آیا دخترها هم به بیش فعالی مبتلا می شوند؟

بیش فعالی در دختران

ماری آدامز دختر 13 ساله ای است که همیشه در مدرسه با دیگران درگیر می شود. او خجالتی، ساکت و رویاپرداز است. در زمان انجام تکالیف ریاضی یا خواندن رمان دو برابر همکلاسیهای خود نیاز به زمان دارد، اما سال های زیادی متوجه نشدند که او در حال عقب رفتن است.

آنها می گفتند: ماری باهوش است و کار خود را خوب انجام می دهد، اما احساس نادان بودن می کند. در سن 9 سالگی مورد آزمایش و تست های ارزیابی مختلف قرار گرفت و ADHD یا بیش فعالی در وی تشخیص داده شد.

دختران زیادی هستند که به ADHD یا اختلال توجه و بیش فعالی مبتلا هستند، اما متاسفانه والدین و معلم ها متوجه این اختلال نمی شوند. از لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی با کودکان دیگر ندارند – به راحتی حواسشان پرت می شود و یا گاهی تکالیف خود را فراموش می کنند. اما اگر این علائم بیشتر از 6 ماه طول بکشند، در حقیقت هشدار دهنده هستند.

بررسی هایی که به تازگی انجام شده نشان می دهند که تعداد دختران مبتلا به ADHD بسیار بالاتر از حد تصور است. کارشناسان معتقدند که پسرها و دخترها تقریبا به طور مساوی به این اختلال مبتلا می شوند، گرچه میزان اختلال تشخیص داده شده در پسران دو برابر دختران است.

چرا بیش فعالی در دختران نادیده گرفته می شود؟

متخصصان معتقدند بیش فعالی در دختران کمتر از پسران نیست، بلکه علائم بروز کرده در پسران بسیار شدیدتر است. تفکر بسیاری از والدین در رابطه با ADHD این است که اختلالی مختص پسران است. معلم ها نیز علائم این اختلال را در دختران کمتر مشاهده می کنند، زیرا معمولا دختران تمایلی به برهم زدن نظم کلاس ندارند.

بیش فعالی در دختران0

دختران مبتلا به ADHD معمولا بیش فعال، مخل و برهم زننده نظم نیستند، بلکه تمایل به رویاپرداری دارند و در انجام تکالیف خانه و مدرسه دچار اشتباه و بی دقتی می شوند. این دختران حتی سعی می کنند وضعیت خود را پنهان کنند یا سعی در برطرف کردن مشکلات خود دارند، زیرا از کمک گرفتن از دیگران بسیار خجالت می کشند. این امر تشخیص ADHD را در آنها مشکل تر می سازد.

پیامدهای ناشی از ADHD در دختران

بیش فعالی طولانی مدت در دختران باعث از دست دادن زمینه های زیادی در مدرسه می شود. این کودکان بی ادبی و بدرفتاری نمی کنند، اما مطابق با توانایی های خود نیز عمل نمی کنند و این مسئله واقعا ناامید کننده است.

بررسی ها نشان می دهد که دختران بیشتر از پسران نیاز به تکرار دارند. به علاوه تمرکز بر روی تکالیف مدرسه برای دختران مشکل تر از پسران است.

توجه به عدم توجه

علیرغم مشکلات، متخصصین آموزش دیده برای دختران و پسران در زمینه ADHD به طور یکسان وجود دارد. تشخیص زودهنگام بسیار اهمیت دارد، اما ابتلا به این اختلال در هر سنی نیاز به توجهات زیادی دارد.

نگارنده: سمیه محمدی

مریم عبداللهی

  • مریم عبداللهی
  • روانشناس و نوروتراپیست
  • درمانگر اختصاصی بیش فعالی -نقص توجه

 

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

2 دیدگاه دربارهٔ «آیا دخترها هم به بیش فعالی مبتلا می شوند؟»

  1. با سلام و خسته نباشید یه سوالی داشتم اینکه پیش فعالی میتونه در بزرگسالی هم باشه ؟ یعنی میتونه اگه تو کودکی تشخیص داده نشه حت یتا بزرگسالی هم ادامه داشته باشه ؟ من 25 سالمه تو کارها دقت و توجه کامل ندارم استرس و ترس تو صحبت کردن دارم میشه راهنمایی ایم کنید. مرسی

    1. مدیر ارشد دپارتمان تحقیقات توجه و تمرکز

      با سلام. بله می تواند. برای تشخیص دقیق تر می توانید به یک روانپزشک مراجعه کنید و تست کانرز بزرگسال و یا تست نوروفیدبک انجام دهید. سپاس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *