لطفا در زمان رانندگی با موبایل صحبت نکنید.

صحبت در هنگام رانندگی با موبایل

بسیاری از ما فکر می کنیم به اطراف خود خوب توجه می کنیم. اغلب تصور می کنیم که می توانیم همزمان به چند مسئله توجه کنیم، به ویژه در زمان رانندگی.

برای همه ما اتفاق افتاده است که در حال رانندگی خود را ناگهان پشت چراغی می بینیم که قبل از این سبز بود و متوجه می شویم که رنگ سبز قبل به معنای گردش به چپ بوده است. با این حال در این شرایط احتمالا در حال صحبت با تلفن همراه خود هستیم و واقعا به اتفاقات اطراف خود توجه نمی کنیم. در این مواقع حتی به بوق دیگر راننده ها نیز پاسخ نمی دهیم.

این مسئله به خاطر کوری موقت پیش می آید. صحبت کردن جزء اعمال حرکتی محسوب می شود، اما نیاز به گوش دادن و توجه کردن هم دارد. گوش دادن به تنهایی توجه کمتری لازم دارد تا اینکه فرد گوش داده و آماده پاسخگویی باشد. زمانی که گوش می دهیم و سعی می کنیم پاسخ دهیم، در حقیقت دائم سعی می کنیم شرایط شخص مقابل را چک کنیم و خود را آماده پاسخ دادن کنیم.

در این شرایط تلاش می کنیم یک تصویر ذهنی از مکان و شرایط فرد در حال صحبت ایجاد کنیم و پردازش این امر در ذهن قدرت زیادی لازم دارد. در این شرایط مغز به طور مداوم در حال جستجوی فردی است که با وی صحبت می کنیم، اما نمی تواند آن را ببیند.

به همین دلیل گوش دادن به موسیقی یا صحبت کردن با فردی که در اتومبیل کنار ما نشسته باعث حواس پرتی زیادی نمی شود تا اینکه سعی کنیم با آن فرد مکالمه تلفنی برقرار کنیم. این مشکل حتی در استفاده از هدفون در زمان مکالمه تلفنی نیز رخ می دهد. در استفاده از هدفون فرد مجبور به نگه داشتن تلفن در دست نیست، اما همچنان مسئله حواس پرتی و کم توجهی و عدم تمرکز وجود دارد.

اخیرا پاتریک سارکوزیت و یکی از همکارانش در سوئد با استفاده از MRI به مطالعه فعالیت های مغزی و حواس پرتی پرداخته اند. تحقیق آنها به بررسی این مسئله پرداخت که آیا بار شناختی در یک فعالیت تصویری، فرایندهای شنیداری بی ربط را در مناطق دیگر مغز سرکوب می کند یا خیر. هدف آنها این بود که دریابند آیا یک فعالیت تصویری مشکل تر بر روی توانایی آنها در توجه کردن تاثیر می گذارد یا خیر.

نتیجه جالب یافته های آنها این بود که هر چه بار شناختی در زمان تمرکز بر روی یک فعالیت بیشتر باشد، توانایی پردازش اطلاعات غیر مرتبط کمتر خواهد شد. اگر مثال مربوط به راننده را به خاطر آورید، با توجه به همین توضیحات است که راننده در حال صحبت با تلفن همراه بیشتر دچار حواس پرتی می شود تا راننده ای که با فرد کناری خود صحبت می کند.

نکته مهم این که مغز به ما کمک می کند توجه خود را به یک مطلب خاص اختصاص دهیم، بنابراین می توانیم بر روی مطالب مرتبط تمرکز کرده و مسائل غیرمرتبط را نادیده بگیریم. بنابراین تمرکز بر روی نوشتن پیام کوتاه یا صحبت با تلفن همراه در زمان رانندگی باعث می شود مغز از رانندگی غفلت کند. به دلایل بیان شده استفاده از تلفن همراه در زمان رانندگی در بسیاری از کشورها ممنوع ی باشد.

منبع:

https://www.psychologytoday.com/blog/black-belt-brain/201608/the-cognitive-cost-paying-attention

نگارنده: سمیه محمدی

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *