آیا مصرف دارو در دوران شیردهی خطرناک است؟

شیردهی به نوزاد و مصرف دار.
شیردهی به نوزاد و مصرف دار.

اگر در حال شیردهی به نوزادتون هستید می دانید که شروع یک زندگی سالم را برای نوزاد خود رقم زده اید. به هرحال اگر در حال مصرف دارو هستید، ممکن است سوالاتی در مورد تاثیر دارو بر روی شیر خود و همچنین تاثیر بر روی نوزاد داشته باشید.

در ادامه به آنچه  لازم است در مورد شیردهی و مصرف دارو بدانید اشاره می کنیم.

آیا همه داروها وارد شیر مادر می شوند؟

تقریبا هر دارویی که وارد خون می شود، تا حدی می تواند وارد شیر مادر نیز شود.   تفریبا اکثر داروها به میزان خیلی کم وارد شیر شده و خطر خیلی کمی برای اکثر نوزادها دارند.

با این حال استثنائاتی هم وجود دارد که ممکن است دارو در شیر غلیظ شود، در نتیجه هر دارویی باید به طور مجزا مورد بررسی قرار بگیرد.

آیا سلامت نوزاد و سن و سال او با میزان تاثیر دارو روی نوزاد در ارتباط است؟

بله. قرار گرفتن نوزاد در برابر دارو برای نوزادهای تازه متولد شده و کم سن و نوزادانی که دارای مشکلات کبدی هستند بسیار خطرناک تر است.

میزان این خطر برای نوزادن سالم و بالاتر از ۶ ماه کمتر می شود. سوخت و ساز دارو در بدن این نوزادها به درستی انجام می شود.

خانم هایی که تا یک سال بعد از تولد نوزاد خود شیردهی می کنند، میزان شیر کمتری تولید می کنند و در نتیجه میزان انتقال دارو از طریق شیر هم کاهش پیدا می کند.

آیا لازم است در زمان مصرف دارو شیردهی به نوزاد را متوقف کنم؟

مصرف اکثر داروها در دوران شیردهی بی خطر است. به علاوه مصرف داروی مناسب در صورت ابتلا به یک شرایط مزمن در دوران شیردهی میزان بروز هر گونه خطر را کاهش می دهد.

با این حال مصرف برخی داروها در دوران شیردهی توصیه نمی شود. اگر در حال مصرف دارویی هستید که ممکن است برای نوزاد خطرناک باشد، پزشک می تواند یک جایگزین بی خطر برایتان تجویز کند. یا ممکن است شیردهی را در شرایطی توصیه کند که دارو در پایین ترین سطح خود در بدن شماست.

در برخی موارد ممکن است پزشک توصیه کند شیردهی را به طور موقت یا برای همیشه متوقف کنید – بستگی به مدت زمان نیاز شما به مصرف دارو دارد. می توانید از دستگاه های شیردوش استفاده کنید و زمانی که شیر شما سالم است آن را با دستگاه بدوشید و برای زمان عدم شیردهی نگهداری کنید. زمانی که در حال مصرف دارو هستید، شیر گرفته شده از پستان را دور بریزید.

اگر لازم شد شیردهی را برای همیشه متوقف کنید – که معمولا این حالت رخ نمی دهد – در مورد تغذیه مناسب برای نوزاد خود حتما با پزشک مشورت کنید.

چه داروهایی در زمان شیردهی بی خطر هستند؟

با مشورت و مراقبت پزشک، مصرف داروهای ارائه شده در لیست زیر بی خطر هستند. دقت کنید که این لیست جامع نیست.

داروهای ضد درد:
  • استامینوفن (تیلنول و غیره)
  • ایبوپروفن (ادویل و غیره)
  • ناپروکسن – فقط مصرف کوتاه مدت
داروهای ضد میکروب
  • فلوکونازول (Diflucan)
  • میکونازول (Monistat 3) – حداقل میزان دارو را مصرف کنید.
  • کلوتریمازول (Mycelex ) – حداقل میزان دارو را مصرف کنید.
  • پنی سیلین ها (آموکسی سیلین، آمپی سیلین، دیگران)
  • سفالوسپورینها (کافلکس)
آنتی هیستامین ها
  • لوراتادین
  • فکسوفنادین
ضد انعقادها

این داروها باید با احتیاط مصرف شوند، زیرا میزان شیر را کم می کنند.

قرص های جلوگیری از بارداری
  • فقط داروهای ضد بارداری پروژستین مانند مینی پیل minipill

بررسی های جدید نشان داده اند قرص های جلوگیری از بارداری ترکیبی که حاوی استروژن و پروژسترون هستند، بر روی میزان شیر تاثیری نمی گذارند. با این حال بررسی های بیشتری نیاز است. به یاد داشته باشید که قرص های جلوگیری از بارداری ترکیبی خطر بروز لخته های خونی را افزایش می دهند.

[button color=”blue” size=”medium” link=” https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/infant-and-toddler-health/in-depth/breastfeeding-and-medications/art-20043975?pg=2″ target=”blank” ]لینک منبع[/button]

نگارنده: سمیه محمدی


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)