چگونه به یک کودک پرخاشگر آموزش دهیم خودش را کنترل کند؟

پرخاشگری یک واکنش طبیعی برای کودکان و نوجوانان است تا یاد بگیرند که چگونه محیط و بدنشان را کنترل کنند.

با این حال این مسئولیت به عهده پدر و مادر و یا پرستار است که به کودک آموزش بدهد که چگونه خشم اش را کنترل کند و روش های دیگری را برای ابراز عواطف اش استفاده کند.

پرخاشگری

 

دستورالعمل ها:

1. آیا مدل رفتاری مناسب ارائه شده؟ کودکان آنچه را که می بینند تقلید می کنند. قوانین و دستورهای پرخاشگرانه نسبت به کودکان دیگر و یا پدر و مادر نسبت به همدیگر، موجب رفتارهای پرخاشگرانه می شود.

 

2.بازرسی خانه ! آیا فضای کافی برای فرزندتان برای بازی به طور مستقل ونیز با دوستان و هم بازی هایش وجود دارد؟ آیا کودک وسایل بازی به مقداری که نیاز دارد،دارد؟ آیا کودک از مقدار مساوی توجه مثبت پدر و مادر نسبت به بقیه اعضای خانواده برخوردار است؟

 

3.آموزش خودکنترلی را از همان ابتدای کودکی به او آموزش دهید. به محض اینکه کودک شما برای اولی بار اوقات تلخی را شروع می کند، شروع به صحبت با او در مورد شرایط مختلف و بیرون کشیدن احساسات اش کنید.مثل: “این موضوع قابل قبول است که وقتی برج شما خراب می شود عصبانی شوی ولی اینکه بلوک هایی که با آنها برج را درست کردی پرت کنی اصلا خوب نیست. دوباره سعی کن، مامان دوست نداره که گاز بگیری، گاز گرفتن موجب زخمی شدن می شود و زخمی کردن اصلا درست نیست، لطفا از دست هایت این طوری استفاده نکن.”

 

در هنگام این توضیحات صدایتان بلند و رسا باشد اما از فریاد زدن اجتناب کنید، زیرا فریاد زدن هم نوعی از پرخاشگری است.

 

4. بلافاصله مداخله کنید! به محض اینکه کودک شما نسبت به بقیه بچه ها و یا نسبت به بدن خودش پرخاشگری کرد، زمانی را برای آرام کردن او بگذارید قبل از اینکه بخواهید در مورد رفتار او و رفتارهای جایگزین این رفتار بحث کنید.

 

5. تمرکز و توجه تان را بر روی کودک آسیب دیده بگذارید. حتی توجه منفی به فرد پرخاشگر رفتار پرخاشگرانه را تقویت می کند. کودکی را که پرخاشگری کرده تا زمان مشخصی دور از کودک آسیب دیده قرار دهید. و تا آن زمان به کودک آسیب دیده توجه کنید و جایی ببریدش که در راحتی باشد.  بعد از اتمام آن زمان از کودک پرخاشگر بخواهید که با کودک آسیب دیده ملاقات کند و چیزی برایش بخرد.

 

6.به کودکان آموزش دهید که جرات مند باشند و چیزی را که می خواهند طلب کنند به جای اینکه رفتارهای پرخاشگرانه برای بدست آوردن چیزی داشته باشند. هنگامی که کودک شما فریاد می زند و یک فنجان را در اتاق پرت می کند،بگویید:” آیا شما آب می خواهی؟ همه ما باید یاد بگیریم که اگر آب بیشتر می خواهیم باید درخواست کنیم و بگوییم: مامان من آب بیشتری می خواهم یا مامان من آب پرتغال می خواهم. و بعد من آن را به شما خواهم داد”.

 

7.نقش بازی کردن با بچه های بزرگ تر. ایجاد یک لیست از درخواست هایی که کودک داشته و رفتارهای خشنی که برای به دست آوردن این درخواست ها داشته و بحث آشکار در مورد عواطف و احساساتش در آن لحظه و در لحظه عصبانیت.

کلینیک آلومینا یکی از باسابقه ترین مراکز در رفتاردرمانی کودکان است.

فاطمه امیری

فاطمه امیری – روانشناس بالینی و نوروتراپیست


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

1 دیدگاه دربارهٔ «چگونه به یک کودک پرخاشگر آموزش دهیم خودش را کنترل کند؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *