اهمیت دوران نوجوانی و نقش والدین

نوجوانان و والدین

همه والدینی که صاحب فرزند هستد، دوران سختی را برای مراقبت از فرزند خود گذرانده اند. زمانی که نوزاد نیمه شب گرسنه می شود یا مریض می شود. با تمام این دردسرها دوران نوجوانی برای والدین نگران کننده تر است. علت این امر چیست؟

در حقیقت دوران نوجوانی زمان رشد فیزیکی، فکری و عاطفی فرد است. بنابراین قابل درک است که این دوران باعث سردرگمی و آزار بسیاری از خانواده ها می شود.

با وجود دیدگاه های منفی برخی بزرگسالان در مورد نوجوانان، آنها اغلب پرانرژی، با ملاحظه و آرمان گرا هستند و علاقه زیادی به حقیقت دارند. بنابراین گرچه دوران نوجوانی دوره درگیری فرد با والدین خود می باشد، این دوران به علاوه زمانی است که به نوجوان کمک می کند تا به رشد فردی برسد.

درک دوران نوجوانی

بلوغ چه زمانی آغاز می شود؟ افراد با یکدیگر متفاوت هستند. برخی زودتر و برخی دیرتر به بلوغ می رسند. به عبارت دیگر طیف گسترده ای در مور آنچه طبیعی تلقی می شود، وجود دارد.

اما بسیار مهم است که بین بلوغ و نوجوانی تمایز قائل شد. بسیاری از ما دوران بلوغ را تغییر برخی ویژگی ها مانند دوره های قاعدگی، موهای ناحیه تناسلی و موهای صورت، در نظر می گیریم. در واقع این ویژگی ها قابل رویت ترین علائم بلوغ میباشند، اما کودکانی که تغییراتی بین سن 8 تا 14 سالگی نشان می دهند، یک سری تغییرات درونی نیز در آنها در حال رخ دادن است که قابل مشاهده نمی باشند. این ها تغییرات نوجوانی هستند.

بسیاری از کودکان با یک تغییر چشمگیر در رفتار خود شروع دوران نوجوانی را نشان می دهند. آنها سعی می کنند از والدین خود جدا شده و مستقل شوند. از طرف دیگر کودمان در این سن از دیدگاه دیگران نسبت به خود، به ویژه هم سن و سالان خود، بسیار آگاه هستند و به شدت در تلاش هستند تا این دیدگاه را به بهترین شکل درآورند. در این دوران معمولا هم سن و سالان از والدین مهم تر می شوند  تا آنجا که برای تصمیم گیری های خود بت آنها مشورت می کنند.

کودکان در این بر روی ظاهر و هویت خود تلاش می کنند و از تفاوت های خود با دیگران آگاه هستند که این تفاوت ها منجر به درگیری با والدین می شود.

یکی از کلیشه های رایج در دوران نوجوانی، سرکش بودن نوجوان می باشد. گرچه این داستان، به خاطر نوسانات عاطفی، مربوط به برخی از کودکان می شود، اما بسیاری از نوجوانان دچار این مشکل نمی شوند.

هدف و علت اصلی تغییرات رفتاری در دوران نوجوانی رسیدن به استقلال است. به این منظور نوجوان سعی می کند از خانواده و والدین خود فاصله بگیرد. به همین دلیل به نظر می رسد که نوجوانان همیشه در تضاد با والدین خود هستند.

با افزایش سن نوجوان، فرد عقلانی تر فکر می کند. در این زمان اخلاقیات نوجوان شکل می گیرد. والدین متوجه می شوند که فرزندشان که سعی در راضی کردن والدین داشت، اکنون به طور ناگهانی اظهار نظر کرده و ادعاهای جدید می کند و در برابر کنترل والدین به شدت مخالفت می کند.

در این شرایط باید به نوجوان خود میدان بدهید و از خود سوالاتی بپرسید، از جمله اینکه: آیا من فرزند خود را خیلی کنترل می کند؟ آیا به فرزند خود گوش می دهم؟ آیا به فرزندم اجازه می دهد نظرات خود را بیان کند؟

در ادامه :نکاتی برای والدین


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

2 دیدگاه دربارهٔ «اهمیت دوران نوجوانی و نقش والدین»

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      ممنون از تذکرتون حتما بیسشتر دقت خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *