کاربردهای نوروفیدبک

کاربردهای نوروفیدبک

آموزش ذهن یا نوروفیدبک مدت هاست که مورد استفاده قرار می گیرد، اما امروزه فناوری جدید و تحقیق در مورد اثر بخشی آن علائق جدیدی در زمینه این روش درمانی ایجاد کرده است.

بیماران از نوروفیدبک به جای دارو استفاده می کنند تا در شرایط مختلفی مانند میگرن و استرس و اضطراب شدید به درمان خود کمک کنند.

آنیتا کایت با استفاده از برنامه های کامپیوتری به بیماران کمک می کند تا افکار آنها را به الگوهای عملی تبدیل کند. آنیتا در این باره می گوید: ما می توانیم آینه ای در مقابل مغز نگه داریم و بازخوردهایی به آن ارائه دهیم که سرنخ های دیداری یا شنیداری یا هر دو را به بیمار می دهد و به مغز فرصت می دهد تا خود را تصحیح کند.

استینر، متخصص اطفال، از نوروفیدبک برای آموزش توجه و تمرکز به کودکان استفاده کرد.

آیا نوروفیدبک می تواند به کودکان مبتلا به ADHD کمک کند؟

نوروفیدبک توسط برخی از متخصصان مورد انتقاد قرار گرفته است، اما این روش جایگزین درمانی مناسبی برای کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی می باشد.

درمان مغز و بدن در فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا شامل درد در تمام نقاط بدن می شود که با خستگی همراه است. بیوفیدبک EMG، هیپنوتیزم و درمان شناختی رفتاری روش های موثری برای درمان بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا محسوب می شوند.

تصور کنید که درمان بیماری های ذهنی و روحی به سادگی انجام بازی های کامپیوتری بود، به جز اینکه در این شرایط ذهن شما کنترل کننده است. این روش در جامعه پزشکی و در میان بیماران طرفداران زیادی پیدا کرده است. نوروفیدبک یک روش درمانی موثر و طولانی مدت برای طیف گسترده ای از بیماری ها محسوب می شود که داروها هنوز اثربخشی آن را ندارند.

نوروفیدبک برای مغزهای شیمیایی (افرادی که تحت درمان شیمی درمانی قرار می گیرند.)

شیمی درمانی زندگی فرد مبتلا به سرطان را نجات می دهد، اما کسانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند و دارای مغز شیمیایی هستند ممکن است در انجام برخی کارهای ساده احساس ناتوانی کنند. آموزش نوروفیدبک علائم اختلال شناختی را در بیش از 90 درصد بیمارانی که تحت درمان شیمی درمان ی بوده اند، به حالت معکوس در آورده است.

جین آلوارز که مبتلا به سرطان سینه بود و تحت شیمی درمان قرار گرفت، مدت ها دچار این مشکل بود. شیمی درمانی وی سال ها قبل تمام شده بود اما علائم آن هنوز بر جای مانده بودند. وی در سال 2007، زمانی که روش های دیگر هیچ تاثیری نداشتند، به سمت نوروفیدبک روی آورد.

الکتروانسفالوگرام یا EEG، بیوفیدبک و نوروفیدبک روش غیر تهاجمی محسوب می شود که اطلاعاتی در مورد فعالیت امواج مغزی ارائه می دهد و تغییرات مربوط به فعالیت های مغز فرد را نادازه گیری می کند. مغز با استفاده از بازخوردها به تصحیح خود می پردازد تا مجددا سازماندهی شود.

نوروفیدبک سنتی بخشی از مغز را که نیازمند اصلاح بود، مورد هدف قرار می داد. اما هیچ کس نمی داند که شیمی درمانی بر کدام بخش از مغز اثر می گذارد، بنابراین جین آلوارز از نوع دیگری از نوروفیدبک استفاده کرد، به این شکل که این نوروفیدبک مغز را به عنوان یک سیستم یکپارچه مورد هدف قرار می داد و اهمیت مشکل مورد نظر را کمتر می ساخت. جین پس از 10 جلسه درمان نه تنها بهبود پیدا کرد، بلکه احساسی مشابه قبل از انجام شیمی درمانی داشت.

نوروفیدبک به آموزش مغزهای پریشان کمک می کند. در زمان انجام نوروفیدبک الکترودهای کوچکی بر روی سر و گوش های فرد بیمار متصل می شوند. هدفون ها موسیقی ملایمی را اجرا می کنند و یک کامپیوتر امواج مغزی فرد را ثبت می کند. ناپایداری های بزرگی مشاهده می شوند که به سرعت از مرکز منتشر می شوند. یک ذهن آرام و متعادل ناپایداری های کمتری دارد. زمانی که ذهن نامتعادل می شود، موسیقی کمی قطع می شود. با قطع شدن موسیقی، مغز به خود آموزش می دهد تا حالت تعادل خود را حفظ کند.

نوروفیدبک برای بیش فعالی یا ADHD

نوروفیدبک یا EEG بیوفیدبک حالت اولیه بیوفیدبک محسوب می شوند. این روش ها در نتیجه بهبود درک ما نسبت به مغز و فعالیت های الکتریکی مغز و نقش این فعالیت ها در ایجاد علائمی مانند اضطراب و بی توجهی رشد کردند. به عبارت دیگر الگوهای امواج مغز ما عملکرد مغز را نشان می دهند و نوروفیدبک سعی می کند این عملکردها را تغییر داده تا علائم را بهبود بخشد. به عنوان مثال الگوهای امواج مغز در افراد مبتلا به بیش فعالی با دیگر افراد که به این اختلال مبتلا نیستند، متفاوت است.

منبع:

http://neurofeedbackny.com/neurofeedback-in-the-news/

 مریم عبداللهی

  • مریم عبداللهی
  • روانشناس ونوروتراپیست


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

2 دیدگاه دربارهٔ «کاربردهای نوروفیدبک»

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      جناب شهاب … عزیز کم کاری ؟
      آیا واقعا این طوری است که شما بیان میکنی؟
      دوست عزیز روز اول تست برای همه مراجعین عنوان میشود که این روش درمانی آهسته ولی پیوسته است و ممکن است اثر مثبت بر روی فرد نداشته باشد گاهی از بدتر شدن مشکل جلوگیری میکند بعد از حداقل 7الی 8 جلسه میتوانید اثرات را حس کنید و بعد از گذشت 10 جلسه در صورتی که طرفین هیچ اثر مثبتی نبینند ادامه داده نخواهد شد. اما عنوان شد که این روش درمانی مانند هر روش دیگری 100 درضد نیست و نیاز به همکاری خود مراجع دارد .
      شما اگر 100 جلسه هم تشریف بیاوری ولی تمرینات که گفته میشود را انجام ندهی نباید انتظار معجزه داشته باشین.
      به نظر میرسه بیان ناراحتی بعد از گذشت حداقل 2 ماه از آخرین جلسه کمی جای تامل و نیاز به بررسی بیشتر دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *