بیش فعالی در دختران دارای چه علائمی است؟

دختران مبتلا به بیش فعالی

وقتی از کودک مبتلا به بیش فعالی صحبت می کنید، چند ویژگی خاص در ذهن شما تداعی خواهد شد: کودکی که نمی تواند مدتی بی حرکت بماند، کودکی که دائم مزاحم دیگران می شود و یا نمی تواند تکالیف خود را کامل کند.

علائم یاد شده مشخص هستند و پی بردن به آنها زیاد سخت نیست، اما اختلال بیش فعالی و نقص توجه در دختران کمی متفاوت ظاهر می شود. به همین دلیل است که والدین و معلم ها در تشخیص بیش فعالی در دختران کمی دچار مشکل می شوند. نقص در توجه نیز یکی از علائم بیش فعالی است که این ویژگی بیشتر در دختران مشاهده می شود تا پسران.

ADHD در دختران دارای چه ویژگی هایی است؟

پسران مبتلا به ADHD اغلب رفتارهای مشکل آفرین بسیاری دارند و مسئله اصلی این است که رفتارهای آنها بر روی دیگران نیز تاثیر می گذارد. اما در مورد دختران مسئله مهم این است که این اختلال چگونه بر روی خودشان تاثیر می گذارد.

دختران مبتلا به ADHD بیشتر رویا پردازی می کنند. این دختران آنچه از آنها خواسته می شود را انجام می دهند، اما در تمرکز و توجه و تمام کردن کار خود دچار مشکل می شود.

با این حال نمره بد همیشه نشانه بیش فعالی نیست. گاهی این دختران عملکرد خوبی در مدرسه دارند، به ویژه اگر باهوش و سخت کوش باشند. در این شرایط ممکن است والدین مشکل را تشخیص ندهند، اما در حقیقت دختران کمک زیادی احتیاج دارند و تشخیص می دهند که با بقیه متفاوت هستند.

اگر انجام برخی عملکردهای مدرسه برای دخترتان سخت است، در حالیکه دیگر کودکان زیاد مشکلی در انجام آنها ندارند – اگر برای انجام تکالیف به زمان زیادی احتیاج دارد و به رفتن به مدرسه تمایلی ندارد – بهتر است دقت بیشتری روی کودک خود داشته باشید، زیرا این علائم ممکن است نشانه هایی از وجود مشکل در کودک باشند.

گرچه علائم ADHD در دختران بیشتر نادیده گرفته می شود، به این معنا نیست که دختران کمتر به این اختلال دچار می شوند. بررسی ها نشان داده اند که دختران مبتلا به ADHD گاهی شرایط سخت تری نسبت به پسرها دارند. آنها بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی، اضطراب و کم شدن اعتماد به نفس هستند.

دختری که دچار ADHD نیست ممکن است نتواند به خوبی والیبال بازی کند، اما دچار این ابهام نمی شود که به خاطر این عدم توانایی حتما دچار مشکل است. اما دختری که مبتلا به ADHD است در این شرایط به سختی خود را مورد انتقاد و سرزنش قرار می دهد.

در نتیجه آسیب رساندن به خود، اختلالات خوردن و حتی تلاش برای خودکشی در بین دختران مبتلا به ADHD بیشتر مشاهده می شود. بنابراین تشخیص بیش فعالی در دختران از اهمیت بالایی برخوردار است.

تشخیص ADHD

هیچ آزمایشی برای تشخیص بیش فعالی وجود ندارد و از طریق مشاهده علائم و مشکلات رفتاری از دوران کودکی می توان تشخیص این اختلال را تایید کرد. اگر فکر می کنید دختر شما به ADHD مبتلاست، بهتر است به متخصصی مراجعه کنید که دارای تجربه کافی در زمینه تشخیص ADHD به ویژه در کودکان، باشد. می توانید به روانپزشک یا روانشناس کودکان مراجعه کنید.

متخصص در رابطه با رفتار کودک سوالاتی از شما خواهد پرسید و عملکرد وی را در انجام فعالیت های مختلف مشاهده خواهد کرد. وی ممکن است با دیگر افرادی که با کودک شما در ارتباط هستند نیز صحبت کند، مانند معلم ها و مربی های وی.

بسیار مهم است که از چگونگی تاثیر اختلال بر روی کودک مطمئن شوید. لازم است در مورد تمام علائم مربوط به بیماری اطلاعات داشته باشید و نه فقط علائمی که مشاهده می کنیم یا انتظار مشاهده آنها را داریم. گاهی نیز سوالات درستی نمی پرسیم، زیرا فکر نمی کنیم دختران جوان در معرض ابتلا به این اختلال باشند.

به یاد داشته باشید که گاهی کودک کاملا متوجه و متمرکز به نظر می رسد. در انجام برخی فعالیت ها مانند انجام بازی های کامپیوتری یا صحبت با دوستان کودک می تواند تمرکز کند. مسئله در مورد کودکان مبتلا به ADHD این است که این کودکان نمی تواند در انجام فعالیت هایی تمرکز داشته باشند که خسته کننده هستند و نیاز به تلاش زیادی دارند و اینکه این فعالیت ها چه تاثیری بر روی عملکرد روزانه آنها خواهد داشت.

منبع:

http://www.webmd.com/add-adhd/childhood-adhd/features/adhd-different-girls?page=2

نگارنده: سمیه محمدی

مریم عبداللهی

  • مریم عبداللهی 
  • روانشناس و نوروتراپیست
  • درمانگر تخصصی اختلال بیش فعالی

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *