این 6 مشکل تنفسی را هرگز نادیده نگیرید

این 6 مشکل تنفسی را هرگز نادیده نگیرید
این 6 مشکل تنفسی را هرگز نادیده نگیرید

گاهی برخی مشکلات خود مانند مشکلات تنفسی یا خراب شدن هیکلمان را به افزایش سن ربط می دهیم. اما به یاد داشته باشید مشکلات تنفسی هرگز نباید نادیده گرفته شوند. آنها ممکن است علائم بیماری های جدی تری باشند.

در ادامه به برخی علائم اشاره می کنیم که پزشک با دقت بیشتری به بررسی آنها خواهد پرداخت و ممکن است کمی خطرناک باشند.

سرفه کردن

سرفه های مرطوب و سنگین به معنای سرماخوردگی و آنفلوآنزا است. اما اگر احساس تنگی نفس هم دارید، ممکن است نشانه مشکل دیگری مانند بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD) باشد.

افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی دچار التهاب راه های هوایی می شوند، سرفه های آنها همراه با خلط است و عملکرد آنها نسبت به قبل ضعیف می شود. سیگار کشیدن مهم ترین عامل بروز این مشکل است، اما قرار گرفتن در معرض دود سیگار، هوای آلوده و یا مواد شیمیایی سمی نیز عوامل دیگری است که به ریه ها آسیب می رساند.

سرفه صبح می تواند از نشانه های اولیه COPD یا بیماری مزمن انسداد ریوی باشد. در موارد شدید نیز فرد مبتلا دچار کاهش وزن و تورم در پاها و مچ پاها می شود.

خس خس سینه

صدای سوت بلند در هنگام نفس کشیدن به معنای تنگ بودن مسیر هوایی است. این امر ممکن است به دلیل آسم بروز کند، اما عفونت و واکنش های آلرژیک نیز باعث بروز این صدا می شوند.

به علاوه خس خس ممکن است نشانه این باشد که چیزی را به اشتباه بلعیده اید که در مسیر هوای شما گیر کرده است.

نفس کشیدن سریع و سطحی

اگر مضطرب یا عصبی باشید خیلی سطحی و سریع تر از حالت عادی نفس می کشید. این بخشی از واکنش طبیعی بدن است، اما اگر این نوع نفس کشیدن خیلی طولانی شودمنجر به بروز مشکل هایپرونتیلیشن (hyperventilation) یا تنفس بیش از حد می شود. این امر باعث می شود هوای کافی دریافت نکنید.

اگر اضطراب اغلب بر روی تنفس شما تاثیر می گذارد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. می توانید روش های درمانی اضطراب را امتحان کنید و راه های صحیح کنترل اضطراب خود را فرا بگیرید.

در هنگام فعالیت به راحتی دچار مشکل یا وقفه تنفسی می شوید

این عارضه ممکن است نشانه کم خونی باشد، مشکلی که در صورت کمبود آهن بدن رخ می دهد. آهن به خون کمک می کند تا اکسیژن را در سراسر بدن حمل کند. اگر به اندازه کافی آهن دریافت نکنید، ممکن است در هنگام ورزش کردن دچار تنگی نفس یا درد قفسه سینه شوید. به علاوه احساس ضعف یا شنیدن صدای تپش در گوش از دیگر عوارض کمبود آهن است.

کمبود آهن به ویژه در خانم ها و افراد گیاهخوار بسیار رایج است. درمان این مشکل بسیار راحت است، خوردن غذاهای سرشار از آهن (مانند لوبیا، گوشت بدون چربی و یا سبزیجات تیره) و مصرف مکمل های اهن بسیار موثر خواهند بود. پزشک می تواند بهترین راه حل را ارائه دهد.

تنگی نفس ناگهانی

اگر بیشتر از حالت معمول فعالیت کنید، طبیعتا دچار تنگی نفس خواهید شد. اما اگر بدون هیچ دلیلی یا به طور ناگهانی دچار تنگی نفس می شوید، به هیچ عنوان آن را نادیده نگیرید. این امر نشان دهنده وجود مشکل در مسیر هوایی یا در قلب شماست.

به عنوان مثال حمله آسم باعث می شود هوای کافی به ریه ها نرسد. تنگی نفس ناگهانی نیز ممکن است نشان دهنده وجود مشکل در چگونگی تپش قلب یا پمپاژ خون باشد. اگر دچار چنین مشکلی می شوید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

درد قفسه سینه

اگر در هنگام دم و بازدم احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه خود می کنید، همیشه به معنای کشیدگی عضلات این بخش نیست. گاهی درد و ناراحتی در قفسه سینه نشان دهنده وجود عفونت در این بخش است، مانند ذات الریه. همچنین می تواند نشانه مشکل قلبی نیز باشد.

اگر دچار دردی در قفسه سینه شده اید که بیش از 15 دقیقه طول می کشد یا به بخش های دیگر بدن نیز سرایت می کند، یا اگر احساس تهوع و تعریق می کنید و در سرفه خود خون مشاهده کردید، ممکن است دچار حمله قلبی شده اید. در این شرایط بلافاصله به اورژانش اطلاع دهید.

لینک منبع: اینجا کلیک کنید.

نگارنده: سمیه محمدی

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

6 دیدگاه دربارهٔ «این 6 مشکل تنفسی را هرگز نادیده نگیرید»

  1. سلام بنده یک ساله دچار تنگی نفس دائمی شدم حس زجرآوریه واقعا . پیش چندتا متخصص رفتم میگن آسم خفیف ولی هیچ کدام از داروها و انواع اسپری های استنشاقی که تجویز کردن تاثیری نداشتن درضمن تنگی نفس من اوایل با درد قفسه سینه و سنگینی تو قفسه سینه همراه بود یک مدت هم درد در قلبم احساس میکردم ولی الان فقط تنگی نفس همراه با خمیازه در مواقعی که تنگی نفسم شدیدترمیشه دارم و گاهی خمیازه های ناقص خواهش میکنم کمکم کنید

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست عزیز
      جهت بررسی این موضوع و ارائه راهکار درمانی مناسب، نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی شما می باشد.
      متاسفانه بدون بررسی طبی نمی توانیم نظری در این خصوص ارائه دهیم.
      در صورت تمایل با مرکز شماره یک تماس بگیرید تا همکاران راهنماییتان کنند.

  2. با سلام .
    بنده موقع خمیازه کشیدن غده های گلوم منقبض میشن و ایجاد خفگی میکنه. پیش چه دکتری باید مراجعه کنم؟؟

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست عزیز
      جهت بررسی این موضوع ابتدا می توانید به متخصص داخلی مراجعه نمایید.

  3. سلام حدود دو هفته س تنگی نفس دارم واحساس سنگینی وخمیازه های پی در پی و ناقص .
    دچار ترس واسترس شده بودم اما دیگه رفع شد ترسم اما هنوز درگیر این تنگی نفس هستم کلافه شدم چه راه حلی پیشنهاد میدین ؟

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام دوست عزیز
      با توجه به اینکه علل متعددی می تواند موجب این حالت گردد و ارائه راهکار مناسب، وابسته به یافتن علت این موضوع و شدت اختلال می باشد نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی شما می باشد.
      پیشنهاد می کنیم توسط متخصص مغز و اعصاب معاینه شوید. چنانچه تهران سکونت می کنید در صورت تمایل با یکی از مراکز تهران تماس بگیرید تا همکاران راهنماییتان کنند.
      با آرزوی سلامتی و موفقیت شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *