مطالعات نشان می دهد که رابطه ی کودک با پدر در هر برهه از زندگی یک کودک، پیشرفت تحصیلی،جنسی، افزایش افسردگی و گرایش به مواد مخدر و … تأثیر گذار می باشد.
واضح است که، رابطه ی کودک با پدر اثرات قوی و طولانی مدتی بر سلامت و رشد کودک دارد.حتی اگر یک پدر با فرزندان زندگی نکند ،راه هایی برای افزایش روابط مثبت میان آنها وجود دارد.
صرف وقت با کیفیت با یکدیگر و برقراری ارتباط موثر ،هر دو بزرگترین عامل گسترش روابط قوی میان پدر و فرزند می باشد.
داشتن اوقات با کیفیت در کنار هم
در خانواده ها تصور قالب بر این است که پدر نان آور خانه است. این به این معنی است که اگر والدین با هم زندگی می کنند یا از هم جدا شده اند، پدر مدت زمان زیادی از روز و یا حتی بخشی از شب را از بچه ها دور است.فعالیتهای بزرگسالان زمان زیادی را می گیرد، این به این معنی است که والدین یک ساعت و یا حتی کمتر از یک ساعت را در روز صرف کودک خود می کنند.خوشبختانه کیفیت زمان صرف شده با کودک از کمیت آن مهمتر می باشد.
پدرها و فرزندان می توانند زمان بیشتری را باهم باشند، بوسیله ی:
● خاموش کردن تلویزیون، کامپیوتر و بازیهای ویدئویی که همه عاملی برای کاهش تعامل می باشد.
● اجتناب از تفریحاتی که نیاز است که در کنار هم ساکت باشند.مثل : رفتن به سینما
● انجام بازهایی که نیاز به درگیری فیزیکی و همکاری دارد.مثل: فوتبال در پارک
● خرید رفتن با کودک برای تهیه لوازم ضروری
● رفتن به گردش و باغ وحش
● گنجاندن برنامه های ثابت.مثل: شنبه ها ،تهیه صبحانه با همکاری همه ی اعضای خانواده
برقراری ارتباط موثر
پدر ها بخصوص باید به یاد داشته باشند که یکی از اولین معلم های کودک خود به حساب می آیند و با گفتار و رفتار خود در مورد جهان اطراف کودک مدام در حال آموزش وی می باشند.
بایدهای ارتباط:
● استفاده از لحن مناسب ، هرگز صدا یتان را بالا نبرید و داد نکشید.
● همیشه سعی کنید از زبان بدن نیز برای رساندن بعضی حرفها به کودک استفاده کنید.
● از واژگانی برای رساندن پیغام و حرف خود به کودک استفاده کنید که فهمش برای او و همه راحت باشد، هرگز از کلمات رکیک و نامناسب استفاده نکنید.
● رک و مستقیم حرف بزنید، سعی نکنید از مفاهیم انتزاعی استفاده کنید،اجازه بدهید کودک بفهمد در مورد کدام رفتار صحبت می کنید و چه انتظاری دارید « نگویید تو پسر بدی هستی» بگویید« امروز نباید دروغ می گفتی.ممکن بود باعث…».
فاصله طولانی مدت بین روابط پدر و کودک
حتی اگر پدر و کودک با هم زندگی نمی کنند،راه های بسیاری وجود دارد که میتواند به قوی شدن روابط میان آنها کمک کند:
● کودک خود را به جایی که آنجا زندگی یا کار می کنید دعوت کنید.
● در نظر گرفتن یک اتاق در خانه ی خوتان، یا نگه داشتن چند اسباب بازی در خانه به کودک کمک می کند تا فکر کند یک خانه ی دومی دارد که به او و خواسته هایش اهمیت می دهند.
● سعی کنید روزانه با از طریق تلویزیون یا ایمیل در ارتباط باشید.
● در مورد زندگی روزانه ی خودتان به او بگویید و از اونیز سوال کنید.
● یک برنامه ثابت را برای باهم بودن بچینید،مثل گردش، عصر هر جمعه
● از اینکه کودک شما توسط مادر یا سایر آشنا هایی که نیازهایش را درک می کنند، تحت مراقبت و سرپرستی هستند اطمینان حاصل کنید.
● می توانید گاهی برای او کارت پستال و نامه بفرستید و نشان دهید به یادش هستید.
به یاد داشته باشید که رابطه ی کودک با پدر می تواند اثرات عمیقی بر سلامت و رشد کودک و یا بالعکس داشته باشد.
محتوای صفحه (قابل کلیک)
قسمت دوم
همه چیز در زمینه ارتباط پدر و فرزند
پدر بیشتر وقت خود را صرف کار و کوشش به منظور حفظ موقعیت و رفاه خانوادهاش میکند.
میتوان بیان کرد که همهی پدران دو شخصیت مجزا دارند، شخصیتی قاطع که شان مردانگی و اقتدار را در بر دارد و شخصیتی مهربان که شان پدری اوست. پدر بهترین راهنما برای مسیر تکاملی رفتاری و تربیتی فرزند است. محبتی که او را به سهلگیری و آزاد و رهاگذاشتن کودک ترغیب مینماید و قاطعیتی برخواسته از دوراندیشی و ژرفنگری که او را معتقد به استحکام و سختگیری میکند. تربیت کودک بایست حول دو محور متفاوت و با این وجود متجانس شکل گیرد. یکی سهلگیری و واگذاری و دیگری سختگیری و کنترل، ضمن ملاحظه حد اعتدال در این دو روش متضاد.
رمز بزرگ و هنر ظریف تربیت متعادل برای تربیت شخصیت متعالی کودک توسعهیافتگی این دو محور متضاد است.در دوره طفولیت نمایش مهر و محبت پدر افزونتر از دو طریق محبت محسوس و با صراحت و محبت از مسیر بازی قابل اجراست. مدیریت پدر باید بر پایه این دو اصل کلی بنا شود و پدر وظایف خود را در حیطه تربیت با ملاحظه اعتدال و بکارگیری درست و منطقی این دو اصل اساسی و مهم انجام دهد.
نقش مهر پدری در پرورش کودکان
پدر از طرق گوناگونی میتواند مهر خود را به فرزند بنمایاند.
ولی در دوره طفولیت نمایش مهر و محبت افزونتر از دو طریق محبت محسوس و با صراحت و محبت از مسیر بازی قابل اجراست.
محبت پدر به نوزاد
پدر باید محبت به طفل را از همان روزهای پس از متولد شدن شروع نماید زیرا پدر نیز همانند مادر از مسیر وراثت با کودک پیوند دارد و همین پیوند به وی امکان میدهد که در همون ایام نوزادی با فرزندش رابطه برقرار نماید.
نوازش طفل، اثری درازمدت در ارتباط پدر و کودک دارد.
ضمن آن که سبب افزایش علاقه پدر به طفل نیز میگردد.
دکتر «ویلیام سیرز» عقیده دارد که: «بیشتر نوزادان در حالت هوشیاری خاموش به سر میبرند … این حالتی است که پس از آن هرگز تکرار نمیشود؛ چشمهاشان گشاده و باز است و نسبت به محیط اطراف خود حالتی پذیرنده دارند، این لحظههای پیوند نخستین نباید از دست برود. در این موقع با نوزاد حرف بزنید و بیان عواطف را آزاد بگذارید؛ سلام عزیزم، من پدرت هستم …»
پدر و کودک شیرخواره
پدر در دوره شیرخوارگی نیز میتواند با محبت کردن به طفل، او را به همراهی، مدیریت و حکمروایی خود عادت بدهد.
پدری که طی این دوره نسبت به طفل بیتفاوت بوده و پس از گذشتن دو، ۳ سال، تازه میخواهد در امر تربیت و تربیت کودک دخالت کند، توفیق پایینتر مییابد زیرا کودک به علت نبود انس قبلی، با دیدن پدر به وجد نمیآید و شادمان نمیشود، در این حالت پدر چارهای ندارد جز اینکه یا با زحمت بیشتری گذشته را تلافی نماید و مورد اعتماد و محبوب کودک شود و یا آن که راه آسانتری را برگزیند و تربیت را با خشونت درهم بیامیزد که راه دوم بهیچوجه پسندیده نیست.
پدر و کودک خردسال
پس از گذشتن دوره شیرخوارگی، دایره محبت به طفل وسیعتر شده و محبت از مسیر کلام، قوت میگیرد.
از این پس وابستگی کودک به مادر کاهش مییابد او بیشتر از گذشته به سوی پدر میرود.
متأسفانه بعضی از پدران پس از گذشتن این دوره از توجه و محبت خود به طفل میکاهند.
زیرا کودک، دیگر آن جذابیت رفتار و شیرینی قبل را ندارد.
این دوری پدر، برای کودک بسیار گران است و میتواند سبب ناهنجاریهای رفتاری گردد.
به خصوص که او اکنون بزرگتر شده و مسائل عاطفی را مناسبتر درک میکند و طالب محبت بیشتری است.
البته طبیعیست که در کیفیت محبت تغییراتی بوجود بیاید.، ولی اصل آن بایست محفوظ و محسوس بماند.
از این پس، پدر میتواند از عامل تعریف و اثر نیز سود بگیرد.
تعریف، تمجید و تأیید کودک
انرژی مثبت کلمات پسندیده، بر روح و روان کودک تأثیرگذاشته و احساس خوشایندی در او نسبت به گوینده ایجاد میکند.
تعریف از کودک به تحکیم اعتماد بنفس و احترام به خود او نیز کمک خواهد کرد.
با توجه به اینکه پدر در نگاه کودک مظهر قدرت و شجاعت است و بطور معمول در نظر کودکان، پدر بیشتر از مادر از هیبت و ابهت بهره مند است، تعریف از کودک، توسط پدر برای او بسیار ارزشمند و لذتبخش خواهد بود.
شایسته است که پدر در گذرگاه تربیت از عامل تعریف سود گیرد و روح طفل را با نسیم کلمات نوازش دهد.
چنانچه پدر قصد پند و نصیحت و یا انتقاد از طفل را دارد، اول میتواند از مسیر تعریف، فضای دوستانهای را ایجاد نماید و زمینه را برای اثر بیشتر کلام خود مهیا سازد.
جملاتی همچون «از وقتی تو به جهان آمدهای زندگی ما شیرینتر شده» و یا «تو گلی هستی که خداوند به ما هدیه داده است» چه احساسی در طفل میآفریند؟ آیا اینگونه جملات در میزان حرفشنوی و همراهی کودک با پدر مؤثر نخواهد بود؟
البته تعریف و تمجید در حالتی مطلوب است که غیرواقعی و غیرمنطقی نباشد و طفل را گرفتار توهم و کبر و غرور نسازد. ملاحظه مقدار نیز در آن شرط است.
بازی دوستانه با کودک
بازی مجموعه فعالیتهایی است که کودکان برای سرگرمی، تفریح، فرار از غم و کدورت و کشف مجهولات بدان روی میآورند و در هنگام آن انرژیهای زیاد خود را تخلیه میکنند.
جایگاه پدر در بازی کودک
پدر از دو طریق عمده میتواند در گذرگاه بازی، مدیریت تربیتی خود را اعمال نموده و به طوری مطلوب و مطابق با ویژگیهای کودک، او را در گذرگاه هدایت سوق دهد. این دو طریق شامل:
۱ ایجاد زمینه و فضای مناسب برای بازی و تهیه اسباببازیهای مفید.
دو .بازی با کودک و دخالت مستقیم در بازی. علاقه زیاد کودک به بازی سبب علاقمندی او به همبازی نیز خواهد شد.
هرکسی به آسانی میتواند از مسیر بازی، دل ساده و پاک طفل را به دست آورده و با محبوبیتی که کسب میکند بر روح و روان وی اثر بگذارد.
پدر در امر تربیت علاوه بر احتیاجی که به این محبوبیت دارد، به شناختی هم که از راه بازی نسبت به طفل به دست میآورد نیازمند است در حقیقت: «بازی وسیلهای است برای کشف جهان پنهان کودک و شناخت جهان وجودی او.
چه بسیارند خویها و رفتارها، حب و بغضها، کین و مهرها که در طفل پنهانند و مربی را به شناخت آن دسترسی نیست مگر آنگاه که او را به بازی وادارد و یا بازی او را با خود و دیگران مشاهده کند … در سایه این کشفهاست که میتوان، در پی اصلاحش کوشید و عارضههای و نابسامانیها را در او اصلاح کرد و یا جنبههای مثبت او را تحکیم نمود.
ولو در اصلاح و درمان نابسامانیهای کودک یکی از راهها و شیوهها، روش بازی درمانی است که در سایه آن میتوان بسیاری از اختلالهای را از بین برد»
در بازی کودک با پدر تفاوتهای آشکاری نسبت به بازی کودک و مادر و حتی همسالان دیده میشود.
بازی کودک و پدر، بطور معمول دارای هیجان، جنبش و فعالیت و شور بیشتری بوده و از دیگر بازیها متمایز است.
لذا ذکر این نکته افراد با سن بالا نظر میرسد که: هرچند قوام بازی به تشکیل شادی و نشاط برای طفل است، ولی امکان دارد پدر ناخواسته از مسیر بازیهای جنجالی و هیجانزا موجبات کاستی اعصاب و بدخوابی کودک را مهیا کند.
در هنگام بازی پرداختن به سن و سال طفل، تواناییها و ظرفیت و افکار کودکانه لازم است.
شرکت دادن اطفال در بازیهای سخت، ترسناک و یا بازیهای خاص اشخاص بزرگتر، سبب قویتر شدن و یا رشد عقلانی سریعتر کودک نمیشود بلکه احتمال دارد طفل را گرفتار تضاد و اختلال کند.
برای هر پدری با هر میزان از اطلاعات و فرهنگ، بازی کردن با کودک مناسبتر از ترک بازی است.
گاهی تصور اشتباه از مردانگی، بیحوصلگی و کسالت و یا ملال و خستگی و درگیری بیشتر از اندازه در مسائل کاری، پدر را از بازی با کودک باز میدارد و سبب ایجاد شکاف عاطفی بین پدر و کودک میگردد.
قسمت سوم
التیام و بهبود ارتباط پدر و نوزاد

التیام و بهبود ارتباط پدر و نوزاد کار دشواری نیست ولی احتیاج به ملاحظه نکاتی دارد که در ادامه مطلب به آنها اشاره میکنیم.
به آنها فضایی مختص خودشان را بدهید.
پس از ۹ ماه بارداری و بعد مواظبت تقریبا تمام روز از او، طبیعیست که فکر کنید شما در هر موردی مناسبتر از شریک زندگی تان میدانید که چکار باید کنید، ولی بایست بدانید قرار نیست شریک زندگی تان مانند شما باشد. پدر و مادر به روش متفاوتی با نوزادشان ارتباط برقرار میکنند و نوزاد از این فرق لذت میبرد.
ضروری نیست دائم دور شریک زندگی تان پرسه بزنید و آماده باشید تا هر زمان فرزندتان آغاز به نق زدن کرد، او را از شریک زندگی تان بگیرید.
شاید علی الخصوص هنگامی که نتواند او را سریع ساکت کند، وسوسه شوید که دخالت کنید.
ولی با این کار اعتماد بنفس او را تضعیف میکنید، کودک تان به اینکه پدرش او را ساکت کند، عادت نخواهد کرد و خودتان نیز یک لحظه آسایش نخواهید داشت.پس اجازه بدهید خودشان مشکل را حل کنند.شاید از اینکه چطور بدون کمک شما توانست او را ساکت کند، تعجب کنید.با مهلت دادن به او و فقدان دخالت، شریک زندگی تان شیوههای خودش را به منظور حل مشکل پیدا خواهد کرد، مانند سوار کردن بچه در ماشین و یا خواندن یک ترانه ویژه
مادر یکی از بیماران توضیح میداد: «یک شب که از خواب بیدار شدم دیدم همسرم پشت کامپیوتر نشسته و به موزیک گوش میدهد و پسرم هم با آهنگ بالا و پایین میرود».
مادر دیگری میگفت: «همسرم با رقصش مشهور شده بود.
دوقولوهایمان را به طبقه پایین میبرد و با سی دی مورد علاقهاش در اتاق نشیمن برایشان میرقصید.
سالها بعد همچنان این ترانهها سریع آنهارا آرام میکند.
به این ترانهها ترانههای بابا میگوییم»
به آنها یاری دهید. تا به هم نزدیکتر شوند.
به منظور بهترشدن ارتباط پدر و نوزاد با هم به خرید بروید و یک نوار حمل کودک بخرید تا نوزادتان به پدرش نزدیکتر شود.بعد او را مورد تشویق قرار دهید که بیشتر موقعیتها آن را بپوشد و نوزادتان را در آن قرار بگذارد..
این نزدیکی فیزیکی راه بسیار طبیعی برای صمیمی شدن این دو با همدیگر خواهد بود، مضاف بر آن مزیت دیگری که دارد، این است که دستهایش آزاد بوده و میتواند ظرفها را نیز بشوید!
این عمل در انتها روز که کودکان تمام سنین مستعد نق زدن و آشفته شدن هستند، بسیار کمکتان میکند.
در این موقع پدر میتواند حقیقتأ بدرخشد.او میتواند طفل را در کریر گذاشته و برای صمیمی شدن با او و ورزش کردن در اطراف خانه قدم بزند و شما هم میتوانید چرت بزنید یا به خودتان برسید.
با عوض شدن پوشک آغاز کنید.
در چند سال نخست فرزندتان هزاران بار احتیاج به عوض شدن پوشک خواهد داشت.
چطور است از این موقع استفاده کنیم؟ حتی عوض شدن چند پوشک طی روز بهترین مهلت به منظور برقراری ارتباط با همدیگر است.
شریک زندگی تان را مورد تشویق قرار دهید تا عوض شدن پوشک را کار جالبی بداند نه یک کار کثیف.
چنانچه او را بخاطر غلط انجام دادن کارش مسخره نکنید، موفقتر خواهید بود.شاید اولش اندکی شلخته کار کند ولی بسیار زود یاد خواهد گرفت.
زمان شیر دادن و خواب را همراه هم تقسیم کنید.
چنانچه هم شیر خودتان را به او میدهید و هم از شیر خشک استفاده میکنید، پدرش را مورد تشویق قرار دهید که بیشتر اوقات وظیفه شیر دادن به او را بعهده بگیرد.
چنانچه فرزندتان فقط شیر خشک استفاده میکند، تلاش نمایید به طور برابر این وظیفه را میان خودتان تقسیم کنید.
بعد از آن به او یادآوری کنید که هنگام شیر دادن نباید (یا دست کم همواره نباید) نوزاد و شیشه شیر را در یک دستش بگیرد و با دست دیگرش روزنامه بخواند یا کانال عوض کند.اجازه بدهید که ببیند اندکی ارتباط چشمی و گفتگو (حتی یک شعر بی معنی) میتواند سودمند باشد.حتی چنانچه نوزادتان تنها از شیر مادر تغذیه میکند، شریک زندگی تان میتواند در این کار شرکت کند و امورات پایانی را انجام بدهد.
وقتی شیرش را خورد، شریک زندگی تان میتواند چند دقیقه او را نگهدارد تا آروغ بزند یا وقتی شیرش را خورد و خواب آلود شد، او را از سینهتان جدا کرده و در بغل شریک زندگی تان بگذارید.
وقتی نوزاد عادت کند که پدرش او را بخواباند با احتمال فراوان نیمه شب که از خواب بیدار شود نیز میپذیرد که پدرش او را بخواباند و این تاثیر مثبت زیادی در التیام و بهبود ارتباط پدر و نوزاد دارد.
در آتیه هم وقتی وسیله بازی مورد علاقهاش را گم کرد و یا به زمین خورد و زانویش خراش برداشت با پدرش راحت خواهد بود.
به منظور بهترشدن ارتباط پدر و نوزاد شیفت شبانه را به پدر نیز واگذار کنید.
بیایید صادق باشیم: هر قدر هم که خسته باشید، قادر نیستید به آسانی پدری را که روزها سر کار میرود متقاعد کنید که شب را با نوزادش بیدار بماند، به خصوص چنانچه که خانه دار باشید.
پس چنانچه میتواند بدون این که از سر جایش بلند شود او را ساکت کند، این عمل را انجام دهد.
رُزا مادر یکی از کودکان میگوید: پس از این که شب شیرش را میدهم، همسرم بلند میشود و با بکارگیری شانههای جادوییاش یاری میکند که آروغ بزند.
چنانچه شریک زندگی تان در طی هفته شبها کمکتان نمیکند، تلاش نمایید به جای آن پایان هفته شیفت شبانه را به او واگذار کنید.
یافتن راهکار ارزش سعی کردن را دارد.
بعلاوه آرامش و حرف نزدن شبانه زمان خوبیست که پدر و فرزند با هم رابطه برقرار کنند، حتی چنانچه هردوشان نیمه بیدار باشند.
توصیه مشاور : بهترست که این همیاری را از دوره بارداری شروع نمایید و از شریک زندگی تان بخواهید که در کلاسهای آموزشی دوره حاملگی شرکت نماید و یا کتابی را در این مورد مطالعه نماید.
بدینگونه هم شما از پشتیبانی عاطفی و فیزیکی وی برخوردار خواهید بود و هم اینکه وی برای پذیرش مسئولیت پدر شدن آماده میشود.
یکی از راههای کمک به بهتر شدن قولنج در اطفال در بغل گرفتن آنها توسط پدر به دلیل شانههای پهن آنهاست که به بهتر شدن شکم درد کودکان یاری میکند.
با افزایش آگاهی پدران در این مورد اشتیاق او را برای پذیرش مسئولیت پدر شدن بیشتر نمایید
قسمت چهارم
چرا نقش پدر در زندگی کودک اساسی و مهم است؟

پدرانی که به فرزندانشان بیشتر گوش میدهند و ارتباط نزدیکی با کودکانشان دارند و در عین اینکه قوانینی را گزینش میکنند ولی به آنها احساس آزادی هم میدهند، اثر بیشتری در بچهها دارند.
برای دههها روانشناسان و دیگر پژوهشگران تصور میکردند یک ارتباط مادر- فرزندی از روابط دیگر میان اعضای خانواده مهمتر است.
آنها بیشتر روی این ارتباط متمرکز بودند و چنانچه بچه در موردی مشکل پیدا میکرد، آنها نقش مادر را برجستهتر میکردند یا حتی ممکن بود ا و را سرزنش کنند ولی همانگونه که زمان گذشت، محققان متوجه نقش اساسی و مهم پدر در زندگی کودکان شدند.
همانند مادران، بدن پدران برای پدر شدن تنظیم شده است و روش پدر بودن آنها درست به میزان مادران و گاه افزونتر از آنها اساسی و مهم و موثر است.
رونالد رونر، رییس مرکز تحقیقات بررسیهای روابط میان فردی دانشگاه کانتیکات، میگوید: ما حالامتوجه شدهایم که نقش پدران در زندگی فرزندانشان گاه افزونتر از مادران است.
او و همکارانش اخیراً تمام مطالعاتی که در مورد نقش پدر و مادر و میزان پذیرش یا طرد آنها از طرف بچهها شده است را مطالعه کردهاند.
آنها همانگونه که انتظار میرفت، به این جمع بندی رسیدند که نقش والدین در رفتارهای بچهها خیلی پراهمیت و حیاتی است و احساس طردشدگی از طرف والدین در بچهها ایجاد واکنشهایی مانند رفتارهای تهاجمی و از نظر عاطفی بی ثبات در آنها میکند.
طرد شدن از طرف والدین اعتماد بنفس کودکان را کمتر میکند و احساسهای بی کفایتی و منفی درباره خود با میزان احساس منفی نسبت به والدین کاملامرتبط است.
رونر میگوید: صحیح هست که این عواطف درباره والدین وجود دارد ولی در مواردی نقش پدر حتی مهمتر از نقش مادر است.
مشکلات رفتاری، افسردگی، احساس مورد سوءاستفاده قرار گرفتن و فقدان تطابق با محیط بیشتر با رفتار پدر در ارتباط است. تا مادر.
با این وجود عشق پدران به فرزند در موقعیتهایی نسبت به عشق مادر به آنها قدرتمندتر عمل میکنند.
اینکه کودکان بدانند از طرف پدرشان پذیرفته شدهاند و او آنها را دوست دارد در اینکه در آتیه انسانهای خوشحالتری باشند رل و نقش بسیار مهمتری ایفا مینماید.
احساس عشق و علاقه از طرف مادر هم با اهمیت است ولی بنظر میرسد مهارتهای اجتماعی با عواطف نسبت به پدر همخوانی زیادتری دارند.
رونر و همکارانش نتیجه تحقیقات خود را در گاهنامه Persolanity and Social Psychology چاپ کردهاند.
این پژوهش تنها به پدر بودن به عنوان امری فرهنگی نگاه کرده است.
بنابراین اینکه حتماً پدر بیولوژیکی بچهها باشد، چندان اساسی و مهم نبوده است و برآیند درباره پدرانی که در زندگی کودکان خود حضور ندارند، صدق نمیکند.
رونر و همکارانش هنوز علت این که چرا نقش پدر در موقعیتهایی مهمتر از مادر میشود را نمیدانند.
رونر میگوید: در هر خانواده یی، یکی از اعضا از دیگری نقش مهمتری دارد، به عنوان نمونه کسیکه برای تعطیلات پایان هفته برنامه ریزی میکند.
در خانوادههایی که این نقش به پدر تعلق دارد، تاثیری که در اطفال میگذارد، خیلی پراهمیت و حیاتی است.
در چنین مواقعی کودکان توجه بیشتری به آنچه پدر انجام میدهد یا میگوید، نسبت به مادر دارند و پدر نفوذ بیشتری بر آنها دارد.
پدران با این وجود بیشتر برای روش یی از زندگی که به آن «به کاریکه انجام میدهی بچسب» مؤثر هستند.
مطالعه یی روی خانوادههایی با حضور والدین که در گاهنامه بلوغ زودتر از موعد درماه ژوئن انتشار یافته، نشان میدهد نوجوانان نسبت به شیوه تربیتی پدران بازتاب و پایداری زیادتری نسبت به مادران نشان میدهند و این خود نشانگر اساسی و مهم بودن نقش پدر در زندگی آنهاست.
این پایداری در وقت مدرسه جای خود را به اعتماد بنفس بیشتر و احساس رهبری دسته در فعالیتهای جمعی در مدرسه میدهد.
این جادوگری روش پدرانه که به پایداری کودکان منتج میشود، به شیوه پدر و مادر خودکامه شناخته شده است که در برابر روش سهل گیری قرار میگیرد و وظیفه مهمی در احساس استقلال اطفال در بزرگسالی دارد.
لورا واکر میگوید: تحقیقات ما مشخص کرده که پدرانی که به فرزندانشان بیشتر گوش میدهند و ارتباط نزدیکی با کودکانشان دارند و در عین اینکه قوانینی را گزینش میکنند ولی به آنها احساس آزادی هم میدهند، اثر بیشتری در بچهها دارند.
این بررسیها نشان میدهد پدران رل و نقش بسیار با اهمیتی در ایجاد احساس پشتکار و استقامت کودکان دارند.
و این نقش از مادران مهمتر است.
واکر میگوید: مشخص نشده است چرا پدران در ایجاد این حس اینقدر موثرند.
البته علت آن میتواند این باشد که پدران روی این مسئله متمرکز هستند در حالیکه مادران احتمال دارد چیزهای دیگری از قبیل مهربانی و رفتار اجتماعی را به اطفال آموزش دهند.
خوشبختانه برای پدران درست همانند مادران بیولوژیکی وظیفه مهمی در خوب پدربودن شان ایفا مینماید.
مطالعاتی هورمونی نشان میدهد که تا یک هفته پس از به جهان آمدن بچه میزان هورمون اکسیتوسین در بدن مردان بالامی رود.
این هورمون بنام هورمون عشق شناخته میشود و احساس وابستگی و محبت را در بین اشخاص بالامی برد.
هنگامی که پدران با فرزندانشان بازی میکنند میزان این هورمون بالامی رود.
پدر بودن بنا بر تحقیقات دیگر که سال قبل در گاهنامه آکادمی ملی علمی انتشار یافت، میزان تستوسترون بدن را تقلیل میدهد.
این دگرگونی هنگامی که پدر از کودک خود مراقبت میکند، قویتر میشود و به همان میزان احساس خشونت را کاهش میدهد و به همان میزان تمایل به حفاظت و محبت را بالامی برد.
با این وجود هنگامی که پدران با کودکان خود میگذرانند و کیفیت آن، خیلی پراهمیت است.
واکر میگوید: ضروری نیست حتماً با کودکانتان وقت زیادی را بگذرانید.
شاید بازی کردن در حیاط خانه یا فیلم دیدن با فرزندانتان قادر باشد همان اثر واجب و ضروری را بر آنها بگذارد.
آنها باید احساس کنند که شما در کنارشان حضور دارید و مراقب آنها هستید.
بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران
شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!
کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است
شماره تماس های نوبت گیری سریع
مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.
واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021 ☎
واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627 ☎
واحد مشاوره و روانشناسی ☎ 22636863_021 ☎
اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.
درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)
اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)
درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)
salam hamsare man nazdik be 2 sal ast ke dochare larzeshe dast mibashad.ishan dochare vasvase fekriye shadidi mibashad va sen an 30 sal ast lotfat rahnamaee konid
سلام
برای جناب دکتر هرمز پور ( متخصص اختصاصی اعصاب و روان در حیطه وسواس ) در کلینیک شریعتی نوبت ویزیت تهیه فرمائید.
امتیاز بینندگان:5 ستاره