بهترین فعالیت ها برای کودکان مبتلا به ADHD

بیش فعالی2

چگونه یک فعالیت یا ورزش مناسب برای یک کودک مبتلا به ADHD پیدا کنیم؟

علائم مربوط به اختلال کمبود توجه و بیش فعالی یا ADHD عبارتند از مشکل در تمرکز، ناتوانی در دنبال کردن مسیر، تکانشگری – ویژگی هایی که شرکت در برخی فعالیت ها را برای کودک دشوار می کند. ابتلا به این اختلال به این معنا نیست که کودک نمی تواند ورزشی انجام دهد یا در فعالیت ها شرکت کند، بلکه برخی ورزش ها و فعالیت ها برایش بهتر است.

فعالیت های مناسب برای کودکان مبتلا به ADHD بستگی به نوع و شدت اختلال و علائم اولیه آن بستگی دارد. سه نوع ADHD وجود دارد: بی توجهی، بیش فعالی و ترکیبی از بی توجهی و بیش فعالی. کودکی که به شدت بی توجه است، ممکن است سر وصدای موجود در تیم های ورزشی برایش آزار دهنده و پر سرو صدا باشد، در حالیکه کودک بیش فعال این فعالیت ها را خسته کننده می بیند.

محققان معتقدند که به طور کل فعالیت های جسمی برای کودکان مبتلا به ADHD موثر است. آنها پیشنهاد می دهند که این کودکان در هفته 3 تا 4 بار حرکات ایروبیک انجام دهند. ورزش کردن به تمرکز و توجه کمک کرده و اعتماد به نفس را ارتقا می بخشد.

ورزش های فردی

کودکان مبتلا به ADHD که مشکل بیش فعالی دارند، به سمت تیم های ورزشی کشیده می شوند، اما کودکان کم توجه که مشکل تمرکز دارند، در این گروه ها موفق نمی شوند. ورزش های فردی مانند هنرهای رزمی، کشتی، تنیس و شنا انتخاب های بهتری برای این دسته از کودکان می باشند. به علاوه از انجام هنرهای رزمی که در آنها فریاد کشیدن های مداوم وجود دارد، اجتناب کنید. این نوع ورزش ها نیز برای کودکان دارای مشکل توجه و تمرکز مناسب نیست. قبل از ثبت نام کودک خود در این کلاس ها تقاضای یک جلسه آموزشی داشته باشید یا کلاس ها را مشاهده کنید تا از چگونگی انجام آن اطمینان حاصل کنید.

هنرهای رزمی

از اجبار پرهیز کنید

کاترین یک پسر 9 ساله مبتلا به ADHD دارد. وی می گوید: ” پسر من سن خیلی کمی دارد، اما به فعالیت های پیشاهنگی علاقه بیشتری نشان می دهد. این فعالیت ها به تمرکز و توجه وی کمک می کنند و تمام طول سال کار خود را به خوبی انجام می دهد.

توجه به زمان

بسیاری از کودکان مبتلا به ADHD حدودا 3 سال عقب تر از هم سن و سال های خود هستند. طبق بررسی های سازمان ملی بهداشت روان، به دلیل این تاخیر در رشد، والدین ممکن است تمایل داشته باشند کودک خود را برای برخی فعالیت ها، در گروه های کم سن و سال تر ثبت نام کنند. داروهای مربوط به این بیماری را در نظر بگیرید. قبل از مصرف دارو توسط کودک از شرکت دادن وی در چنین فعالیت هایی اجتناب کنید.

راهنمایی افراد با تجربه را بپذیرید

پس از اینکه تشخیص داده شد که پسر 14 ساله تامی مبتلا به ADHD می باشد، تامی متوجه شد که آشپزی کردن فعالیت بسیار جالب برای فرزندش است. این فعالیت در یاد گیری غذاها و سازماندهی خوراکی ها به وی کمک می کرد. در انجام این کار بی نظمی هایی در آشپزخانه به وجود می آمد، اما به هرحال به کودک کمک می کرد تا تمرکز کرده و یاد بگیرد.

نگارنده: سمیه محمدی

مریم عبداللهی

  • مریم عبداللهی 
  • روانشناس و نوروتراپیست


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *