فرزند پروری شما چه سبکیه؟ بهترین شیوه تربیت فرزند

فرزند پروری

روشهای اثربخش فرزند پروری مثبت

فرزند پروری مثبت یعنی به جای این که دائم به فرزندتان گوشزد کنید که کاری را انجام ندهد او را ترغیب به انجام کارهایی کنید که بایست انجام دهد.

روش‌های فرزند پروری مثبت

برای اینکه یک والد مثبت باشید ضروری است شیوه نگرشتان را نسبت به زندگی و نقشتان به عنوان والدین مثبت کنید.

وقتی قوانینی را برای فرزندانتان آشکار می کنید و آن‌ها گاهی با بی دقتی از اطلاعات از قوانین سر باز می‌زنند، به هر میزان سعی می کنید باز هم قادر نیستید مثبت باشید و ناخودآگاه بازتاب منفی از خود نشان می‌دهید ولی خوبه که بدونید بررسی‌ها نشون دهنده این هست که والدگری مثبت سبب سلامت جسمی  و روانی کودکان خواهد شد. والدگری مثبت به معنی کنترل ذهن، احساس و رفتارهایتان است تا قادر باشید فرزندانی قوی و با اعتماد بنفس تربیت کنید.

تربیت بچه‌های موفق

به درون خود مراجعه کنید
به جای این که دائم به فرزندتان گوشزد کنید که کاری را انجام ندهد او را ترغیب به انجام کارهایی کنید که بایست انجام دهد.برای نمونه به جای گفتن جمله: «اسباب بازی برادرت را پنهانی برندار»، می‌توانید بگویید: «مودبانه از برادرت اجازه بگیر که آیا می‌توانی با وسیله بازی اش بازی کنی؟».

به فرزندتان توانایی (قدرت) بدهید.

فرزند پروری

کودکان در سن ۲ سالگی قادرند اتاق به هم ریخته خود را مرتب کنند.

دست کم در جابجایی اسباب بازی‌ها.

برای اینکه به آن‌ها اعتماد بنفس و توانایی (قدرت) دهید اجازه بدهید گهگاهی به تنهایی تصمیم بگیرند.وقتی آن‌ها بیاموزند در امورات کوچک تصمیم گیری کنند به آهستگی می‌آموزند بایست به تنهایی مسئولیت تصمیم هایی که گزینش و انتخاب کرده اند را برعهده بگیرند.

به جای این که به فرزندتان بیان کنید که پیش از خوابش شیر بخورد برایش چند گزینه بگذارید؛ اینکه شیر را در فنجان یا لیوان می‌خورد یا با اندکی شکلات آن را می‌خورد یا به تنهایی. اجازه دهید فرزندتان خودش تصمیم بگیرد و انتخاب کند.

 

کودکتان را باور داشته باشید
زمانی از فرزندتان می‌خواهید با سلیقه  و انتخاب خود کتابی را برای قصه قبل از خواب بردارد و انتخاب کند، از انتخابش قدردانی و به او تاکید کنید که از گزینش و انتخاب آن کتاب بسیار راضی هستید.این کار اعتماد بنفس کودکتان را بالا خواهدکرد.

 

فرزند پروری مثبت

عشق بی قید و شرط

فرزند پروری

کودکان نیاز دارند. پدر و مادر آن‌ها را همانطور که هستند دوست داشته باشند حتی چنانچه گاهی مرتکب اشتباهی شدند.

این اعتماد و امنیت خاطر را به فرزندتان بدهید که در همه شرایط او را دوست دارید. چنانچه می‌خواهید یک والد مثبت باشید هرگز به فرزندتان نگویید که او «بد» است بلکه رنجش خود را از رفتاری که از او سر زده نمایش دهید.



تغذیه خوب

فرزند پروری


برای والدگری مثبت بایست به فرزندتان مواد خوراکی  سالم و پرانرژی بدهید. میوه، سبزی‌ها، پروتئین و انواع مغزها را در اختیار فرزندتان بگذارید و حتی الامکان خوردنی‌های دربردارنده شکر را از دسترس او دور نگه دارید.

پویا و فعال باشید
به صورت مرتب از دوستی های فرزندتان و پدر و مادر آن‌ها با خبر باشید و تلاش کنید آن‌ها را خوب‌ بشناسید.

به فرزندتان بفهمانید که هر وقت که او به یاری نیاز داشت شما حاضر هستید ،  اگر مرتکب خطایی شد علت اشتباهش را به او گوشزد کنید.

در جز این حالت کودکتان را با دنیایی از پرسش در اتاقش تنها گذاشته اید.

 

سبک های فرزند پروری

 

همانطور که میدانید برای پرورش کودکان سبک‌های فرزند پروری گوناگونی وجود دارد که مناسب‌تر است با نگاهی دقیق به روحیات خود و فرزندتان، یکی از این شیوه‌ها را برگزینید.

برای گزینش و انتخاب سبک فرزند پروری مقتدرانه یا هر روش دیگری، ارزیابی شما در مورد این که شما از کدام دسته پدر و مادر هستید، ارزش (اهمیت) زیادی دارد.

پس قبل از هر چیز با خود فکر کنید، ببینید خود شما روش فرزند پروی خود را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا یک پدر یا مادر سختگیر و کنترل‌گر هستید، همواره سعی کردید مهربان و مسئولیت‌پذیر باشید یا از آن گروه والدینی هستید که به قول معروف کودک خود را لوس میکند و ندرتا تنبیه را در دستور کار خود قرار می‌دهید؟ یکی از این شیوه‌های فرزند پروری، فرزند پروری مقتدرانه است.

برخی روانشناسان  اعتقاد دارند که این سبک فرزند پروری نسبت به سایر شیوه‌ها ایده آل‌تر است.

شاید اسم سبک فرزند پروری مقتدرانه اندکی ترسناک و خشن به نظر بیاید و شما را از گزینش و انتخاب این روش منصرف کند.

در این حالت شاید شما این روش را با روش فرزند پروری مستبدانه اشتباه گرفته باشید.

ولی حقیقتأ فرزند پروری مقتدرانه چگونه است و چطور می‌توان را در زندگی و برای پرورش کودکان خود اجرا کنید.

اول با شیوه‌های فرزند پروری آشنا شویم.

در دهه ۱۹۶۰، روانشناسی بنام «دایانا بامیرمند» مقاله نوآورانه‌ای براساس پژوهش های  خود نوشت و در آن سه سبک فرزند پروری که مشاهده کرده بود را با جزئیات و به صورتی دقیق توصیف کرد.

او در این پژوهش پی برده بود که بصورت کلی در تمام شیوه‌های فرزند پروری، سه نوع پدر و مادر مستبد، سهل‌گیر و مقتدر وجود دارند.

می خواهیم بررسی کنیم که در پژوهش های خانم بامیرمند هر سبک فرزندپروری چگونه توصیف شده است.

روش فرزند پروری مستبدانه

فرزند پروری

 

اولیایی که برای پرورش کودکان خود در این دسته فرزند پروری قرار می گیرند، همواره خواستار اطاعت مطلق کودکان خود، بی هیچ اما و اگری هستند.

اولیایی که به روش فرزند پروری مستبدانه عمل می کنند، اعتقادی ندارند که آن‌ها باید قوانینی را که بر می گزینند، اول توضیح دهند.

فرزندتان باید بداند که چرا چنین قانونی وضع شده و پیروی یا  پیروی نکردن از این قانون چه عواقبی برای او خواهد داشت.

در حقیقت پدر و مادر مستبد انتظار دارند که بچه‌ها بدون پرسیدن هیچ سوالی، فقط اطاعت کنند.

این نوع پدر و مادر خواست خود را بر فرزندان اعمال می کنند و بدون بخششی یا پشتیبانی، آنها را تنبیه می کنند.

بچه‌های پدر و مادر مستبد، بیشتر اعتماد به‌نفس پایین، بی حوصلگی و غنگینی و هراس از موقعیت‌های تازه را از خود نشان می دهند.

تلاش کنید هرگز یک پدر یا مادر مستبد نباشید، تاثیری که این سبک فرزند پروری روی رشد فرزندتان می‌گذارد، بسیار مخرب است.

سبک فرزند پروری سهل گیرانه

 

اولیایی که سبکشان  فرزند پروی سهل‌گیرانه است ، فرزندشان را تنبیه نمی کنند یا قوانینی را به آنها احمال نمی کنند

آن‌ها نمی‌خواهند هیچ برخوردی با فرزند خود داشته باشند، چون اعتقاد دارند کودکان باید خودشان را کنترل کنند.

این نوع پدر و مادر، صمیمی و احساسی به فرزندان‌شان جواب می دهند که ویژگی مثبتی است ولی آن‌ها تلاشی برای ایجاد مرزبندی های والد و کودک نمی کنند.

همین موضوع سبب شده تا اولیایی که از این سبک فرزند پروری استفاده می کنند، کنترلی روی رفتار بچه‌هایشان نداشته باشند.

که این هرگز اتفاق خوشایندی نیست.

آن‌ها همواره خواسته‌های کودکان را بی هیچ چون و چرا می‌پذیرند و بدرفتاری ‎آن‌ها که منتهی به پیامدهای منفی برایشان میشود، نادیده می‌گیرند.

بررسی‌ها نشان داده کودکانی که زیر نظر پدر و مادر سهل گیر بزرگ می‌شوند، بدون فکر عمل می کنند، قوانین و محدودیت‌ها را ندیده می‌گیرند و زمانی‌که بزرگ‌تر می‌شوند گرایش زیادی به خشونت و استعمال مواد روانگردان دارند.

فردندان پدر و مادر سهل گیر بیشتر در معرض آسیب اضطراب و افسردگی هستند (این منطقی است، چون زمانی‌که اطفال محدودیتی ندارند و احساس می کنند بر پدر و مادر خود کنترل دارند، این رویداد می تواند برای آن‌ها ترسناک و استرس‌زا باشد.

عینا به همین علت است که کودکان به مرزبندی و پیروی از قوانین نیاز دارند).


روش فرزند پروری مقتدرانه

یکی از برترین شیوه‌های فرزند پروری که بخش زیادی از روانشناسان روی آن تاکید دارند، روش فرزند پروری مقتدرانه است.

در این روش، پدر و مادر نه خیلی صمیمی و نه خیلی سرد هستند.

آن‌ها همانند پدر و مادر مستبد رفتار می کنند (والدین قوانین و محدودیت‌هایی گزینش و آنها را اجرا می کنند و چنانچه کودکان به آنها عمل نکنند، عواقب آن را به کودک گوشزد می‌کنند).

ولی پدر و مادر مقتدر از نظر احساسی پاسخگو و صمیمی هستند و با کودکان خود رابطه برقرار می کنند.

این نوع پدر و مادر به کودکان احترام می‌گذارند و به حرف‌هایشان گوش می‌دهند (و انتظار دارند که کودکان هم همین کار را انجام دهند).

در روش فرزند پروری مقتدرانه، پدر و مادر فرزندشان را ترغیب می کنند که بصورت مستقل فکر کند، ولی هرگز تسلیم کودکان نمی‌شوند و انتظار دارند که فرزندشان هم با آنها همکاری کرده و همواره رفتار خوبی از خود نشان بدهد.

وقتی کودکان کار اشتباهی انجام می دهند، پدر و مادر مقتدر با قصد هدایت و آموزش به آنها تنبیه‌شان خواهند کرد و آنچه را که از بچه‌ها انتظار دارند براساس موقعیت و نیازهای فرزندشان تغییر می‌دهند.

از میان تمام شیوه‌های فرزند پروری گزینش شده، این روش فرزندپروری نشان داده که برترین بر آیند را برای بچه‌ها به همراه خواهد داشت.

فرزندی که به روش مقتدرانه تربیت شده،  احساس سلامت روان بیشتر ، مهارت‌های اجتماعی بالاتر و انعطاف‌پذیری زیادتری دارد و با این وجود دلبستگی بیشتری هم به پدر و مادر خود پیدا می کند.

پس چنانچه تاکنون در میان گزینش و انتخاب یکی از شیوه‌های فرزند پروری برای پرورش کودکان خود تردید دارید، اندکی بیشتر درباره سبک فرزند پروری مقتدرانه تحقیق کنید، بنظر می‌آید این یک انتخاب عالی برای شما است.

سبک فرزندپروری بی توجه

فرزند پروری

تا به اینجا به ۳ مورد از شیوه‌های فرزند پروری اشاره کردیم که در پژوهش های خانم بامیرمند به آنها اشاره شده بود.

ولی روش فرزند پروری چهارمی هم هست که بوسیله پژوهشگران النور مک‌کوبی و جان مارتین شناسایی شده و به فرزند پروری بی توجه شناخته شده است.

در این شیوه ، پدر و مادر رابطه اندکی با فرزندشان دارند، در زندگی آن‌ها دخالتی انجام نمی‌دهند، صمیمت و پاسخگویی اندکی نسبت به نیازهای عاطفی فرزندشان دارند و دقت لازم یا شایسته‌ای در زمینه تنبیه یا نظارت بر کودکان ندارند.

فرزندپروری بی اعتنا بدترین عواقب را برای فرزندتان به همراه دارد

کودکانی که از میان تمام شیوه‌های فرزند پروری با این سبک بزرگ می‌شوند، از نظر احساسی بیشتر انزوا طلب هستند، نگرانی دارند و امکان دارد در خطر رفتارهای غلط، پرخطر و هم چنین استعمال مواد روانگردان قرار بگیرند.

مزیت‌های سبک فرزند پروری مقتدرانه؛ چرا این سبک کارآمد است؟

با نگاهی به تمام شیوه‌های فرزند پروری بنظر می‌آید که سبک فرزند پروری مقتدرانه بهترین برآیند را در بر خواهد داشت.

کودکانی که با این روش تربیت شده‌اند  زندگی سالم‌تری داشته‌اند و در مقابله با مشکلات قوی‌تر ظاهر شده‌اند.

بعضی از مزیت‌های سبک مقتدرانه شامل:

  • آن‌ها بیشتر مسئولیت‌پذیر هستند، توانایی دارند از خودشان مراقبت کنند و بیاموزند که به تنهایی تصمیمات درستی بگیرند.
  • برای افراد بزرگسال، اشخاص دیگر و قوانین احترام قائل هستند.
  • نگران یا مضطرب نیستند چه کسی مسئول است زیرا به کسی که برایشان تصمیم‌گیری می کند اعتماد دارند چون می‌دانند مادر و پدرشان به فکر  خوشحالی‌ و سلامتیشان هستند
  • آن‌ها همدل، مهربان و صمیمی هستند.
  • مشکلات کم‌تری با همسالان خود دارند، رابطه خوبی با معلم‌ها برقرار می کنند و در مدرسه بسیار محبوب هستند.
  • دلبستگی و روابط خوبی با پدر و مادر خود دارند.
  • آن‌ها امکان دارد نسبت به فشار همسالان، از خود پایداری بیشتری نشان دهند.

بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *