بهترین درمان برای تکان دادن پاهایم هنگام خواب چیست؟

درمان سندروم پاهای بی قرار

درمان ها و داروها

گاهی اوقات، درمان یک بیماری زمینه ای، از قبیل فقر آهن تا حد زیادی علائم سندروم پاهای بی قرار را تسکین می دهد. درمان فقر آهن ممکن است شامل مصرف مکمل های آهن باشد. البته، مصرف مکمل های آهن فقط باید با نظارت پزشکی و بعد از اینکه پزشکتان سطح آهن خون شما را بررسی کرد صورت گیرد.

اگرشما فقط سندروم پاهای بی قرار بدون وجود یک بیماری همایند دارید، برای درمان تمرکز بر تغییرات سبک زندگی شما صورت می گیرد، و درصورتی که این روش موثر نباشد از دارو درمانی نیز استفاده می شود.

دارو درمانی

چندین نسخه از داروهای تجویزی، که بیشتر آن ها برای درمان بیماری های دیگری ساخته شده اند، برای کاهش بی قراری در پاهای شما وجود دارند. این داروها عبارتند از:

  • داروهایی که میزان دوپامین را در مغز افزایش می دهند. این داروها به وسیله ی تاثیر بر میزان پیام رسان های شیمیایی دوپامین در مغز شما جنبش را در پاهایتان کاهش می دهند. روپینیرول، روتیگوتین و پرامیپکسول(میراپکس) توسط سازمان غذا و دارو برای درمان متوسط تا شدید سندروم پاهای بی قرار تایید شده اند.

عوارض کوتاه مدت این داروها معمولا خفیف و شامل تهوع، سرگیجه و خستگی است. هرچند که، آن ها می توانند باعث اختلالات کنترل تکانه، از قبیل قمار اجباری، و خواب آلودگی روزانه نیز شوند.

  • داروهایی که بر کانال های کلسیم تاثیر می گذارند. داروهای خاصی، از قبیل گاباپنتین(نورونتین) و پرگابالین (لایریکا)، برای برخی افراد مبتلا به سندروم پاهای بی قرار موثر هستند.
  • اپیوییدها. داروهای نارکوتیک می توانند علائم خفیف تا شدید را تسکین دهند، اما اگر در دوزهای بالا استفاده شوند ممکن است اعتیادآور باشند. بعضی از نمونه های این داروها شامل کودئین، اکسی کودون(اکسی کونتین، روکسی کودون)، ترکیب اکسی کودون و استامینوفن( پرکوست، روکسی ست)، و ترکیب هیدروکودون و استامینوفن(نورکو) هستند.
  • شل کننده های عضلانی(آرامبخش ها) و داروهای خواب آور. این دسته ازداروها، که به عنوان بنزودیازپین ها شناخته می شوند، به شما کمک می کنند تا شب ها بهتر بخوابید، اما احساساتی که در پا وجود دارد را از بین نمی برند، و ممکن است باعث خواب آلودگی روزانه شوند. آرام بخش هایی که برای سندروم پاهای بی قرار استفاده می شوند معمولا شامل کلونازپام(کلونوپین)، اسزوپیکلون(لونستا)، تمازپام(رستوریل)، زالپلون(سوناتا) و زولپیدم(آمبین) هستند.

ممکن است شما و پزشکتان روش های مختلفی را امتحان کنید تا داروی مناسب یا ترکیبی از داروها که برای شما کارآمد تر است را پیدا کنید.

احتیاط در مورد داروها

گاهی اوقات داروهای دوپامین که برای تسکین سندروم پاهای بی قرار موثر هستند، بی تاثیر می شوند. یا متوجه می شوید که علائمتان خیلی زود برمی گردند. در این حالت پزشک شما ممکن است داروهای دیگری را برای مبارزه با این مشکل جایگزین کند.

اکثر داروهای تجویزی برای درمان سندروم پاهای بی قرار در طول بارداری توصیه نمی شوند. در عوض، ممکن است پزشکتان تکنیک های خودمراقبتی را برای تسکین علائم توصیه کند.

هرچند که، اگر احساسات مربوط به این اختلال به خصوص در طول 3 ماهه ی آخر بارداری شما پردردسر شوند، ممکن است پزشکتان استفاده از داروهای خاصی را تایید کند.

بعضی از داروها ممکن است علائم سندروم پاهای بی قرار را شدیدتر کنند. بعضی از ضد افسردگی ها، بعضی داروهای ضد سایکوتیک، بعضی از داروهای ضد تهوع و بعضی داروهای سرماخوردگی و آلرژی از این قبیل داروها هستند. ممکن است پزشک شما توصیه کند که در صورت امکان از این داروها پرهیز کنید. البته، اگر به مصرف این داروها نیاز دارید، با پزشک خود در مورد اضافه کردن داروهایی که به مدیریت سندروم پاهای بی قرار در شما کمک کنند صحبت کنید.

سبک زندگی و درمان های خانگی

ایجاد تغییرات ساده در سبک زندگی می تواند به تسکین علائم سندروم پاهای بی قرار کمک کند:

  • حمام و ماساژ را امتحان کنید. غوطه ور شدن در حمام آب گرم و ماساژ دادن پاهای خود می تواند عضلات شما را آرام کند.
  • از کیسه های آب گرم یا سرد استفاده کنید. از کیسه های آب داغ یا سرد، و یا به صورت تناوبی از هر دو برای کاهش احساسات ناخوشایندی که در پاهایتان وجود دارد استفاده کنید.
  • تکنیک های آرمیدگی، مثل مدیتیشن و یوگا را امتحان کنید. استرس می تواند سندروم پاهای بی قرار را شدیدتر کند. یاد بگیرید که خود را آرام کنید، مخصوصا قبل از زمان خواب.
  • بهداشت خواب خوبی را ایجاد کنید. خستگی باعث شدیدتر شدن علائم سندروم پاهای بی قرار می شود، بنابراین این نکته اهمیت دارد که بهداشت خواب خوبی را تمرین کنید. در حالت ایده آل، داشتن یک محیط خواب آرام، بی صدا، و راحت؛ در زمان مشخصی خوابیدن و بیدار شدن؛ و داشتن خواب کافی از شرایط یک بهداشت خواب مناسب و خوب هستند.
  • ورزش کنید. ورزش کردن به صورت متوسط و منظم ممکن است علائم سندروم پاهای بی قرار را تسکین دهد، اما ورزش بیش از حد و یا خیلی دیر وقت در روز ممکن است شدت علائم را افزایش دهد.
  • از مصرف کافئین پرهیز کنید. قطع مصرف کافئین گاهی اوقات ممکن است به بی قراری پاها کمک کند. اجتناب از محصولات دارای کافئین از قبیل شکلات و همچنین نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه، چای و نوشیدنی های بدون الکل را، برای چند هفته امتحان کنید و ببینید آیا برایتان موثر خواهد بود یا خیر.

مقابله و حمایت

سندروم پاهای بی قرار معمولا یک اختلال برای تمام عمر است. زندگی با سندروم پاهای بی قرار نیازمند ایجاد راهبردهای مقابله ای است که برای شما کارآمد باشد، از قبیل:

  • در مورد شرایط خود به دیگران بگویید. اطلاعاتی را در مورد سندروم پاهای بی قرار به اعضای خانواده، دوستان و همکارانتان ارائه دهید، تا وقتی شما را می بینند که چندین بار در طول روز در حال قدم زدن در سالن، ایستاده پشت در تئاتر، و یا در حال راه رفتن به سمت آب سرد کن هستید بهتر درک کنند.
  • در مقابل نیاز خود برای جنبش مقاومت نکنید. زمانی که برای سرکوب میل خود به حرکت دادن و جنبش پاهای خود تلاش می کنید، ممکن است متوجه شوید که علائمتان شدیدتر می شود.
  • یک دفتر یادداشت روزانه برای خواب داشته باشید. داروها و راهبردهایی را که کمک می کنند یا مانع از مبارزه با سندروم پاهای بی قرار در شما می شوند را ثبت کنید، و این اطلاعات را با پزشک خود در میان بگذارید.
  • کشش و ماساژ. روز خود را با ورزش های کششی یا ماساژ ملایم شروع کنید و پایان دهید.
  • به دنبال کمک باشید. در گروه های حمایتی که اعضای خانواده و افرادی با سندروم پاهای بی قرار را گردهم می آورند، شرکت کنید. شرکت در یک گروه، نه تنها می تواند به بینش شما کمک کند بلکه ممکن است به شخص دیگری نیز کمک کند.

محقق و مترجم: فاطمه(ندا) مهفر_ کارشناس ارشد روانشناسی بالینی

[button color=”purple ” size=”medium” link=”http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/restless-legs-syndrome/basics/treatment/con-20031101″ target=”blank” ]لینک منبع 1[/button]

[button color=”purple ” size=”medium” link=”http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/restless-legs-syndrome/basics/lifestyle-home-remedies/con-20031101″ target=”blank” ]لینک منبع 2[/button]

[button color=”purple ” size=”medium” link=”http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/restless-legs-syndrome/basics/coping-support/con-20031101″ target=”blank” ]لینک منبع 3[/button]

[toggle title=”گروه پزشکان جایروس را به خاطر بسپارید!” state=”open” ]ما بهترین ها را در ایران به شما معرفی می کنیم. سایت جایروس اولین سایت و مرکز تخصصی اطلاع رسانی مغز و اعصاب و روان در کشور فعالیت علمی و تحقیقاتی می کند. گروه پزشکان جایروس با معرفی برترین کادر درمانی در مناطق مختلف تهران و شهرستان های مختلف کشور حضور دارند و در رفع مشکلات جسمی در حیطه های مغزو اعصاب و روان و ارتوپدی و توانبخشی و مشکلات روانپزشکی به شما کمک می کنند. همین حالا می توانید از طریق صفحه تماس با ما  از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید. اما چرا برای درمان گروه پزشکان جایروس را انتخاب می کنید؟ زیرا:

  • پزشکان ما با شما صادق هستند و رویه کار در این مجموعه به این صورت است که اقدامات اضافی تشخیصی و درمانی انجام نمی شوند و در نتیجه هزینه های دریافتی در این مرکز از مراکز مشابه بسیار ارزان تر است.
  • متخصصین ما دارای تسلط و تجربه کافی در امر طبابت می باشند و همگی دارای رزومه موفقی هستند. اغلب همکاران این مجموعه علاوه بر تحصیلات تخصصی در یک رشته خاص، در یک رشته فوق تخصصی نیز آموزش دیده و مهارت دارند.
  • خدماتی که توسط گروه پزشکان جایروس به شما ارائه می شود جامع و کامل است و معمولا شمارا از نیاز به مراجعه به مراکز متعدد و متفرقه بی نیاز می کند.
  • آخرین مرکزی که برای به دست آوردن سلامت مراجعه خواهید کرد، دپارتمان های گروه پزشکان جایروس خواهد بود؛ مطمئن باشید سلامت خود را به دست خواهید آورد.
  • در امر اطلاع رسانی تمام تلاش خود را می کنیم تا اطلاعاتی کامل و دقیق به شما ارائه دهیم.

در ادامه بهتر است بدانید گروه پزشکان جایروس برای اطلاع رسانی تنها به این سایت بسنده نکرده است. مجموعه سایت های ما در تمام زمینه ها فعال هستند و به سوالات پزشکی شما پاسخ می دهند.

مجموعه سایت های ما (علاوه بر سایت جایروس) عبارتند از:

www.sabzosalem.com (مرجع بزرگ و رایگان اطلاعات پزشکی کشور مجهز به سیستم های ویزیت مجازی، تست های سلامت، داروشناسی، دانشنامه بیماری ها و هزاران صفحه اطلاعات پزشکی رایگان)

www.zibaan.ir (مرجع اطلاعات زیبایی و پوست کشور با معرفی برترین مراکز پوست و لیزر در کشور)

اجازه بدهید بهترین ها برایتان اتفاق بیفتد. تصمیم با خود شماست.[/toggle]


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *