آیا اضطراب در ایجاد الزایمر تاثیر گذار است یا خیر؟

 

اضطراب ممکن است شروع آلزایمر در افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف را سرعت بخشد

اضطراب و آلزایمر

به خوبی ثابت شده است که افراد مبتلا به اختلال خفیف شناختی در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. در حال حاضر، یک مطالعه جدید که در مجله آمریکایی روانپزشکی سالمندان  به چاپ رسیده است نشان می دهد که تجربه ی اضطراب در کنار اختلال خفیف شناختی بیشتر می تواند این خطر را افزایش دهد.

 

اختلال شناختی خفیف (MCI) به عنوان تغییرات در عملکرد شناختی توصیف شده است مانند : مهارتهای حافظه و تفکر که می تواند توسط خود فرد و یا اطرافیان متوجه چنین تغییراتی شوند اما این تغییرات به اندازه ای شدید نیست که عملکرد روزانه را مختل کند.

 

به گفته انجمن آلزایمر، مطالعات تخمین زده اند  که حدود 10-20٪ از افراد 65 ساله و مسن تر دارای  اختلال شناختی خفیف (MCI) توسعه بیماری آلزایمر را در عرض چند سال تشخیص داده اند.

 

این تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکترلیندا مون استادیار گروه روانپزشکی دانشگاه تورنتو در موسسه تحقیقات علوم بهداشتی نشان داده اند که افسردگی در اواخر عمر ممکن است یک عامل خطر مهم برای بیماری آلزایمرو اضطراب  باشد.

 

مشخصه ناتوانی در به یاد  آوردن اطلاعات مهم است از جمله : قرار ملاقات ها، رویدادهای اخیر و یا مکالمات که بخشی از این بیماری با تصویربرداری عصبی آلزایمر  تشخیص داده شده است.

 

محققان سطح اضطراب و افسردگی شرکت کنندگان وهمچنین تغییرات در عملکرد شناختی و ساختار مغز آنها را هر 6 ماه مورد بررسی قرار دادند.

 

نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که شرکت کنندگانی که اضطراب بیشتری را تجربه کرده بودند ، کاهش عملکرد شناختی شان نسبت به افراد  بدون اضطراب بیشتر بوده و میزان سرعت آن با سطح اضطرابشان در ارتباط است.

 

بیماران MCI با اضطراب خفیف، 33 درصد افزایش خطر ابتلا به آلزایمر ، اضطراب متوسط تا 78٪ خطر ابتلا به آلزایمر ، در حالی که اضطراب شدید خطر ابتلا به آلزایمر را با 135٪ افزایش مرتبط بود.

 

این تیم نشان دادند، شرکت کنندگانی که علائم اضطراب را در طول دوره آزمایش دارا بودند ، سطوح بالاتری از آتروفی مغز را (کوچک شدن مغز ) در مناطق داخلی لوب تمپورال که برای ایجاد خاطرات مهم است نشان دادند. آتروفی مغز در این مناطق در بیماری آلزایمر نقش دارد.

دکتر مون گفته است:

“یافته های ما نشان می دهد که پزشکان به طور معمول در افرادی که مشکلات حافظه به دلیل اضطراب نشان می دهند و این افراد در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به آلزایمر هستند باید برای اضطراب شان درمانی را در نظر بگیرند.

 

و استراتژی هایی را جهت درمان و مدیریت اضطراب به مراجعین و بیماران ارائه شود.

 

در حالی که هیچ مدرک منتشر شده ای وجود ندارد که نشان دهد آیا درمانهای دارویی  که در روانپزشکی برای درمان اضطراب مورد استفاده قرار میگیرد برای کنترل علایم اضطراب در افراد مبتلا به MCI و یا در کاهش خطر تبدیل به آلزایمر نیز مفید است یا خیر؟

اما حداقل برنامه های مدیریت استرس می تواند توصیه شود.

منبع:

.medicalnewstoday.com

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *