بازی درمانی و اوتیسم

اوتیسم و بازی0

بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی در واقع ابزاری می باشد برای ارائه ی روان درمانی به افرادی که دچار مشکل، اضطراب و بیماری های روانی هستند. در این زمینه بازی برای کودکان، راهی برای عمل کردن به احساسات خود و پیدا کردن مکانیسم های مقابله با مشکلات می شود. بازی درمانی هنوز دارای محبوبیت است، گرچه با بازی درمانی مورد استفاده برای کودکان مبتلا به اوتیسم متفاوت است.

بسیاری از متخصصان چیزی با عنوان بازی درمانی به کودکان مبتلا به اوتیسم پیشنهاد می کنند که در واقع مشابه درمان به وسیله ی بازی های روی زمین (بازی انفرادی) است. بازی انفرادی یک تکنیک بازی محور است که براساس منافع و علائق کودکان مبتلا به اوتیسم یا وسواس به منظور توسعه ی روابط و مهارت های اجتماعی و ارتباطات، طراحی می شوند. پروژه ی بازی یک دیدگاه درمانی دیگر است که از بازی به عنوان ابزاری برای ساخت مهارت در کودکان مبتلا به اوتیسم استفاده می کند. مانند بازی انفرادی، این تکنیک نیز بر مبنای علائق کودک است.

می توان در درمان بازی انفرادی دارای یک گواهینامه ی رسمی بود که از این طریق می توان طیف گسترده ای از محتوای معتبر را به کودک انتقال داد. این اعتبار از طریق شورای میان رشته ای در اختلالات و آموزش (ICDL) ارائه می شود، اما توسط هیچ یک از انجمن های درمانی ملی به رسمیت شناخته نشده است. بنابراین بیشترین بازی درمانی های آموزش داده و تجربه شده دارای اعتبار رسمی نیستند. البته با وجود تمام روش های درمانی اوتیسم، در بررسی زمینه ی بیماری، آموزش ها و نظارت نزدیک به پیشرفت کودک، مسئولیت اصلی بر دوش پدر و مادر است.

چرا فرد مبتلا به اوتیسم باید به متخصص بازی درمانی مراجعه کند؟

اوتیسم در حقیقت یک اختلال اجتماعی – ارتباطی می باشد. کودکان مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط با دیگران به شدت دچار مشکل می شوند – به ویژه با همسالان خود. این کودکان به جای بازی با اسباب بازی و انجام بازی های تخیلی، بیشتر جذب اشیا می شوند و از آنها برای تحریک خود استفاده می کنند و کاملا با آن درگیر می شوند.

بازی یک ابزار فوق العاده برای کمک به کودکان است (و گاهی حتی برای بزرگسالان) تا بتوان از طریق آن کودک کودک اوتیسمی را که جذب خود شده و در خود فرو رفته است را به تعامل با دیگران واداشت.

اگر از بازی ها به درستی استفاده شود، می توانند برای کشف احساسات افراد و روابط آنها با پدر، مادر، خواهر و برادر و همسالان استفاده شوند.

اوتیسم و بازی

خیلی وقت ها بازی درمانی به والدین این فرصت را می دهد تا نقش فعالی در رشد کودک اوتیسمی خود داشته باشند. بازی درمانی به والدین آموزش داده می شود و در طول زمان والدین می توانند درمانگر کودک خود شوند و در عین حال یک رابطه ی عمیق تر نیز با وی برقرار کنند.

متخصص بازی درمانی برای افراد مبتلا به اوتیسم چه کاری انجام می دهد؟

یک درمانگر خوب با کودک روی زمین می نشیند و از طریق بازی کاملا با کودک درگیر می شود. به عنوان مثال درمانگر تعدادی اسباب بازی جالب را آماده می کند و به کودک اجازه می دهد اسباب بازی مورد علاقه ی خود را نتخاب کند. اگر کودک یک قطار اسباب بازی را انتخاب کرد و آن را بی هدف به عقب و جلو حرکت داد، درمانگر هم می تواند قطار دیگری برداشته و راه حرکت قطار کودک را سد کند. اگر کودک به این کار درمانگر پاسخ داد – پاسخ کلامی یا غیرکلامی – رابطه آغاز شده است.

اگر کودک هیچ پاسخی نداد، درمانگر باید از اسباب بازی های جالب تر و پر انرژی تر استفاده کند تا کودک را درگیر کند. معمولا ابزار حباب سازی موفق تر هستند، چرا که وسیله ای هستند که حرکت و ارتعاش دارند.

به مرور زمان درمانگر با کودک بر روی مهارت های متقابل (اشتراک گذاری و رعایت نوبت)، مهارت های تخیلی (تظاهر به غذا دادن به حیوانات اسباب بازی و تظاهر به آشپزی) و حتی مهارت های افکار انتزاعی (کنار هم قرار دادن پازل ها و حل مشکل) نیز کار خواهد کرد. زمانیکه رابطه ی کودک با دیگران بهتر می شود، کودکان دیگری نیز وارد گروه می شوند و مهارت های اجتماعی پیچیده تری از این طریق بهبود می یابند.

اوتیسم2

بسیاری والدین دریافتند که بازی درمانی را به تنهایی و با استفاده از برخی فیلم های ویدئویی و کتاب انجام دهند. دیگران نیز به ترجیح می دهند به تجربیات متخصص تکیه کنند و به متخصص بازی درمانی مراجعه کنند یا وی را به خانه دعوت می کنند. به هرحال در هر مورد متخصص می تواند به والدین ابزاری ارائه دهد که از طریق آن با کودک خود ارتباط داشته باشند و وی را سرگرم کنند.

چگونه می توان یک درمانگر خوب پیدا کرد؟

بازی درمانی ممکن است از طریق یک برنامه ی مداخله ی زودهنگام و به عنوان خدمات رایگان ارائه شود، یا ممکن است به عنوان برنامه ی مورد نیاز خاص قبل از دبستان قرار گیرد. به ندرت ممکن است در زمان مدرسه و در بین برنامه های عمومی مدرسه قرار بگیرد. روانشناس کودک با تخصص اوتیسم نیز می تواند در این مسیر به والدین کمک کند.

[divider]
مرکز تخصصی و فوق تخصصی موسیقی درمانی و بازی درمانی آلومینا

خدمات تخصصی موسیقی درمانی، هنر درمانی(نمایش درمانی خلاق،موسیقی درمانی،نقاشی درمانی)و بازی درمانی در مرکز واحد شرق(رسالت) آلومینا ارائه می گردد
جهت اطلاعات بیشتر و گرفتن وقت قبلی به صفحه ی تماس با ما مراجعه فرمایید

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *