خواب زیاد و افت عملکردهای شناختی مغز (دمانس)

تأثیر مدت زمان خواب بر زوال شناختی

 

اهمیت خواب کافی و باکیفیت

خواب شبانه نقش حیاتی در حفظ سلامت جسمی و روانی افراد ایفا می‌کند. خواب کافی برای ترمیم بدن و حفظ عملکرد طبیعی آن ضروری است. همچنین، خواب خوب با سلامت روانی بهتر و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی و دیابت مرتبط است. علاوه بر این، نداشتن خواب کافی با افزایش خطر زوال شناختی و بیماری‌هایی مانند آلزایمر مرتبط شناخته شده است.

یافته‌های مطالعه دانشگاه واشنگتن

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن یافته‌های جالبی را در مورد رابطه بین خواب و زوال شناختی منتشر کرده‌اند. این مطالعه نشان می‌دهد که خواب زیاد، مشابه با کم‌خوابی، ممکن است با زوال شناختی مرتبط باشد. شرکت‌کنندگان در این مطالعه تست‌های شناختی و عصب‌روان‌شناختی متعددی را انجام داده‌اند تا نشانه‌های احتمالی زوال شناختی یا زوال عقل را بررسی کنند. نتایج آن‌ها در یک نمره ترکیبی به نام نمره ترکیبی شناختی آلزایمر پیش‌بالینی (PACC) گنجانده شد.

روش اندازه‌گیری خواب

خواب شرکت‌کنندگان با استفاده از دستگاه انسفالوگرافی تک‌الکترودی (EEG) اندازه‌گیری شد. این دستگاه به مدت چهار تا شش شب روی پیشانی شرکت‌کنندگان نصب شد تا فعالیت مغزی آن‌ها در طول خواب ثبت شود. این اندازه‌گیری‌ها پس از سه سال از اولین انجام تست‌های شناختی سالانه شرکت‌کنندگان صورت گرفت.

نتایج مطالعه

محققان دریافتند که خواب کمتر از 4.5 ساعت و بیش از 6.5 ساعت در شب – همراه با خواب بی‌کیفیت – در طول زمان با زوال شناختی مرتبط است. جالب اینجاست که این تأثیر مشابه تأثیر سن، بزرگترین عامل خطر برای زوال شناختی است.

ارتباط خواب و زوال شناختی

تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که کمبود خواب با افزایش سطح پروتئین‌های بتا آمیلوئید در مغز مرتبط است، که عامل مهمی در بیماری آلزایمر است. خواب به پاک‌سازی این پروتئین‌ها از مغز کمک می‌کند. اما هنوز مشخص نیست که چرا خواب زیاد نیز با زوال شناختی مرتبط است.

اهمیت خواب باکیفیت

این مطالعه تأکید می‌کند که خواب باکیفیت و مدت زمان مناسب برای خواب از اهمیت بسیاری برخوردار است. مدت زمان خواب بهینه، که در این مطالعه کمتر از 6.5 ساعت شبانه تعریف شده، می‌تواند به حفظ قدرت شناختی در طول زمان کمک کند.

 

منابع مرتبط با تأثیر مدت زمان خواب بر زوال شناختی

  1. تحقیقات دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن: مطالعه‌ای که نشان می‌دهد خواب زیاد ممکن است مانند کم‌خوابی با زوال شناختی مرتبط باشد.
  2. مقالات علمی درباره خواب و زوال شناختی: پژوهش‌هایی که به ارتباط بین کمبود خواب و افزایش خطر زوال شناختی و بیماری آلزایمر پرداخته‌اند.
  3. تحقیقات در زمینه نوروساینس و آلزایمر: مطالعاتی که نشان می‌دهند خواب به پاک‌سازی پروتئین‌های مضر مانند بتا آمیلوئید و تاو از مغز کمک می‌کند.

بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *