داروهای ضد افسردگی: آیا در طول زمان تاثیرشان از بین می رود!!!

سوال: چند سال است که از فلوکستین (پروزاک) استفاده می کنم، اما به تازگی متوجه شده ام که دیگر همان تاثیر را روی من ندارد. آیا داروهای ضد افسردگی پس از چند وقت اثر خود را از دست می دهند؟

هنگامی که با مصرف داروی ضد افسردگی علایم بیماری بهبود می یابند، جهت جلوگیری از بازگشت دوباره آن از بیمار خواسته می شود که مصرف آن دارو را ادامه دهد.

با این حال، در برخی افراد و با گذشت زمان این داروها دیگر تاثیری ندارند. دلیل اصلی این حالت هنوز به درستی کشف نشده است. برخی دلایل عبارتند از:

  • حاد شدن افسردگی : برگشت علایم افسردگی و یا حاد شدن آن امری معمول است.گاهی علامت این حالت استرس است و گاهی هیچ نشانه ظاهری ندارد. در این حالت، دوز مصرفی دارو برای بهبود افسردگی حاد کافی نخواهد بود و بیمار فکر می کند که دارو دیگر تاثیری ندارد.
  • تاثیر بیماریهای دیگر : گاهی بیماریهای نهفته دیگر مانند “کم کاری تیروئید” باعث تشدید افسردگی و بی تاثیری دوز و یا داروی مصرفی می شود.
  • داروی جدید : برخی داروها که برای درمانهای دیگر استفاده می شوند، ممکن است در عملکرد داروی ضد افسردگی تداخل ایجاد کرده و اثربخشی آن را کاهش دهند.
  • اختلال دو قطبی تشخیص داده نشده : اختلال دو قطبی، که قبلا اختلال افسردگی توأم با جنون نامیده می شد، باعث نوسانات خلقی تناوبی است. در حالی که  داروی ضد افسردگی برای درمان اختلال دو قطبی استفاده می شود، در کنار آن باید داروهای ثابت کننده خلق و خوی و یا ضد جنون نیز مصرف شود تا نوسانات عاطفی تحت کنترل باشد.
  • سن : در برخی افراد افسردگی با بالا رفتن سن حادتر می شود. با بالا رفتن سن، تغییراتی در مغز و فکر (تغییرات عصبی) رخ می دهد که بر خلق و خوی تاثیر دارند. علاوه بر این، بدن نیز دیگر آن کارایی را در استفاده درست از دوز مصرفی را ندارد و به این دلیل نیاز به داروی بیشتری خواهید داشت. تمامی اینها باعث حادتر شدن افسردگی است.

در بیشتر موارد، با تغییر دوز یا دارو مصرفی و یا افزودن دارویی دیگر این علایم از بین می روند. البته، از مشاوره روانشناسی (روان درمانی) نیز می توان کمک گرفت.

[divider]

نگارنده: شیرین قلی زاده

کلنیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

5 دیدگاه دربارهٔ «داروهای ضد افسردگی: آیا در طول زمان تاثیرشان از بین می رود!!!»

  1. عزیزان ربشه همه مشکلات عصبی،افسردگی ترس اضطراب به خاطر فراموشی وغفلت از ذات پاک پرودگار تا وقتیکه با خدامون بیگانه ایم شیطان راحت میتونه بر قلب، مغز ما حکمرانی کنه،پس بیایید واقعا از خدا بترسیم وبا نمازهای جماعت پوزه شیطان را به خاک بمالیم

  2. با سلام و خسته نباشید من چند تا سوال داشتم در خدمتتون اگه لطف کنید جواب بدید ممنون میشم
    برادر شوهر من مشکل اعصاب داره وتقریبا 6 ماه از قرص ها دیپاکین کرونو 500 میلی و سیتالوپرام 20 میلی استفاده میکنه الان یه مدتیه که توی خواب خیلی حرف میزنه بعضی اوقات حالت بیهوشی داره ولی شروع به حرف زدن و دعوا کردن و بعضی اوقات حتی مشغول به زدن و حالت دعوا کردن با کسی رو داره الان خیلی نگراشم میشه کمک کنید که چیکار کنم ممنون میشم جواب رو هم به ایمیلم بفرستید.

  3. سلام.من ۴۰سال دارم وسالهاست ازاضطراب وافسردگی رنج میبرم .داروهای زیادی مصرف میکنم ولی تاثیرچندانی نمیکنه اگه میشه راهنمایی کنین چکارکنم.واسه منم ایمیل کنین ممنون میشم

    1. مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

      خط اول درمان اضطراب و افسردگی درمان دارویی همراه با درمان غیردارویی است. در واقع در کنار مصرف دارو افکار و باورها و احساسات شما نیز باید اصلاح شوند. بهتر است به یک روانشناس بالینی مراجعه نمایید تا با توجه به مشکل ، شدت ، علایم و … درمان غیردارویی را شروع نماید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *