12 نکته برای کاهش استرس و اضطراب کودک

12 نکته برای کاهش استرس و اضطراب کودک

 

 

علائم اضطراب در کودکان و نوجوانان معمول است، در حالی که 10 تا 20 درصد از کودکانی که مدرسه میروند دارای علائم اضطراب هستند. تعداد بیشتری از کودکان، استرس هایی را تجربه می کنند که به عنوان اختلال اضطراب شناخته نمی شوند. پس چگونه می توان به کاهش اضطراب و استرس کودک کمک کرد؟

 

1) فرزند خود را تشویق کنید تا با ترس خود مواجه شود و از آنها فرار نکند.

وقتی از وضعیت ها می ترسیم، از آنها اجتناب می کنیم. با این حال، اجتناب از شرایط تحریک کننده اضطراب، اضطراب را حفظ می کند. اگر یک کودک در معرض ترس خود باشد، کودک یاد خواهد گرفت که اضطراب به طور طبیعی در طول زمان کاهش خواهد یافت. بدن نمی تواند برای مدت زمان بسیار طولانی مضطرب باقی بماند بنابراین یک سیستم در بدن وجود دارد که بدن را آرام می کند. معمولا اگر اضطراب در وضعیت اضطراب قرار گیرد، در عرض 20 تا 45 دقیقه کاهش می یابد.

 

2) به فرزندتان بگویید که کامل نبودن همیشه بد نیست

اغلب ما احساس می کنیم که لازم است فرزندان ما در شرایط ورزشی، مدرسه و شرایط عملکرد موفق باشند. اما گاهی اوقات فراموش می کنیم که بچه ها باید بچه باشند مدرسه توسط نمرات هدایت می شود نه با لذت بردن از یادگیری .این است که نمی گویند که تلاش ها مهم است نه نمره. مهم است که فرزند تان را به سختی کارتشویق کنید ، اما به همان اندازه باید مهم باشد که به آنها آموزش دهید که اشتباهات ونواقص شان را بپذیرند .

 

3) بر چیزهای مثبت تمرکز کنند

کودکان اغلب با اضطراب و استرس می توانند در افکار منفی و انتقاد آمیز خود گم شوند. آنها ممکن است بر نیمه خالی لیوان و نگرانی هایشان در مورد آینده تمرکز کنند. هرچقدر که بتوانید بر ویژگی های مثبت فرزندتان و جنبه های خوب یک وضعیت تمرکز کنید، بیشتر آن را به فرزندتان یادآوری می کنید تا روی مثبت تمرکز کنند.

 

 

4) داشتن فعالیتهای آرامبخش را برنامه ریزی کنید.

کودکان به آرامش نیاز دارند تا بچگی کنند. متأسفانه، گاهی اوقات حتی فعالیت های سرگرم کننده مانند ورزش، می تواند در مورد موفقیت بیشتر اضطرابشان را بیشتر کند. در عوض، مهم است که فرزندتان  اطمینان داشته باشد که خود ورزش به تنهایی سرگرم کننده است . این ممکن است شامل برنامه ریزی زمانی برای هر کودک برای بازی با اسباب بازی، بازی کردن، ورزش (بدون رقابت)، انجام تمرین یوگا، رنگ بازی می باشد.

 

5) مدل – رفتاری ، خود مراقبتی و تفکر مثبت.

فرزند شما کاری انجام خواهد داد. بنابراین اگر شما از شرایط اضطراب تحریک آمیز جلوگیری کنید، فرزند شما نیز خواهد بود. اگر با ترس خود مواجه شدید، فرزند شما نیز مواجه خواهد شد . اگر از خود مراقبت کنید و وقت خود را برای نیازهای خود تنظیم کنید، فرزند شما نیز یاد خواهد گرفت که مراقبت از خود ، بخش مهمی از زندگی است. اگر در شرایطی مثبت نگاه کنید، فرزند شما هم همین خواهد بود. کودکان رفتار خود را از تماشای رفتارهای شما می آموزند. بنابراین هنگامی که شما در مورد رفاه روانی فرزندتان فکر می کنید، در مورد خودتان نیز فکر کنید.

 

6) رفتار شجاعانه فرزندتان را پاداش دهید.

اگر فرزند شما با ترس خود مواجه شود، این را با ستایش، درآغوش گرفتن و یا حتی چیزی ملموس مانند یک برچسب یا هدیه کوچک پاداش دهید. این باج دادن نیست اگر این پاداش را به عنوان یک انگیزه برای فرزندتان در موقعیت درست قرار دهید. اگر رفتارهای شجاعانه وی را به موقع پاداش دهید، فرزند شما بیشتر درگیر خواهد شد.

 

7) بهداشت خواب خوب را تشویق کنید.

یک زمان خواب مناسب را برای فرزندتان ترتیب دهید حتی در تعطیلات و آخر هفته ها نیز به همان صورت پیش روید ،هر شب قبل از به خواب رفتن کودک به مدت 30-45 دقیقه برنامه آرام بخشی را با وی داشته باشید تا کیفیت خواب افزایش پیدا کند.این به فرزند شما کمک می کند تا فعالیت های روزانه را به حالت آرام منتقل کند.

 

 

8) فرزند خود را تشویق کنید تا اضطرابش را ابراز کند.

اگر فرزند شما می گوید که نگرانی یا ترس دارد، نگویید که نه تو نم ترسی و یا توخیلی هم خوب هستی .گفتن این جملات به فرزند شما کمک نمی کند در واقع این احتمال وجود دارد که فرزند شما این اعتقاد را پیدا میکند که شما به عنوان والدین او را دوست ندارید و یا او را درک نمی کنید.بهتراست با گفتن این جملات:بله به نظر شما میترسی … سپس در مورد احساس و ترسش با وی صحبت و گفتگو کنید.

 

9) به کودک خود کمک کنید تا مشکلش را حل کند.

هنگامی که احساسات کودک خود را تأیید کرده اید و نشان داده اید که احساس وی گوش داده و وی را درک کرده اید به وی کمک میکنید تا مشکلش را حل کند.درک احساسات فرزندتان برای شناسایی راه حل های احتمالی حل مشکل به وی کمک می کند و یا میتوانید چند راه حل بالقوه برای فرزندتان انتخاب کنید تا خودش بتواند راه حل را انتخاب  کند که بهترین راه باشد.

 

10) سعی آرام باشید

کودکان به والدین خود نگاه می کنند و تا ببینن در موقعیت های مختلف چه واکنش هایی را از خود بروز میدهند. اگر شما مضطرب هستید، فرزند شما با این اضطراب روبرو می شود و اضطراب خود را افزایش می دهد. بنابراین وقتی می خواهید اضطراب کودک خود را کاهش دهید، باید اضطراب خود را مدیریت کنید.

 

11) تمرینات آرامش بخش را با فرزندتان تمرین کنید.

گاهی اوقات واقعا تمرینات آرامش بخش ضروری است تا به کودک کمک کند تا استرس و اضطراب خود را کاهش دهد. به این معنی است که کودک شما چند نفس کند وعمیق بکشد  یا او را در جایی آرام مثل ساحل یا در حیاط خلوت قرار گیرید تا آرامش پیدا کند. از کودک خود بخواهید که چشمانش را ببندد و صداها، بو ها و احساسات مربوط به تصویر را تصور کند. به عنوان مثال، چشمان خود را روی ساحل ببندید. گوش دادن به صدا ها از جمله صدای امواج، مرغان دریایی و … گرمای خورشید را بر روی پوستش احساس کند . فرزند شما می تواند این تکنیک ها را در زمان اضطراب انجام دهد تا بتواند خود را آرام کند.

 

 

12) هرگز تسلیم نشوید!

اضطراب و استرس می تواند یک مبارزه مزمن باشد و اغلب منبع اضطراب کودک در طول زمان تغییر می کند با تکرار تکنیک های اضطراب و مدیریت استرس، کودک شما یاد می گیرد که چگونه سطح اضطراب خود را پایین بیاورد و چگونه با موقعیت های تحریک کننده اضطراب کنار بیاید. تکرار تکنیک ها نکته کلیدی است، بنابراین آن را حفظ کنید!

 

اگر فکر می کنید فرزند شما از یک اختلال اضطرابی رنج می برد یا سطح استرس بالا را تجربه می کندمیتوانید از مشاوره تخصصی بهره گیرید

 

منبع :

reduce-your-childs-stress

 

مریم عبداللهی ،روانشناس و نوروتراپیست

درمانگر تخصصی کودکان

عضو انجمن رونشناسان


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *