تریکوتیلومانیا، اختلال کندن مو

تریکوتیلومانیا
تریکوتیلومانیا

افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا بی اختیار تمایل به کشیدن یا کندن موهای خود دارند. این افراد اغلب موهای سر، مژه ها و ابروهای خود را می کشند.

تریکوتیلومانیا نوعی اختلال کنترل تکانه است. افراد مبتلا به این نوع اختلال ها می دانند در حال آسیب رساندن به خود هستند، اما نمی توانند این کار را متوقف کنند و معمولا زمانی که مضطرب هستند برای آرام کردن خود این کار را انجام می دهند.

علائم بیماری

این بیماری علاوه بر کشیدن مکرر موها، علائم دیگری هم دارد که عبارتند از:

  • احساس تنش قبل از کشیدن موها یا زمانی که بیمار در مقابل این عمل مقاومت می کند
  • احساس آرامش و رضایت پس از کشیدن و کندن موها
  • بروز مشکل و احساس ناراحتی در محل کار و محیط های اجتماعی به دلیل کشیدن موها
  • بخش هایی از سر یا ابرو که به دلیل کندن موها بدون مو شده اند
  • رفتارهایی مانند بازرسی ریشه موها، جویدن مو، کشیدن مو در بین دندان ها و یا خوردن مو

اکثر مبتلایان به این اختلال مشکل خود را انکار می کنند و سعی می کنند با پوشیدن شال یا کلاه و یا مژه مصنوعی بخش های مشکل دار در سر خود را بپوشانند.

علت بروز تریکوتیلومانیا چیست؟

علت دقیق بروز این اختلال شناخته نشده است. ممکن است بخش هایی ازمغز که تنظیم کننده هیجان، حرکت، عادت و کنترل کننده تکانه ها هستند، دچار اختلال شوند.

برخی مبتلایان به تریکوتیلومانیا ممکن است دچار اضطراب یا افسردگی شوند. این اختلال تا حدی موروثی است.

این بیماری براساس علائم مشاهده شده تشخیص داده می شود و آزمایشی برای تشخیص آن وجود ندارد.

درمان تریکوتیلومانیا

درمان اصلی تریکوتیلومانیا یک نوع رفتار درمانی است که تمرین برگرداندن عادت نامیده می شود. در این روش عادت های بد جایگزین رفتار یا عادتی می شوند که مضر نیست. در این روش فرد مبتلا به بیماری ابتدا تشخیص می دهد کجا و چه زمانی شروع به کشیدن موهای خود می کند. سپس یاد می گیرد آرامش خود را حفظ کرده و کار دیگری انجام دهد.

به علاوه این روش درمانی افکار منفی فرد را نیز مورد بررسی قرار می دهد، افکاری که باعث بروز اضطراب در وی می شوند و منجر به بروز این رفتار می شوند. تجویز دارو نیز بخشی از درمان است. برای این بیماران معمولا داروهای ضدافسردگی تجویز می شود.

پیامدهای تریکوتیلومانیا

عفونت، آسیب های پوستی و ریزش دائمی موها عوارض احتمالی این بیماری هستند. ریزش مو و آسیب پوستی منجر به بروز مشکلاتی می شود، از جمله کاهش اعتماد به نفس و نداشتن تصویر مناسب از خود. در موارد شدید فرد به علت ریزش مو از حضور در موقعیت های اجتماعی اجتناب می کند.

آیا تریکوتیلومانیا قابل پیشگیری است؟

روش ثابت شده ای برای پیشگیری از تریکوتیلومانیا وجود ندارد، اما شروع درمان به محض مشاهده علائم بسیار موثر خواهد بود. مدیریت استرس نیز بسیار مهم است، زیرا استرس اغلب منجر به کشیدن و بازی با موها می شود.

لینک منبع

نگارنده: سمیه محمدی

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *