چگونه ذهن باز داشته باشیم؟ بخش اول

آیا شما از اینکه جهان را به همان شیوه قدیمی تان ببینید خسته شدید؟ آیا اطرافیانتان به شما می گویند که همیشه یک طرف داستان را میبینید؟ اگر چنین است و خواهان تغییر در زندگی تان هستید باید دید خود را گسترش دهید! مردم روشنفکر و با ذهن های باز به اطرافشان با هیجان نگاه می کنند، و نسبت به وقایع کنجکاو اند. شما هم میتوانید یکی از آنها باشید!

 

بخش اول: چشم اندازتان را تغییر دهید

 

روشنفکری

.. در آغوش ناشناخته ها بروید!

اگر می خواهید ذهن تان بازتر باشد این دفعه سعی کنید از راه های دیگری کارهایتان را انجام دهید. مثلا این دفعه که همسایه تان شما را برای چای دعوت کرد دعوتش را بپذیرید. یا برای دیدن فیلمی به سینما بروید که کارگردانش را اصلا نمیشناسید! اگر می خواهید این تمرین را انجام دهید سعی کنید حداقل هرهفته یک تجربه جدید داشته باشید. آیا شما به کلاس های یوگا علاقه دارید اما چون هیچ ذهنیتی از آن ندارید می ترسید در کلاس های آن ثبت نام کنید؟ الان وقتش است!

بله گفتن


اگر به دنبالی راهی برای افزایش هوش و حافظه و بهبود عملکرد مغزتان هستید، دوره تقویت هوش و تقویت حافظه دکتر مصطفی امیری را از دست ندهید.

تقویت هوش


 

.. به چیزهایی که قبلا امتحان نکرده اید نزدیک نشوید!

این تفکر افرادی است که فکرشان بسته است. آن ها اغلب نظرات منفی راجع به چیزهایی که قبلا امتحانشان نکرده اند دارند. مثلا همیشه از جشن های خاصی خوششان نمی آید با اینکه شاید حتی یکبار هم در آن ها شرکت نکرده اند! همیشه تمایل به خوردن یک نوع پیتزا دارند و از خوردن غذاهای جدید لذت نمی برند. این بار که شما هم نظرات منفی راجع به چیزی در ذهن تان شکل گرفت از خودتان بپرسید که چرا اینطور فکر می کنید و چه شواهدی برای این نظر منفی من وجود دارد و این شواهد چقدر قابل اعتماد اند؟  آیا ارزش دارد که یکبار هم شده امتحانش کنم؟ اگر شواهد از طرف آدم های معتبر و منابع خوبی بود اصلا اجباری در عوض کردن نظرتان نیست.

 

تجربه جدید

.. به جای نه، بـــله بگویید !

اگر شما می خواهید ذهن تان را بازتر کنید سعی کنید این بار بیشتر بلـــــــــــــه بگویید. به درخواست هایی که به شما می شود گوش فرا دهید و اگر واقعا علاقه به انجامش دارید به خودتان فرصت بله گفتن را بدهید. دفعه بعد که شما واژه نه را به کار بردید، روی آن فکر کنید که چرا نه گفتید؟ چه چیزی در پشت این نه نهفته بود؟ ترس؟ تنبلی؟ و …

 

زاویه های مختلف

.. یاد بگیرید که هر وضعیتی را از زوایای مختلف بررسی کنید.

گفتن این حرف آسان است اما انجامش کمی سخت است. مثلا اگر شما در جناح سیاسی چپ گرا هستید لازم است گاهی استدلال های طرف راست را هم بشنوید، این موضوع به این معنی نیست که شما دیدگاهتان را به کل عوض کنید اما با این روش می توانید ایده های خوب طرف مقابل را دریابید و حتی اگر قانع نشدید حداقل آن ایده ها را به نفع خودتان در جایی به کار می برید. در موقعیت های مشابه ببینید که افراد دیگر چگونه رفتار می کنند و سعی کنید علت رفتارهایشان را درک کنید. مثلا شما اگر یک مذهبی معتقد هستید، سعی کنید که درباره ادیان دیگر از طریق کتب همان ادیان مطالعه و تحقیق کنید این به این معنی نیست که شما دین تان را عوض کنید بلکه به این معنی است که دنیا را از زاویه دید همان ها ببینید.

 

مثبت نگری

.. به ازای هر فکر منفی، به سه چیز مثبت فکر کنید!

هرچند فکر منفی لزوما مشخصه افراد بسته فکر نیست اما فکر کردن به چیزهای مثبت لزوما نشان دهنده افراد با ذهن باز است. بنابراین دفعه بعد که یک فکر منفی از ذهن تان عبور کرد و یا بر لب تان آورده شد سریعا فکر مثبتی را به یاد بیاورید. بیایید یک نمونه را با هم تمرین کنیم: مثلا: ” امروز روز خیلی سردی است، تو این هوا هیچ حیوونی هم بیرون نمیاد اما من مجبورم برم سر کار” حالا یک نمونه فکر خوب درباره هوای خیلی سرد : ” هوا خیلی سرده، وای تو این هوا یک قهوه چقدر می چسبه ” و… این دفعه که خواستید راجع به چیزی ناله کنید سعی کنید یک فکر هیجان انگیز و یا کمی ملایم تر را جایگزین آن کنید.

 

کلاس های جدید

.. یک سرگرمی کاملا جدید را انتخاب کنید !

می توانید در یک کلاس یوگا، کاراته، نقاشی عکاسی و یا حتی یک گروه پیاده روی ثبت نام کنید. وارد یک فعالیت جدید شوید که آن را دوست دارید اما هرگز آن را امتحان نکرده اید. این کار باعث می شود که با افراد جدیدتری آشنا شوید و چه بسا این افراد مسیر زندگی تان را تغییر دهند و چشم انداز زندگی را برای شما طور دیگری نشان دهند.

 

روتین

.. کمی زندگی تان را از حالت روتین خارج کنید!

آیا شما عادت دارید که همیشه از یک مسیر یکسان به خانه بروید؟ آیا همیشه صبحانه تان شامل چیزهای خاصی است؟ آیا بعد از کار همیشه یک راست به خانه برمیگردید؟ نظم و ثبات در زندگی خوب است اما تا جایی که جلوی تجربه های جدید شما را نگیرد و شما را به یک ساعت کوکی تبدیل نکند. این بار هم برنامه ریزی کنید اما برای یک آخر هفته مهیج تر !

بخش دوم

بخش های بعدی این مقاله را در همین سایت دنبال کنید

فاطمه امیری فاطمه امیری روانشناس بالینی و نوروتراپیست


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

4 دیدگاه دربارهٔ «چگونه ذهن باز داشته باشیم؟ بخش اول»

  1. . سلام وخسته نباشيد .يك راهنمايي مي خواستم در باري ذهن وكم حافظه اي
    من هر سال از دانمارك براي ديدن مادر مريضم به ايران سفر مي كنم اما يكي از سالها فقطي كه يك ماه دركنار ان بودم وبايد موقع ازان خداحافظي مي كردم بسيار گريه وبر سروصورت خود مي زد وموهاي سرش را مي كشيد ومن در ان لحظ شوك عجيبي بر من وارد شد كه چرا اين كارها را كرد خلاص بعد از اين حادثه
    من خيلي فراموش كار شدم ودر مدرسه عفت عجيبي كردم والان احساس مي كنم ياد گيري يك مسئله برايم خيلي دشوار شده است وسن من ٤٠سال است .اگر مي شود يك راهنمايي بفرماييد كه دوباره هوش خود را به دست بياورم باتشكر از شما التماس دعاء

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      نیاز یه بررسی های بالینی دارید و تا علت مشخص نشود نمیتوان راه کار مناسب با خودتان ارائه شود.

  2. سلام خانم فاطمه امیری.بهتر بود شما که تحصیل کرده هستید و یک کارشناس منبع این مطلبتان را ذکر میکردید…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *