468

مهدی وزیریان روانشناس ارشد بالینی 

درمانگر افسردگی ،وسواس و اختلالات اضطرابی

دو عامل تخریب کننده روابط زناشویی :

سوتفاهم و ذهن خوانی متقابل دو عامل تخریب کننده که منجر به برداشت اشتباه از همسر میشوند، ورابطه زناشویی رو تخریب میکنند.
وقتی توقع زیاد زن و شوهر به مانعی برخورد میکند.بی تامل همسر خود را مقصر معرفی میکنند و به زندگی مشترکشان عیب و ایراد می‌گیرند و به اتکای ذهن خوانی تعیین تقصیر می کنند .
((معلوم شد که زن اصیلی نیستی))
((رفتار شوهرم نشون داد که چقدر از من متنفر هستش)).

images 20
با این طرز تلقی ،زن یا شوهری که احساساتش جریحه دار شده ،یا همسرش را آماج تهاجم قرار می دهد و یا از او فاصله میگیرد .
در این موقعیت همسر مورد تهاجم که خود را مستوجب مجازات نمی‌داند،در مقام تلافی ،حمله را با حمله متقابل جواب میدهد و یا او هم به سهم خود از همسرش فاصله بیشتری می‌گیرد .
در نتیجه دایره بسته ای از سلسله حملات تلافی و تلافی به مثل آغاز میشود که بر سایر زمینه های ارتباطی میان زن و شوهر تاثیر نامساعد میگذارد .
این طرز برخورد با انگیزه های همسر خطرناک است.

images 21

زیرا خیلی ساده نمی‌توانیم ذهن اشخاص را بخوانیم .

مثلاً زمانی که مرد به خاطر مسایل مالی ناراحت است و می‌خواسته موضوع رو با همسرش در میان بگذارد و زن بخاطر شرایط ما مطلوب با عصبانیت و دلخوری اتاق را ترک میکند و فرصت اطلاع از کم و کیف موضوع را نیافته و یا نشنیده گرفته و فرض را بر این میگذارد .شوهرش چون به فکر کارهای خودش است ،به او توجهی ندارد .
اما رفتار عصبی زن برای شوهرش معنای مختلفی دارد .
((بی جهت از من عصبانی شده ))
((باز هم ثابت شد که به احساسات من بی توجه است ))
این توضیحات بر شدت احساس مرد اضافه میکند .از سوی دیگر مشغله های ذهنی زن بر عمیق تر شدن فاصله میان او و همسرش تاثیر میگذارد . و زن به تحلیل برداشت های او می نشیند .

این نوع سوتفاهم و ذهن خوانی متقابل بی آنکه زن و شوهر لزوما بدانند در روابط اغلب آنها وجود دارد.زن و شوهر بی آنکه متوجه سوتفاهم باشند ،گناه را به خودخواهی یا بی‌نزاکتی همسر خود نسبت می دهند و متوجه نیستند برداشت اشتباهی که از همسرشان دارند ،علت اصلی گرفتاری آنهاست.

images 15

تاثیر افسردگی و عصبانیت درعملکرد ذهن برای معنا دادن به رفتار دیگران و ایجاد خطاهای فکری :

برای اجتناب از این سوءتفاهم ها در زندگی زناشویی باید به نقش عملکرد ذهن به هنگام افسردگی و عصبانیت توجه کرد .
در اغلب موارد زمانی که مایوس هستیم ،دستگاه ذهن ما معنای رفتار دیگران را یا به درستی تفسیر نمیکند و یا آن را به مبالغه میگیرد و تصویری منفی از آنها به وجود می آورد .آنگاه به اتکای همین سوتعبیرها به تصویر منفی که حاصل ذهن خود ماست یورش می بریم .
در آن لحظه بخصوص کمتر می اندیشیم که ممکن است قضاوت منفی ما اشتباه باشد ،و هرگز به ذهنمان نمی رسد که در واقع به تصویر مخدوشی حمله میکنیم .
برای مثال زمانی که زنی متاثر از رفتار شوهرش او را مرد بی احساسی تلقی کرده بود که به دیگران بها نمی‌دهد .
هم زمان هم زن به نظر شوهرش زنی عصبی و بی منطق رسیده بود.
در این شرایط هرگاه یکی از آنها رفتاری بر خلاف میل دیگری صورت میداد،افکار منفی ایجاد شده ،اسباب کدورت و عصبانیت بیشتری را فراهم می‌ساخت.

مقاله مرتبط  هنردرمانی در چه مواردی به بزرگسالان کمک میکند؟

مهدی وزیریان روانشناس ارشد بالینی 

درمانگر افسردگی وسواس واختلالات اضطرابی 

 

 

مرکز تخصصی مغز و اعصاب و روان و اختلالات خواب

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!


شماره تماس های نوبت گیری سریع: مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 88391806_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02188395308 ☎