سوالات متداول در مورد اختلالات خواب

سوالات متداول

چگونه تشخیص بدهم که دچار اختلال خواب شده ام؟

بیش از 80 نوع اختلال خواب به طور رسمی شناسایی شده است. اگرچه تعداد ایناختلالات زیاد است اما در اکثر آنها این 3 علامت دیده می شود:

1) خواب بیش از حد در طول روز

2) بی خوابی – به دلیل سختی در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر در هنگام  و یا نیافتن طراوت پس از خواب

3) رفتارهای ناخواسته در هنگام خواب (خواب پریشی)

  • خواب آلودگی شدید

خواب آلودگی بیش از حد در طول روز شایع ترین دلیل برای مراجعه افراد به متخصصین است. این حالت شاید در هنگام نشستن و یا دیدن تلوزیون قابل تحمل باشد اما در هنگام رانندگی بسیار خطرناک است، زیرا جان افراد دیگر را نیز در معرض خطر قرار می دهد. فردی که از خواب درست و کافی بهره مند باشد در حالات غیر فعال و ساکن حالت چرت پیدا نکرده و سرش به پایین نمی افتد!!!! اگر شما این حالت را ندارید، ممکن است دچار بی خوابی پاتولوژیک باشید.

علت اصلی خواب آلودگی شدید، بی خوابی شبانه است. در دنیای مدرن امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و پدید آمدن بازی و سرگرمیهای اینترنتی، افراد دیر به رختخواب رفته و زود بیدار شده تا به محل کار خود برسند.

  • بی خوابی 

سختی در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر در هنگام  و یا نیافتن طراوت پس از خواب را نشانه های بی خوابی می دانند. بی خوابی می تواند نشانه ای بسیاری از اختلالات خواب مانند آپنه انسدادی خواب،  سندرم پاهای بی قرار و یا دیگر شرایط پزشکی مانند افسردگی یا اضطراب باشد.

  • خواب پریشی 

خواب پریشی، رفتارهای ناخواسته در هنگام خواب همچون راه رفتن ، وحشت زدگی، خوردن، دیدن کابوس، شب ادراری است.

آیا تمام کسانی که خروپف می کنند دچار آپنه خواب هستند؟

خروپف به دلیل انسداد راه هوایی بالایی در طول خواب است و یکی از نشانه های قوی آپنه انسدادی خواب است. با این حال، برخی بیماران بدون داشتن خروپف دچار آپنه خواب هستند. با مراجعه به متخصص می توانید از داشتن و یا عدم داشتن این اختلال اطمینان حاصل کنید.

آیا در آن واحد می توان چند اختلال خواب را با هم داشت؟

بله! این حالت وجود دارد. بخصوص در سنین بعد از 65 این حالت بیشتر می شود- مثلا آپنه انسدادی خواب به همراه سندرم پاهای بیقرار در هنگام خواب.

آیا بهتر است به چند متخصص مراجعه شود؟

اگر به متخصصی مراجعه و هنوز بهبود پیدا نکرده اید، مراجعه به متخصص دیگر را توصیه می کنیم.

آیا بیمه درمانی خدمات مربوط به درمان این نوع اختلالات را پوشش می دهد؟

باید به شعبه بیمه درمانی خود مراجعه و در این خصوص اطلاعات کسب کنید. گاهی بیمه فقط به بیمارستانها و درمانگاه های خاص تعلق می گیرد.

” CPAP” این اختصار به چه معنا است؟

این اختصار ” Positive Airway Pressure” به معنای “فشار مثبت راه هوایی” است که استاندارد مراقبت برای درمان آپنه بازدارنده خواب (OSA) می باشد. یک واحد دمنده قابل تنظیم متصل به یک ماسک کوچک، بینی را می پوشاند و باعث بهتر شدن جریان هوا و خواب بهتر می شود.

اهمیت  ارزیابی خواب چقدر است؟

ارزیابی خواب چیزی فراتر از بررسی “یک شب خواب” است. این بدان معنا است که متخصص با پرسیدن سوالات فراوان “تاریخچه ایی” از حالات خوابی شما استخراج می کند. پس از آن متخصص “یک شب” خواب فرد را تحت نظر می گیرد تا از درستی این اطلاعات اطمینان پیدا کند و اطلاعات بیشتر نیز به دست بیاورد.

[divider]

نگارنده: شیرین قلی زاده

 

مرکز تحقیقات کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا

[divider]

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

♦  دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات – دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

♦  فلوشیپ اختلالات خواب از اسپانیا

  مدیر کلینیک خواب مجموعه کلینیک های تخصصی آلومینا

کلینیک آلومینا مرکز فوق تخصصی پیشگیری و درمان اختلالات مغز و اعصاب و روان در ایران است.

تماس با ما


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

8 دیدگاه دربارهٔ «سوالات متداول در مورد اختلالات خواب»

  1. سلام من خانم ۳۰ ساله مجردم ؛ ۳ سال پیش پای چپم غده لنفاوی واکنشی یا همون reactive lymph node دارم حدود نیم سانت و خیلی وقته دچار فلج خواب میشم و از وقتی این غده لنفاویو دارم و دچار بختک میشم به شدت این غده رو تکان میده و فشار میاره بهش ؛ میخوام بدونم ربط بختک به غده لنفاویم چیه واقعا ؟ چرا باید وقتی بختک میاد این غدمو تکان بده و فشار بیاره بهش ؟؟ کمکم کنین ممنون

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست گرامی
      جهت بررسی این موضوع و پاسخ دقیق، نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی شما می باشد. متاسفانه بدون بررسی طبی نمی توانیم پاسخی در این خصوص ارائه دهیم. در صورت تمایل با مرکز تماس بگیرید همکاران راهنماییتان می کنند.

  2. با سلام من از وقتی ازدواج کردم خواب راحتی ندارم چن ماهی میشه که بیخوابم همش تو خوابم حس میکنم الان بیدارشدم و چن نفرپیشم هستن باهام حرف میزنن بعد یادم میفته کسی نمیتونس بیاد خونمون ک. یادم میفته ک اینا خوابم هستن تو خواب میبینم بعدچشامو میبندم اما صداها اذیت میکنه میخوام از خوابم بیدارشم هرکاری میکنم نمیشه نیم ساعت تو اون حالت میمونم نمیتونم بیدارشم بعد ک بیدارمیشم میبینم همه چی حالت عادیه کسی نیس چیکارکنم درضمن بار دارهم هستم میترسم برا بچه مشکلی پیش بیاد

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      جهت بررسی علل و تشخیص درست و دقیق نیازبه انجام تست خواب می باشد جهت دریافت اطلاعت زمان تست خواب با شعبه شریعتی واحد مغزو اعصاب نوبت ویزیت تهیه فرمائید.

  3. با سلام شوهرم در خواب حرف میزند گاهی بلند می شود و به یک چیزی حمله میبرد یا به طرف بچه می رود لطفا راهنمایی کنید که به چه روانشناسی باید مراجعه کند

  4. مهشاد کوزه چیان

    باسلام وروز بخیر خدمت شما بزرگواران.پسر ده ساله من مبتلا به سینوزیت است وگاهی پیشانی درددارد.چند بار ازیترومایسین مصرف کرده ولی باز هم پبشانی درد دارد. ولی گاهی وقتی میخوابد از خواب میپردو میلرزد وخواب بد دیده ولی سردش میشود .وگاهی سرفه میکند.باید چکارکنم. از لطفتون بی نهایت ممنون هستم.

    1. مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

      با سلام .احتمالا در زمینه سینوزیت سردرد دارد…. آقای دکتر شاهرخی، فوق تخصص اعصاب کودکان در این زمینه به شما کمک می کنند. ایشان فقط در شعبه شریعتی، واحد مغزواعصاب، حضور دارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *