مننژیوم چیست | بهترین روش درمان مننژیوم

مننژیوم و عوارض آن | بهترین مرکز تخصصی درمان مننژیوم در ایران

 

مننژیوم نوعی تومور است که در قسمت منینژ مغز به وجود می آید. منینژ بافتی در مغز است که مغز و نخاع را در بر گرفته است. این غده به لحاظ تکنیکی تومور مغزی محسوب نمی شود. اما به این دلیل بر مغز، اعصاب و رگ های اطراف خود فشار وارد می آورد و یا آنها را له می کند، در زمره تومورهای مغزی قرار می گیرد. مننژیوم رایج ترین توموری است که در مغز شکل می گیرد.

بیشتر تومورهای مننژیوم خیلی آرام رشد می کنند. به طوری که گاهی رشد آنها سال ها طول می کشد بدون اینکه علائمی از خود بروز دهند. اما در برخی از موارد، تاثیر آنها بر بافت های مغزی، عصب ها و رگ هایی که در اطراف آنها قرار گرفته است باعث می شود آسیب های جدی بر مغز وارد شود.

درمان
روش های جراحی تومور مننژیم

مننژیوم بیشتر در زن ها و در سنین بالا به وجود می آید. با این حال هر فردی در هر سنی ممکن است مبتلا به این تومور شود.

به این دلیل که تومورهای مننژیوم خیلی آرام رشد می کنند، و علائم و نشانه های آشکاری هم از خود بروز نمی دهند، معمولا نیازی نیست که به سرعت درمان شوند. ممکن است صرفا سیر رشد آن در طول زمان مورد بررسی قرار بگیرد.

 

علائم مننژیوم

علائم و نشانه های مننژیوم معمولا به تدریج به بروز می کنند و در ابتدای شکل گیری آن خیلی خفیف هستند. بسته به اینکه این تومور در کجای مغز قرار گرفته است (در مغز و در موارد محدودی در نخاع)، علائم و نشانه های آن عبارتند از:

  • احساس فشار در سر که منجر به سردرد، حالت تهوع، و استفراغ می شود

  • تغییر در بینایی، مانند دو تا دیدن اشیا و یا تار دیدن. در واقع این دسته از علائم بستگی به موقعیت قرار گرفتن تومور در مغز دارد. اگر مننژیوم بر عصب بینایی فشار وارد کند باعث بروز مشکلات بینایی می شود. برخی دیگر از مننژیوم ها ممکن است باعث ضعیف شدن مهارت های حرکتی و یا تکلم شوند.

  • سردردهایی که در طول زمان وخیم تر می شود

  • کم شدن قوه شنوایی و یا صدای زنگ در گوش ها

  • کم شدن حافظه

  • ضعیف شدن قوه بویایی

  • اختلالات الکتریکی در مغز که منجر به تشنج می شود

  • ضعف در دست ها و پاها

تفاوت مننژیوم با دیگر انواع تومورهای مغزی چیست؟

مننژیوم از لایه از بافتی که مغز و نخاع را می پوشاند به وجود می آید. در حالی که دیگر انواع تومور مغزی از خود بافت های مغزی به وجود می آید. حدود 90% از تومورهای مغزی خوشخیم هستند. این به این معناست که این تومورها به دیگر بخش های بدن سرایت پیدا نمی کنند. و اینکه سرعت رشد این تومورها بسیار پایین است و در طول ماه ها و یا حتی سال ها رشد می کنند.

با اینحال، زمانی که  این تومورها بزرگ شوند و جای مغز و دیگر ساختارهای داخل جمجمه را اشغال کنند می توانند خطرزا باشند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

بیشتر نشانه ها و علائم مننژیوم به آرامی بروز می کند، اما در مواردی باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.

مواردی که باید سریعا به پزشک مراجعه کرد

  • بروز ناگهانی تشنج
  • تغییرات ناگهانی در بینایی یا حافظه

اگر علائمی را در خود مشاهده می کنید که باعث نگرانی شما شده است حتما با یک متخصص مغز و اعصاب ویزیت کنید. سردردهایی که با گذشت زمان وخیم تر می شوند از جمله علائمی هستند که در صورت مشاهده باید سریعا با یک متخصص مغز و اعصاب ویزیت کنید. برای دریافت نوبت و ویزیت بهترین متخصصین مغز و اعصاب تهران در جایروس کلینیک اینجا کلیک کنید.

از آنجایی که مننژیوم باعث بروز علائم قابل مشاهده ای نمی شود، در بسیاری از موارد در اسکن هایی که برای دلایلی مانند جراحت به سر، سکته مغزی و یا سردرد انجام می شود، وجود مننژیوم کشف می شود.

علت بروز مننژیوم

دقیقا مشخص نیست که مننژیوم به چه دلیل به وجود می آید. متخصصان کشف کرده اند که چیزی در سر باعث تغییراتی در برخی سلول های منینژ مغز می شود و در نتیجه این سلول ها به شکل غیر قابل کنترلی شروع به رشد کردن می کنند. این رشد شدید و غیر قابل کنترل باعث شکل گیری تومور مننژیوم می شود.

دلایل احتمالی مننژیوم

  • ژن وراثتی

  • هورمون (بیشتر در زن ها اتفاق می افتد)

  • قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی

  • استفاده زیاد از تلفن همراه (شواهد زیادی در این باره وجود ندارد)

عوامل زمینه ساز بروز مننژیوم

عوامل زمینه ساز بروز مننژیوم عبارتند از:

  • رادیوتراپی

در رادیوتراپی امواج رادیویی بر روی سر قرار می گیرد و این موضوع خطر بروز مننژیوم را افزایش می دهد.

  • هورمون های زنانه

مننژیوم بیشتر در زنان مشاهده می شود و این عامل باعث می شود پزشکان به این نتیجه برسند که هورمون های زنانه از عوامل شکل گیری این تومور هستند.

  • اختلال سیستم عصبی وراثتی

اختلال کمتر شایع نوروفیبروماتوز 2 باعث افزایش خطر ابتلا به مننژیوم و دیگر انواع تومور مغزی می شود.

  • چاقی

چاقی یکی از عوامل زمنیه ساز بسیاری از انواع سرطان است. در بسیاری از آزمایش هایی که در این باره انجام شده است مشاهده شده است که میزان شیوع مننژیوم در افراد چاق بیشتر است. با اینحال، رابطه میان چاقی و مننژیوم دقیقا مشخص نیست.

عوارض مننژیوم

مننژیوم و روش های درمانی آن، که معمولا شامل جراحی و رادیوتراپی می شود، باعث بروز عوارض بلند مدت می شود. این عوارض عبارتند از:

  • دشواری در تمرکز کردن
  • ضعیف شدن حافظه
  • تغییر در رفتار و شخصیت
  • تشنج

پزشک شما می تواند برخی از این عوارض را درمان کند و برای درمان های تخصصی تر و درمان عوارض جدی تر شما را به یک متخصص مغز واعصاب ارجاع دهد.

درمان مننژیوم

اینکه متوجه شوید توموری در مغز شما رشد کرده است می تواند بسیار ترسناک و نگران کننده باشد. با این حال، اگر مننژیوم در سر شما بروز کرده باشد می توان به درمان آن خوشبین بود.

همانطور که گفته شد، مننژیوم شایع ترین نوع تومور مغزی است – حدود 30 درصد از تمام تومورهای مغزی – و بیشتر این تومورها قابل درمان هستند. در واقع، غالب این تومورها را می توان با عمل جراحی از سر خارج کرد، و بسیاری از آنها بعد از عمل دوباره رشد نمی کنند.

درمان مننژیوم چیست؟

روش درمان تومور مغزی بستگی به اندازه و موقعیت قرار گرفتن تومور دارد. در مواردی که مننژیوم در نزدیکی عصب های حساس و یا شریان های اصلی مغز رشد نکرده است و یا باعث فشار بر مغز نمی شود، پزشکان صرفا رشد مننژیوم را با استفاده از تصویر برداری رصد می کنند. برای سال اول، ممکن است پزشک معالج از شما بخواهد که هر سه یا شش ماه از سر خود تصویر برداری کنید و نزد او بروید.

به این دلیل که اغلب مننژیوم ها خوشخیم (غیر سرطانی) هستند، در بیشتر موارد از جراحی برای درمان آنها استفاده می شود. بیرون آوردن مننژیوم با جراحی به این دلیل ترجیح داده می شود که با این روش احتمال برگشتن تومور تا حد زیادی کاهش می یابد.

گاهی از رادیوتراپی هم برای کاهش سایز مننژیوم استفاده می شود. همچنین می توان از رادیوتراپی برای از بین بردن باقی مانده های تومور پس از عمل جراحی استفاده کرد. از این روش برای زمانی که شدت بیماری فرد به حدی است که توان جراحی ندارد نیز استفاده می شود.

بهترین روش جراحی مننژیوم

جراح مغز و اعصاب برای انتخاب روش جراحی این موارد را در مورد تومور شما مورد بررسی قرار می دهد:

  • اندازه تومور
  • ویژگی های تومور
  • مهم از همه، موقعیتی که تومور در آنجا رشد کرده است

بهترین عمل جراحی برای درمان مننژیوم جمجمه بری (باز کردن جمجمه با عمل جراحی) است. در این روش، با روش جراحی دریچه ای به طور موقتی در جمجمه ایجاد می شود و از طریق این دریچه تومور خارج می شود. در پایان عمل جراحی این حفره در جمجمه ترمیم می شود. این بریدگی معمولا در پشت فرق سر ایجاد می شود و پس از این که بهبود پیدا کند قابل مشاهده نیست.

در برخی از شرایط، ممکن است جراح شما بتواند با استفاده از ابزاری به نام دورسنج تومور را از مغز شما خارج کند. در این روش جراح می تواند از طریق بینی تومور را از مغز خارج کند.

 

اگر برای درمان مننژیوم در خود و یا یکی از عزیزانتان به دنبال مرکزی با زبده ترین پزشکان و امکانات پزشمی می گردید می توانید برای دریافت نوبت و ویزیت متخصص مغز و اعصاب در جایروس کلینیک اینجا کلیک کنید.


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *