اقدامات پیش از جراحی تعویض مفصل لگن | بهترین جراح ارتوپد در تهران

آیا جراحی تعویض مفصل لگن برای من مناسب است؟

جراحی تعویض مفصل لگن، هیچ محدودیت سنی یا وزنی ای ندارد. هرچند این فاکتور ها در تصمیم گیری برای این جراحی می توانند موثر باشند. توصیه به انجام این جراحی نه بر مبنای سن، بلکه مبنی بر میزان دردی ست که بیمار تحمل می کند، و اینکه آرتروز مفصل ران تا چه حد فعالیت های روزمره ی بیمار را مختل کرده است. بیشتر بیمارانی که این جراحی را انجام می دهند، بین 50 تا 80 سال سن دارند. جراحی تعویض مفصل لگن در هر سنی نتایج خوبی در پی داشته است، از جوانان مبتلا به آرتروز نوجوانی گرفته تا بیماران مسن تر که انواع مختلف آرتروز را داشتند.

اقدامات پیش از جراحی تعویض مفصل
جراحی تعویض مفصل لگن

چه موقع انجام جراحی تعویض مفصل لگن توصیه می شود؟

دلایل مختلفی وجود دارد که پزشک شما، انجام این جراحی را توصیه کند. غالبا بیمارانی که انجام این جراحی برایشان درنظر گرفته می شود، مشکلات زیر را دارند:

  1. درد در مفصل لگن به طوری که فعالیت های روزمره را مختل کند.
  2. کمر درد یا پهلو دردی که در ساعات استراحت – چه در شب و چه در روز – نیز ادامه یابد.
  3. سفتی و خشکی مفصل به طوری که مانع حرکت یا بلند کردن پا شود.
  4. تداوم درد علیرغم انجام فیزیوتراپی و مصرف داروهای ضد التهاب مفصل.

 

تصمیم گیری برای انجام جراحی تعویض مفصل لگن

با پزشک خود صحبت کنید

جراح ارتوپد شما، پس از بررسی نتایج معاینه و آزمایشات مختلف، به شما خواهد گفت که آیا انجام این عمل برای کاهش درد و بهبود دامنه ی حرکت شما موثر است یا نه. درمان های دیگر – همچون درمان دارویی، فیزیوتراپی یا انواع دیگر جراحی – نیز ممکن است در نظر گرفته شود.

بعلاوه، جراح ارتوپد به شما درباره ی خطرات بالقوه ی جراحی تعویض مفصل لگن و عوارض آن اطلاع خواهد داد. این عوارض شامل خطراتی که در طول جراحی وجود دارند و یا عوارضی که پس از جراحی پدید خواهند آمد، می شوند. ما در این مقاله به طور مفصل به آنها پرداخته ایم.

هیچگاه از سوال کردن از جراح ارتوپد خود نهراسید! هرچه بیشتر درباره ی تاثیری که بر زندگی شما خواهد داشت، بدانید، بهتر می توانید درباره ی انجام این جراحی تصمیم بگیرید.

جراحی تعویض مفصل ران
از پزشک خود درباره ی جزئیات بپرسید

انتظارات واقع بینانه از جراحی تعویض مفصل لگن

یکی از موارد مهم در تصمیم گیری برای انجام این جراحی، داشتن دید واقع بینانه از تغییراتی ست که این جراحی در زندگی شما بوجود می آورد. بیش از 90% بیمارانی که جراحی تعویض مفصل لگن را انجام داده اند، کاهش قابل توجه کمردرد و پهلو درد را گزارش داده اند، همچنین  عملکرد مفصل ران و توانایی انجام فعالیت های روزمره ی آنها به طور خارق العاده ای بهبود یافته است.

با این وجود، انجام فعالیت های روزمره در دراز مدت باعث سایش مواد بین گوی و کاسه ی مفصل مصنوعی لگن خواهد شد. فعالیت شدید یا افزایش وزن ممکن است روند سایش را تسریع کند، یا باعث شل شدن یا دردناک شدن مفصل تعویض شده ی لگن شود. به همین خاطر، اکثر جراحان ارتوپدی توصیه می کنند از فعالیت های شدید– مثل دویدن، پریدن یا ورزش هایی که به مفصل فشار می آورند – خودداری کنید.

فعالیت هایی که به راحتی می توان بعد از جراحی تعویض مفصل لگن انجام داد، شامل: راه رفتن بدون محدودیت، گلف، کوه نوردی سبک، شنا کردن، رانندگی، رقص، دوچرخه سواری و دیگر ورزش های سبک است.

درصورت عدم انجام فعالیت های فیزیکی شدید، مفصل جدید شما می تواند تا سالهای متمادی سالم و بدون مشکل عمل کند.

آمادگی برای انجام عمل تعویض مفصل لگن

معاینات پزشکی

اگر قصد انجام چنین عملی را دارید، جراح ارتوپد شما احتمالا از چند هفته پیش از عمل، آزمایشات و معاینات متفاوتی را تجویز می کند. این آزمایشات برای اطمینان از این موضوع هستند که شما می توانید تحت عمل جراحی قرار بگیرید و دوره ی نقاهت خود را به راحتی طی کنید. بیمارانی که بیماری های مزمن، مثل بیماری های قلبی دارند، باید به پزشک متخصص در حیطه ی بیماری خود نیز مراجعه کنند تا از امکان انجام جراحی مطمئن شوند.

جراحی تعویض مفصل ران
معاینات پیش از جراحی

آزمایش ها

انجام آزمایشات خون و ادرار، گرفتن نوار قلب (EKG) و عکس رادیولوژی از قفسه ی سینه ممکن است پیش از انجام جراحی تعویض مفصل لگن مورد نیاز باشد.

سلامت پوست

پوست شما پیش از انجام جراحی نباید هیچگونه عفونت یا آسیبی داشته باشد. در صورت وجود هرکدام از این موارد، حتما آن را با جراح خود در میان بگذارید تا مشکل پوست شما پیش از جراحی برطرف شود.

داروهای مصرفی

درباره ی داروهایی که مصرف می کنید حتما به جراح ارتوپد و پزشک خود اطلاع دهید. در صورت نیاز، آنها به شما خواهند گفت که کدام یک از داروهای خود را پیش از عمل قطع کنید و کدام یک را ادامه دهید.

جراحی تعویض مفصل ران
قطع یا استفاده از داروهای مختلف

کاهش وزن

اگر اضافه وزن دارید، ممکن است پزشک از شما بخواهد کمی وزن خود را پیش از جراحی کاهش دهید تا فشار روی مفصل جدید لگن و همچنین خطرهای دیگر در طول جراحی کاهش یابد.

سلامت دندان ها

هرچند احتمال عفونت بعد از جراحی تعویض مفصل لگن کم است، اما ورود باکتری به جریان خون، احتمال بروز این عارضه را بیشتر می کند. به همین خاطر، لازم است که درمان های مهم دندان پزشکی مثل کشیدن دندان یا درمان لثه، پیش از جراحی تعویض مفصل لگن انجام شوند.

سلامت دستگاه ادراری

افرادی که قبلا مبتلا به عفونت مزمن مثانه و مجاری ادراری شده اند، باید درباره ی انجام این جراحی با متخصص مربوطه صحبت کنند. همچنین آقایانی که پروستات آنها دچار مشکل شده است، پیش از انجام جراحی تعویض مفصل لگن باید ابتدا پروستات خود را به طور کامل درمان کنند.

حضور دیگران کنار شما

شما چند روز بعد از جراحی تعویض مفصل لگن قادر خواهید بود به کمک عصا یا واکر راه بروید، اما تا مدتی طولانی ممکن است برای انجام کارهای خانه همچون پخت و پز، خرید کردن، حمام رفتن یا دیگر کارها احتیاج به کمک داشته باشید.

اگر در خانه تنها هستید، بهتر است از یکی از افراد فامیل یا دوستان بخواهید تا مدتی را با شما زندگی کند و یا از پرستاری تمام وقت کمک بگیرید.

تعویض مفصل ران
کمک گرفتن از پرستار

تغییر چیدمان منزل

ممکن است زندگی در چیدمان کنونی منزل شما، بعد از جراحی تعویض مفصل لگن کمی سخت باشد. بنابراین توصیه می شود پیش از جراحی، تغییراتی را در خانه ی خود بوجود آورید تا پس از آن، بتوانید راحت تر در خانه حرکت کنید. ممکن است لازم باشد:

  • دستگیره ی محافظتی در حمام و دستشویی خود نصب کنید تا زمین نخورید.
  • نرده های کنار پلکان را سفت و ایمن تر کنید.
  • صندلی راحتی یا مبلی تدارک ببینید تا در روزهای اولیه بعد از عمل، بتوانید به راحتی روی آن قرار بگیرید. این صندلی باید مقاوم باشد، پشتی و دسته های امنی داشته باشد و به هنگام نشستن بر روی آن، نشیمنگاه شما بالاتر از زانوانتان قرار گیرد.
  • روی توالت فرنگی خود، صندلی افزایش ارتفاع قرار دهید.
  • یک صندلی مناسب و محکم در حمام قرار دهید.
  • یک اسفنج شستشوی بدن با دسته ای بلند برای شستشوی نقاط دورتر بدنتان تهیه کنید.
  • یک پاشنه کش بلند تهیه کنید تا برای پوشیدن کفش، نیازی به خم شدن نداشته باشید.
  • وسیله ای تهیه کنید که با آن بتوانید اشیاء مورد نیاز خود را که دورتر از شما قرار دارند، بردارید. این وسیله برای آن است که نیازی به خم شدن پیدا نکنید.
  • بالشت مناسبی که هنگام نشستن بر جاهای مختلف تهیه کنید که به شما کمک کند ارتفاع بیشتری بگیرید و زانو های شما پایین تر از لگن قرار گیرند.
  • تمام فرش ها و قالیچه های لیز را از زمین خانه جمع آوری کنید.

 ترجمه و تحقیق: امیلی احمدی


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *