8 راهکار برای تربیت یک کودک با ادب

رفتار با کودک 1

اگر تمایل دارید کودک خود را طبق معیارهای خود تربیت کنید تا در بزرگسالی نیز شخصیت قابل قبولی داشته باشد، مسائل زیادی وجود دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند. مطمئنا شما فرزند خود را دوست دارید، اما لازم است گاهی اجازه بدهید عواقب اعمال خود را درک کند، حتی شاید به خود صدمه بزند و شکست را نیز تجربه کند. شما به عنوان والدین قرار است به فرند خود کمک کنید، اما قرار نیست در تمام امور آنها دخالت داشته باشید. اگر می خواهید که کودکتان برای ورود به دنیای واقعی حاضر باشد، وقت آن رسیده به وی اجازه دهید که لانه را ترک کند.

  1. دسترسی کودک را به لذت ها محدود کنید.

دوران کودکی زمان آزادی کودک است، اما به این معنا نیست که این دوران سراسر به بازی کردن و سرگرمی بگذرد. قرار دادن محدودیت برای بازی های کامپیوتری، تلفن و بازی های ویدیوئی و جلوگیری از اتلاف وقت کودکان یکی از این راه کارهاست. این محدودیت به معنای انجام کارهای سخت نیست اما قطعا باید نسبت به کارهای خود مسئولیت داشته باشند و مفهوم مسئولیت را درک کنند. بنابراین قبل از ورود به دنیای واقعی مسئولیت هایی را به آنها واگذار کنید، البته این مسئولیت ها مناسب سن کودک باشند.

رفتار با کودک 2

  1. بیش از حد از کودکان خود طرفداری نکنید.

در بسیاری مدارس مشاهده کرده ایم که والدین از نمرات پایین کودکان خود نالان هستند. موضوع این است که این مسئله تقصیر معلم نیست (مگر اینکه تمام دانش آموزان کلاس دچار مشکل شده باشند.). در این مواقع به جای اینکه از فرزند خود طرفداری کرده و از معلم انتقاد کنید، سعی کنید استعدادهای فرزند خود را شناسایی کنید. اینکه تظاهر کنید فرزندتان دارای استعدادهای زیاد خدادادی است، مسئله ای است که در آینده برای کودک شما ایجاد مشکل خواهد کرد.

  1. فرزند خود را نسبت به نقاط ضعفشان آگاه کنید.

زمانی که کودک لکنت دارد، لازم است والدین به وی آموزش دهند تا مسئولیت قبول کنند، اما این به معنای قبول شکست نیست. بسیاری از کودکان تصور می کنند که در ریاضی استعداد ندارند، در نتیجه در بهبود آن نیز تلاشی نمی کنند. اجازه ندهید این اتفاق برای کودک شما بیفتد و به وی اهمیت تلاش و مقابله با ضعف را آموزش دهید. موفقیت در امری که در آن استعداد دارید خیلی خوب است، اما موفقیت بزرگتر غلبه بر ضعف و بهبود آن می باشد. به کودک خود آموزش دهید که سخت تلاش کردن همیشه نتیجه خوبی در پی خواهد داشت.

  1. جدیت در پول تو جیبی تعیین شده داشته باشید.

بهتر است پس انداز را از همان ابتدا و از طریق پول تو جیبی تعیین شده به کودک آموزش دهید. کودک می تواند برای خرید اسباب بازی های کوچک از پس اندازهای کوتاه مدت و برای خرید بازی های بزرگتر از پس اندازهای بلند مدت استفاده کند. به کودک خود آموزش دهید که قدر پول خود را بداند.

  1. اهیمت تلاش و سخت کار کردن را به کودک گوشزد کنید.

پول تو جیبی ممکن است به راحتی در دسترس کودک قرار بگیرد، اما به وی خاطر نشان کنید که این پول با تلاش و در ازای انجام یک سری خدمات به دست می آید. برای آموزش این امر به کودک می توانید از وی بخواهید برخی کارهای مربوط به خانه را در ازای افزایش پول توجیبی خود انجام دهد، کارهایی مانند زدن چمن ها، پارو کردن مسیر ماشین در زمستان و غیره. از این طریق کودک زودتر متوجه می شود که برای به دست آوردن پول باید تلاش کند.

  1. به قوانین احترام بگذارید.

در این مورد خود شما بهترین الگو برای کودک هستید. در حضور کودک هرگز قوانین را زیر پا نگذارید. هماهنگی رفتاری با همسر خود داشته باشید و به علاوه قوانین را از همان ابتدا به کودک نیز آموزش دهید.

  1. به کودک خود آموزش دهید سپاسگذار و قدردان باشد.

رفتار با کودک 3

می توانیم از همان سنین کم به فرزند خود آموزش دهیم که قدرشناس باشد. کودکانی که رفتاری عاقلانه تر از سن واقعی خود دارند، در حقیقت نتیجه تربیت والدین می باشد که به آنها آموزش داده نادقدر شناس و بخشنده باشند. می توانید از طریق رفتارها و کارهای خیلی کوچک این ویژگی را به کودک خود آموزش دهید، به عنوان مثال بیان عبارات لطفا و سپاسگذارم در رفتار با دیگران و یا ارسال نامه تشکر به دوستی که وی را به تولد خود دعوت کرده است. این کودکان در سنین بزرگسالی نیز دارای رفتارهای محترمانه تری هستند.

  1. همیشه بهترین دوست کودک خود نباشید!

شما فرزند خود را بدون قید و شرط دوست دارید، اما شما بزرگسالی هستید که علائق خود را در ذهن دارد. شاید اشتباه باشد که سعی کنید دوست فرزند خود باشید. در این حالت باید به اندازه فرزندتان کودک شوید، اما نمی توانید به وی اجازه دهید که فیبم های وحشتناک تماشا کند و یا تا نیمه شب به بازی های کامپیوتری بپردازد. به هرحال همیشه در کنار فرزند خود باشید و اجازه ندهید به مسیر اشتباه بروند.

نگارنده: سمیه محمدی

 

مریم عبداللهی

  • مریم عبداللهی
  • روانشناس و نوروتراپیست

[divider]

کلینیک فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان آلومینا


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *