ارتباط میان آرام بخش های بنزودیازپینی و بارداری

تغذیه دوران بارداری

داده های جدید در زمینه داروهای بارداری و رفع اضطراب

مهار کننده های گزینشی بازجذب سروتونین: بازفرآوری و افزایش ایمنی روش های تلفیقی درمان

با وجود گذشت زمان و مطالعات گسترده، هنوز هم معذلک مصرف داروهای آرام بخش از خانواده بنزودیازپین شامل کلونوپین، زاناکس، آتیوان و والیوم در دوران بارداری مورد بحث است.

در دوره سه ماهه مصرف چنین داروهایی، خطر ایجاد ترک خوردگی و شکاف بر روی لب و سقف دهان  به میزان جزئی در حدود 0.7 درصد افزایش می یابد. البته این مورد، خطری را برای مادر در دوران بارداری ایجاد نمی کند و با میزان داروی تجویز شده هیچگونه ارتباطی ندارد.

البته در دوران بارداری، نگرانی هایی درباره تاثیر داروی آرام بخش خانواده بنزودیازپین بر روی شرایط مادر و جنین وجود دارد. همان طور که افراد بزرگسال بویژه مادر از اثرات جانبی این داروها رنج می برند، جنین نیز به تبع آن متحمل درد می شود.

علائم مسمومیت دارویی چون مشکلات تنفسی، بی رمق شدن عضلات و آرام گرفتن کودک با استفاده از داروهای مسکن، در کودکان تازه به دنیا آمده مشاهده شده است . البته این علائم در نوزادان و مادرانی که در معرض میزان داروی بیشتری قرار گرفتند، بیشتر بروز پیدا می کند.

گاهی اوقات حتی خود جنین در رحم مادر نسبت به این داروها مقاومت نشان می دهد. علائم مقاومت در پذیرش و دریافت داروهای مسکن بنزودیازپین عبارتند از: نامنظم شدن ساعات خواب، زودرنجی بیمار، و درصد پایین حمله قلبی.

در ماردرانی که قطع داروهای ضد اضطراب بر بارداری ارجحیت دارد، بهتر است که میزان مصرف داروهای مسکن به تدریج کاهش پیدا کند. این عامل باعث می شود که مادر و جنین نیز مقاومت کمتری در دریافت داروها از خود نشان دهند. پس از توقف و قطع کامل مصرف دارو، در حدود یک هفته یا بیشتر زمان نیاز است که اثرات دارو کاملا از بدن بیرون رود.

متاسفانه حتی پس از قطع دارو، برخی از خانم ها باردار قادر به تحمل درد و اثرات جانبی نیستند و دوباره به مصرف داروها در دوران بارداری ادامه می دهند. بحتی قبل از اینکه تصمیم بر دریافت و ادامه مصرف داروهای ضد اضطراب بر ذهن بیمار خطور کند، مادر حتما باید با پزشک متخصص خواب، پزشک زنان و متخصص مامای خود مشورت کند.

نگارندگان : حدیثه بختیاری / دکتر مصطفی امیری

[divider]

دکتر مغز و اعصاب مصطفی امیری

♦  دکتر مصطفی امیری متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات – دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران

  فلوشیپ اختلالات خواب از دانشگاه بارسلونا

  مدیر کلینیک خواب مجموعه کلینیک های تخصصی آلومینا

کلینیک آلومینا مرکز فوق تخصصی پیشگیری و درمان اختلالات مغز و اعصاب و روان در ایران است.

تماس با ما


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *