در تحقیقات انجام شده محققان دریافته اند که آپنه انسدادی خواب باعث شکسته شدن سد خونی مغز می شود که نقش مهمی در حفاظت از بافت مغز ایفا می کند. این کشف مهم دیدگاه های جدیدی برای درمان آپنه خواب به دنبال دارد که یک مشکل رایج بین مردم می باشد.
آپنه انسدادی خواب باعث وقفه های مداوم در تنفس فرد می شود که دلیل آن باریک بودن یا مسدود بودن مسیر هوایی وی می باشد. سد خونی مغز مانع رسیدن باکتری ها، عفونت ها و مواد شیمیایی به مغز می شود. بررسی ها نشان داده اند که عملکرد سد خونی مغز با آسیب های مغزی ناشی از سکته مغزی، تشنج، مننژیت، MS، بیماری آلزایمر و دیگر شرایط دچار مشکل می شود.
محققان دریافتند که سد خونی مغز در مقابل آپنه خواب نفوذ پذیرتر است و شکستن آن باعث آسیب مغزی می شود، به علاوه آپنه خواب آسیب را تسریع می کند.
آسیب های مغزی ناشی از آپنه خواب پیامدهای قابل توجهی بر روی حافظه و خلق و خو دارند و خطر بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهند، اما پزشکان و محققان بر روی استراتژی های درمانی غیر دارویی کار می کنند تا عملکرد سد خونی مغز را بازسازی کنند.
به لطف تحقیقات انجام شده در 12 سال گذشته، محققان دریافتند که نفس نفس زدن در طول شب یکی از مشخصه های آپنه خواب است که می تواند به مغز به شکلی آسیب برساند که منجر به بالا رفتن فشار خون، افسردگی، کم شدن حافظه و اضطراب خواهد شد. به علاوه به دلیل مختل شدن خواب شبانه، خواب آلودگی در طول روز در پی خواهد داشت. بی خوابی باعث سکته مغزی، دیابت و کم شدن سطح تستوسترون و مشکلات مربوط به غدد درون ریز خواهد شد.
آسیب مغزی ناشی از آپنه خواب احتمالا مربوط می شود به وقفه های مکرر تنفسی که در طول خواب رخ می دهند و در نتیجه اکسیژن کمتری به بدن می رسد. اما پزشک ها هنوز علت دقیق این آسیب و چگونگی پیشروی ان را نمی دانند. گرچه تحقیقات قبل نشان داده اند که کاهش میزان اکسیژن و افزایش فشار خون بر روی سد خونی مغز تاثیر می گذارد، اما اخیرا محققان دریافته اند که این از کار افتادگی در آپنه انسدادی خواب رخ می دهد.
این یافته ها با استفاده از روش MRI به دست آمدند. MRI یک روش غیرتهاجمی است که اندازه گیری میزان شکست سد خونی مغز استفاده می شود. در این تحقیقات مشخص شد که سد خونی مغز در افرادی که مبتلا به آپنه خواب هستند، آسیب پذیرتر و نفوذ پذیر تر از دیگر افراد می باشد.
از یافته های مطالعات انجام شده نتیجه این است که علاوه بر بهبود تنفسی افراد مبتلا به آپنه خواب، لازم است که عملکرد سد خونی مغز نیز بازسازی شود.
منبع:
http://m.medicalxpress.com/news/2015-09-evidence-obstructive-apnea-brain.html#nRlv
نگارنده: سمیه محمدی
گروه پزشکان جایروس
بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران
شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!
کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است
شماره تماس های نوبت گیری سریع
مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.
واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021 ☎
واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627 ☎
واحد مشاوره و روانشناسی ☎ 22636863_021 ☎
اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.
درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)
اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)
درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)