمیتوان به اماس نسبت داد.به عنوان مثال کسیکه در نشستن و برخاستن یکباره گرفتار تار دیدن میشود، یکبار نمیتواند اعتدال خود را حفظ کند و زمین میخورد یا برای مثال در یک روز که خسته است احساس کاستی در اندامهای خود میکند، نباید نگران اماس باشد.
این علامتها باید بهتدریج زیاد شود و دست کم ۲۴ساعت تا چند روز استمرار پیدا کند که آنرا بهعنوان نشانه بیماری اماس بپذیریم.
این نکته را از خاطر نبرید.
حدود ۲۰درصد افراد مبتلا به اماس گرفتار درماندگی یا در مراحل پیشرفته احتمال دارد گرفتار فلج شوند.در سایر موارد که خفیفتر بوده و بیماری کنترل میشود نشانههای خفیفتر بوده و فرد را ناتوان نمیکند.
یکی از علل اینکه بطور معمول فرد دیر متوجه بیماری خود میشود هم همین است که نشانههای نه چندان شدید بوده و فرد را ناتوان نمیکند.
بیماری اماس اینطور است که تا پایان عمر همراه فرد بیمار است ولی درماندگی تنها در موارد اندکی اتفاق میوفتد.
مرگ به دلیل خود بیماری اماس حدود ۱۲درصد است و اینطور نیست که مبتلایان به اماس بهدلیل خود بیماری اماس فوت کنند.
چرا ام اس میگیریم؟
بیماری اماس را شناختهایم ولی دلیل این بیماری نامشخص است و هنوز بهطور دقیق مشخص نشده است که چه چیزی این اختلال را بهوجود میآورد.علت این که چرا ۱ نفر به اماس مبتلا میشود ولی دیگری این اختلال را ندارد، مشخص نشده است.
برخی مردم گمان میبرند اضطراب و نگرانی، عصبانی شدن، فشارهای روانی یا ملال و خستگی امکان دارد در بروز اماس اثربخش باشند ولی بایست بگوییم این اثرات هنوز بهطور علمی پایدار نشدهاند.
درمورد تاثیر اضطراب و نگرانی بر اماس سالها تحقیق شد که ببینیم آیا اضطراب و نگرانی میتواند باعث پیدایش بیماری اماس شود یا نه؟ که در این پژوهش معین شد اضطراب و نگرانی و کار سخت نمیتواند شخصی را به اماس مبتلا کند.
برخی پژوهندگان میگویند استفاده زیادتر از حد نمک احتمال دارد مسئول اساسی در بالارفتن میزان بیماریهای خودایمنی مانند اماس باشد.
به بیان این دسته مصرف رژیمهای غذایی پرنمک سبب ازدیاد نوعی از سلولهای ایمنی میشود که با بیماری خودایمنی مرتبط هستند.بررسی این محققان نشان داد موشهایی که مهندسی ژنتیک شده بودند تا به اماس گرفتار شوند، وقتیکه برنامه غذایی پرنمک را میخوردند نسبت به موشهایی که میزان اخذ نمکشان متعادل بود، وضعیت بسیار بدتری پیدا میکردند.
این یافتهها بیانگر آن است که نمک امکان دارد در ایجاد بیماریهای خودایمنی مانند اماس و مرض قند نوع یک در اشخاص مستعد از نظر ژنتیک نقش داشته باشد.
درمان اماس چیست؟
خوشبختانه این اختلال در سرزمین ما گسترش زیادی ندارد و این اختلال مرتبط به سرزمینهای اروپایی است.درمان مخصوصی برای بیماری اماس نیست و این اختلال تا انتها عمر با شخص هست، تنها کاریکه میتوان انجام داد این است که رویه پیشروی بیماری را کنترل کنیم.
شخص مبتلا شده به اماس با مراقبتها و کنترلهایی که انجام میشود، میتواند یک زندگی طبیعی داشته باشد.
دواهایی برای علاج و کنترل این اختلال وجود دارد که از پیدایش حملات بعدی جلوگیری میکند.
این داروها قطعا بایست مصرف شوند.
بعلاوه برای هرکدام از دشواری هایی که به همراه اماس ایجاد میشود دارو وجود دارد، به عنوان مثال برای ملال و خستگی شدید، گز گز شدن بدن، ادرار کردن مکرر، سفتی و درد دست و پا، تار دیدن و … دواهایی برای علاج وجود دارد که این نشانهها را از میان میبرد..

دختران چاق ۸برابر بیشتر اماس میگیرند!
هنوز معلوم نیست که عینا چه عاملی سبب پیدایش بیماری اماس میشود.دلایلی که بمنظور بوجود آوردن این اختلال نام برده میشوند ویروس، نقص ژن یا هر دو باهم به همراه علل محیطی مانند اضطراب و نگرانی و کثیفی هوا و داشتن سوابق خانوادگی این مریضی است.
برآیند پژوهشهای نوین بیانگر آنست که چاقی امکان ظهور بیماری اماس در اطفال و دختران نوجوان را افزایش میدهد.
براساس این بررسیها، ظهور بیماری اماس در میان دختران چاق حدود ۱/۸ برابر بیشتر از دختران با وزن عادی است. گرچه مبتلا شدن به اماس در اطفال پدیدهای نادر است ولی این مطالعه نشان میدهد که پدر و مادر یا مراقبان کودکان و نوجوانان بسیار چاق بایست به نشانه هایی مانند سوزنسوزن شدن انگشتها، بیحسی یا کاستی اندام دقت کنند.
چه افرادی زیادتر در معرض خطرند؟
افرادی که از منظر ژنتیکی دارای طبع سردی هستند و بهطور یکسره از خوراکیهای سرد استفاده میکنند زیادتر در معرض مبتلا شدن به بیماری اماس قرار میگیرند.بعضی دیگر از تحقیقات بیانگر آنست که اشخاصی که علاقه زیادی به خوردن ترشی، سرکه، تمبرهندی و قرهقروت دارند، درصورت مصرف بیرویه این مواد خوراکی درمعرض مبتلا شدن به اماس قرار میگیرند.
هم چنین وضعیت ذهنی و روانی فرد، یکی از پیشزمینههای ظهور بیماری اماس بهشمار میرود بنابراین اشخاص زودرنج و حساس باید سعی کنند تفسیر خود از موقعیتهای اجتماعی را بهگونهای تغییر دهند تا کمترین فشار روانی بر آنها وارد بشود.کمبود ویتامین ۱۲B و D از دیگر عوامل ایجادکننده بیماری اماس عنوان میشود.
اسکلروز چندگانه یا بیماری مولتیپل اسکلروزیس، یک بیماری پیشرونده است که بهواسطه ی اشتباه در کارکرد ساختار ایمنی بدن بهوجود میآید.این یعنی دستگاه ایمنی که وظیفهاش تندرست و سالم نگهداشتن بدن شماست، اشتباها به قسمتهایی از پیکرتان که برای کارکرد روزمره حیاتی هستند، حمله میکند.
در این حمله، پوششهای محافظ سلولهای سیستم عصبی زیان میبینند و کارکرد مغز و نخاع مبتلا به اختلال میشود.
بیماری مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری با علایم غیرقابل پیشبینی است که شدت آن نشانههای در اشخاص مختلف، متمایز است.به عنوان مثال بعضی افراد مبتلا بهام اس، به ملال و خستگی و بیحسی گرفتار میشوند ولی در موارد شدیدتر فرد احتمال دارد فلج شود، بیناییاش را از دست بدهد و کارکرد مغزش کاسته شود..
۳ درد و اسپاسم ماهیچهها
درد مزمن و گرفتگیهای غیرارادی عضلات نیز در بیماری مولتیپل اسکلروزیس متداول هستند.به گفتهی کانون ملی ام اس، یک بررسی نشان داد نصفی از افراد گرفتار بهام اس مبتلا به درد مزمن هستند.
سفتی عضلانی یا گرفتگیهای عضلانی (اسپاستیسیت) نیز نشانههای شایعی هستند.
شما امکان دارد سفتی عضلات یا مفاصل و هم چنین حرکات غیرمنتظره، دردآور و غیرقابلکنترل اندامها را نیز تجربه نمایید.
پاها افزونتر از دیگر اندامها تحت اثر ام اس قرار میگیرند ولی درد پشت نیز متداول است.
چهار ملال و خستگی و کاستی
حدود هشتاد درصد از اشخاص در مراحل اولیهی ام اس گرفتار ملال و خستگی و کاستی بدون دلیل میشوند.ملال و خستگی مزمن زمانی اتفاق میافتد که اعصاب موجود در ستون مهرهها تخریب میشوند.
این ملال و خستگی بطور معمول بهطور غیرمنتظره ظاهر میشود و برطرف شدن آن چندین هفته طول میکشد.
این کاستی در اول زیادتر در پاها مشهود است.
پنج مشکلات اعتدال و سرگیجه
سرگیجه و مشکلات مرتبط به هماهنگی و اعتدال میتوانند جنبش شخص مبتلا شده به بیماری مولتیپل اسکلروزیس را کاهش بدهند.پزشکتان احتمال دارد اینها را مشکلات مرتبط به طرز راه رفتن (اختلال gait) بنامد.
افراد گرفتار بهام اس بیشتر احساس گیجی و سبکیسر میکنند یا حس میکنند جهان دور سرشان میچرخد (دَوَران سر).
این نشانهها بطور معمول هنگامی اتفاق میافتند که فرد از جایش بلند میشود.
شش آشفتگی در کارکرد مثانه و روده
آشفتگی در کارکرد مثانه، نشانه دیگری است که حدود هشتاد درصد از افراد گرفتار بهام اس را گرفتار میکند.این مشکل میتواند شامل ادرار کردن مکرر، نیاز فوری به خروج ادرار یا عدم توانایی در نگهداشتن ادرار باشد.
نشانههای در ارتباط با ادرار، بیشتر قابلکنترل هستند.
بعضی افراد مبتلا بهام اس نیز به یبوست و اسهال گرفتار میشوند یا کنترل رودهشان را از دست میدهند و گرفتار بیاختیاری مدفوع میشوند.
۷ آشفتگی در راندمان جنسی
برانگیختگی جنسی نیز میتواند یکی دیگر از مشکلات افراد گرفتار بهام اس باشد.آشفتگی در راندمان جنسی از ساختار و سیستم عصبی مرکزی شروع میشود؛ یعنی جایی کهام اس به آن حمله میکند.
۸ مشکلات شناختی
حدود نیمی از مبتلایان به بیماری مولتیپل اسکلروزیس، بنوعی در کارکرد شناختیشان گرفتار مشکل میشوند و احتمال دارد نکتههای زیر را تجربه کنند:
– مشکلات حافظه؛
– فراخنای توجه کوتاه (فراخنا: مدتی که فرد میتواند روی فعالیتی تمرکز کند)؛
– مشکلات گفتاری؛
– اِشکال در سازماندهی ذهنی
افسردگی و دیگر مشکلات سلامت عاطفی نیز متداول هستند.
۹ تغییر در سلامت عاطفی
افسردگی عمده (ماژور) در میان افراد گرفتار بهام اس متداول است.فشارهای ناشی از ام اس میتواند به تحریکپذیری، نوسانات خُلقی و وضعیتی بنام بیثباتی عاطفی نیز منتج شود.
بیثباتی عاطفی شامل حملههای خنده و گریهی غیرقابلکنترل است.
مقابله با علایم ام اس به همراه مشکلات مرتبط به خانواده و غیره میتواند افسردگی و دیگر اختلالات عاطفی را چالشبرانگیزتر کند.
دیگر نشانههای ام اس
همهی افراد گرفتار بهام اس، نشانههای مشابهی ندارند.احتمال دارد نشانههای گوناگونی در موقع عود یا حملات ام اس ظاهر شوند.
علاوه بر نشانههای قید شده در بالا، دیگر نشانههای ام اس شامل:
– فقدان شنوایی؛
– تشنج؛
– لرزش غیرقابلکنترل؛
– مشکلات تنفسی؛
– لکنت زبان؛
– اِشکال در بلع خوراک
آیا بیماری مولتیپل اسکلروزیس ارثی است؟
ام اس لزوما ارثی نیست ولی به گفتهی کانون ملی ام اس، چنانچه یکی از اعضاء خانواده یا اقوام نزدیک شما ام اس داشته باشند، امکان مبتلا شدن شما به این اختلال بیشتر خواهد بود امکان مبتلا شدن اشخاص معمولی (بدون پیشینه خانوادگی) بهام اس فقط ۰٫۱ درصد است ولی اگر پدر و مادر یا خواهر و برادر شما مبتلا بهام اس باشند، این رقم به ۲٫۵ تا پنج میزان افزایش مییابد وراثت، تنها عامل مؤثر در مبتلا شدن بهام اس نیست.چنانچه یکی از دوقلوهای یکسان بهام اس مبتلا باشد، امکان مبتلا شدن قُل دیگر بهام اس فقط بیست و پنج درصد است.
گرچه ژنتیک قطعا یک عامل خطر بهحساب میآید، ولی تنها عاملِ تأثیرگذار نیست.
تشخیص بیماری مولتیپل اسکلروزیس چگونه انجام میشود؟
یک دکتر (به احتمال بسیار قوی متخصص مغز و اعصاب) به منظور تشخیص ام اس چندین آزمایش انجام خواهد داد، ازجمله:
– معاینهی عصبی: دکترتان هرگونه آشفتگی در کارکرد عصبی را وارسی خواهد کرد.
– معاینهی چشم: برای ارزیابی بینایی و بررسی بیماریهای چشم، یکسری آزمایش انجام میشود.
– تصویربرداری با تشدید مغناطیسی (MRI): تکنیکی است که از یک میدان مغناطیسی قوی و امواج رادیویی بمنظور بوجود آوردن تصاویر مقطعی از مغز و نخاع استفاده میکند.

– کشیدن مایع نخاعی (پونکسیون کمری): آزمایشی است که در آن، یک سوزن بلند وارد ستون مهرهها میشود و از مایعی که در اطراف مغز و نخاع در گردش است، نمونهبرداری میکند طبیبان از این تستها به منظور وارسی زیان به ساختار عصبی مرکزی در دو ناحیهی جداگانه (مغز و نخاع) استفاده میکنند.آنها نیز میبایست گزینش کنند بین دورههایی که به اعصاب مرکزی صدمه و آسیب وارد کردند، لااقل یک ماه فاصله وجود داشته است.
این آزمایشها برای رد کردن احتمال دیگر بیماریها نیز انجام میشوند.
ام اس در اغلب موقعیتها طبیبان را متعجب میسازد، چون شدت علایم آن و راههایی که از آن طریق بر اشخاص اثر میگذارد، بسیار متفاوت هستند.حملههای ام اس احتمال دارد چند هفته طول بکشند و بعد ناپدید شوند.
با وجود این عودها احتمال دارد بهتدریج وخیمتر و غیرقابل پیشبینیتر شوند و با علایم گوناگونی همراه باشند.
تشخیص زودهنگام ام اس احتمال دارد به پیشگیری از پیشرفت سریع آن یاری رساند.
امکان تشخیص اشتباه نیز وجود دارد.یک مطالعه روشن کرد که نزدیک به ۷۵ درصد از کارشناسان ام اس حاضر در این تحقیق، در حین دوازده ماه گذشته دست کم ۳ فرد بیمار داشتهاند که بیماریشان اشتباه تشخیص داده شده بود.
بیماری مولتیپل اسکلروزیس یک اختلال چالشبرانگیز است ولی پژوهشگران درمانهای بسیاری کشف کرده اند که میتواند پیشرفت آن را کُند سازد.بهترین دفاع در مقابل ام اس، آن است که بی درنگ بعد از مشاهدهی نخستین نشانههای هشداردهنده نزد دکتر بروید.همانگونه که میدانید وراثت یکی از عوامل خطر کلیدی در مبتلا شدن بهام اس است، بنا بر این اگر یکی از اعضاء خانواده یا اقوام نزدیکتان بهام اس گرفتار است و شما هم بعضی از علایم آن را دارید، برای بررسیهای بیشتر سریعا به دکتر رجوع کنید.
این کار را به تأخیر نیندازید، چون در صورت مبتلا شدن بهام اس باید هرچه تندتر درمان را شروع نمایید.
دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب (بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران)
در صورت تمایل به تعیین نوبت ویزیت دکتر امیری به صفحه تماس با ما مراجعه نمایید.
بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران
شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!
کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است
شماره تماس های نوبت گیری سریع
مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.
واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021 ☎
واحد انجام تست خواب ☎ 02122639401 ☎
واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب ☎ 02122648627 ☎
واحد مشاوره و روانشناسی ☎ 22636863_021 ☎
واحد مغز و اعصاب و روان غرب تهران (آزادی) ☎ 02166158469 ☎
اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.
درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)
اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)
درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)
امتیاز بینندگان:5 ستاره