9 علت سوت کشیدن گوش که نمی دانستید و بهترین روش های درمان آن

سوت کشیدن گوش یا تینیتوس چیست ؟

علت سوت کشیدن گوش راست
علت سوت کشیدن گوش راست – علت سوت کشیدن گوش چپ

وزوز گوش، تینیتوس یا سوت کشیدن گوش به انگلیسی Tinnitus مشکل رایجی است اما اغلب افراد نمی دانند این مشکلشان چه علتی دارد و باید به چه متخصص مراجعه کنند.

وزوز گوش واژه ای برای توصیف وضعیت سوت کشیدن گوش یا تینیتوس است.

اکثر مردم به وزوز گوش با عنوان “سوت کشیدن گوش” اشاره می کنند. با این حال، ممکن است اگر وزوز گوش دارید، صداهای زیر را  نیز بشنوید:

  • صدای هیس
  • وزوز
  • صدای شبیه زنگ
  • سوت کشیدن
  • صدای شبیه موج دریا
  • صدای باد

معمولا شما این صداها را فقط در گوش خود می شنوید و هیچ منبع صدای خارجی وجود ندارد. این به این معنی است که هیچ چیزی نزدیک به شما وجود ندارد که موجب تولید این صدا شما می شود. به همین دلیل، صداهای وزوز گوش گاهی اوقات به عنوان صداهای غیبی نیز شناخته می شوند.

وزوز گوش می تواند آزار دهنده و شدید باشد. گاهی اوقات صداهائی که می شنوید می توانند با شنیدن صداهای واقعی در اطراف شما تداخل ایجاد کند. وزوز گوش گاهی با افسردگی، اضطراب و استرس همراهی دارد.

سوت کشیدن گوش در تمام سنین دیده می شود ولی اما در افراد مسن شایع تر است.

وقتی که وزوز گوش شما برای پزشکتان هم قابل شنیدن باشد معمولا علتش مشکلاتی در عروق خونی داخل گوش و سر است.

 

علت سوت کشیدن گوش | وزوز گوش نشانه چیست ؟

آسیب به گوش میانی یا داخلی یک علت سوت کشیدن سر و گوش بسیار شایع محسوب می شود. گوش میانی شما موج های صوتی را می گیرد و گوش درونی شما آنها را به مغز شما هدایت می کند. فقط پس از اینکه مغز شما این سیگنال ها را پذیرفت و آنها را به صداهای قابل درک ترجمه می کند، می توانید آنها را بشنوید. گاهی اوقات گوش داخلی شما آسیب می زند و موجب تغییر درک مغز می شود.

آسیب به گوش داخلی شما و یا استخوان های کوچک در گوش میانی می تواند با ایجاد صدا تداخل ایجاد کند. تومورهای گوش یا عصب شنوایی نیز ممکن است باعث ایجاد وزوز گوش شوند.

سوت کشیدن گوش
علت سوت کشیدن گوش و سرگیجه

قرار گرفتن در معرض صداهای بسیار بلند به طور منظم می تواند موجب وزوز گوش در برخی افراد شود. کسانی که از اره برقی یا سایر تجهیزات سنگین و پر سروصدا استفاده می کنند، بیشتر احتمال دارد که وزوز گوش داشته باشند. گوش دادن به موسیقی با صدای بلند از طریق هدفون و یا حضور در یک کنسرت نیز ممکن است موقتا وزوز گوش ایجاد کند.

به صورت کلی 9 علت رایج سوت کشیدن گوش عبارتند از:

  1. جرم گرفتن گوش

جرم گوش بر خلاف تصور عموم عنصر مفیدی است که می تواند از مجرای ورودی گوش ها حفاظت نماید. اما جرم گوش اگر بیش از حد در گوش جمع شود احتمال دارد که به پرده گوش آسیب بزند و باعث کم شدن شنوایی و سوت کشیدن گوش شود.

  1. عفونت گوش

عقونت در هر بخشی از گوش می تواند موجب بروز اختلال، و ایجاد صدای وزوز در گوش شود.

  1. آلودگی صوتی

بودن در کنار وسایل یا اتفاقات پر سر و صدا می تواند موجب سوت کشیدن گوش شود. بنابراین افرادی که شغل پر سر و صدایی دارند یا در محیط شلوغی حضور دارند به احتمال زیاد دچار وزوز گوش هستند.

  1. استرس

استرس و اضطراب شرایطی هستند که گاهی از اوقات می توانند در برخی از افراد موجب وزوز گوش یا سوت کشیدن گوش شوند.

  1. تصلب شرائین

بالا رفتن سن می تواند باعث از دست رفتن خاصیت ارتجاعی رگ ها شود. در برخی از افراد مسن، از دست رفتن خاصیت ارتجاعی رگ های و شریان های خونی اصلی در کنار گوش باعث تجمع رسوبات مختلف در گوش و ایجاد صدای وزوز در گوش می شود.

  1. تغییر در فشار خون

‌تغییر کردن فشار خون، زیاد شدن یا کم شدن آن گاهی از اوقات سبب سوت کشیدن گوش می شود. همچنین مشکلات عروقی  هم می تواند سبب وزوز گوش شود.

  1. بد خوابی و مشکلات عصبی

مشکلات عصبی در کنار بد خوابی یا حتی بی خوابی (که آنها هم زیرشاخه مشکلات عصبی هستند) می توانند باعث سوت کشیدن گوش شوند.

  1. سخت شدن پرده گوش و استخوان آن

سخت شدن پرده یا استخوان گوش می تواند باعث ایجاد یک اتصال بسیار کوچک و شنیده شدن صدای سوت مداوم در گوش شود. این اتفاق می تواند در گوش میانی، داخلی یا خارجی بیفتد.

  1. پیر گوشی و آسیب به حلزون شنوایی

معمولا افرادی که بالای 60 سال سن دارند به کاهش قدرت شنوایی مبتلا می شوند و این اتفاق می تواند باعث سوت کشیدن یا وزوز گوش شود. آسیب به حلزون شنوایی هم خود یکی از اصلی ترین علل سوت کشدن گوش است.

علت سوت کشیدن گوش نی نی سایت

مصرف دارو همچنین می تواند موجب وزوز گوش و کاهش شنوایی شود.

برخی داروهای موثر بر عملکرد شنوایی عبارتند از:

  • دوزهای بسیار زیاد آسپیرین یا بیش از 12 دوز روزانه برای یک دوره طولانی مدت
  • داروهای ضد التهاب مانند پرومتئین
  • داروهای ضد مالاریا مانند کلروکین
  • آنتی بیوتیک هایی که آخر اسمشان با “مایسین” به پایان می رسد، مانند اریترومایسین و جنتامایسین
  • بعضی داروهای سرطان مانند وین کریستین

سایر شرایط پزشکی که می توانند باعث ایجاد سوت کشیدن در گوش شما شوند عبارتند از:

  • افت شنوایی مرتبط با سن
  • اسپاسم عضلانی در گوش میانی شما
  • بیماری منیر که یک بیماری گوش داخلی است که بر شنوایی و تعادل تاثیر می گذارد
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا
  • آسیب های سر و گردن
  • اختلالات مفصلی تمپورومندیبولار که باعث درد مزمن در فک و سر شما می شود

 

سوت کشیدن گوش بعد از کرونا

وزوز
سوت کشیدن گوش و کرونا – تئوری سوت کشیدن گوش

هیچ ارتباط قطعی بین واکسیناسیون COVID-19 و علائم جدید یا بدتر شدن گوش (سوت کشیدن یا وزوز) وجود ندارد. در این خصوص مطالعات بیشتری مورد نیاز است. در حالی که ممکن است شواهدی وجود داشته باشد مبنی بر اینکه کسانی که علائم کووید طول کشیده مانند از دست دادن چشایی یا بویایی، خستگی و موارد مشابه را دارند، ممکن است به وزوز گوش نیز مبتلا شوند.

 

سوت کشیدن گوش در بارداری

در بسیاری از موارد، تغییرات طبیعی هورمونی و گردش خون می تواند منجر به بروز وزوز در دوران بارداری شود. وزوز گوش همچنین می تواند ناشی از یک بیماری زمینه ای باشد که ممکن است به بارداری مرتبط باشد یا نباشد، مانند فشار خون بالا، میگرن، عفونت گوش، کمبود آهن، استرس، مشکلات خواب و انسداد جرم گوش.

معنی سوت کشیدن گوش راست نی نی سایت

 

تشخیص علت وزوز گوش

متخصص گوش و حلق و بینی وضع شنوایی شما را با یک آزمون شنوایی برای تشخیص وزوز گوش بررسی خواهد کرد.

پزشکتان همچنین می توانید از تست های تصویربرداری مانند اسکن CT یا MRI استفاده کند تا ببینید که آیا شما دچار تغییر شکل یا آسیب به گوش های خود شده اید. آزمایش CT و MRI با استفاده از اشعه ایکس و امواج رادیویی برای بررسی ارگان های داخلی مغز شما انجام می شود.

 

درمان تینیتوس | سوت کشیدن گوش درمان | آخرین درمان وزوز گوش

پزشک شما هر گونه بیماری زمینه ای را که موجب وزوز گوش شما می شود، درمان می کند. پزشک میتواند اختلالات رگهای خونی را رفع کند و در صورت وجود ویروس، ویروس اضافی را حذف کند. اگر داروها به وزوز گوش شما کمک کنند، پزشک ممکن است دستورالعمل های خود را برای بازگرداندن شنوایی تغییر دهد.

سوت کشیدن گوش
تجربه درمان وزوز گوش – درمان صدای باد در گوش

دارودرمانی

درمان دارویی همچنین می تواند باعث کاهش صدای وزوز در گوش شما شود. داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و داروهای ضد اضطراب، از جمله Xanax، آمیتریپتیلین و نورتریپتیلین، می توانند صداهای گوش را در بعضی موارد کاهش دهند. با این حال، هیچ کس به طور صد در صد به درمان دارویی پاسخ نمی دهد و عوارض جانبی می تواند گاهی آزار دهنده باشد.

عوارض جانبی داروهای مورد استفاده برای درمان وزوز گوش ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • حالت تهوع و تاری دید
  • خستگی
  • یبوست

در موارد نادر، این داروها همچنین می تواند باعث مشکلات قلبی شود.

سبک زندگی

رفتارهایی وجود دارد که ممکن است به کاهش علائم وزوز گوش شما کمک کند، از جمله کاهش استرس یا تغییر روش غذا خوردن. بخش زیر به بررسی برخی تغییرات در شیوه زندگی می پردازد که می تواند به کاهش وزوز گوش کمک کند.

وزوز گوش
دستگاه درمان وزوز گوش

درمان اختلالات و انسدادها

به گفته انجمن وزوز گوش آمریکا، بیشتر موارد وزوز گوش ناشی از کاهش شنوایی است. اگرچه گاهی اوقات، وزوز گوش به دلیل تحریک سیستم شنوایی ایجاد می شود.

گاهی اوقات وزوز گوش می تواند نشانه ای از مشکل در مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) باشد. اگر وزوز گوش شما ناشی از اختلال TMJ باشد، ممکن است یک روش دندانپزشکی یا تنظیم مجدد گاز شما این مشکل را کاهش دهد.

همچنین درمان های غیر رویه ای اختلال TMJ وجود دارد که می توانید از پزشک یا دندانپزشک خود در مورد آنها سوال کنید.

وزوز گوش نیز می تواند نشانه ای از جرم بیش از حد گوش باشد. برداشتن انسداد جرم گوش ممکن است برای ناپدید شدن موارد خفیف وزوز گوش کافی باشد.

اجسام خارجی که در مقابل پرده گوش قرار می گیرند نیز می توانند باعث وزوز گوش شوند. یک پزشک معمولی می‌تواند وجود انسداد در کانال گوش را بررسی کند، اما اگر وزوز گوش دارید، بهتر است به متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) مراجعه کنید.

سوت کشیدن گوش
استرس افسردگی و سوت کشیدن گوش

 

درمان خانگی سوت کشیدن گوش | درمان وزوز گوش در منزل

سوت کشیدن گوش
درمان خانگی صدای باد در گوش

ممکن است بتوانید وزوز گوش را در خانه و توسط درمان های خانگی برطرف کنید. برخی از این درمان ها عبارتند از:

ورزش

ورزش می تواند تاثیر زیادی بر سلامت و تندرستی کلی شما داشته باشد. وزوز گوش می تواند با موارد زیر تشدید شود:

  • فشار
  • افسردگی
  • اضطراب
  • کمبود خواب
  • بیماری

به همین دلیل، ورزش منظم ممکن است کمک کننده باشد. یک مطالعه کوچک (منبع معتبر) روی افراد مبتلا به وزوز مزمن نشان داد که یوگا استرس و علائم وزوز گوش را کاهش می دهد.

کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی

تمرکز حواس به طور فزاینده ای به دلیل مزایای سلامتی آن شناخته می شود و اولین بار برای درمان دردهای مزمن مورد استفاده قرار گرفت.

دوره های کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) به افراد کمک می کند تا مهارت هایی را برای کنترل توجه خود و دور کردن تمرکز از احساسات ناخوشایند توسعه دهند. ممکن است در درمان وزوز گوش مفید باشد.

یک مطالعه نشان داد افرادی که در یک برنامه 8 هفته ای که به طور خاص برای وزوز گوش طراحی شده بود شرکت کردند، بهبود قابل توجهی در علائم خود گزارش کردند.

مدیتیشن ذهن آگاهانه

اگر وقت ندارید به یک برنامه 8 هفته‌ای متعهد شوید، می‌توانید نسخه‌ای از کتاب «زندگی در فاجعه کامل» نوشته جان کابات زین را مطالعه کنید.

این کتاب دارای کتابچه راهنمای تمرین مدیتیشن و تکنیک های تنفس است و می تواند در ترغیب ذهن آگاهی روزانه به شما کمک کند.

عادت کردن به وزوز گوش 

شاید باورش سخت به نظر برسد، اما یادگیری نادیده گرفتن وزوز گوش می تواند به شما در مقابله با آن کمک کند.

این پیشنهادات را دنبال کنید:

  • سعی کنید متوجه زنگ یا وزوز نشوید.
  • حواس خود را با کار و فعالیت های مورد علاقه پرت کنید.
  • یاد بگیرید که کدام تکنیک های مقابله ای برای شما مفید است و آنها را به طور منظم تمرین کنید.

با گذشت زمان، ممکن است متوجه شوید که به وزوز گوش عادت کرده اید و صداهای سرتان دیگر شما را آزار نمی دهد.

 

درمان های طبیعی برای وزوز گوش | درمان سوت کشیدن گوش طب سنتی

وزوز گوش
درمان وزوز گوش با عسل

جینکو بیلوبا

جینکو بیلوبا گیاهی است که در طب جایگزین برای درمان انواع بیماری‌ها از جمله اضطراب، آسم، دیابت، اختلال نعوظ، خستگی، گلوکوم، فشار خون بالا استفاده می‌شود.

وزوز گوش از جمله علائمی است که گفته می شود جینکو بیلوبا آن را درمان می کند. برخی از مردم معتقدند که می تواند جریان خون را بهبود بخشد، التهاب را کاهش دهد و نحوه عملکرد سلول های عصبی را تغییر دهد. ممکن است که این اثرات می تواند وزوز گوش را در برخی افراد بهبود بخشد

تاکنون شواهدی در این مورد وجود ندارد. یک بررسی در سال 2013 در پایگاه داده‌های مرورهای سیستماتیک کاکرین هیچ مدرکی مبنی بر مفید بودن جینکو بیلوبا در درمان افراد مبتلا به وزوز گوش به عنوان نگرانی اصلی پیدا نکرد. در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل عروقی، بهبود کوچک اما قابل توجهی در علائم وزوز گوش مشاهده شد.

مکمل های روی

ماده معدنی ضروری روی به انتقال سیگنال های عصبی به مغز از جمله سیگنال های مرتبط با شنوایی کمک می کند. برخی از دانشمندان بر این باورند که کمبود روی می تواند با این سیگنال ها تداخل داشته باشد و به وزوز گوش کمک کند. این بحث وجود دارد که آیا این درست است یا خیر.

مطالعه‌ای در سال 2015 در مجله آمریکایی گوش و حلق و بینی سطوح پایین روی را در 100 فرد مسن مبتلا به وزوز گوش گزارش کرد. یافته‌ها اگرچه جالب بود، اما با این واقعیت که کمبود روی در ایالات متحده شایع است و 35 تا 45 درصد از افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد محدود شد.

با این حال، برخی از مطالعات نشان می دهد که مکمل های روی ممکن است کمک کننده باشند. یک مطالعه در سال 2013 در Otology and Neurotology گزارش داد که 5٪ از شرکت کنندگانی که مکمل روی دریافت کردند، بهبود ذهنی در علائم وزوز گوش را گزارش کردند، در مقایسه با 2٪ از شرکت کنندگانی که دارونما دریافت کردند. با این حال، این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.

بیوفیدبک

بیوفیدبک

بیوفیدبک شامل یادگیری کنترل عملکردهای حیاتی مانند ضربان قلب و تنفس است که معمولاً ناخودآگاه هستند. اغلب برای کمک به درمان سردرد تنشی و بی خوابی یا کاهش پاسخ فرد به درد مزمن استفاده می شود.

برخلاف سایر درمان‌های جایگزین، بیوفیدبک برای کاهش علائم وزوز در نظر گرفته نشده است. در عوض، برای کاهش ناراحتی ناشی از وزوز گوش استفاده می شود. با انجام این کار، فرد می تواند یاد بگیرد که با وزوز گوش کنار بیاید و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشد.

مطالعه‌ای در سال 2009 در مجله بریتانیایی روانشناسی بالینی نشان داد که ترکیب بیوفیدبک و درمان شناختی-رفتاری (CBT) یا گفتار درمانی، در افراد مبتلا به وزوز گوش مزمن مفید است.

نوعی از بیوفیدبک به نام نوروفیدبک، که در آن یاد می‌گیرید امواج مغزی را روی یک دستگاه قابل حمل کنترل کنید، نیز مفید به نظر می‌رسد. بر اساس بررسی سال 2017 در Frontiers in Aging Neurology، نوروفیدبک “ممکن است روشی امیدوارکننده” برای برخی از انواع وزوز گوش باشد. تحقیقات بیشتر مورد نیاز است.

جهت بهره مندی از این تکنیک موثر به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.

[divider]

برخی از منابع برای مطالعه بیشتر:

  1. سایت مایوکلینیک
  2. سایت وب ام دی
  3. سایت کلینیک کلیولند
  4. NIH

هشدار!

این مطلب فقط برای آموزش اطلاعات عمومی پزشکی برای عموم مردم است و به هیچ عنوان جنبه تشخیصی درمانی ندارد و جایگزین ویزیت تخصصی و حضوری پزشک نیست.

دکتر مصطفی امیری متخصص مغزواعصاب و فوق تخصص اختلالات خواب

بورد تخصصی مغزواعصاب از دانشگاه تهران

فلوشیپ اختلالات خواب از اسپانیا

[divider]


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)