علل دردهای قاعدگی

دردهای قاعدگی
دردهای قاعدگی

درد دوران قاعدگی یا پریودی طبیعی است. طبق تحقیقات انجام شده توسط کنگره متخصصان زنان و زایما امریکا، اکثر خانم ها در دوره پریودی خود دچار ناراحتی هایی می شوند و بیش از نیمی از آنها به مدت یک یا دو روز در هر ماه دچار درد می شوند.

دردهای پریودی در حالت دیسمنوره (dysmenorrhea)  غیر طبیعی محسوب می شوند، دیسمنوره حالتی است که درد مانع انجام فعالیت های روزانه و معمول توسط فرد می شود. این شرایط قابل درمان می باشد. علائم بالقوه مربوط به دیسمنوره عبارتند از درد یا گرفتگی در پایین شکم یا کمر، اسهال، تهوع، استفراغ، سردرد و سرگیجه.

دردهای پریودی اولین دلیل غیبت خانم ها از مدرسه و محل کار در دوره نوجوانی و سنین بین 20 تا 30 سال می باشد.

عموما خانم هایی که دچار درد می شوند لزومی ندارد از برقراری رابطه جنسی اجتناب کنند. در حقیقت ارگاسم در برخی خانم ها به کاهش درد و بهبود گرفتگی عضلات کمک می کند. با این حال بنا به دلایل خاص برخی افراد لازم است در این شرایط رابطه جنسی نداشته باشند. بنابراین قبل از هر اقدامی با پزشک مشورت کنید.

یکی دیگر از علل دردهای پریودی فیبروئیدها هستند. فیبروئیدها در داخل، خارج یا دیواره رحم تشکیل شوند و منجر به درد و خونریزی سنگین قاعدگی شوند.

اگر دچار گرفتگی های شدید قاعدگی می شوید که بیش از 2 یا 3 روز طول می کشد، حتما به پزشک مراجعه کنید. کنگره متخصصان زنان و زایمان در امریکا توصیه می کند در صورتیکه این دردها و گرفتگی ها بیش از 2 یا 3 روز طول می کشد به پزشک مراجعه کنید. به علاوه اگر تب کردید یا ترشحات واژن شما خیلی زیاد یا بدبو شده و یا دوره پریودی شما بیشتر از یک هفته طول کشید و پس از پریودی هم دچار درد می شوید، به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر اخیرا از IUD استفاده کرده اید یا لخته خون از رحم شما دفع شده یا همراه با درد علائم دیگری نیز مشاهده می کنید، به پزشک خود مراجعه کنید.

خانم هایی که دچار پریودی های سنگین می شوند، سیگار می کشند یا الکل مصرف می کنند بیشتر از دیگران دچار گرفتگی عضلات یا دردهای طولانی مدت در دوران قاعدگی می شوند. به علاوه کسانی که در سن پایین پریود می شوند یا دوره قاعدگی آنها 5 روز یا بیشتر طول می کشد، دچار این مشکل می شوند.

پریودی بر اثر ریزش دیواره رحم رخ می دهد و در این زمان بیشترین درد دوره پریودی نیز بروز می کند. طبق بررسی های انجام شده طب فشاری و طب سوزنی می توانند به بهبود دردهای پریودی کمک کنند، اما قادر به پیشگیری از این دردها نیستند.

طبق نظر انجمن متخصصین زنان و زایمان در امریکا تیامین (ویتامین B1) به کاهش دردهای دوره پریودی کمک می کند اما نمی تواند از این دردها پیشگیری کند. تیامین در غلات، لوبیا، آجیل و گوشت موجود می باشد. ویتامین B6 و مکمل های کلسیم و منیزیم نیز موثر خواهند بود.

مدیتیشن، یوگا و دیگر تکنیک های ریلکسیشن به کاهش دردهای قاعدگی کمک می کنند. ورزش و داشتن خواب کافی نیز موثر خواهند بود.

داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب (NSAID)، مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، بدون نسخه پزشک موجود می باشند و برای بهبود دردهای پریودی قابل مصرف هستند. اگر به محض مشاهده علائم مصرف این داروها را آغاز کنید، تاثیر بهتری خواهند داشت. بعضی افراد نباید از این داروها استفاده کنند، به عنوان مثال کسانی که دچار اختلالات خونریزی هستند، یا مبتلا به آسیب های کلیوی و کبدی می باشند. داروهای NSAID با برخی داروها نیز تداخل پیدا می کنند. اگر در حال مصرف داروی دیگری می باشید قبل از مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کنید.

قرص های ضد بارداری و دیگر روش های هورمونی پیشگیری از بارداری، رشد لایه داخلی رحم را کنترل می کنند بنابراین پروستاگلاندین کمتری تولید می شود. پروستاگلاندین کمتر به معنای انقباضات کمتر و در نتیجه درد کمتر می باشد.

افزایش سن و تولد نوزاد عواملی هستند که درد دوران پریودی را کاهش می هند.

منبع:

http://www.webmd.com/women/rm-quiz-painful-periods

نگارنده: سمیه محمدی

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

2 دیدگاه دربارهٔ «علل دردهای قاعدگی»

  1. سلام. من مدتی است که دچار ناراحتی های عاطفی شدید شدمو ناچار به مصرف کلردیاسپوکساید بودم. درحدود 4 ماه. با دور 10میل. مدتی است که پریودهام نامنظم شدن و الان یک ماهی هست که اصلن پریود نشدم و علایم آن رو هم نداشتم. مجرد و 35 ساله ام. از بابت نامنظمی پریودها خیلی نگرانم. آیا این مسئله به افسردگی ام مربوطه؟ و در این رابطه باید چکار کنم؟

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      بله می تواند مشکلات روحی شما در نظم پریود موثر باشد بهتراست تحت نظر خانم دکتر بنی هاشمی درمان دارویی و غیردارویی را داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *