چرا گاهی به دیگران شک می کنیم؟

[toggle title=”آیا تاکنون به این چیزها فکر کرده اید؟” state=”close” ]

پارانوئید
  • دیگران در مورد من صحبت می کنند؟
  • آیا به من دروغ گفتند؟
  • آیا کسی داره من رو نگاه می کنه؟

این افکار گاهی طبیعی هستند. اما اگر توانایی خود را در کنترل و قضاوت نسبت به آنها از دست بدهید، در حقیقت نشانه های یک مشکل روحی می باشند. هرکسی ممکن است گاهی دچار این افکار شود. به اینگونه افکار پارانوئید گفته می شود. اکثر مردم از عبارت پارانوئید برای توصیف سوء ظن های موقتی یا ترس های غیرمنطقی استفاده می کنند. اما متخصصان نوعی تفکر مداوم می دانند. در این حالت فرد واقعا معتقد است که دیگران به او دروغ می گویند، خائن و غیر قابل اعتماد هستند. پارانوئید یک حالت نادر است. گاهی ممکن است حتی نگرانی هایتان را به عنوان پارانوئید توصیف کنید، اما در بسیاری از موارد می توانید با انجام اقداماتی مانع نگرانی ها و افکارتان شوید. [/toggle]

[toggle title=”چه عواملی باعث بروز پارانوئید می شوند؟” state=”close” ]

کم خوابی

یک شب بی خوابی باعث بروز پارانوئید نمی شود، اما کم خوابی های مداوم مانع درست فکر کردن می شوند. اگر خواب کافی نداشته باشید ممکن است دچار توهم شوید.

اگر واقعا خسته باشید، به راحتی با دیگران درگیر شده و نسبت به رفتار و صحبت های آنها نیز دچار سوء تفاهم می شوید. این امر باعث می شود تصور کنید دیگران افکار، رفتار و صحبت هایی دارند که بر علیه شماست. بنابراین بهتر است شب ها حداقل 7 ساعت بخوابید. اگر خواب کافی دارید، اما دچار افکار پارانوئید هستید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

اضطراب

اضطراب شدید باعث بدتر شدن سوء ظن و بروز پارانوئید می شود. تنش باعث بالا رفتن مواد شیمیایی در مغز و تغییرات سلولی می شود، که علت آن مشخص نیست. این تغییرات باعث مختل شدن عملکرد مغز می شوند.

اضطراب گاهی باعث می شود حتی در هنگام مثبت فکر کردن هم نسبت به دیگران سوء ظن داشته باشید. به عنوان مثال آماده شدن برای مراسم ازدواج در عین مثبت بودن دارای اضطراب های زیادی است. برای کاهش تنش ها و شفافیت افکار به طور مرتب ورزش کنید، به ملاقات دوستان بروید و زمانی را به استراحت خود اختصاص دهید.

بسیاری از مردم نیز نگران کارها و صحبت های خود و قضاوت شدن توسط دیگران هستند. متخصصان این حالت را اضطراب اجتماعی می نامند. اضطراب اجتماعی نیز گاهی منجر به بروز پارانوئید می شود. به عنوان مثال اگر وارد یک میهمانی شوید که هیچ کس را نمی شناسید، اولین چیزی که به آن فکر می کنید این است که همه افراد میهمانی می دانند که من تنها هستم. اگر نگرانی های اجتماعی شما مداوم بوده و باعث انزوای شما شوند، ممکن است مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی باشید که در این صورت نیاز به درمان های تخصصی دارید. زمانی که برای هر اتفاقی واقعا مضطرب می شوید، ممکن است افکاری به ذهنتان برسد که واقعی و منطقی نیستند، اما فراموش کردن آنها نیز کار سختی است.

درمان شناختی رفتار ممکن است موثر باشد. در این شرایط مشکل را تشخیص داده و سعی می کنید افکار خود را تغییر دهید. این روش درمانی به کاهش انواع اضطراب ها کمک می کند.

اختلال روانی

یک بیماری روحی با نام اختلال شخصیت پارانوئید ممکن است علت بروز این افکار باشد. فرد مبتلا به این شرایط افکار پارانوئید خود را باور نمی کند. اما همیشه حس بی اعتمادی به دیگران دارد یا فکر می کند مردم همیشه برعلیه او هستند. یک اختلال جدی دیگر در مغز که اسکیزوفرنی نامیده می شود، باعث پارانویا و جنون می شود، در این شرایط فرد واقعیت را از غیر واقعیت تشخیص نمی دهد. اکثر اوقات افراد مبتلا به اسکیزوفرنی آگاهی نسبت به پارانوئید بودن افکار خود ندارند و در حقیقت دوستان و خانواده آنها این مسئله را تشخیص می دهند. احتمال اینکه یک اختلال روانی منجر به پارانوئید شود، بعید است، اما اگر این افکار باعث نگرانی شما می شوند به پزشک مراجعه کنید.

مصرف دارو

مصرف برخی داروها و مواد مخدر، از جمله ماری جوانا، به دلیل داشتن مواد شیمیایی خاص ممکن است منجر به بروز پارانوئید کوتاه مدت در برخی افراد شود. این افکار با خارج شدن مواد شیمیایی از سیستم بدن برطرف می شوند.

از دست دادن حافظه

بیماری آلزایمر و دیگر اشکال زوال عقل در نتیجه ایجاد تغییراتی در مغز بروز می کنند که می توانند منجر به سوء ظن و حس پارانوئید در فرد شوند. اگر در بین عزیزانتان فرد مبتلا به آلزایمر وجود دارد، به یاد داشته باشید تغییر رفتار و افکار وی به دلیل این بیماری است. [/toggle]

[toggle title=”چطور افکار خود را آرام کنیم؟” state=”close” ]

اگر فکر می کنید ارتباط خود را با واقعیت از دست داده اید و این مسئله باعث نگرانی شما شده است، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. اما اگر گاهی دچار ترس می شوید که شبیه پارانوئید است، بهتر است سعی کنید طرز فکر خود را تغییر دهید. به جای اینکه با خود بگویید من دچار پارانوئید هستم، بهتر است با خود بگویید من نگران هستم. از برچسب زدن به خود اجتناب کنید و افکار خود را مثبت کنید. [/toggle]

[button color=”blue” size=”medium” link=” http://www.webmd.com/schizophrenia/features/why-feel-paranoid#1″ target=”blank” ]لینک منبع[/button]


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *