یک برنامه ی درمانی خوب برای افسردگی چگونه باید باشد؟

افسردگی

یک برنامه ی خوب برای درمان افسردگی ممکن است فرد را ملزم به تغییر برنامه ی ورزش کردن، غذا خوردن، خوابیدن و دیگر برنامه ها کند. اکنون قرار است علت آن را دریابیم.

افسردگی حاد نوعی بیماری پیچیده است و موثرترین برنامه های درمان افسردگی این بیماری را از جهات مختلف مورد حمله قرار می دهند. وقتی با پزشک خود برنامه ریزی می کنید، باید انتظار یک برنامه ریزی کلی برای دارو، درمان، سلامت کلی بدن و حتی غذا خوردن، ورزش و عادات خواب خود داشته باشید.

سانجای متیو، یک روانپزشک و دانشیار روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشکده ی پزشکی بیلور در هوستون تگزاس، می گوید در اولین ملاقات خود باید زمان کافی به پزشک بدهید تا تاریخچه ی پزشکی شما را بررسی کند.

ارائه ی یک گزارش کامل به پزشک امری ضروری می باشد. تحقیقات منتشر شده در سال 2014 نشان می دهد که خانم هایی مه احساس می کنند پزشک آنها با دقت به صحبت هایشان گوش می دهد، پیگیری بیشتری برای درمان بیماری افسردگی خود خواهند کرد: این امر بسیار مهم است، زیرا پیگیری برای بهبود ضروری است.

فاکتورهای یک برنامه ی درمانی خوب برای افسردگی:

از آنجایی که افراد با یکدیگر متفاوت هستند، افسردگی آنها نیز متفاوت می باشد و فاکتورهای زیادی نیز بر روی افسردگی تاثیر دارند. یک برنامه ی درمانی خوب باید گزینه ای مختلف درمانی و تغییرات رویه ی زندگی را در بر بگیرد. این موارد عبارتند از:

  • درمان: رویکرد رفتار شناختی (CBT)، فعالسازی رفتاری، درمان های بین فردی و محرک های موثر در فکر گزینه های موثری برای درمان افسردگی حاد به نظر می رسند. دکتر متیو می گوید: ” بیشتر افرادی که دچار افسردگی هستند، می توانند از این درمان بهره بگیرند.” درمان می تواند به صورت مجزا روی یک فرد یا روی گروهی از افراد انجام شود. اگر شما از یک روش درمانی استفاده کردید، اما به نتیجه نرسیدید، تسلیم نشوید، بلکه به دنبال روش درمانی دیگری باشید که با شرایط شما سازگار باشد.
  • داروهای ضد افسردگی: تصور نکنید که در شرایط بیماری باید به طور خودکار دارو به شما تجویز شود. دکتر متیو بیان می کند: ” تصمیم در مورد تجویز دارو معمولا با شدت بیماری در ارتباط می باشد، اگر افسردگی شدید باشد، استفاده از دارو باید زودتر آغاز شود. اگر مشکل بیماری مزمن است و فرد دچار افسردگی خفیف می باشد و با مشکلات زیادی در عملکردهای روزانه روبرو نمی شود، بهتر است رویکردهای دیگری به کار گرفته شوند.

شروع تاثیر داروهای ضد افسردگی چند هفته ای طول می کشد، بنابراین با پزشک خود در مورد قرار ملاقات های بعدی و صحبت در مورد علائم افسردگی و یا عوارض دارو، صحبت کنید.

  • سلامتی کلی فرد: به پزشک خود اطلاعات کامل در مورد سوابق بیماری خود و داروهایی که مصرف می کرده اید، ارائه دهید. متیو در این مورد بیان می کند: ” آخرین کارهای آزمایشگاهی باید انجام شوند، میزان کلسترول خون، فشار خون، عملکرد تیروئید، ویتامین D و ویتامین B12 و همه موارد دیگری که با مشکلات روحی در ارتباط هستند، باید مورد بررسی قرار بگیرند.
  • ورزش و رژیم غذایی: برنامه ی درمانی شما طوری می باشد که حداقل 30 دقیقه در بیشتر روزهای هفته به ورزش اختصاص داده خواهد. طبق بررسی انجام شده از 37 آزمایش بالینی که در سپتامبر 2013 در مجله ی بانک اطلاعت کوکران منتشر شد، ورزش منظم می تواند به طور منظم، مانند درمان و دارو، افسردگی را کنترل کند.

ورزش وافسردگی

احتمالا پزشک شما عادت غذا خوردن شما را نیز بررسی می کند و یک رژیم غذایی مدیترانه ای پیشنهاد می کند که در مجله ی اروپایی تغذیه که در سال 2014 منتشر شد، مشخص شد که این نوع غذاها از افراد در مقابل افسردگی محافظت می کنند.

  • عادت خواب: طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که دچار مشکلات خواب هستند، بیشتر در معرض خطر افسردگی می باشند. به همین علت متیو به افراد افسرده کمک می کند تا یک برنامه ی منظم برای خواب و بیداری خود تنظیم کنند. وی می گوید: ” سعی کنید برای خوابیدن و بیدار شدن خود یک برنامه ی منظم داشته باشید، حتی آخر هفته ها.”
  • نوردرمانی: اگر افسردگی شما در زمستان و زمانی که نور خورشید کمتر است، بدتر می شود، احتمالا پزشک شما قرار گرفتن در معرض طیف کامل نور را به شما پیشنهاد دهد. پزشک به شما یک جعبه ی نور پیشنهاد می کند که نوری مانند نور فضای باز برای شما فراهم می کند. تحقیقات نشان می دهند که این نوع نور، باعث آزاد شدن نوعی مواد شیمیایی در مغز می شود که احساسات را بهبود بخشیده و علائم افسردگی را نیز کم می کند.
  • مدیریت اضطراب: اختصاص دادن زمان بیشتری به استراحت و رهایی از تشویش و اضطراب، در درمان افسردگی موثر هستند. موسسه ی ملی بهداشت روان پیشنهاد می کند که فرد زمان بیشتری را با خانواده و دوستان خود سپری کند.
  • امنیت شما: وقتی که آنقدر شدید است که عملکردهای روزانه را به درستی انجام نمی دهید یا حتی به خودکشی فکر می کنید، امنیت شما در خطر است. در اینصورت پزشک شما را در یک موقعیت قرار می دهد که فقط برای امنیت شما می باشد، که در این موقعیت شما با شخصی در ارتباط هستید و یا اینکه قبل از اینکه صدمه ای به خود بزنید اقداماتی انجام می شود. یک دوره بستری شدن هم ممکن است لازم شود، که به ایجاد ثبات در رفتار فرد کمک می کند.
  • ترک کردن سیگار، داروهای مخدر و الکل: الکل و مواد مخدر درمان افسردگی را پیچیده تر می کنند. پزشک شما یک سری برنامه های درمانی برای ترک این داروها و مواد ارائه می دهد.
  • درمان های مکمل و جایگزین: با پزشک خود در رابطه با مدیتیشن، ماساژ، طب سوزنی ویا درمان های مکمل و جایگزین در برنامه ی درمانی خود صحبت کنید. این درمان ها به کاهش استرس و علائم افسردگی کمک می کنند.

نگارنده: سمیه محمدی

کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

3 دیدگاه دربارهٔ «یک برنامه ی درمانی خوب برای افسردگی چگونه باید باشد؟»

  1. سلام.من مدت دو سال ونلافاکسین مصرف می کردم الانم یک روز در میان نصف قرص ۷۵ می خورم.دکترم گفته بزارش کنار چندبار امتحان کردم اما به محظه گذشتن از مرز سه روز سرم گیج میره.تهوع دارم و اضطراب شدید.بنظرتون چکار کنم.ممنون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *