5 سوال یا عبارتی که نباید در مقابل فرد مبتلا به اوتیسم مطرح شود!

%d8%a7%d9%88%d8%aa%db%8c%d8%b3%d9%851

5 سوال و اصطلاح وجود دارد که برای افراد مبتلا به اوتیسم قابل قبول نیست. در ادامه مقاله به بررسی این 5 مورد و علت عدم پذیرش آنها می پردازیم.

  1. شما اوتیسمی به نظر نمی رسید.

اوتیسم به این معناست که مغز شما به طور متفاوت کار می کند و از آنجایی که مغز افراد در بیرون از بدن نیست، بنابراین پی بردن به اوتیسمی بودن افراد به طور سریع کار آسانی نیست. به همین دلیل اوتیسم به عنوان یک ناتوانی پنهان مطرح است.

بهتر است بدانید که هر فرد مبتلا به اوتیسم متفاوت است. بهتر است از آنها بپرسید که چه چیزهایی برایشان مهم است که توسط شما درک شوند. برخی از افراد مبتلا به اوتیسم صحبت نمی کنند، اما از طریق متن، نوشتار، برنامه های کامپیوتری یا نشانه با دیگران ارتباط برقرار می کنند. برخی دیگر نیز برای برقراری ارتباط به کمک دیگران نیاز دارند.

  1. مثل فرد مبتلا به اوتیسم رفتار نکنید.

افراد مبتلا به اوتیسم با یکدیگر متفاوت هستند، بنابراین هیچ رفتار خاصی وجود ندارد که منحصر به اوتیسم باشد. بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم تلاش زیادی می کنند تا وارد دنیای غیر اوتیسم شوند و این تلاش ها گاهی واقعا طاقت فرسا هستند. بسیاری از آنها از طریق حواس خود اطلاعات زیادی دریافت می کنند، به عنوان مثال در می یابند که نشان دادن حالت صورت و زبان بدن برای آنها سخت است.

گاهی دریافت اطلاعات زیاد باعث ایجاد بحران در فرد می شود. این بحران ممکن است با اوقات تلخی اشتباه گرفته شود، اما این امر واقعا برای جلب توجه یا رسیدن به هدف نیست. در این شرایط فرد مبتلا به اوتیسم به دلیل دریافت اطلاعات زیاد دچار بحران شده است. خاموش شدن های ناگهانی این افراد نیز ممکن است همین دلیل را داشته باشد و این مشکل زمانی رخ می دهد که فرد بی توجه شده یا منزوی می شود.

در این شرایط می توان از فرد مبتلا به اوتیسم پرسید که چه عواملی باعث اضطراب و یا انزوای او شده است. این موقعیت ها برای افراد مختلف یکسان نیست، زیرا که افراد با هم متفاوت هستند.

  1. چه توانایی خاصی دارید؟

گاهی وقتی در مورد افراد مبتلا به اوتیسم صحبت می کنیم، به یاد فیلم مرد بارانی می افتیم. اما این فکر کمی منحرف کننده است. مرد بارانی مبتلا به سندروم ساوانت بود. سندروم ساوانت باعث حافظه شگفت انگیز فرد می شود که حدود 10 درصد از افراد مبتلا به اوتیسم دارای این ویژگی هستند و در ریاضی، هنر یا حتی موسیقی دارای توانایی های خاصی هستند.

به یاد داشته باشید که اوتیسم گاهی منجر به ناتوانی های یادگیری افراد (معلولیت ذهنی) می شود و همچنین این افراد در بیان خود دچار مشکل هستند.

  1. اما تو یک دختر هستی …!

مدت های زیادی اوتیسم به عنوان یک معلولیت مردانه محسوب می شد. اما طی چند سال اخیر خانم های زیادی را مشاهده کرده ایم که به اختلال اوتیسم مبتلا هستند و اکنون این اختلال مختص مردان محسوب نمی شود.

اوتیسم بیشتر در بین پسران و مردان رایج است، اما بهتر است بدانید که خانم ها نیز به این اختلال مبتلا می شوند. برخی خانم ها قادر هستند به شکل موثرتری این اختلال را پنهان کنند و مانند افراد غیر اوتیسم رفتار کنند.

نیازهای افرادی که سعی در پنهان کردن این اختلال دارند باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا که آنها بیش از دیگر مبتلایان به دلیل اضطراب و تظاهر نسبت به دیگر بیماری های جسمی حساس تر هستند. به عنوان مثال این خانم ها گاهی ممکن است دچار مشکلاتی مانند اضطراب، اختلال خوردن یا اضطراب شوند.

به علاوه شایان ذکر است که بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم به عنوان افراد فرا جنسیتی و غیر باینری تشخیص داده می شوند.

  1. تو نمیتونی درست کار کنی؟

این سوال یک سوال مخرب و تصور غلط است. اکثر افراد مبتلا به اوتیسم قادر به کار کردن نیستند، اما این مسئله در مورد تمام اوتیسمی ها درست نیست و بسیاری از آنها در محل کار خود سهم بزرگی دارند. به هرحال افراد اوتیسم دارای مهارت های خاص دیگری هستند، مانند توجه به جزئیات. گاهی محیط کار با وجود یک فرد مبتلا به اوتیسم ممکن است کمی متفاوت به نظر برسد.

همه مبتلایان به اوتیسم قادر به کار کردن نیستند، اما بسیاری از آنها سهم بزرگی در پیشبرد کارهای کارفرمایان دارند.

برخی از افراد مبتلا به اوتیسم با کار خود دچار چالش می شوند که این مشکل معمولا به دلیل عدم حمایت و آگاهی نسبت به اوتیسم است که در محل کار برای این افراد وجود ندارد. بسیاری از کارفرمایان نیاز به آسانسور یا صندلی چرخ دار یا تجهیزاتی از این قبیل را برای معلولان جسمی درک می کنند، اما درک نیازهای پنهان مبتلایان به اوتیسم در محل کار کمی دشوار است.

گاهی موارد کوچک، مانند نوشتن دستورالعمل ها به جای بیان شفاهی آنها یا فراهم آوردن امکان یک استراحت کوتاه در مکانی آرام می تواند تاثیر بسیار موثری بر روی فرد مبتلا به اوتیسم داشته باشد.

لینک منبع: اینجا کلیک کنید.

نگارنده: سمیه محمدی

 

ارائه خدمات رفتاردرمانی کودکان اوتیسم  با روش سان رایز در مرکز سلامت روان رستا- آلومینا در کرج

بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *