ویژگی های کودکان مبتلا به بیش فعالی

عادت های بیش فعالی

کودکان مبتلا به بیش فعالی همیشه تکالیف خود را ناقص انجام می دهند.

بیش فعالی و نقص توجه باعث بروز مشکلاتی در توانایی برای تنظیم زمان و وظایف می شود. اگر کودک شما به بیش فعالی مبتلاست، تقصیر از او نیست که ساعت ها را صرف انجام تکالیف خود می کند و در انتها نیز آنها را کامل نمی کند. به عنوان پدر و مادر، شما می توانید در کامل کردن تکالیف به وی کمک کنید. با کمک به کودک در برقراری نظم و ترتیب، مهارت هایی به وی آموزش می دهید که مدت ها به این کودک کمک خواهد کرد.

مکان خاصی را برای کودک ترتیب دهید تا تکالیف خود را انجام دهد.

کودکان مبتلا به بیش فعالی یا ADHD نیازمند یک برنامه قابل پیش بینی برای انجام تکالیف خود هستند. مکانی را برای کودک تعیین کنید تا هر روز تکالیفش را در همان مکان خاص انجام دهد. در انتخاب ای مکان دقت کنید که از هر گونه عامل پرت کننده حواس کودک، مانند تلویزیون، خواهر و برادرها و یا حیوانات خانگی، دور باشد. تمام وسایل مورد نیاز، از قبیل مداد، پاک کن، کاغذ و غیره را نیز برای کودک آماده کنید.

یک تقویم آماده کنید.

ابزار یادآوری کننده بزرگ و واضح به کودکان مبتلا به ADHD کمک می کند تا در مسیر مورد نظر بمانند و فعالیت های مشخص شده را انجام دهند. یک تقویم دیواری بزرگ تهیه کرده و آن را در جایی قرار دهید تا کودک شما بتواند هر زمان در روز آن را مشاهده کند. از نشانگرهای رنگی یا یادداشت هایی استفاده کنید تا تکالیف مدرسه و تعطیلات را در روزهای مختلف مشخص کنید.

با معلم کودک هماهنگ باشید.

معلم کودک خود را ملاقات کنید تا برای کودک خود برنامه ریزی کنید. بهترین زمان برای انجام این کار قبل از شروع مدرسه می باشد، با این حال در هر زمانی می توانید این کار را انجام دهید. در مورد تکالیف هر روز کودک با معلم مشورت کنید و از طریق امکانات مختلف ارتباطی با وی در ارتباط باشید. به یاد داشته باشید که حمایت معلم کمک بزرگی به شما و فرزندتان می کند.

طبق برنامه مشخص شده عمل کنید.

داشتن برنامه ریزی روزانه برای کودک مبتلا به ADHD بسیار مهم و ضروری خواهد بود. این کودکان نیاز دارند تا زمانی را به انجام تکالیف، خوردن شام و خوابیدن اختصاص دهند. اگر زمانی از برنامه منحرف شدید، روز بعد دوباره آن را از سر بگیرید. عمل کردن طبق برنامه به کودک کمک می کند و از میزان غرغر کردن ها و درگیری ها می کاهد.

از پاداش استفاده کنید.

اگر انجام تکلیف برای کودک نوعی چالش محسوب می شود، می توانید با پاداش کودک را تشویق کنید. این پاداش ها نباید زیاد بزرگ باشند، اما باید بلافاصله و طبق قرار به کودک داده شوند. به عنوان مثال به محض اینکه کودک تکالیف خود را به اتمام رسانده و وسایلش را در کیفش گذاشت، برایش یک قصه بخوانید، به او برچسب های رنگی بدهید، به وی اجازه بدهید تلویزیون تماشا کند یا بازی کامپیوتری انجام دهد. زمان جایزه را پس از اتمام ساعت مدرسه قرار دهید و بهتر است مداوم باشد.

تکالیف سخت تر را در مراحل مختلف انااجام دهید.

زمانی که کودک انجام تکالیف سخت را آغاز می کند – مانند گزارش یک کتاب یا مقاله – بهتر است آن را به بخش های کوتاه تر تقسیم کنید که هر بخش دارای تاریخ و زمان خاص خود باشد. حتی نوجوانان مبتلا به ADHD نیز برای برنامه ریزی و انجام تکالیف بزرگ تر نیاز به کمک دارند.

از زمان سنج استفاده کنید.

معمولا دنبال کردن زمان برای کودکان مبتلا به ADHD سخت است. برای برطرف کردن این مشکل می توانید از زمان سنج های موجود استفاده کنید و برای انجام مقدار خاصی از تکالیف خود زمانی را برای کودک تعیین کنید. به علاوه اگر حواس کودک پرت شود، با استفاده از زمان سنج مجددا می توانید وی را به مسیر مورد نظر خود بازگردانید.

سازماندهی کنید.

اگر کودک تکالیف و وسایل خود را در مدرسه فراموش کرده است و یا کیفی دارد که پر از کاغذ است، در سازماندهی کردن تمام این موارد به وی کمک کنید. تمام وسایل را به شکل بصری مرتب کنید. به عنوان مثال برای هر موضوع درسی از فولدرهای رنگی خاص استفاده کنید. لیستی از همکلاسی های کودکتان با شماره تماس آنها داشته باشید یا یک راه ارتباطی با معلم کودک داشته باشید.

تلاش کودک را مورد تشویق قرار دهید.

همه کودکان، چه آنها که به ADHD مبتلا هستند و چه دیگر کودکان، با تشویق تلاش خود را چند برابر می کنند. کودک خود را برای تلاش و پیشرفت تشویق کنید، این کار به نفع هر دوی شما خواهد بود. دستاوردهای کوچک موارد بزرگ تری را در پی خواهد داشت.

استراتژی هایی برای تکالیف سخت داشته باشید.

آیا کودک شما برخی تکالیف را راحت تر انجام می دهد؟ بهتر است میزان سختی و آسانی تکالیف را برای کودک تنظیم کنید و با انجام تکالیف آسان شروع کرده و به مرور تکالیف سخت را آغاز کنید و پس از چند دقیقه جددا به سمت انجام تکالیف آسان برگردید. با این کار کودک سختی را زیاد احساس نخواهد کرد.

اهدافی را تنظیم کنید.

پاداش دادن به کودک بسیار موثر است، اما اگر این پاداش ها خیلی بزرگ باشند، ممکن است اثر معکوس داشته باشند. به تحقق رساندن اهداف بلند مدت برای کودکان مبتلا به ADHD کار سختی است. بهتر این است که طی چند روز یا چند هفته اهداف کوچکی تنظیم شود و در ازای تحقق هر یک پاداشی به کودک داده شود.

راهنمایی های خود را یادداشت کنیم.

آیا کودک شما برای درک چگونگی انجام تکالیف خود نیاز به کمک دارد؟ ابتدا موارد مورد نظر را برای کودک توضیح دهید و از وی بخواهید تمام آنها را مجددا برایتان بیان کند. سپس چگونگی انجام تکلیف مورد نظر را مرحله به مرحله یادداشت کرده و آن را روی دیوار نصب کنید. برای بسیاری از کودکان این کار یک یادآوری کننده بصری محسوب می شود.

حتی موارد واضح را بیان کنید.

زمانی که در انجام تکالیف به کودک خود کمک می کنید، حتی مراحل واضح را نیز برایش توضیح دهید. به عنوان مثال دو مرحله آخر همیشه عبارتند از: برگه های خود را داخل پوشه قرار بده و پوشه ات را داخل کیفت بگذار. هر چه راهنمایی ها واضح تر باشند، نتیجه آنها نیز بهتر خواهد بود.

در زمان تغییر به کودک خود کمک کنید.

زمانی که تغییراتی ایجاد می شود – شروع سال تحصیلی جدید یا رفتن به مدرسه جدید – کودک در انجام تکالیف مدرسه دچار مشکلات بیشتری خواهد شد. بهتر است در این مواقع کمک بیشتری به کودک بدهید.

منبع:

http://www.webmd.com/add-adhd/childhood-adhd/ss/slideshow-adhd-study-habits?ecd=wnl_add_081516&ctr=wnl-add-081516_nsl-promo-v_5&mb=f0crAvSFnMwQkzFgOShaz%40HnVev1imbCGB%2fpBEfdzfI%3d

نگارنده: سمیه محمدی

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

1 دیدگاه دربارهٔ «ویژگی های کودکان مبتلا به بیش فعالی»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *