پرخوری احساسی 2

 

پرخوری عصبی

همانطوری که توضیح داده شد، مصرف بیش از اندازه و بدون احساس گرسنگی واقعی مواد غذایی با ارزش غذایی پایین را #پرخوری احساسی گویند.

 

در استرس های کوتاه مدت هیپوتالاموس هورمون CRH را تولید می کند که سرکوب کننده اشتها است. از طرفی مغز سیگنالی به غدد فوق کلیه فرستاده و با ترشح آدرنالین مصرف مواد غذایی کنترل می شود.

 

اما در استرس های مزمن غدد فوق کلیه هورمون دیگری بنام کورتیزول را ترشح می کند. این هورمون که به هورمون جنگ و ستیز هم معروف است، در مواقعی که در معرض استرس و فشار روانی قرار داریم افزایش می یابد. کورتیزول از زمان انسان های نخستین بعنوان عامل آماده نمودن بدن برای جنگ و گریز تولید می شد. در اثر این هورمون ضربان قلب بالا رفته، گردش خون افزایش می یابد و اشتها زیاد می شود.

 

این هورمون برای اینکه فرد را همان زمان آماده دفاع کند، اشتها به انواع قندهای ساده را زیاد می کند تا در نتیجه قندخون بالا رفته و جریان خون خصوصا در ماهیچه ها زیاد شود. البته مطالعات نشان داده تحت استرس مزمن زن ها بیشتر بسمت غذا روی آورده و مردها اکثرا سیگار و الکل مصرف می کنند.

 

در حالت غیر طبیعی و تحت استرس مزمن افزایش اشتها و ایجاد گرسنگی کاذب موجب افزایش مصرف کربوهیدارت ساده، غذاهای چرب و شور می شود. در نتیجه کندی متابولیسم بدن و افزایش وزن بدن، خصوصا افزایش ذخیره چربی در ناحیه شکم، را خواهیم داشت. در نتیجه باید گفت استرس می تواند فرد را به رژیم غذایی ناسالم و چاقی سوق می دهد. با اینحال این موارد بیشتر در افرادی دیده شده که تا حدودی اضافه وزن داشته اند که می توان آن را به مقاومت به انسولین بیشتر ربط داده، زیرا اضافه وزن تحت استرس در انسولین بالا بیشتر محتمل است.

[divider]

 

علل پرخوری احساسی:

-یکی از مهمترین علل استرس، ناراحتی، نگرانی و فشار روحی و یا کاری است، که طبق روند بالا بر مصرف بیش از حد مواد غذایی موثر است.

 

-از موارد دیگر می توان به برداشت ما از مواد غذایی اشاره کرد، بطوریکه خیلی از افراد به خوردنی های بچشم دوست، همدم و یا عشقی که در زندگی ندارند نگاه کرده و ناراحتی ها و عدم اعتماد بنفس و دیگر احساساتی که در تنهایی تجربه می کنند را با خوردن غذاها آرام می کنند.

 

-یکی از مواردی که به اشتباه در تربیت فرزندان متداول شده دادن پاداش هایی غذایی غلط است. همانطور که همه ما به یاد داریم وعده هایی که به کارهای خوب ما داده می شد گاها شامل موادی چون چیپس، پفک، پیتزا و امثالهم بوده است. این نوع نگرش بمرور پاداش غذایی آنهم از نوع ناسالم را در نظر کودک بشکل رشوه در می آورد. این بدترین نوع تشویق و تنبیه است که موجب می گردد در بزرگسالی بخود پاداش های غلط بدهیم.

 

 

اما آنچه مهم است فرد با خوردن غذاهای ناسالم و غیرضروری خود را لحظه ای آرام می کند، اما چون بعد از آن عذاب وجدان دارد حس منفی وی تشدید شده و سیکل معیوب ادامه پیدا می کند.

برای مطالعه مقاله پرخوری احساسی1 اینجا را کلیک کنید


[divider]

 

مریم عمادی

  • مریم عمادی
  • مشاوره تغذیه و رژیم درمانی

 


بزرگترین گروه فوق تخصصی پزشکان مغز و اعصاب و متخصصین روانپزشکی در ایران

 

شاید دیگر کمتر کسی اطلاع نداشته باشد که در مجموعه بزرگ پزشکان جایروس بهترین فوق تخصص های مغز و اعصاب و اعصاب و روان و برترین فارغ التحصیلان آمریکا،اسپانیا و آلمان حضور دارند و خدمات مغزواعصاب و روان که در این مجموعه ارائه می شود با کیفیت ترین در تمام ایران است!

کادر درمانی جایروس از لحاظ تخصصی در حیطه های اعصاب، در تمام کشور بی نظیر است


شماره تماس های نوبت گیری سریع

مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود.

واحد مغز و اعصاب و روان ☎ 22616377_021

 واحد ویزیت متخصص اختلالات خواب و نوبت انجام تست خواب ☎ 02122648627

واحد مشاوره و روانشناسی  ☎ 22636863_021


درمان بی خوابی در منزل بدون دارو

 

اگر بی خوابی دارید، علاوه بر خدمات حضوری در کلینیک، میتوانید با تهیه دوره جامع درمان بیخوابی که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، بی خوابی تان را بدون دارو و در منزل درمان کنید.

درمان بی خوابی بدون دارو با ۱۱۳ روش علمی و خانگی (برای شروع، اینجا کلیک کنید)


درمان افسردگی بدون دارو آنلاین

اگر دچار افسردگی هستید یا میخواهید احساس شادی و لذت را در زندگی تان تقویت کنید، میتوانید بصورت حضوری توسط متخصصین روانپزشکی یا روانشناسان مجموعه جایروس ویزیت شوید و علاوه بر خدمات حضوری، میتوانید با تهیه دوره آنلاین درمان افسردگی در خانه که توسط مجموعه پزشکان جایروس تهیه شده است، افسردگی تان را در منزل و بدون دارو درمان کنید (برای دیدن ویدئو معرفی دوره، کلیک کنید)

درمان افسردگی در منزل بدون دارو (برای شروع، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *