سندروم استکهلم چیست؟

سندروم استکهلم
سندروم استکهلم

سندروم استکهلم نوعی واکنش روانی است که فرد اسیر یا گروگان گرفته شده نشان می دهد. در این حالت فرد اسیر احساس نزدیکی یا همدلی با فرد گروگان گیرنده می کند و به خواسته ها و دستورات او تن می دهد.

نام این اختلال از سرقت نافرجام بانک در استکهلم در سوئد گرفته شده است. در سال 1973 چهار کارمند بانک در این شهر به مدت شش روز گروگان گرفته شدند. در طول این مدت یک نوعی ارتباط نزدیک بین افراد گروگان گرفته شده و فرد گروگان گیر به وجود آمد. بنابراین گروگان گیر با نخست وزیر سوئد صحبت کرده و گفت فرد اسیر کاملا به او اعتماد کرده اما می ترسد طی یک حمله توسط پلیس آسیب ببیند.

نمونه های دیگری از این سندروم در کودک ربایی و نمونه هایی از این قبیل بسیار مشاهده شده است.

روانشناسانی که این سندروم مورد بررسی قرار دادند، معتقدند که این ارتباط در درجه اول زمانی به وجود می آید که فرد مهاجم زندگی فرد اسیر را تهدید می کند، احتمالا به همکاران خود مشورت کرده و پس از آن تصمیم می گیرد به اسیر آسیبی نرساند. پس از آن حس امنیتی به اسیر القا می شود و در نتیجه سعی می کند از گروگان گیر قدردانی کند.

در حادثه سرقت از بانک در استکهلم ثابت شد که رغبت افراد به زنده ماندن باعث می شود قربانی زندگی خود را مدیون مهاجم باشد، در حالیکه خود او باعث این وضعیت بوده است.

سندروم استکهلم در بین خانواده ها، روابط عاشقانه و روابط میان فردی نیز مشاهده می شود. فرد سوء استفاده کننده ممکن است شوهر یا همسر و یا حتی پدر یا مادر فرد قربانی باشد. به هرحال درک و شناخت مولفه های سندروم استکهلم بسیار مهم است، زیرا این سندروم با سوء استفاده و کنترل دیگران همراه است. زمانی که این سندروم تشخیص داده شود درک رفتارهای قربانی قابل درک خواهد بود.

هر نوع سندروم یا بیماری روحی و روانی دارای علائم خاص خود است که سندروم استکهلم نیز دارای علائم خاص خود است. برخی از مهم ترین علائم مربوط به سندروم استکهلم عبارتند از:

  • احساس مثبت قربانی به فرد مهاجم یا سوء استفاده کننده
  • بروز احساس منفی در فرد قربانی نسبت به خانواده، دوستان و مقاماتی که در حال تلاش برای نجات و حمایت از وی هستند.
  • حمایت از رفتارها و منطق فرد مهاجم
  • بروز احساسات مثبت در فرد مهاجم نسبت به قربانی
  • رفتارهای حمایتی توسط قربانی نسبت به گروگان گیر و کمک به او
  • ناتوانی قربانی در انجام کارهایی که به رهایی و نجات او کمک می کند.

به هر حال در تمام گروگان گیری ها و مشکلاتی از این قبیل سندروم استکهلم بروز نمی کند.

لینک منبع

نگارنده: سمیه محمدی

گروه پزشکان جایروس


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *