چگونه با عضو دو قطبی خانواده رفتار کنیم؟
سرو کار داشتن با عضو دوقطبی خانواده نیازمند صبوری، آموزش و دلسوزی است.اگر این ویژگی ها را در خود بیابید می بینید که چه تاثیر بسیار زیادی در فرد مبتلا و کیفیت رابطه شما با آنها دارد.
1.درک کنید که اختلال دوقطبی بیماری ناشی از مغز است.این به این معناست که، تقصیر اعضای خانواده نیست اگر دچار سرطان شود.شروع از این نقطه ممکن است به شما کمک کند که دلسوز تر و مهربان تر باشید.
2.اگر یکی از اعضای خانواده دچار حمله قلبی شود شما تلاش نمی کنید که خودتان او را عمل کنید.در عوض شما پیش یک جراح می روید.از یک متخصص درخواست کمک کنید:اختلال دو قطبی باید توسط یک روان پزشک درمان شود.
3.یاد بگیرید که رفتار عضوخانواده را در زمینه بیماری مشاهده کنید.به عنوان مثال، اگر فرد مبتلا به اختلال دو قطبی خشمگین شد یا حالت دفاعی گرفت، این اغلب یکی از نشانه های بیماری است.این نیاز به صبر و دلسوزی دارد.
4.بدانید که این بیماری باعث احساس های درونی آشفته و بی نظم برای عضو بیمار می شود که می تواند نتایجی در تمام انواع رفتار های دفاعی، کنترل کردن خود و رفتار های مخرب داشته باشد.خودتون را تصور کنید اگر روزی از خواب بلند شوید و آن روز به سمت افسردگی سرازیر شوید یا پر از نشاط شوید و با انرژی فراوان به سمت دیوانه شدن بروید.تلاش کنید که با این مسئله همدردی کنید.
5.از رفتارها و احساسات اساسی خودتون نسبت به اعضای خانواده آگاه باشید.اگر شما عصبی و خشمگین باشید درباره آن فرد یا رفتارش، این به آنها منتقل خواهد شد.افرادی که مبتلا به اختلال دو قطبی هستند ممکن است اضطراب و خشم را تهدیدی برای خود تلقی کنند، در نتیجه رفتار دفاعی از خود نشان می دهند.
6.با نشانه های افسردگی و مانیا آشنا شوید.به عنوان مثال، فردی که تند تند درباره خودش خود خواهانه خودستایی می کند و لاف می زند به طور معمول به عنوان فرد متکبر و خود محور شناخته می شود.این رفتار در فرد مبتلا به اختلال دو قطبی نشانه مانیا است، به عنوان مثال بسیاری از رفتار های غیر مسئولانه و مخاطره آمیز که ممکن است برای شما مساوی رفتار های غیر منطقی باشد.شناخت نشانه های این بیماری کمک می کند که شما مهربان تر باشید.
7.در صورت امکان در جلسات درمانی عضو خانواده خود شرکت کنید.خانواده درمانی و درمان حمایتی به کیفیت زندگی فرد مبتلا به دو قطبی کمک می کند.
8. از آنها به طور روزانه تعریف کنید.چیز خوبی درباره آنها بگویید.حتی به آنها بگویید که دوستشان دارید.اگر راحت نیستید که به آنها چیزی بگویید برای آنها کاری انجام دهید.به عنوان مثال:لباس هایشان را تا کنید، ظرف هایشان را بشویید یا حتی به آنها سخت نگیرید.
9.درباره خودتان هم فکر کنید.احساس خرسندی شما هم به اندازه سایر اعضای خانواده مهم است.اگر که بیماری او شما را از لحاظ احساسی تحت تاثیر قرار دهد، شما نمی توانید به او کمک کنید.یعنی در واقع شما با دو مشکل سرو کار دارید.پس درباره مشکلات، شادی ها وزندگی خود احساس عذاب وجدان نکنید.
بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران
شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!
کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است
شماره تماس های نوبت گیری سریع
مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.
واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021 ☎
واحد انجام تست خواب ☎ 02122639401 ☎
واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب ☎ 02122648627 ☎
واحد مشاوره و روانشناسی ☎ 22636863_021 ☎
واحد مغز و اعصاب و روان غرب تهران (آزادی) ☎ 02166158469 ☎
اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.
درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)
اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)
درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)
سلام من سه ساله عروسی کردم هشت ماهبعدازازدواج شوهرم گفت که دوقطبیه.ازاول خیلی زودعصبانی میشدو منهمیشه کوتاه میومدم تموم سرمایه زندگیمون رابه بادداد مدام بدون فکرچک میکشه.هیچوقت هزارتومن تو جیبش نیست اصلا پول نگه نمیداره ولخرج بی مسیولیت به شدت سیگاری.فقط توقع محبت داره.میل جنسی شدیدوخسته کننده واگرقبول نکنم تهدیدم میکنه میره باکس دیگه .یکبار اقدام به خودکشی داشته که نجاتش دادم ویکبارهم میخاست خودم را خفه کنه که خداکمکم کرد.حرفهایی که میزنه موقع عصبانیت کوه را هم خراب میکنه چه برسه به من.دارو میخوره ولی درمان نمیشه.زندگی با یک بیمار دوقطبی وحشتناکتر ازاون چیزیه که فکرمیکنید اصلا طعم یه… Read more »
خواهش میکنم کمکم کنید دخترم دو قطبی است و ۲۲ ساله است و همش میگه میرم از این خونه و چندین بار هم خونه مادربزرگ و دوست رفته مونده ولی میگه برای همیشه می خواهد بره کاری هم باهاش ندارم اصلا تو خونه همیشه از لحاظ خوراک رسیدگی میکنم میان وعده چای و آب میوه مثل یک هتل براش می مونه ولی بازم ناراضیه و خیلی وقتها دیر به خونه میاد دلم هزار جا میره نمی دونم چی کار کنم پرخاشگری میکنه حتی منو میزنه وقتی یادآوری میکنم قرصهاشو مرتب بخوره هر چی ناسزا و حرف بسیار بده بارم میکنه… Read more »
سلام دوست گرامی
توصیه می شود در این خصوص حتما با روانپزشک صحبت نمایید. در صورت تمایل با مرکز چایروس کلینیک تماس بگیرید همکاران راهنمایی تان می کنند.