چكيده اي درباره “فراموشي پيشاني گيجگاهي”

 

Frontotemporal Dementia

فراموشي پيشاني گيجگاهي (FTD)، انحطاط پيشاني گيجگاهي، اختلالات لوب قدامي يا دمانس فرونتو تمپورال به گروهي از اختلالات ناشي از از دست دادن سلول هاي عصبي پيش رونده در لوب قدامي مغز (نواحي پشت پيشاني) و يا لوب گيجگاهي (نواحي پشت گوش) اشاره دارد.

 

درباره فراموشي پيشاني گيجگاهي

آسيب سلول هاي عصبي ناشي از فراموشي پيشاني گيجگاهي، منجر به از دست دادن عملكرد در مناطقي از مغز ميشود كه بطور متغير سبب زوال رفتار، شخصيت، اختلالات زبان و يا تغييراتي در عضلات و كاركرد حركتي ميگردد.

بيماري هاي متعددي منجر به بروز اين اختلال ميگردند. دو مورد از برجسته ترين اين بيماري ها عبارتند از:

  • گروهي از اختلالات مغزي وابسته به پروتئين تاو (tau)
  • گروهي از اختلالات مغزي وابسته به پروتئيني بنام TDP43

به دلايل ناشناخته، اين دو گروه در لوب قدامي كه منجربه دمانس ميگردد، اولويت دارند.

اختلالاتي كه تحت فراموشي پيشاني گيجگاهي دسته بندي ميشوند، در سه زيرگروه قرار ميگيرند.

 

انواع فراموشي پيشاني گيجگاهي

  • فراموشي پيشاني گيجگاهي گونه رفتاري (bvFTD). اين اختلال بصورت تغييراتي عمده در شخصيت، روابط بين فردي و رفتاري ظاهر ميگردد كه اغلب در سنين 50 و 60 سالگي رخ ميدهد.
  • آفازي پيش رونده اوليه (PPA). اين اختلال دومين شكل عمده در فراموشي پيشاني گيجگاهي است كه مهارت هاي زبان، صحبت كردن، نوشتن و ادراك را تحت تاثير قرار ميدهد.
  • اختلالات كاركرد حركتي. اين اختلال، به همراه يا بدون بروز مشكلات رفتاري(bvFTD) يا مشكلات زباني (PPA)، سبب بوجود آمدن تغييراتي در عضلات و كاركردهاي حركتي ميگردد.

 

جهت اطلاعات بيشتر می توانید با مشاوران و متخصصان ما در کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا تماس حاصل فرماييد.

 

ترجمه و نگارش: مينو زرفش

منبع :    www.alz.org\


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

8 دیدگاه دربارهٔ «چكيده اي درباره “فراموشي پيشاني گيجگاهي”»

  1. سلام من سوالی درباره ی بیماری خانم سن شصد سال فرونتال پی میشن دارم که آیا میشه با انجام کاری های مثل ورزش و تعزیه مناسب بیماری رو بهبود داد یا درمانی داره یا نه بسیار ممنونم

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام، دوست گرامی نیاز به بررسی فرد است. توصیه میشود فرد تحت نظر متخصص مغز و اعصاب قرار گیرد تا متناسب با شرایط و شدت اختلال، درمان مناسب اتخاذ گردد.

  2. با سلام
    دکتری برای پدر 71 ساله من تشخیص پارکینسونیسم FTD گذاشتند. و دیگر پزشک ها هم تایید کردنند. شنیده م این مشکل با جراحی و گذاشتن تراشه کنترل میشه، البته توسط یک پزشک خارجی، آیا واقعیت داره؟
    نظر شما چیست؟

    1. دپارتمان ارجاع تخصصی و سوالات

      سلام، دوست گرامی هنوز اطلاعات و بررسی های دقیق در این زمینه که ذکر کردید انجام نشده است و به طور کل پارکینسون درمان قطعی و کامل برای همه ندارد اما در این بیماری نیز افرادی بهبودی خیلی خوب پیدا میکنند به طوری که میتوانند مانند افراد عادی زندگی کنند. میتوان در کنار دارو درمانی از توانبخشی مستمر جهت کاهش و جلوگیری از عوارض این بیماری استفاده کرد و گفتار درمانی می تواند در اختلالات بلع و تکلم کمک کننده باشد.

  3. با عرض سلام و ادب
    سوالی که از خدمت شما داشتم در رابطه با پدرم هست. ایشون 73 ساله هستند و دبیر موفق بازنشسته. دوماهی می شود که علائم مشکوک به دمانس در ایشان مشاهده می کنیم. شاید بارزترین علامت بیماری ایشان از دست دادن علاقه به نظافت، بیرون رفتن، حرکت کردن و راه رفتن، و در مواقعی بیقراری و تکرار بیش از حد خواسته هایشان می باشد. اشتهای بیش از اندازه ای هم به خوردن میوه و بعضی از غذاها و همینطور مصرف پی در پی سیگار پیدا کرده اند (سیگار را پانزده سالی هست ترک کرده اند و مصرف محدود متادون دارند). ایشان در گذشته فرد بسیار باملاحظه ای بوده اند که متاسفانه این روزها خبری از این مورد نیست و تا به خواسته شان نرسند دست از صدا کردن و فریاد زدن حتی در نیمه های شب برنمی دارند. سابقه ی طولانی از مصرف آرامبخش ها در گذشته دارند و به دلیل مشکلات مجاری ادراری ده سالی می شود که خواب ممتد شبانه را از دست داده اند. ناگفته نماند که آبانماه سال گذشته گرفتگی آنی رگ های مغزی نیز داشته اند که برطرف شد و پس از آن تا دو سه ماه اخیر مشکل خاصی نداشتند. مشکلی از جهت حافظه ندارند و حتی گاهی بهتر از ما وقایع اخیر را به یاد می آورند. برای مراجعه به دکترشون تا ماه پیش همکاری میکردند که متاسفانه این روزها شخصیت لجباز و رنجوری پیدا کرده اند. دکتر بیماری ایشان را دمانس پیری گفته اند. سوال من از شما این هست که مشکل ایشان دقیقا در کدام دسته ی دمانس ها قرار میگیرد و بهترین رفتار ما با ایشان به چه صورت باید باشد؟

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      سلام
      متاسفانه بدون بررسی بالینی و شناختی امکان تشخیص به صورت اینترنتی وجود ندارد برای بررسی های بیشتر بهتر است برای خانم دکتر وهابی در کلینیک شریعتی نوبت ویزیت تهیه فرمائید.

  4. با سلام
    احتراما بنده طي حادثه پيشاني و بيني شكسته شد چند بار عمل جراحي داشتم و در پيشاني به علت شكستگي روي سينوس فورنتال مش تتانيوم كار گذاشتن الان با سردرد از ناحيه پيشاني و خواب الودگي شديد و فراموشي درگيرم لطف ميفرماييد راهنمايي كنيد .
    سپاس

    1. مریم عبداللهی روانشناس , رواندرمانگر و نوروتراپیست

      بهتر است با خانم دکتر وهابی ملاقاتی داشته باشید.البته بهتر است تمامی مدارک پزشکی خود را به همراه بیاورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *