پرولاکتینوما

دارو ها و درمان

اهداف درمانی

مهمترین  اهداف از درمان پرولاکتینوما عبارتند از:
*   تولید پرولاکتین را به حد نرمال بازگرداندن .
*     بازگرداندن عملکرد غده هیپوفیز به حالت نرمال .
*     از بین بردن گالاکتوره
*     کاهش اندازه تومور هیپوفیز .
*     از بین بردن هر گونه علائم و عوارض ناشی از فشار تومور، از جمله سردرد و مشکلات بینایی .

درمان پرولاکتینوما شامل دو درمان اصلی دارودرمانی  و جراحی می باشد.

_ دارودرمانی
داروهای خوراکی اغلب می توانند تولید پرولاکتین  را کاهش دهند و  علائم  آن را برطرف کنند.  همچنین ممکن است داروها بتوانند تومور را کوچک کنند.  با این حال باید بدانید که معمولا مصرف طولانی مدت داروها ضروری است.
پزشکان معمولا از داروهایی که به عنوان آگونیست های دوپامین شناخته شده اند برای درمان پرولاکتینوما استفاده می کنند. این داروها معمولا تاثیراتی شبیه به دوپامین دارند ،ماده شیمیایی موجود در مغز که معمولا تولید پرولاکتین را کنترل می کند ،ولی ماندگاری این داروها بسیار بیشتر و تاثیر آنها بسیار قوی تر از دوپامین است.از داروهایی که معمولا تجویز می شوند می توان به  بروموکریپتین (Cycloset, Parlodel) و کابرگولین(Cabergoline) اشاره کرد.  این داروها تولید پرولاکتین را کاهش داده و می توانند در بیشتر افراد اندازه تومور را کاهش دهند.

♦ دارو درمانی و بارداری. برای زنانی که تمایل به حفظ سلامتی و قدرت باروری خود دارند، بروموکریپتین(Bromocriptine) تجویز  ترجیحی بهتری خواهد بود . احتمالا پزشک شما توصیه می کند تا مصرف بروموکریپتین و یا کابرگولین را در طی دوران بارداری قطع کنید.

اگرچه این داروها برای دوران بارداری نیز بی خطر شناخته شده اند، پزشکان به طور کل ترجیح می دهند در طول بارداری داروها را حذف کنید. با این حال اگر تومور شما بسیار بزرگ  باشد، پزشک برای جلوگیری ار بروز دیگر عوارض پرولاکتینوما، ادامه مصرف داروها را پیشنهاد خواهد کرد. اگر درمان پرولاکتینوما را شروع کرده اید  و  قصد دارید باردار شوید ، بهتر است در مورد گزینه های درمانی خود با پزشک مشورت کنید.

♦عوارض جانبی شایع داروها.  احساس سرگیجه، حالت تهوع وگرفتگی بینی از عوارض جانبی این داروها می باشد. البته عوارض جانبی این داروها را  اغلب می توان به حداقل رساند درصورتی که پزشک تجویز این داورها را با دوزهای پایین تر شروع کند و  کم کم به مقدار مصرف آن را افزایش دهد.  مصرف کابرگولین مدت زمان کمتری نیاز است و عوارض جانبی شدیدی نیز ندارد اما نسبت به بروموکریپتین گران تر و جدیدتر می باشد و موارد نادری از آسیب دریچه قلبی با مصرف کابرگولین مشاهده شده است. مصرف این داروها در برخی از افراد ممکن است با رشد رفتارهای اجباری مانند قمار همراه باشد.

 در صورتی که پس از مصرف داورها اندازه تومور کاهش یافته و توانستید سطح پرولاکتین خود را به مدت 2 سال  در حد نرمال حفظ کنید ، ممکن است نهایتا بتوانید مصرف داروها را قطع کنید .پزشکتان در این مورد مشاوره های لازم را ارائه خواهد داد.

مصرف این داروها را حتماً با تأیید پزشک شروع و قطع کنید.

– جراحی
اگر دارودرمانی برای درمان پرولاکتینوما جواب نداد  و یا مصرف این داروها برای شما  ممکن نباشد، در این صورت جراحی یک گزینه درمانی دیگر برای حذف تومور هیپوفیز محسوب خواهد شد. همچنان ممکن است ، آزاد سازی اعصاب بینایی از فشار تومور ضروری باشد . نوع جراحی بستگی به اندازه و گستردگی تومور دارد :

پرولاکتینوما

  جراحی  ﺗﺮاﻧﺲاﺳﻔﻨﻮﺋﯿﺪال (transsphenoidal) در مورد بسیاری از افرادی که به جراحی نیازمند هستند از این روش استفاده می شود. در این روش تومور به طور کلی از کانال بینی خارج می شود .عوارض جانبی این روش کمتر است زیرا به هیچ یک از مناطق دیگر مغز هنگام این عمل دست زده نمی شود. زخم این جراحی نیز قابل مشاهده نمی باشد.

کرانیوتومی
 جراحی ترانس کرانیال  (Transcranial). اگر تومور شما بزرگ باشد یا به بافتهای مجاور مغز منتشر شده باش ممکن است به جراحی ترنس کرانیال که به کرانیوتومی نیز معروف است نیاز داشته باشید . در این روش جراحان از قسمت بالای جمجمه به مغز دسترسی پیدا می کنند  .

نتیجه عمل به اندازه تومور، محل آن ومیزان پرولاکتین قبل از عمل جراحی بستگی دارد. هر چقدر سطح پرولاکتین قبل از جراحی بالاتر بوده باشد، احتمال بازگشت پرولاکتین به سطح نرمال پس از جراحی کمتر است.  جراحی در مورد  تومور های کوچک ، یک روش خوب برای بازگرداندن  تولید پرولاکتین به حالت نرمال می باشد. با این حال ،در بسیاری از موارد تومور هیپوفیز 5 سال بعد از جراحی دوباره به وجود خواهد آمد. در مورد افرادی که به تومور بزرگتری مبتلا هستند  تنها می شود تا حدی آن را برداشت، دارو درمانی پس از جراحی می تواند تولید پرولاکتین را به سطح نرمال بازگرداند .

پرتودرمانی 
برای بیمارانی که دارو درمانی در مورد آنها جواب نمی دهد و خواهان جراحی نیز نیستند، پرتودرمانی می تواند گزینه ی دیگری باشد.

 منبع:

mayoclinic

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

♦  دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات – دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

  مدیر دپارتمان مغز و اعصاب مجموعه کلینیک های تخصصی آلومینا

کلینیک آلومینا مرکز فوق تخصصی پیشگیری و درمان اختلالات مغز و اعصاب و روان در ایران است.

تماس با ما


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *