داروی گاباپنتین (نورنتین)؛موارد مصرف و عوارض جانبی

گاباپنتین

آشنایی با داروی گاباپنتین (نورنتین)؛موارد مصرف و عوارض جانبی

نورونتین ( گاباپنتین ) ، یک داروی ضد صرع است که برای درمان تشنج،سردرد،دردهای ناشی از صدمات عصبی و سایر انواع درد به کار می رود.این دارو از دسته داروهای ضد تشنج است ولی عموما بیشتر برای درد بکار می رود تا تشنج

نکات مهم در مورد این دارو و نحوه مصرف آن:

  •  نورونتین ( گاباپنتین ) را دقیقا همانگونه که پزشکتان گفته است مصرف کنید و هیچگاه سرخود دارو را شروع یا قطع نکنید.
  • عوارض جانبی شایع  گاباپنتین شامل تاری دید ، برونشیت ( در کودکان ) ، سرگیجه، خواب آلودگی ، خستگی، تب ( در کودکان ) ، مختصری حرکات غیر ارادی چشم ، خارش و آبریزش بینی ، فقدان هماهنگی عضلانی ، تهوع، لرزش ، عفونت ویروسی ( در کودکان ) ، استفراغ گهگاهی، و افزایش وزن ( در کودکان ) است .
  • این دارو برای درمان سردرد و درد های دیگر با دوزهای متفاوتی بکار می رود ،لذا از مصرف سرخود آن با توصیه دوستان و بدون نظر پزشک خودداری نمایید.
  • این دارو موجب خواب آلودگی می گردد و بهتر است قبل از اقدامات نیازمند هوشیاری کامل مانند رانندگی مصرف نشود.
  • اگر شما هر گونه مشکل کلیوی دارید و یا تحت همودیالیز هستند،حتما قبل از مصرف دارو به پزشکتان بگویید.

 


گاباپنتین دارویی است که در درجه نخست جهت درمان اپیلپسی (صرع) استفاده میشود، ولی بطور معمول در موردها دیگری بجز صرع نیز گاباپنتین تجویز می‌گردد.

در این نوشتار با جزییات بیشتری به معرفی داروی گاباپنتین می‌پردازیم.

قرص گاباپنتین (گابانتین) چیست و چه عوارضی دارد؟

گاباپنتین (گابانتین) ۱ داروی ضد تشنج و تسکین دهنده درد است. گاباپنتین بر روی مواد کیمیایی (شیمیایی) و اعصابی در پیکر (بدن) اثر میگذارد که در پیدایش تشنج و برخی انواع درد گرفتار هستند.

گاباپنتین در بالغین و بزرگسالان جهت درمان دردهای نوروپاتیک (دردهای عصبی) ناشی از میکروب (ویروس) تبخال یا زگیل استفاده میشود. گاباپنتین بنام تجاری Horizant نیز جهت درمان سندرم پاهای بی قرار استفاده میشود.

گاباپنتین بنام تجاری نورنتین هم جهت درمان تشنج‌های افراد بزرگسال و بچه‌های (اطفال) دست کم ۳ ساله استفاده میشود. تنها از گاباپنتینی بهره جویی کنید که توسط دکتر تجویز شده است.

اطلاعات اساسی و مهم در زمینه گاباپنتین

برخی اشخاص در وقت استعمال خصوصا در آغاز استعمال گاباپنتین گهگاهی به خودکشی فکر می‌کنندکودکانی که گاباپنتین استعمال میکنند امکان دارد گرفتار دگرگونی (تغییرات) رفتاری شوند نسبت به دگرگونی (تغییرات) خلقی و برخی نشانه‌های دیگر هوشیار باشید و هرنوع نشانه جدید یا نامطلوب‌تر شدن نشانه‌های را به دکتر (پزشک) اطلاع دهید.

مقاله مرتبط  سیتالوپرام: معجزه‌ای برای زود انزالی یا فقط یک افسانه؟

استعمال گاباپنتین را بطور غیرمنتظره قطع نکنید، حتی چنانچه حس می‌کنید حالتان خوب است.

پیش از استعمال گاباپنتین

چنانچه به گاباپنتین حساسیت دارید، نباید از این دارو بهره جویی کنید. جهت اینکه یقین حاصل کنید که استفاده از دارو جهت شما بدون خطر است، چنانچه تاکنون به هر ۱ از مشکلات زیر گرفتار شده اید، پیش از آغاز استعمال گاباپنتین قطعا به دکتر (پزشک) اطلاع دهید:

  • بیماری کلیوی (یا چنانچه در حال دیالیز هستید)
  • مرض قند (دیابت)
  • دلمردگی (افسردگی)، اختلال خلقی یا فکر و مبادرت (اقدام) به خودکشی
  • تشنج (مگر اینکه گاباپنتین را جهت درمان تشنج اخذ کنید)
  • بیماری کبد
  • بیماری قلبی
  • (بیماران گرفتار (مبتلا) به سندروم پای بیقرار) چنانچه در طی روز می‌خوابید یا شیفت شبانه کار انجام می‌دهید (می کنید)

برخی اشخاص در وقت استعمال داروی گاباپنتین به خودکشی فکر میکنند. دکتر (پزشک) اثر بخشی دارو را طی ملاقات‌های بسامان (منظم) مورد وارسی قرار می‌دهد. خانواده و اطرافیان نیز باید نسبت به دگرگونی (تغییرات) خلقی و نشانه‌های به وجود آمده در فرد هوشیارتر باشند.


گاباپنتین در دوره حاملگی

مشخص نشده است که آیا گاباپنتین به نوزاد متولد نشده زیان می‌زند یا خیر قبل از استعمال گاباپنتین چنانچه حامله (باردار) هستید یا قصد حاملگی دارید، قطعا به دکتر خود اطلاع دهید.

کنترل تشنج در دوره حاملگی خیلی پراهمیت است و تشنج در دوره حاملگی هم به مادر و هم به نوزاد زیان می‌زند. در دوره حاملگی استعمال گاباپنتین را جهت تشنج بدون مشاوره دکتر (پزشک) آغاز یا متوقف نکنید و چنانچه حامله (باردار) سهمگین و شدید بی درنگ به دکتر (پزشک) اطلاع دهید.

گاباپنتین میتواند وارد شیر مادر شود، ولی اثرات آن بر روی نوزاد ناشناخته است. چنانچه در حال شیردهی به نوزاد هستید، قبل از آغاز استعمال گاباپنتین به دکتر (پزشک) اطلاع دهید.

نکاتی در زمینه استعمال گاباپنتین

گاباپنتین را درست طبق دستور دکتر (پزشک) استفاده کنید و این دارو را کم‌تر یا افزون‌تر از میزان سفارش شده استعمال نکنید. استعمال گاباپنتین را بطور غیرمنتظره متوقف نکنید.

قطع غیرمنتظره استعمال گاباپنتین امکان دارد سبب ازدیاد تشنج‌ها شود.

در زمینه کاهش مقدار استفاده دارو دستورالعمل‌های دکتر (پزشک) را دنبال نمایید.

۱ برچسب هشدار یا کارت شناسایی همراه داشته باشید که نشان بدهد. داروی گاباپنتین مصرف میکنید. بعلاوه به هر پزشکی که مراجعه می‌نمایید، می‌بایست در جریان استعمال داروی گاباپنتین توسط شما قرار گیرد.

داروی گاباپنتین بر روی برآیند برخی آزمایش‌ها اثر میگذارد، بنابراین جهت انجام هرنوع آزمایش یا معاینات پزشکی به دکتر (پزشک) اطلاع دهید که داروی گاباپنتین مصرف میکنید. قرص و کپسول گاباپنتین را در درجه حرارت اتاق حفاظت کنید و از نور و رطوبت دور نگه دارید.

اقدامات احتیاطی در وقت استعمال گاباپنتین

این دارو بر روی افکار و عکس العمل‌های شما اثر می‌گذارد در وقت استعمال گاباپنتین چنانچه تصمیم به رانندگی دارید یا کاری می‌کنید که احتیاج به هوشیاری دارید، خیلی احتیاط نمایید.

۲ ساعت پیش و ۲ ساعت پس از استعمال گاباپنتین از استعمال آنتی اسیدها پرهیز کنید. آنتی اسیدها جذب گاباپنتین را جهت پیکر (بدن) دشوار میکند. بعلاوه آشامیدن الکل در وقت استعمال گاباپنتین امکان دارد سبب پیدایش اثرات ناخواسته جدی شود.

مقاله مرتبط  نقش اینترفرون بتا 1 ب در درمان ام اس چیست؟( بتافرون یا اکستاویا)

اثرات ناخواسته گاباپنتین

چنانچه نشانه‌های بازتاب حساسیتی را در خور تماشا انجام می‌دهید (می کنید)، بی درنگ به دکتر (پزشک) مراجعه نمایید. نشانه‌های بازتاب حساسیتی به گاباپنتین شامل: مشکل تنفسی، ملتهب شدن صورت، لب‌ها، زبان یا حلق

چنانچه ۱ بازتاب جدی نسبت به دارو نشان دادید که بر روی بخش‌های گوناگون بدن اثرگذاری (تاثیر) گذاشته است، قطعا به دکتر (پزشک) مراجعه نمایید. واکنش‌های جدی نسبت به گاباپنتین شامل: جوش‌های پوستی، تب، غده‌های ملتهب، نشانه‌های همانند به آنفلوآنزا، دردهای ماهیچه‌ای (عضلانی)، سستی سهمگین و شدید، کبودی غیر معمولی یا زرد شدن پوست یا چشم‌ها این واکنش‌ها امکان دارد چند هفته پس از آغاز استعمال گاباپنتین اتفاق بیوفتد.

هرنوع نشانه جدید یا نامطلوب‌تر شدن نشانه‌های را به دکتر (پزشک) گزارش دهید، بعضی از این علائم شامل: دگرگونی (تغییرات) رفتاری یا خلقی، پریشانی (اضطراب)، آفند (حمله) هراس، مشکل در حین خواب یا حس تحریک پذیری، خشم، تهاجمی شدن، بیقراری، بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، دلمردگی (افسردگی) یا فکر به خودکشی یا صدمه زدن به خود

در حالت بروز هر ۱ از نشانه‌های زیر در وقت استعمال گاباپنتین به دکتر مراجعه کنید:

  • افزایش تشنج و حملات مشابه تشنجی
  • سستی یا ملال و خستگی سهمگین و شدید
  • چالش در اعتدال یا جنبش ماهیچه‌ها (عضلات)
  • درد قسمت والای شکم
  • درد قفسه سینه
  • سرفه‌های جدید یا نامطلوب‌تر شدن سرفه‌ها به همراه تب و مشکل تنفسی
  • احساس سوزش سهمگین و شدید یا بیحسی
  • حرکات غیرارادی و تند چشمها
  • مشکلات کلیه – کاهش ادرار، درد یا بروز چالش در زمان خروج ادرار، ملتهب شدن در پاها و مچ پاها

اثرات ناخواسته گاباپنتین در اطفال

برخی اثرات ناخواسته زیادتر در کودکانی بروز میکند که درحال استعمال گاباپنتین هستند.چنانچه فرزند شما در حال استعمال داروی گاباپنتین است و هر ۱ از نشانه‌های زیر را در وی تماشا انجام می‌دهید (می کنید)، قطعا به دکتر (پزشک) اطلاع دهید:

  • دگرگونی (تغییرات) رفتاری
  • چالش در حافظه
  • دشواری هایی در تمرکز
  • بیقراری و خشونت کلامی و گاهی فیزیکی

رایج‌ترین اثرات ناخواسته گاباپنتین

اثرات ناخواسته معمول مرتبط به گاباپنتین شامل:

  • درد سر (سردرد)، گیجی (سرگیجه)، خواب آلودگی و ملال و خستگی
  • تورم در دست یا پا
  • چالش در چشم‌ها
  • چالش در هماهنگی
  • (در کودکان) تب، تهوع و بالا آوردن

موردها قید شده لیست کاملی از اثرات ناخواسته گاباپتین نیستند. این دارو امکان دارد عارضه‌های دیگری نیز داشته باشد. در حالت بروز هرنوع پیامد بی درنگ به دکتر (پزشک) مراجعه نمایید.

تداخلات دارویی با گاباپنتین

تداخلات دارویی بر روی اثربخشی دارو اثرگذاری (تاثیر) گذاشته و ریسک ظهور اثرات ناخواسته را افزایش میدهد. در اینجا به بااهمیت‌ترین تداخلات دارویی با گاباپنتین اشاره میکنیم ولی تمام تداخلات را در بر نمی‌گیرد. لیستی از تمام دواهایی که مصرف میکنید (داروهای با نسخه، بی نسخه، مکمل‌ها و دواهایی گیاهی) به همراه داشته باشید و آنرا به دکتر خود ارائه دهید. استعمال داروی گاباپنتین را بطور غیرمنتظره و بدون مشاوره با دکتر (پزشک) آغاز یا متوقف نکنید و مقدار استفاده دارو را تغییر ندهید.

مقاله مرتبط  تاثیرات جانبی گاباپنتین (عوارض کپسول گاباپنتین)

یکی از دواهایی که با گاباپنتین تداخل دارد داروی اورلیستات* orlistat است.

*اورلیستات orlistat: جهت کاهش جذب چربی و درمان فربهی (چاقی) از آن استفاده میشود این دارو در ایران عمدتاً بنام تجاری لیپونیل (Liponile) و در بخش زیادی از کشورها بنام تجاری Xenical عرضه میشود.

 

چنانچه در حال استعمال دواهای دیگری هستید که سبب خواب آلودگی و گیجی می‌شوند، به طور مثال الکل، ماری جوانا، آنتی هیستامین‌ها، دواهای خواب آور یا دواهای پریشانی (اضطراب)، شل کننده‌های ماهیچه‌ای (عضلانی) و ضد دردهای روانگردان (مانند کدوئین و مورفین) پیش از استعمال گاباپنتین به دکتر (پزشک) اطلاع دهید.

برچسب مرتبط به آمیزه‌ها (ی) داروها را با دقت وارسی نمایید زیرا این داروها امکان دارد دربردارنده (حاوی) آمیزه‌ها (ی) خواب آور باشند. (مانند دواهای حساسیت و دواهای سرفه و سرماخوردگی)

داروی گاباپنتین را با دیگر دواهایی که شامل گاباپنتین هستند استعمال نکنید.

گاباپنتین روی برخی آزمایش‌های ادرار که جهت رسیدگی (بررسی) پروتئین ادرار انجام می‌شوند، اثر میگذارد. قطعا به دکتر درمانگر و پرسنل آزمایشگاه اطلاع دهید که درحال استعمال داروی گاباپنتین هستید.


عوارض جانبی: برگه بعدی را ببینید (اینجا کلیک کنید)

 

مرکز تخصصی مغز و اعصاب و روان و اختلالات خواب

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!


شماره تماس های نوبت گیری سریع: مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 88391806_021 ☎

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02188395308 ☎

847 دیدگاه دربارهٔ «داروی گاباپنتین (نورنتین)؛موارد مصرف و عوارض جانبی»

  1. سلام
    من مدتی هست که حالت تهوع پیدا میکنم و احساس تنگی نفس هم دارم البته بیشتر صبح ها این حالت بهم دست میده به علاوه اینکه زود زود هم به دست شویی میرفتم به یک دکتر داخلی مراجعه کردم ایشون مشکل گوارشی برا من تشخیص ندادن و گفتن مشکل حادی وجود ندارد اما کپسول گاباتین 100 رو برام تجویز کردن که بعد از صبحانه یکبار مصرف کنم
    میخاستم ببینم مشکلی برا مصرف هست؟

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      بهتر است قبل از مصرف دارو ، با یک پزشک روانپزشک نیز مشورتی داشته باشید تا علائم را دقیقا مورد بررسی قرار دهند.

  2. سلام وخسته نباشید
    من به مدت یک هفته است که نیمکره چپ سرم وتقریبا کل قسمت چپ بدنم مور مور میشه و هنگامی که فعالیت داشته باشم توان دست چپم خیلی کم میشه امروز پزشک داخلی برام گاباتین 300 شبی یک عدد و قرص ب 13 و آمپول ب 12 تجویز کردن به مدت دو هفته، میخواستم ببینم مشکلی نیست برای مصرفش؟

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      بهتر است یک متخصص مغزو اعصاب قبل از مصرف شما را معاینه کامل بکند و بعد با خیال راحت استفاده کنید.

  3. با سلام
    اینجانب به بیماری cidpمبتلایم و دکتر برام گاباپنتین100 نوشته روزی دوبار
    صورتم قرمز شده و پف کرده …آیا طبیعیه؟

  4. سلام من مصرف شدید مواد مخدر داشته‌ام الان حدود شش روزه مصرف نمی کنم امشب این کپسولو مصرف کردم خواستم ببینم این کپسول مثبتی داره یا نه؟
    ممنون

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      متاسفانه امکان تشخیص ، تجویز و تنظیم دوز بدون بررسی بالینی امکان پذیر نمی باشد در این خصوص جناب دکتر قاسم زاده می تواند به شما در کلینیک آزادی کمک کند.

  5. سلام من لوپوس دارم جدیدا دکتر برام گاباپنتین رو تجویز کرده لرزش هم دارم آیا دارو مصرف کنم متشکرم

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      برای علایم متعددی مانند سوزش،لرزش، گزگز،درد و…
      این داروها کاربردهای بسیار متنوعی دارند و تجویز آنها پیچیدگی های نسبتا زیادی دارد

  6. سلام، بازوی من ضربه خورده و تمام دستم درد میکنه پزشک خانواده برای اینکه دردش کنترل بشه برای من گاباپنتین 100شبی یکی تجویز کرده وگفته اثر درمانی هم داره آیا این درسته یا ضررش بیشتر از نفعشه؟

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      بله
      سودش در این مرحله بیشتر از ضررش است ولی باید حتما زیر نظر پزشک باشد

  7. سلام ببخشيد من ميخواستم دوز دارو را بدون تجويز پزشك بالا ببرم چون اولين بارى كه گاباتين١٠٠ رو خوردم يه احساسى سر خوشى داشتم ولى الان اون حس رو ندارم خواستم بدونم واقعا اين دارو شادى اوره؟اگر هم نيس خودتون كمك كنيد و داروى نشاط اور بدون عوارض جانبى يا حداقل عوارض رو داشته باشه بهم معرفى كنين، باور كنيد پنج ماهه دارم دارو هاى اعصاب و روان مصرف ميكنم پيش مشاورم رفتم ولى هنوزم ته دلم گرفته است، تو رو خدا نااميدم نكنين دارويى را معرفى كنيد دلم شاد بشه ، ممنون

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      متاسفانه علت مصرف دارو مشخص نشده است و به صورت اینترنتی امکان تشخیص ، تجویز و تنظیم دوز وجود ندارد.

    2. با سلام و احترام
      اصولا مباحث شادی و غم مربوط به حوزه روح انسان می شود دارویی که برای روح انسان تجویز می شود جدای از داروهایی است که برای مشکلات جسمی تجویز می شود و به طور کلی شما دوست عزیز باید دنبال داروهای غیر مادی بگردید که متناسب با سنخیت روح باشد اذا جهت حل مشکل خود به روح شناسان واقعی که زوایای تاریک و پنهان روح انسان را می شناسند مراحعه بفرمایید شما صرفا با خوردن داروهای مذکور با ایجاد موقت اختلالات ذهنی مشکل خود را پنهان تر می کنید بدون حل کردن آن .

  8. سلام من دیابت دارم کبدبسیارچرب دارم دکتربرام گاباپنتین۱۰۰داده چون زیرناخن شصت پایم کبودشده استفاده کنم کپسول ها رو ممنونم?

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      در صورتی که پزشک متخصص با آگاهی از مشکلات شما این دارو را تجویز کرده اند بهتر است به او اعتماد کنید .ما در زمینه استفاده و عدم استفاده بدون بررسی بالینی نمی توانیم به شما کمکی کنیم.

  9. با سلام و تشکر از توجه شما
    من 50 ساله هستم. نزدیک به سه سال پیش در اثر شوک عصبی ( البته به تشخیص پزشک و با توجه به آزمایشات و ام آر آی) ابتدا تنها یک طرف صورتم و سپس دو طرف، بخصوص کنار چشم و لبم، اول به حالت گزگز وبعد بی حسی خفیف شد. پزشک با توجه به زمینه اظطراب من، سرترالین ، دونیورین ،کلسیم و ویتامین ب یک تجویز کرد(مدت دو سال و نیم مصرف کردم) بخاطر افزایش وزن بی رویه من، واینکه من در رفتگی مهره انتهایی کمر داشتم و به این خاطر اذیت میشدم پزشک بجای دونیورین، گاباپنتین 100تجویز کرد. میخواستم بدانم آیا این مدت مصرف این داروها کفایت میکنه ومن میتونم داروها مو به تدریج قطع کنم. در حال حاضر مدت زیادیست که هیچ مشکلی از بابت صورتم نداشتم. و اینکه با توجه به شرایطم ضرورتی به استفاده گاباپنتین هست،

  10. سلام .با عرض خسته نباشید
    39ساله هستم حدود 4ماهه ب دلیل دیسک گردن قرص گاباپنین مصرف میکنم …. ایا مصرف طولانی مدت این قرص مشکلی برام ایجاد میکنه

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      بررسی سوال توسط دکتر شیرالی:
      سلام. داروی گاباپنتين معمولا عوارض جدی و نگران کننده ای ندارد. با این وجود لازم است در فواصل منظمی که توسط پزشک شما به شما توصیه میشود، ویزیت شوید.

  11. آقای دکتر من برای کمر دردم دکتر قرص گاباتین را داده.1ورقه تمام شده.در این مدت یبوست مزمن گرفتم.ممکن از این قرص باشه؟

  12. با سلام و تشکر مادر من دچار آرتروید روماتوید است الان حدود پانزده ساله که تحت درمان با کورتون هستن در آخرین ویزیت دکترشون گابانتین ۱۰۰رو تجویز کردن به نظر شما این دارو با داروهای دیگه تداخل نداره و خوردن این دارو رو تایید میکنید البته بعد از یک هفته تغییر چندانی در کمر درد نداشته ولی درد زانو بهتر شده

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      سوالتان کلی است و مصرف داروهای دیگر ذکر نشده است بهتر است با پزشک خودشان مشورت کنید.

  13. با سلام و تشکر
    دو دست مادرم دچار خواب رفتگی می شود و چند روز است بندهای انگشتان دست راستش شروع به درد و سوزش کرده است، آیا این دارو برای درمان موثر است؟ چه داروهایی توصیه می شود؟ البته ایشون برای تسکین دردهایش ملوکسیکام و نوافن نیز مصرف می کند
    متشکرم

  14. سلام سفتى حركت پاهارنج من برم رفعتم دكتور كبسول گاباپنتين ١٠٠تجويز كرد البته كپسول امانتادين وقرص ال درام سي و قرص سيفرويكس استفاده مى كنم أيا با خورده أين كپسول گاباپنتين تعادل حركت واز بين بردن سفتى حركت بدست خواهم أورد متشكرم

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      بستگی به علت زمینه ای دارد! علت زمینه ای با این شرح حال و بدون معاینه و بررسی مشخص نمیشود

  15. با سلام…. من به دلیل سردردهای شدید و بیماری میگرن مجبور به مصرف گاباپنتین100 شده ام ولی طی مصرف دو روز دچار معده درد شدید و احساس گرسنگی خیلی شدید شده ام که حتی مجبور به خوردن 6 وعده غذایی در روز شده ام. به نظر شما دارو را قطع کنم و اینکه احتمال افزایش وزن را به همراه دارد؟؟؟؟ با تشکر

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      بهتر است علائم ایجاد شده را با پزشک متخصص خود حتما در میان گذارید و از مصرف دارو بدون تجویز پزشک متخصص جددا خودداری کنید ، متاسفانه امکان تجویز وتنظیم دوز دارو به صورت اینترنتی و بدون بررسی بالینی امکان پذیر نمی باشد.

  16. سلام من در اثر تصادف سه دیسک کمرم دررفتگی داشت که جراحی کردم الان تقریبا هر 48 ساعت یک بار به مدت 24 ساعت دچار گز گزتوی پنجه پام میشدم. دکتر برام گاباپنتین 300 دو بار در روز تجویز کردن ولی من هنوز این شیفت 48 ساعت یکبار گز گز رو تقریبا به طور مرتب دارم چیکار کنم داروی قویتر از گاباپنتین وجود نداره استفاده کنم؟ یا میتونم دوز مصرف گابا رو بالا ببرم که بهتر بشم؟

  17. ﺳﻼﻡ ﭘﺪﺭﻡ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﻳﺎﺑﺖ ﻭﮔﺯﮔﺰاﻧﮕﺸﺖ ﭘﺎﻳﻪ ﺩﻛﺘﺮﻣﺮاﺟﻌﻪ ﻛﺮﺩﻩ ﻭاﺳﺶ ﻛﺎﺑﺎﭘﻨﺘﻴﻦ 300 ﻛﺮﺩﻥﻭﻟﻲﻣﺸﻜﻞ ﺳﻴﺮﻭﺯﻛﺒﺪﻱ ﺩاﺭﻥ ﻭﺩﻛﺘﺮﻛﻔﺘﻦ ﺩﺭﺻـﻮﺭﺕ ﮔﻴﺞ ﺷﺪﻥ اﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﺸﻪ.اﻳﺎﻣﺼﺮﻑ اﻳﻦ ﺩاﺭﻭﺑﺮاﺷﻮﻥ ﻣﺸﻜﻠﻲ ﺩاﺭﻩ?ﺑﺎﺗﺸﻜﺮ

  18. سلام مدتی ست دچار سرگیجه های طولانی به صورت حمله ای میشم به دکتر مراجعه کردم و ام ار ای سالم بود چون سنم هم کمه احتمال منییر ندادن ولی فشار گوشم بالا بود و 70بود دکتر برام داروی گاباپنتیت تجویز کرده ایا مصرف کنم یا خیر ؟دکتر احتمال نوعی میگرن رو دادن
    ممنون میشم از راهنماییتون

  19. سلام
    قبلا دچار بلز پالسی شده بودم که درمان شد و حدوداً 90 % به حالت اول برگشته. اخیرا بعد از تماس دو روزه با سرما و کولاک تیک عضلانی صورت و لب مشاهده کردم. پزشک متخصص برای پیشگیری از عود مجدد کپسول گاباپنتین100 تجویز کردند. مثمر ثمر خواهد بود؟

  20. سلام من 3بارفتخ عمل کردم ولی دوباربعدازی مدت دوباردرددارم به دکترمراجعه کردم گفتن چیزی نیست ولی من دردمکرردارم چکاربایدبکنم دردکلافه کننددارم ولی فقط صبح دردزیادمتشکرم ازراهنمای

  21. با سلام دکتر برای درد شانه و گردن برام سلکوکسیب، گاباپنتین تجویز کردن
    یه هفته میشه مصرف میکنم، شبا دلپیچه میگیرم و گاها اسهال
    ایا عوارض این داروهاست؟اگر هست ، عوارض کدومه؟
    ایا ادامه بدم خوردن این دارو رو؟

  22. سلام من سرب معده دارم تهو و استفراغ و تب لرز این مریضی. طولانی مدت برایه من هست تا دو یا سه ماه اینجوری میشم دکتر برام کبسول گبابنتبن دیفن هیدرانات تجویز کرده ایا این دارو ربطی ب مریضیه من داره ی ن.راه درمان من چیه لطفأ اینو خاهش میکنم بهم بهم بگید ک چیکار کنم

  23. سلام و خسته نباشید. من تقریبا به دلایلی حدود یکسال هست که قرصB2 مصرف میکنم. بهیار کلینیک به من ÷یشنهاد داد که برای کمتر کردن مصرف ب2 و نهایتا قطع اون بهتره که داروی گابا÷نتین مصرف کنم.میخواستم ببینم آیا این دارو واقعا میتونه بهم کمک کنه؟ و آیا قطع کردن این دارو(گابا÷نتین) بعد از چندوقت برام عوارض دیگه ای در بر نخواهد داشت؟
    متشکرم از راهنمایی شما

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      در ابتدا بهتر است علت به صورت بالینی بررسی شود تا بتوان به شما دوست عزیز کمک کرد.

  24. سلام.من سردرد داشتم دچار تشنج یا مسائل دیگه ای هم نبودم. فقط گاهی سرم درد میکرد. رفتم دکتر ام آر ای هن انجام دادم. گفتن سینوزیت نیست و میگرن خفیفه. داروی گاباپنتین 100 واسم تجویز کردن. میخواستم بپرسم اگه این دارو رو بخورم و بعد مدتی مصرف دارو رو قطع کنم دچار تشنج نمیشم؟ آیا استفاده از این دارو باید دائمی باشه و یا در اینده با داروی قوی تر جابجا بشه؟

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      نه تشنج نمیشود
      ممکن است نیاز به تعویض دارو باشد یا نباشد. ممکن است مدتی درمان طول بکشد یا سالها طول بکشد. همه این حالات ممکن است.

  25. سید حسن گل خطمی

    با سلام خدمت شما
    خانم من بعد از انجام ام ار ای مشخص شده ام اس داره
    آیا قفل شدن دهان و برگشتن چشمها به طوری که غش میکنه ولی داری هوشیاری شنوایی هست ولی نمیتونه جواب بده از علایم ام اس هست؟

  26. با سلام مادر من برای درمان کمر درد نزد دکتر رفته و قرص آلپرازولام و گاباپنتین تجویزگردیده است که پس از مصرف دچار تنگی نفس شده عوارض کدام دارو می باشد ؟؟ آیا نباید مصرف دارو را قطع کند؟؟

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      به دلیل هردو می تواند باشد.باید با پزشکتان موضوع را مطرح کنید و در صورت صلاحدید یکی از داروها را قطع کنید

  27. این دارو رو برای زود انزالی تجویز کردن ولی توی تحقیقاتم چیزی در این رابطه نیافتم
    ولی تجربه ی موفقی داشتم بعداز مصرف
    لطفا راهنمایی بیشتر نیاز دارم
    با سپاس

    1. مرکز تحقیقات مغزواعصاب و روان

      برای این موضوع تجویز نمیشود مگر در موارد خاصی و زیر نظر متخصص اعصاب با انجام آزمایشات و بررسی های مورد نیاز…

  28. با سلام خانم من به علت گزگز شدن انگشت پا به پزشک مراجعه نموده و همزمان دو داروی کاربامازپین و کاباپنتین را شروع به مصرف کرده که دارای سرگیجه و عدم حفظ تعادل زیاد و حالت تهوع شده است ، ایا باید به مصرف دارو ادامه دهد؟

  29. با سلام
    پزشک کپسول گاباپنتین100را برای احساس گز گز در انگشتان پا به علت دیابت تجویز کردند ایا صلاح است مصرف کنم.

  30. سلام.ایا این داروبرای دردهای عصبی دیسک کمریاگردن موثراست؟مثل مواقعی که دردوبی حسی به باسن وپاکشیده میشود

  31. با سلام من به مبتلا به نيستاگموس مادرزادي هستم دوسال ژيش به يك دكتر مغ واعصاب مراجه كردم ايشان براي لرزش چشم من داروي گابا پپتين تجويز كرد مدتي استفاده كردم لرزش چشمم نيز كمي بهتر شده بود ژس از مدتي كه داروها تمام شد ديگه سراغ دكتر نرفتم به نظر شما ادامه مصرف دارو در بلند مدت آسيبي به سيستم اعصاب بدن نمي رساند ممنون

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      بهتر است به پزشکاتان اعتماد کرده و تحت نظر ایشان دارو ها را ادامه دهید .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *