مشاوره روانشناسی چیست؟ | تا حالا به مشاور مراجعه کردید؟

 

مشاوره چیست؟

مشاوره جریان پر پیچ و خم و فعال بین مراجع و مشاور است که از طریق آن مراجع ارتباط برقرار کردن با دیگران را می‌آموزد؛ راههای صحیح  برای ارضای نیازهایش را یاد می‌گیرد؛ عواطف ناشناخته‌اش را می‌شناسد؛ اطلاعات وسیع و عمیقی درباره درون خود به دست می‌آورد و بعد از شناخت هدف های زندگی ، نحوه رسیدن به آنها را مشخص می کند. در مشاوره ، عقاید و نگرش‌ها و رفتار و در نهایت سبک زندگی فرد از طریق مشاوره دگرگون می شود.

در تعریف مشاوره باید گفت که فرآیندی تخصصی بین مراجع و مشاور است که از طریق آن مراجع با یاری مشاور به وارسی و تحلیل مشکلش می پردازند ، به ابعاد ناشناخته شخصیت خود آگاهی می‌یابد، بر اثر تعامل و ارتباط درمانی با مشاور، به جستجوی راهکار برای مشکلاتش می‌پردازد.
مشاوره جریان پر پیچ و خم و پویایی بین مراجع و مشاور است که از طریق آن مراجع شیوه استقرار رابطه با بقیه را می‌آموزد؛ شیوه‌های معقول برای ارضای نیازهایش را یاد می‌گیرد؛ عواطف ناشناخته‌اش را می‌شناسد؛ اطلاعات وسیع و عمیقی درباره خویشتن به دست می‌آورد و بعد از شناخت اهداف زندگی، چگونگی رسیدن به آنها را معین می‌سازد.
مشاوره به معنای همکاری کردن و رأی و نظر دیگری را در انجام کاری خواستن است.

 

مشاوره جریانی است که در آن وجود رابطه درمانی بین مراجع و مشاور ضرورت دارد.مراجع بطور معمول با مسئله و مشکلی عاطفی مواجه است و مشاور در ارائه راهکار برای مشکلات عاطفی تخصص دارد.مشاور از طریق ایجاد ارتباط درمانی، به مراجع یاری می‌کند تا راه‌حلی برای مشکلش پیدا کند.مشاوره روانشناسی یکی از خدمات درمانی به حساب می‌آید و ارائه اطلاعات صرف و پند دادن و تلقین عقاید مشاوره شمرده نمی‌شود؛ از این جهت در این موارد رابطه درمانی که لازمه درمان است و مشاور صرفاً افکار و عقایدش را برای مراجع بیان نمی کند.از طریق جلسه درمان استرسور های نسبتاً سطحی مراجع که خود در زندگی روزمره ایجاد شده اند، درمان می‌شوند. از طریق جلسه درمان ، سازش مراجع با خود و دیگران و نیز مسئولیت‌پذیری و بلوغ عاطفی وی افزایش می یابد.

مشاوره چیست؟

مشاوره رابطه‌ای درمانی بین مراجع و درمانگر است که در آن بر کسب تجربه و آگاهی تأکید می شود. در این تعریف، مشاور می‌کوشد تا با بهره‌گیری از صلاحیت‌های دانشگاهی و علمی و تجارب شغلی خود، مراجع را در شناخت امکانات و کسب بینش زیادتر در جهت حل مشکلاتش یاری دهد.

مشاوره
مشاوره

خصوصیات مشاور

مشاور زمان زیادی را صرف صحبت کردن با مراجعان و یاری به آن‌ها در بیان احساساتشان می کند. مشاور می‌بایست در این حوزه آموزش‌های لازم را ببیند. یک مشاور باید در مراجعان اعتماد و حس آسایش و راحتی ایجاد کند.

او باید صبور و حساس بوده و درباره دیگران پیش داوری نکند و با همه اشخاص با هر سابقه‌ای قادر به صحبت کردن باشد.

مشاور نصیحت نمی‌کند!

اشخاص به علل و دلایل گوناگونی مانند فقدان عزیزان، مشکلات ارتباطی، مسایل مرتبط به ازدواج و یا بهبود روش زندگی به سراغ مشاور می‌روند. شغل مشاور این نیست که به دیگران نصیحت کند که چه کار بکنند. نقش مشاور ترغیب دیگران برای دیدن انتخاب‌های موجود و یافتن راه حل های ویژه خودشان برای ایجاد تحولات مثبت است. مشاور برای یاری به مراجعین خود بطور معمول نوع خاصی از درمان (که به عنوان رویکرد تئوریک درمانی شناخته شده است) را بکار می‌برد.

 

ساعت کاری و محیط کار مشاور

انجام کار پاره وقت در شغل مشاوره بسیار مرسوم است. گرچه در صورتی که مشاور بخواهد به صورت شخصی (فردی) و مستقل کار کند و مشاوره بدهد. باید گفت مشاور،  ملاقات حضوری با مراجعان دارد ولی گاهی نیاز است که با همسران، خانواده و همکاران آن‌ها از طریق تلفن و اینترنت تماس داشته باشد..

در ادامه  اطلاعات کاملی در زمینه وظایف مشاور ، توانایی و توانمندی‌های مورد احتیاج مشاور ، تحصیلات مورد نیاز برای وارد شدن به شغل مشاور، بازار کار و فرصت‌های شغلی مشاوره، درآمد مشاور و بعضی از مشاوران معروف ارائه می شود.

 


وظایف مشاور

  • ایجاد ارتباطی مبتنی بر اعتماد و احترام با مراجعان
  • توافق با مراجعان برای موضوع صحبت جلسات مشاوره
  • ترغیب مراجعان برای صحبت درباره عواطفشان
  • گوش کردن دقیق، پرسیدن پرسش و درک شرایط و موقعیت مراجعان برای ارائه بهترین راهنمایی به آن‌ها
  • همدلی و همراهی کردن با صحبت‌های مراجعان و به چالش کشیدن آن‌ها در صورت لزوم
  • یاری به مراجعان در دیدن چیزها و اتفاقات به صورت واضح‌تر یا به شکل خاص – زیرا روانشناسان با تئوری‌ها و دانش‌ها (ی) این حوزه آشنا هستند و می توانند مسائل را از زوایای مختلف رسیدگی کنند و ذهن مراجعه کننده را نسبت به آن معطوف نمایند.
  • ارجاع مراجعان به متخصصان دیگر در صورت نیاز – ارجاع مراجعین به روانپزشکان، روانشناسان یا مشاوران تخصصی همچون مشاوران شغلی یا مشاوران ازدواج جز این ارجاعات قرار می گیرند.
  • حفظ اسناد محرمانه مراجعین – زیرا مراجعین برای یافتن راه حل مناسب بخش زیادی از اتفاقات خصوصی زندگی خود را برای مشاور تعریف می کنند و مشاور باید نسبت به آن‌ها حس مسئولیت زیادی داشته باشد.
مشاوره
مشاوره

مشاوره شخصی (فردی)

همه ما انسانها به واسطه اجتماع، شخصیت و هویت خود را درک و کشف می‌کنیم. در این میان گاهی از بازخوردهای منفی اجتماع و یا عوامل دیگر با دشواری هایی روبرو می‌شویم. این مشکلات، موانع و چالشها یک موضوع کاملا طبیعی است. این ما هستیم که با عملکرد درست می‌توانیم این مشکلات و موانع را حل کنیم، و روانمان  را به خوشبختی و آسودگی  برسانیم.

درمان فردی بهترین راه برای درمان مشکلات فردی و شخصیتی می باشد

مواردی مانند تصمیم گیری‌های اساسی و مهم، مشکلات ذهنی و روانی و صدها مورد دیگر که نیاز است به مشاور مراجعه کنیم. زیرا امکان دارد خودمان نتوانیم بهترین تصمیم و رفتار را در این موقعیتها داشته باشیم.

انواع مسائل و مشکلات شخصی (فردی)

مواردی مانند انتخاب رشته دانشگاهی یا تحصیلی، انتخاب شغل،  انتخاب همسر، اضطراب، ترس ، شکاک بودن، منفی نگری، نا امیدی و صدها مورد دیگر که همه آن‌ها، فرد را به تنهایی گرفتار خود میکند. در این موقعیتها مشاوره فردی با روانشناس بهترین راه حل است. در بعضی موارد مانند تصمیم گیری‌ها مشاوره شاید یک یا دو جلسه بیشتر نیاز نباشد ، ولی مشکلات ذهنی و روانی می‌بایست طی یک دوره درمانی مشخص درمان شوند. برای نمونه دشواری هایی مانند اضطراب با یک یا دوجلسه مراجعه قابل درمان نیست و باید جلسات بیشتری مراجعه شود.

خدمات قابل ارائه در مشاوره شخصی (فردی)

خدماتی نظیر مدیریت زمان ، از بین بردن بیخوابی ، مشاوره پیش از ازدواج ،انتخاب رشته دانشگاهی ، از بین بردن افکار منفی ، مقابله با تشویش ، مسیر های موفقیت ، انواع مهارت‌های ارتباطی مانند افزایش اعتماد بنفس، تسلط بر مشکلات، از بین بردن اختلالات شخصیتی، مدیریت بحران و غیره در قالب مشاوره شخصی (فردی) صورت می گیرد.

شما می توانید در محیطی آرام در مرکز مشاوره و روانشناسی جایروس به دریافت خدمات مشاوره و روانشناسی در زمینه های خانواده، کودک، بزرگسال بپردازید

بررسی عمیق مشکلات فردی

همانگونه که گفته شد مسائلی مانند اضطراب و بدبینی و غیره که در حین سالها بوجود آمده است به سادگی نمی‌توان آن‌ها را درمان کرد. برای درمان این مشکلات بطور معمول مشاور روانشناس در مرحله اول به شناخت بیشتر فرد می پردازد و مورد را ریشه یابی میکند. بعد از آن است که مرحله درمان آغاز می شود و زمان و شمار مراجعات به عوامل دیگری بستگی دارد.

 

 انواع مشاوره روانشناسی

مشاور روانشناسی به شیوه های مختلف به مراجعین کمک رسانی می کند. انواع مشاوره روانشناسی بستگی به تخصص مشاورین  دارد و کارایی خاصی دارند. در ادامه به این تخصص ها می پردازیم

مشاوره تخصصی

مشاوره روانشناسی یکی از گسترده‌ترین شاخه‌های علم روانشناسی میباشد و با عنایت به زیر شاخه‌های وسیع  این رشته فرصت‌های شغلی زیادی را برای مشاور روانشناسی و هم چنین حوزه های زیادی برای درمان و حل مشکلات مراجعین مهیا می کند. که تمامی آن حاصل دستاوردهای بسیاری از روانشناسان از ابتدای شکل گیری روانشناسی علمی تا امروز می باشد.

 حوزه های مشاوره روانشناسی

با نگاهی دقیق به شرایط مراجعان ، میتوان از هر یک از انواع مشاوره روانشناسی استفاده کرد تا بهترین نتیجه رقم بخورد.

در زیر لیستی ازمهمترین و پراستفاده‌ترین انواع مشاوره روانشناسی را مشاهده میکنید.

  •  ازدواج
  •  خانواده
  •  روانشناسی شغلی
  •  سلامت روان
  •  تحصیلی

 

دانشجویان رشته مشاوره روانشناسی در بدو ورود به دانشگاه احتیاجی به گزینش و انتخاب شاخه تخصصی خود ندارند و پس از سپری شدن مقطع کارشناسی و برای وارد شدن به فوق لیسانس می بایست نسبت به گزینش و انتخاب گرایش تخصصی مبادرت بپردازند. با نگاهی دقیق به حساسیت‌های بسیار زیاد انواع مشاوره روانشناسی و تاثیرات خیلی زیاد آن بر روی مراجعین، شاهد توسعه گرایش های تخصصی و هر چه ریزتر شدن انواع مشاوره روانشناسی هستیم که دلیل مهم آن توسعه علم و دستاوردهای علم روانشناسی و ارائه راهکارهای دقیق‌تر و تخصصی‌تر برای مشکلات مراجعین می باشد.

علاوه بر انواع مشاوره روانشناسی یاد شده در بالا، مشاور روانشناسی می تواند با بکارگیری موارد قید شده در پایین هم به مراجعین خود یاری رسانی کند که این موارد شامل:

  •  رشد کودکان
  •  اختلال خوردن
  •  افسردگی
  •  تحصیلی
  •  ازدواج
  •  اضطراب
  •  کودک
  •  فرزندپروری
  •  طلاق

و بسیاری دیگر که به بهتر شدن حال روحی روانی مراجعین مدد (کمک) میکند.


انواع بیماری‌های روانی

 ازمهمترین بیماری‌های روانی که در رابطه با انواع مشاوره روانشناسی میباشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلالات اضطرابی
  • اختلال نقص توجه و بیش فعالی
  • اختلال دو قطبی
  • اختلال شخصیت مرزی
  • انواع اختلالات افسردگی
  • اختلال خوردن
  • اختلال اضطراب اجتماعی
  • اختلال وسواس فکری- عملی
  • اختلال  هراس و وحشت
  • اختلال جنون جوانی
  • اختلال هراس مکان های بسته

با نگاهی دقیق شرایط اجتماع امروزی و با نگاهی دقیق به فشارهای وارده بر مردم شاهد بروز اختلالات و مشکلات روانی جدیدی هستیم که احتیاج به مشاورین روانشناسی تحصیل کرده و آشنا به علم روز دارد.

انواع مشاوره روانشناسی یکی از راه حل‌های بسیار علم روانشناسی برای حل کردن مشکلات عدیده امروزی می باشد که پس از بررسی مشکل، به ایجاد راه حل و درمان مراجعین می پردازد.

 


اهداف مشاوره

در حقیقت اهداف، وظایف و فعالیت‌های مشاوره را جهت می‌دهند و هدایت می کنند. وظایف، مراحلی هستند که برای وصول به اهداف بایست انجام شوند؛ و امکان دارد نیازمند بکارگیری فنون گوناگون باشد (مثل تعریف و بازسازی مشکل و ابعاد آن، تعدیل  عواطف، کاهش اضطراب

 اهداف مشاوره امکان دارد ویژه یک شرایط باشد (مشاوره ژنتیک، خاتمه دادن به حاملگی ، مشاوره پیش از آزمایش (HIV، یا اینکه جنبه‌های کلی‌تری را نیز در بر گیرد (ارزیابی روانی اجتماعی مراجع، پشتیبانی از مراجع و خانواده)

روشن و صریح بودن اهداف درمان کمک میکند به:

-ایجاد ارتباط واقع‌بینانه با مُراجع و کم کردن انتظارات نابجا درباره آنچه که با مشاوره قابل دستیابی است.
– از بین بردن سوء تفاهم‌ها (مثل اینکه مشاوره یک ارتباط بی پایان و دوستانه است)
– کم کردن تصورات غیر حقیقی درباره آنچه که در جلسات مشاوره امکان دارد مطرح شود یا اتفاق بیوفتد.
اهداف همواره باید با نیازها، مشکلات، موقعیت و شرایط محیطی مراجع، تناسب داشته باشد. چنانچه اهداف ناپسند، مبهم، بسیار کلی، غیر واقع‌بینانه یا وسیع باشند، احتمال پایینی دارد که درمان به سرانجام مطلوب برای مراجع  رقم بخورد.

اهداف اساسی و مهم مشاوره برای مراجع

۱) مراجع تصویر واضح و واقع بینانه‌ای از موقعیت، عواطف و توانایی‌هایش به دست آورد.
۲) مسیر های جدیدی برای نگریستن به موقعیت و مسئله خودش، بیابد و درک کند.
۳) اعتماد بنفس و مسئولیت پذیری برای حل مسئله خود افزایش پیدا کند.
۴) اهداف قابل دسترسی برای التیام و بهبود بخشیدن به وضعیت خودانتخاب کند.
۵) قادر باشد برای التیام و بهبود وضعیت، جلوگیری از مشکل (مثل بیماری)، یا تغییر مطلوب در سبک و شیوه زندگی طرحی عملی تهیه کند.
۶) برای اجرای تغییر، از انگیزه و مهارتهای مورد نیاز برخوردار شود.
۷) با ارتقای اعتماد بنفس، استقلال فردی را به وجود آورد.

بطور معمول همه این اهداف در هر ارتباط مشاوره‌ای یا در حین جلسه، حاصل نمی‌شود؛ بلکه وابسته به شرایط و خصوصیات مراجع، هر جلسه امکان دارد بر یک یا معدودی از اهداف تمرکز گردد.

کسب مهارت‌های وسیع احتیاج به زمان زیادتری دارد.

مشاوره
مشاوره

مشاوره خانواده چیست؟

مشاوره خانواده شاخه‌ای از علم روانشناسی نوین و بر مبتنی بر اصول درونی خانواده و مطالعه فرد به فرد و رسیدگی نقش آن‌ها در خانواده می باشد.

به عبارت دیگه مشاوره خانواده شاخه‌ای از رشته مشاوره روانشناسی می باشد که میتواند به التیام و بهبود روابط خانواده در استقرار ارتباطات و از بین بردن مشکلات کمک شایان کند.  خانواده درمانی میتواند شامل تمامی اعضای خانواده و یا تعدادی از آن‌ها که گرایش به شرکت دارند باشد. نوع مشاوره و درمان نیز وابسته به شرایط حاکم بر خانواده میتواند کوتاه و یا دوره طولانی باشد. در جلسات خانواده درمانی شیوه تمرکز بر روابط خانوادگی و کنترل خود در موقعیت‌ها پر تنش آموزش داده میشود.

البته سر فصل آموزش‌ها میتواند بسیار مختلف (متفاوت) با موارد فوق باشد.

وظایف مشاور خانواده چیست؟

مشاور روانشناسی وظایف بسیاری دارند که از میان آن‌ها می توان به ارزیابی خانواده، زوج درمانی، خانواده درمانی، آموزش و ممارست و مطالعه درباب موضوعات مرتبط به خانواده و التیام و بهبود آن برای نیل به اهداف فوق بخش زیادی از مشاورین خانواده با برگزاری کلاس‌های آموزشی، ورکشاپ‌ها و سمینار مبادرت (اقدام) به آموزش خانواده‌ها به صورت عام و همگانی می کنند.

به عبارت دیگه اشخاص متخصص در رشته روانشناسی می باشند که به موضوعات مرتبط به خانواده و اطفال می پردازند. هدف آن‌ها مراقبت از حقوق اشخاص در خانواده و تعریف درست برای تمامی اشخاص میباشد. روانشناسی خانواده یکی از مهمترین اقدامات برای حفظ سلامت خانواده و به تبع آن‌ها اجتماع و کشور می باشد.

روانشناسی خانواده را می توان ابتدایی‌ترین اقدامات اشخاص آگاه در سمت و سوی حفظ بنیان خانواده از تمامی جهات دانست.

کجا میتوان از خدمات مشاوره خانواده استفاده کرد؟

مرکز مشاوره و کلینیک روانشناسی جایروس کادر مجرب و متخصصی در زمینه خانواده درمانی، زوج درمانی، مشاوره  خانواده داره که میتونید از خدمات آن برخوردار شوید.

چرا از مشاوره خانواده استفاده کنیم؟

مشاوره خانواده می تواند به بهتر شدن مشکلات فامیلی با همسر، بچه‌ها و دیگر اعضای خانواده کمک بسیار کند امکان دارد شما گرفتار مشکلاتی همچون موضوعات مالی و اتفاقات قبل و پس از ازدواج ، شیوه اشتباه تعامل  والدین با فرزندان باشید و راه حل های شخصی شما پاسخ درستی برای حل این معضلات نباشد.

در بخش زیادی از موارد یک یا چند نفر از اعضاء خانواده دارای مشکلات روحی روانی پنهان می باشند که به علت درک درست توسط خود فرد و اطرافیان این پدیده پنهان مانده و در سازگاری با دیگر اشخاص گرفتار مشکل می شوند.

از طرفی در بخش زیادی از موقعیت‌ها اعضای خانواده بر انجام کارهای خود اصرار می کنند که خروجی آن دور شدن افراد از یک دیگر و وارد شدن صدمات جبران ناپذیر به ارکان خانواده میشود.

مشاوره خانواده در این موارد با رسیدگی (بررسی) فرد به فرد اعضا و بعد تجمیع داشته‌ها به بهتر شدن شرایط موجود کمک بسیار زیادی میکند.

مشاوره خانواده می تواند در تمامی شرایط اعم از لحظات پر تنش، عصبانیت‌های به وجود آمده و متداول، غم و اندوه حاصل از اتفاقی ویژه (خاص) و بسیاری دیگر از شرایط کمک رسان شما باشد و میتواند به درک متقابل اعضا از یکدیگر راهنما باشید تا در نهایت خانواده به بهترین شکل ممکن به تعامل برسند.


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *