کم خوابی و دیابت

دیابت و خواب

کم خوابی ارتباط نزدیکی به ابتلا به دیابت نوع 2 دارد. این دو مشکل که اخیرا بسیار شایع شده اند، به عنوان بیماری های دوقلو مطرح می شوند. اختلالات خواب و بی خوابی یکی از عوامل چاقی هستند که چاقی و اضافه وزن نیز بر روی ابتلا به دیابت و مشکل سندروم متابولیک تاثیر شدیدی دارد.

تحقیقات نشان داده اند که کمبود خواب متابولیسم گلوکز را مختل می کند، متابولیسم گلوکز فرایندی است که طی آن بدن قند خون را تمظیم کرده و آن را به انرژی تبدیل می کند. اختلال در عملکرد گلوکز سالم باعث کاهش حساسیت به انسولین و مقاوت در برابر گلوکز می شود که هر دو منجر به بالا رفتن سطح قند خون و در نهایت ابتلا به دیابت می شوند.

شواهد زیادی در مورد ارتباط بین خواب و دیابت وجود دارد، اما هنوز جزئیات مربوط به این ارتباط را نمی دانیم. طی یک بررسی جدید برخی از دلایل احتمالی مربوط به ارتباط بین این دو مشکل مشخص شده است. این تحقیقات بر روی موش ها انجام شد که نشان داد کمبود خواب در موش باعث مختل شدن عملکرد سلول لوزالمعده می شود، لوزالمعده اندامی است که نقش مهمی در تنظیم قند خون ایفا می کند. سلول های درون ریز در لوزالمعده هورمون هایی، از جمله هورمون انسولین، تولید می کنند که به تنظیم قند خون کمک می کنند. محققان دریافتند که موش های پیر در مقایسه با موش های جوان تر بیشتر تحت تاثیر منفی سلولی کمبود خواب قرار می گیرند. سیستم بدن موش های جوان قادر است به طور موثرتر با فشار سلولی ناشی از کمبود خواب مقابله کنند. در نتیجه محققان به اهمیت سن در این مسئله نیز پی بردند.

دیابت و خواب 1

محققان دریافتند که پس از کم خوابی، موش های پیر و جوان هر دو فشار سلولی را تجربه کردند، اما به هرحال موش های جوان توانایی مقابله با این تغییرات را داشتند. در نهایت نتیجه این تحقیقات حاکی از این است که عملکرد سلولی که متابولیسم طبیعی گلوکز را مختل می کند، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. به علاوه این نتایج نشان می دهند که افزایش سن به طور فزاینده ای مقاومت بدن را در برابر این چالش ها کاهش می دهد.

ارتباط بین خواب و دیابت پیچیده و چند وجهی است و توضیحات دیگری در رابطه با تاثیر خواب بر روی ابتلا به دیابت وجود دارد، از جمله همانطور که قبلا هم ذکر شد کمبود خواب و افزایش وزن. اما به هرحال در این مقاله به این نتیجه رسیدیم که افراد مسن تگر دچار اختلالات خواب هستند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به دیابت می باشند.

نگارنده :  سمیه محمدی

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

♦  دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات – دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

♦  فلوشیپ اختلالات خواب از اسپانیا

  مدیر کلینیک خواب مجموعه کلینیک های تخصصی آلومینا

[divider]

انجام و تفسیر تست خواب (پلیسومنوگرافی) در کلینیک خواب آلومینا

توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب انجام می شود.


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

1 دیدگاه دربارهٔ «کم خوابی و دیابت»

  1. سئوالى دارم چند شب قبل از دست و كتف درد شديد تاصبح زجر كشيدم پس از گرفتن ام ار اى و تست اعصاب گردن و دست وپا مقرر شد فيزيوتراپى كنم لذا چون ديابت نوع٢ دارم و كپسول گاباپنتين ٣٠٠ دو عدد صبح وشب استفاده ميكردم پزشك فيزيوتراپ بنده را منع از مصرف قرص گاباپنتين كرد و بجاى ان كپسول لايريكا تجويز كردند. ايا مشكلى پيش نمياد و به خرف كدام دكترم گوش كنم؟ ممنون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *