خرخر شبانه | درمان خروپف | متخصص خروپف | جدیدترین درمان خروپف

خرخر کردن0

علت خروپف و خرخر چیست؟

وقتی بعضی بخش های گلوی شما می لرزد، خروپف می کنید و این اتفاق تنها زمانی می افتد که خواب هستید. بخشی که در گلو می لرزد حلق نامیده می شود که درست پشت زبان قرار دارد.

ماهیچه های زیادی این بخش را باز نگاه می دارند. اما وقتی می خوابید، این ماهیچه ها هم استراحت می کنند. این امر باعث لرزیدن آسانتر این ماهیچه ها و همچنین باریک تر شدن این بخش می شود. وقتی که به داخل نفس می کشید، این بخش لرزیده و صدا ایجاد می کند. هرچه این قسمت باریک تر شده باشد، راحت تر خواهد لرزید و شما نیز با صدای بلندتری خرخر خواهید کرد.

خرخر کردن تا چه اندازه رایج است؟

حدود 40 درصد آقایان حداقل بعضی شب ها، خرخر خفیف دارند. این درصد برای خانم ها کمتر می باشد (حدودا 30 درصد). حدود 15 دصد مردم اکثر شب ها خرخر می کنند.

افراد در هرسنی ممکن است خروپف کنند. حتی برخی کودکان نیز مشکل خرخر کردن دارند، اما گروهی که بیشتر در معرض خطر خرخر کردن هستند، افراد میانسال می باشند.

چه چیزی باعث افزایش میزان خروپف می شود؟

  • اضافه وزن یا چاقی، به این دلیل که افراد چاق دارای چربی بیشتری در اطراف گلوی خود هستند. این چربی باعث باریکتر شدن گلوی شما و لرزش بیشتر این بخش می شود.
  • نوشیدن الکل باعث شل شدن عضلات گلو می شود و این یعنی لرزش بیشتر و در نتیجه خروپف بیشتر.
  • افرادی که از طریق دهان نفس می کشند، بیشتر خرخر می کنند، زیرا با دهان باز احتمال لرزش و در نتیجه صدا بیشتر می شود. این امر به خاطر این است که دیواره ی گلوی شما در عقب دهان آسان تر از دیواره های انتهای بینی شما می لرزد.
  • وقتی بینی فرد مسدود باشد، مجبور است از طریق دهان نفس بکشد و این امر احتمال خروپف را بیشتر می کند. این مشکل در داخل گلو یک خلا ایجاد می کند و دیواره های گلوی را به هم نزدیکتر می کند.
  • به پشت خوابیدن هم باعث عقب رفتن زبان می شود. این مسئله نیز مسیر هوا را مسدود می کند. خروپف در خواب همیشه در حالت خوابیدن به پشت بدتر می شود.
  • بعضی افراد نیز به خاطر پولیپ بینی، زبان بزرگ و یا تورم تیروئید خرخر می کنند، چرا که این مشکلات راه هوا را محدود می کنند. معمولا بچه ها به خاطر لوزه ها و آدنوئید بزرگ خرخر می کنند.
  • آلرژی ها، تب یونجه و سیگار کشیدن باعث بدتر شدن خرخر می شوند، زیرا این عوامل داخل و خارج شدن جریان هوا را سخت تر می کنند.
  • برخی داروها مانند قرص های خواب، داروهای بیهوشی، داروهای استروئیدی خوراکی و داروهای صرع، ماهیچه های گلوی شما را شل می کنند.
  • برخی افراد نیز با راه هوای محدودتری نسبت به حالت طبیعی متولد می شوند. احتمال خرخر در این افراد بیشتر است.
  • خرخر کردن در دوران حاملگی نیز بیشتر اتفاق می افتد.

خروپف چگونه بر روی مردم تاثیر می گذارد؟

برای بسیاری از خانواده ها خروپف یک مشکل بزرگ محسوب می شود. اغلب فرد خروپف کننده باید در یک اتاق مجزا بخوابد، در غیر این صورت اطرافیان وی نمی توانند خواب راحتی داشته باشند و کم خوابی نیز مشکلاتی برای آنها به دنبال خواهد داشت.

برخی خرخر کننده ها نیز دارای شرایطی به نام آپنه ی خواب هستند، بیش از 10 درصد خروپف کننده ها دارای چنین شرایطی هستند. آپنه ی خواب منجر به فشار خون بالا، حمله های قلبی و سکته می شود.

خرخر چگونه درمان می شود؟

آتل فک

یکی از روش های درمانی آتل فک نامیده می شود که کمی مشابه محافظ دهان می باشد و آن را در هنگام خواب بین دندان های خود قرار می دهید. این محافظ فک پایینی شما را به سمت جلو می کشد و راه هوا را وسیع تر می کند.

این وسیله باید مخصوص شما ساخته شود. برای این امر باید به یک دندانپزشک و یا جراح دهان و دندان مراجعه کنید، زیرا افراد مختلف دارای شکل دهان متفاوت  می باشند و یک آتل نمی تواند برای چند نفر مناسب باشد.

برخی درمان های دیگر سقف دهان شما را سفت می کنند که این امر لرزه را کاهش می دهد. سفت کردن سقف دهان به وسیله ی لیزر، امواج رادیویی و یا تزریق انجام می شود. جراحی لیزر روی گلو ممکن است در بعضی افراد موثر باشد، اما عمل دردناکی است و تنها یک جراح گوش، حلق و بینی می تواند آن را انجام دهد.

برای کودکانی که خرخر می کنند، معمولا لوزه ها را برمی دارند، زیرا لوزه های بزرگ در کودکان رایج می باشد. این عمل نیز معمولا موثر می باشد. در مورد بزرگسالان با لوزه های بزرگ نیز می تواند موثر باشد.

برخی مردم به خاطر شکل زبان خود و یا سقف دهانشان خرخر می کنند، برخی دیگر به خاطر مسدود بودن بینی خود خرخر می کنند. در تمام این موارد جراحی بخش مورد نظر می تواند موثر باشد. نوعی جراحی به نام (uvulopalatopharyngoplasty (UPPP خیلی رایج بود. در این جراحی، پزشک بر روی پشت گلو کار می کند تا آن را بازتر کند، اما میزان موفقیت این نوع جراحی خیلی پایین می باشد.

درمان های موقعیتی که شما را تشویق می کنند تا به پهلو بخوابید، موثر می باشند، اما معمولا به همان موقعیت ماندن در طول شب سخت می باشد. درمان های گیاهی و یا آنزیم ها ممکن است بر روی آلرژی ها موثر باشند. اگر آلرژی دلیل خرخر کردن باشد، پس می توانید از این روش ها استفاده کنید، اما اگر دلیل خرخر کردن شما چیز دیگری است، تاثیری نخواهند داشت.

نوارهای گشاد کننده ی بینی می توانند مسدودیت بینی شما را از بین ببرند، اما مانع خرخر کردن نمی شوند.

پزشک شما چه کاری ممکن است انجام دهد؟

خرخر کردن ممکن است هشدار اولیه برای آپنه ی خواب باشد. پزشک شما احتمالا شما را به یک متخصص خواب معرفی کند که احتمالا از شما خواهد خواست مطالعاتی در مورد خواب انجام دهید. آپنه ی خواب یک مشکل اساسی است که نیاز به توجه بیشتر دارد.

شما چه کاری می توانید انجام دهید؟

اگر اضافه وزن دارید، کم کردن وزن می تواند به شما کمک کند. از نوشیدن مشروبات الکلی جدا خودداری کنید. اگر خرخر شما به خاطر حساسیت بیشتر می شود، از مواردی که حساسیت را تشدید می کنند، اجتناب کنید.

کجا و چه وقت باید به دنبال کمک باشید؟

اگر خرخر کردن شما باعث آزار خودتان و دیگران می شود، به فکر راه حل باشید. اگر به پزشک مراجعه می کنید می توانید همسرتان یا هرکسی که شاهد خرخر کردن شما بوده، همراه خود ببرید تا موقعیت شما را در هنگام خرخر برای پزشک توضیح دهد.

نگارنده: سمیه محمدی

کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا

[divider]

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

♦  دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات – دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

  فلوشیپ اختلالات خواب از دانشگاه بارسلونا

  مدیر کلینیک خواب مجموعه کلینیک های تخصصی آلومینا

کلینیک آلومینا مرکز فوق تخصصی پیشگیری و درمان اختلالات مغز و اعصاب و روان در ایران است.

تماس با ما

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *