آیا دارو های ضد افسردگی اعتیاد آور هستند؟

نتیجه تصویری برای دارو های ضد افسردگی

آیا دارو های ضد افسردگی اعتیاد آور هستند؟

وابستگی به دارو یک سندروم است که مشخصه آن الگوی اجباری استفاده از مواد مخدر است.

داروی ضد افسردگی چیست؟

داروهای ضد افسردگی نوعی از داروهایی است که به منظور درمان افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد.

برخی از این داروها در درمان سردرد نیز مفید هستند ، حتی زمانی که سردرد با افسردگی همراه نباشد.

اکثر کارشناسان معتقدند که مصرف داروهای ضد افسردگی نیز وابستگی و اعتیاد ایجاد می کند ، اما این موضوع به اثبات نرسیده است.

بعضی از افراد پس از قطع برخی از داروهای ضد افسردگی دچار احساس درد و تهوع  می شوند.

آیا این دارو ها واقعاً اعتیاد آور هستند؟

نتیجه تصویری برای دارو های ضد افسردگی

جیم تیری 14 ساله بود که به دلیل سر درد های میگرنی  شروع به مصرف افکتور  Effecor، یک داروی  مهارکننده بازجذب سروتنین  نئوپینفرین (SNRI) کرد.

هنگامی که پزشک او به تدریج مصرف دارو را کاهش داد ، جیمز عوارضی از قبیل احساس استفراغ ، افکار خودکشی، احساسات شوک الکتریکی و خستگی را تجربه کرد.

او احساس خود را این گونه شرح می داد که انگار میان زمین و آسمان معلق بودم.

چنین وضعیتی معمولاً پس از قطع مصرف دارو های ضد افسردگی پیش نمی آید.

با این حال ، قطع ناگهای دارو های ضد افسردگی اشتباه است.  زیرا در افرادی مانند جیم  که دارو های    SNRI برایش تجویز شده بود یا مهار کننده های بازجذب سروتونین انتخابی (SSRIs) ، مانند Prozac یا Zoloft ، مصرف می کنند ، احتمال وابستگی به دارو وجود دارد.

برخی از بیمارانی که دارو هایی مانند  پاکسیل  Paxil و افکتور Effexor مصرف می کنند ، پس از قطع این دارو ها مشکلات جدی را گزارش می دهند ؛ زیرا این دارو ها کوتاه ترین نیمه عمر را دارند که موجب می شود به سرعت از سیستم خارج شوند.

بعضی از کارشناسان تخمین می زنند 50 تا 80 درصد از بیماران پس از قطع مصرف پاکسیل  Paxil  دچار عوارضی می شوند ، اما هیچ برآورد قطعی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.

پروفسور جاناتان آلپرت استادیار روانپزشکی دانشگاه هاروارد معتقد است که وابستگی دارویی در بیمارانی که مصرف دارو های ضد افسردگی را به تدریج کاهش می دهند ،  می تواند کمتر از 5 درصد باشد.

او اضافه می کند حتی برای بیماران که به طور ناگهانی داروی ضد افسردگی را قطع می کنند ، نمونه هایی مانند جیم به ندرت اتفاق می افتد.

آلپرت می گوید: ” اکثریت بزرگی از بیماران که داروهای ضد افسردگی خود را متوقف می کنند ، به عوارضی دچار می شوند. ”

مطالعات نشان می دهد که کمتر از 25 درصد از بیمارانی که مصرف پاکسیل را متوقف کرده اند ، علائم وابستگی به دارو را تجربه کرده اند.

محقق و مترجم : مینو شفیعی

لینک منبع[button color=”red” size=”small” link=”https://www.psychologytoday.com/articles/200307/are-antidepressants-addictivehttp://” target=”blank” ]لینک منبع[/button]

لینک منبع [button color=”red” size=”small” link=”http:// https://www.webmd.com/migraines-headaches/qa/what-is-an-antidepressant” target=”blank” ]لینک منبع[/button]


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)