فرانگرانی در مدل فراشناختی اضطراب

اضطراب بدون دارو                     

                               

بر طبق مدل فراشناختی ، افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر از نگرانی به عنوان وسیله ای برای پیش بینی مشکلات احتمالی آینده و روش های مقابله با آن استفاده می کنند . نگرانی معمولا به عنوان یک راهبرد مقابله ای در پاسخ به افکار مزاحم فعال می شود. ( برای مثال ،اگر تصادف کنم چه اتفاقی می افتد ؟ ) این فعالیت مشکل ساز نیست ، زیرا تا زمانی که فرد اعتقاد داشته باشد که نگرانی کارساز است و از خطر پیشگیری می کند ، می تواند از نگرانی اش هم لذت ببرد . اکثر افراد به دلیل وجود درجاتی از اعتقاد به باورهای فراشناختی مثبت درباره نگرانی ، از آن به عنوان روشی برای مقابله با مسائل استفاده می کنند.

این باورها عبارتند از ” نگرانی از بروز مشکلات احتمالی آینده جلوگیری می کند ” ، ” نگرانی به من کمک می کند که برای مقابله با مشکلات آماده شوم ” و نگرانی به من کمک می کند با مشکلات مقابله کنم “. با این حال ، در تبدیل نگرانی به اختلال اضطراب فراگیر فعال شدن باورهای فراشناختی منفی بیشترین نقش را دارد .

هنگامی که باورهای منفی شخص درباره نگرانی فعال می شوند ، نشانه های اختلال اضطراب فراگیر ایجاد می شوند.دو نوع از باورهای منفی که اهمیت بسزایی دارند عبارتند از : باورهای منفی درباره کنترل ناپذیری نگرانی و باورهای منفی درباره عواقب مضر یا خطرناک بودن نگرانی.باورهای دسته دوم شامل این باورها است که نگرانی باعث بروز آسیب جسمی ( مانند حمله قلبی ) ، روانشناختی ( مانند فروپاشی روانی ) و یا فاجعه اجتماعی ( مانند طرد شدن توسط دیگران ) می شود.

زمانی که باورهای منفی فعال می شوند ، فرد نگران اندیشی را به صورت عمل منفی ارزیابی می کند، یعنی درباره نگرانی ، نگران می شود و همین امر موجب افزایش اضطراب و احساس ناتوانی برای مقابله می شود .نگرانی از نگرانی مثالی از ارزیابی فراشناختی است .این ارزیابی فراشناختی را به دلیل ارزیابی منفی درباره نگرانی و علایم مرتبط با آن ،” فرانگرانی” یا” نگرانی نوع دوم” می نامند .

مثال هایی از فرانگرانی عبارتند از ” کنترل خودم را از دست می دهم ، دارم دیوانه می شوم ” و دارم به بدنم آسیب می رسانم .” معمولا علایم اضطرابی اشتباها به عنوان یک علامت خطر و یا اثرات ناشی از نگرانی تفسیر می شوند و همین امر سبب تقویت باورهای فراشناختی منفی و تشدید اضطراب می شوند.حملات هراس زمانی اتفاق می افتد که فرد علایم اضطرابی را به عنوان حمله قلبی و یا فقدان کنترل روانی تفسیر می کند.

نگرانی نوع دوم ( فرانگرانی )منجر به ایجاد دو عامل دیگر می شود که در تداوم نگرانی نقش بسزایی دارند .این عوامل به پاسخ های رفتاری و راهبرد های کنترل فکر تقسیم می شوند.

[divider]

ابوالفضل خزاعی ابوالفضل خزاعی. روانشناس بالینی. درمانگر فراشناخت درمانی

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

4 دیدگاه دربارهٔ «فرانگرانی در مدل فراشناختی اضطراب»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *