زندگی اجتماعی و سلامتی ذهن

گفتار در آلزایمر

“هیچ فردی تافته جدا بافته نیست” – نقل شده از جان دان

در سالهای اخیر، متخصصان علم عصب شناسی مفتون و مجذوب نطق خردمندانه این شاعر سرشناس قرن 17 ام در چگونگی شناخت اهمیت زندگی اجتماعی و ارتباط انسانها با یکدیگر، شده اند.

مطالعات بیش شماری که در این زمینه صورت گرفته است نشان می دهد ایجاد یک ارتباط قوی، ارزشمند و هدفمند با افراد جامعه در کنار برخورداری از بدنی سالم و تندرست، داشتن تغذیه مناسب، پرورش فکر و کسب تجارب در زندگی ار جمله مهم ترین عناصر تشکیل دهنده یک زندگی متعادل اجتماعی ست.

در طول چندین دهه، محققان شاهد اثرات وجود وابستگی های اجتماعی در طیف گسترده ای از مسائل مربوط به سلامت روانی بوده اند. عدم وجود حمایت از طرف خانواده و دوستان، برای مثال، با بیماری های مزمنی چون افسردگی همراه است.

کودکانی که در دوره ای از زندگی شان از تماس با اطرافیان و نوع انسان محروم بوده اند، از مشکلات جسمی و روانی جدی رنج می برند که بعدا در دوران بزرگسالی به گونه ای دیگر در آنها ظاهر می شود.

معاشرت کردن و اجتماعی بودن به تنهایی به جلوگیری از بروز بیماری های روحی و روانی کمکی نمی کند، بلکه این توانایی را به ما می دهد تا بهتر به یاد آوریم و بهتر فکر کنیم.

براساس تحقیقاتی که توسط دانشگاه میشیگان صورت گرفت، محققان میزان استفاده از داده های گوشی های همراه حدود 3600 را تحت کنترل گرفته و سپس تعداد مخاطبان و زمان صحبت این افراد را مورد بررسی قرار دادند. در کنار کنترل عوامل و متغیرهای دیگر، پژوهشگران بر وجود رابطه مثبتی میان معاشرت اجتماعی، عملکرد ذهنی و میزان یادگیری پی بردند.

در انسان های اولیه و دیگر پستانداران، اندازه مغز بستگی زیادی به اندازه و جمعیت همزیگانی حیوانات داشت. در طول اعصار و دوران، مغز و ذهن نیز دچار تغییر، تحول و تکامل شده تا بتواند مشکلات اجتماعی خود را در طبیعت حل کند، بنابراین مسلم به نظر می رسد که وجود چنین رابطه هایی، اثرات مثبتی را در میان انسانها بر جای می گذارد.

آیا این می تواند تنها یک ارتباط محض باشد؟!

تنها به دلیل آنکه افرادی که از سلامت روانی کامل برخوردارند، علاقه بیشتری به برقراری ارتباط اجتماعی نشان می دهند، بدین معنا نیست که معاشرت اجتماعی هم به داشتم ذهن سالم کمک می کند.

در واقع، رابطه متقابلی میان این دو وجود ندارد. پژوهش های تکمیلی دیگر درستی نتایج را مورد بررسی قرار داد.

شرکت کنندگان به سه گروه کلی تقسیم بندی شدند:

1) یک گروه اجتماعی که مشغول بحث و گفتگوی دوستانه بودن

2) گروهی دیگر به انجام فعالیت های ذهنی مانند حل پازل مشغول بودند

3) و گروه آخری که به دیدن تلویزیون مشغول بوده اما اطلاع نداشتند که تحت نظر هستند.

پس از انجام فعالیت های خواسته شده، از شرکت کنندگان تست هاییی گرفته شد تا میزان عملکرد ذهنی آنها سنجیده شود و در این میان گروه یک بیشترین امتیاز را کسب کردند.

از دیگر پژوهش های قابل توجه در این زمینه می توان به ایجاد جهشی خاص در آنزیم Sod1 و دو برابر شدن عمر مگس ها و حشرات اشاره کرد، آنزیمی که در بروز بیماری آلزایمر در انسانها موثر است.

براساس مشاهدات، همراهی با گروهی جوان و فعال از حشرات، طول عمر مگس ها را افزایش می دهد و حتی دوبرابر می کند.

متاسفانه، زمانی که انسانها نیاز دارند که از اثرات روابط اجتماعی بر زندگی خود بهره ببرند، ترجیح می دهند که انزوا را در پیش گرفته و محدوده زندگی اجتماعی خود را کوچک و کوچکتر کنند.

بازنشستگی، مرگ عزیزان و دیگر عوامل دیگر به گونه ای این انزوا و گوشه گیری را توجیح می کنند، اما بدین معنا نیست که ما نمی توانیم در رابطه با آن اقداماتی را انجام دهیم.

در انجمن های مدرسه داوطلب شوید، برای نهار با دوست قدیمی خود قراری را ترتیب دهید، مربیگیر یک تیم را برعهده بگیرید، عضو یک کلوب اجتماعی شوید، برای دیدن فیلم دور هم جمع شوید و در نهایت با مردم در ارتباط باشید.

[divider]

مرکز تحقیقات کلینیک مغز و اعصاب و روان آلومینا


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *